Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-12-2005, 13:56
burkay
Üye Değil

bilimsel gerçek efendi ... cennet cehennem insanlik tarihinin ilki olan adem ile havva zamanindan beri dir var ... sanki senin yapmis oldugun sümerlerden alintin bilgi hirsizligi degil ...
Alt 10-12-2005, 01:30
Üye Değil

Adem ile havva demişken,
2 sorum var:
1. Insanların Adem ile Havva'dan türediğini söylüyorsun. Nasıl türediler. Biraz detay verebilir misin?
2. Madem insanlar adem ile havvadan türediler ve madem tüm insanlık onların çocukları, nasıl oluyor da insanlar bu kadar çeşitli? Kızılı, sarısı, esmeri, siyahı, düz saçlısı, kıvırcık saçlısı, uzunu, kısası, şişmanı vs. vs.
Bir de avustralya yerlilerinin tamamen farklı kafatası yapısı? Sadece 2 insandan gelen DNA nın bu kadar çeşitli genleri barındırması da mümkün değil bildiğim kadarıyla.

Sana bu konuları düşündürdüğüm için teşekkür de bekliyorum ama!
Alt 10-12-2005, 02:51
ebabiyl ebabiyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ANNE VE BABANIN ÇOCUKLARI ÜZERİNDEKİ YAPI VE HUY ETKİLEŞİMİ BELLİ ORANLARDA ÇOCUKLARINA SİRAYET EDER BUNA MENDEL KANUNLARI DENİR.SENİN SORDUĞUN SULALE KARŞI BİZ DERİZKİ ADEM (A.S)YARATILMAK CİHETİNDEN İLKTİR.FARKLI IRK VE RENK ÖZELLİKLERİNİ GENLERİNDE TAŞIYAN BİR GEN HAVUZU GİBİDİR,VE BU GENLERDE MUHTELİF KAREKTERLERİDE İHTİVA ETMEKTEDİR.BÜTÜN BU KARAKTERLERİN BİR ANDA ORTAYA ÇIKMASI ELKBETTE MÜMKÜN DEĞİL İDİ.ZAMANLA BAZI GENETİK AÇILIMLAR SONUCU,DEĞİŞİK IRK VE KARAKTERLER MEYDANA GELDİ.ENNETİCE GÜNÜMÜZDEKİ FARKLI FERTLER HASIL OLDU...
Alt 10-12-2005, 03:13
Üye Değil

Sevgili kardeşim,
Soruları anlayamadığını görüyorum.
Bilgilerin eksik veya doğru bir şekilde ifade edemiyorsun.
Biraz bilgilarini tazele, soruları oku, üstünde düşün öyle cevap ver. İkimiz için de daha sağlıklı olur.

"Genetik açılımları" açacağız elbette. Neymiş o genetik açılımlar bakacağız tabi ki.

Ama önce temeli sağlam atalım. Mendel kanunlarını tekrar gözden geçirelim (ben de okuyorum), sonra devam ederiz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mendel_yasalar%C4%B1

Kolay gelsin
Alt 10-12-2005, 12:46
burkay
Üye Değil

mamuli çok tesekkür ederim beni bu sorularinla çok zor durumda birakdin adem ile havvanin nasil türedigini ve dna nın bu kadar çeşitli genleri barındırması da mümkün değil bildiğim kadarıyla.
cümlesiyle herseyi açikladin ... bu sorular karsisinda affalayip kaldim dogrusu ... bütün genler bir olsa sana bu konuda hak verirdik ama genlerin farkli olusu olayi aydinlatiyor zaten ... nasil oluyorda yeyüzünde 6 milyar insanin herbiri birbirinden farkli görünüme sahip ? DNA farkliligimi ? adem ile havvada hz isa nasil babasiz dünyaya geldiyse ayni sekilde meydana geldiler ... bu konuda soru sormak ayip degil ögrenmemek ayip ...
Alt 10-12-2005, 13:54
nice nice isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mamuli Diyor ki
Adem ile havva demişken,
2 sorum var:
1. Insanların Adem ile Havva'dan türediğini söylüyorsun. Nasıl türediler. Biraz detay verebilir misin?
2. Madem insanlar adem ile havvadan türediler ve madem tüm insanlık onların çocukları, nasıl oluyor da insanlar bu kadar çeşitli? Kızılı, sarısı, esmeri, siyahı, düz saçlısı, kıvırcık saçlısı, uzunu, kısası, şişmanı vs. vs.
Bir de avustralya yerlilerinin tamamen farklı kafatası yapısı? Sadece 2 insandan gelen DNA nın bu kadar çeşitli genleri barındırması da mümkün değil bildiğim kadarıyla.

Sana bu konuları düşündürdüğüm için teşekkür de bekliyorum ama!
1.sorunun cevabı:
mamuli nikli arkadaş,adem(as) ve havva(as) tüm mü'minlerin annesi ve babasıdır,yani tüm mü2minler kardeş sayılır,nasıl türediler diyorsunuz....
her doğan bir kız bir erkek çocuğu birbiriyle evlendirilmiştir ve o evlenen çocuklarında bir kız bir erkek çocuğu olmuştur..onlarda evlendirilmiştir ,böylece nesiller meydana gelmiştir,şüphesiz Allah(c.c.) herşeye kadirdir,O sadece'ol!' der ve hemen oluverir...
2.sorunun cevabı:
aradan o kadar uzun bir zaman geçmiştir ki ,artık yavaş yavaş kavimler oluşmuştur ,insan bulunduğu iklim ve yer şartlarına göre yaşar,örneğin ,arabistanda doup büyüyen bir insan daha esmerdir ,almanlar ise daha sarışındır...DNA daki genlerde hangi kromozomlar varsa çocuk öyle dünyaya gelir,eğerki kromozomlardan biri eksik ise veyahut bir fazla ise çocuk sakat olarak doğar,şüphesiz ki oda Allah tandır...

selametle

YA RABB SENİN HUZURUNDA NASIL DURACAĞIZ.........BİZİ AFFET ,ŞÜPHESİZ SEN MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİSİN
Alt 15-12-2005, 19:39
Üye Değil

NICE..
insanlarin sosyolojik gelisimini yok sayip "ilk insani" atliyorsun..sanki adem ile havva ile birlikte birde pc yaratti allahin...butun olaylar hard diskte saklaniyor...
Adem ile havvadan geldik butun muslumanlar kardestir lafi insan sevgisizligini ve ayirimciliginin disa vurumu saniyorum...Adem ile Havvadan turediysek butun muslumanlar degil butun insanlar kardes degilmidir?
benim nasil bir zenci kardesim var izah edermisiniz?
Insanlik ensest iliski sonucumu bugune geldi?
ne zamana kadar insanlar kardesleri ile evlendiler?
neden bu konuda bir ayet yoktur?
ayni anne babadan olan kardeslerin biri sarisin biri esmer nasil oluyor..arabistandaki esmer alman sarisin derken kendi saviniza ters dusmuyormusun?ustelik bunu dna ve kromozomla nasil izah ediyorsun..
Alt 15-12-2005, 19:47
burkay
Üye Değil

gagavuz su neden yok bu neden yok ayet varsa inanacakmisin kuranda 6666 ayet var inaniyormusun ? inanacakmisin ? sana 1 milyar ayet de gelse sen gene inanmassin sanki o sordugun sorular kuranda geçse inanacaksin ... kendini kandirma
Alt 15-12-2005, 20:28
Üye Değil

NICE

şüphesiz Allah(c.c.) herşeye kadirdir,O sadece'ol!' der ve hemen oluverir...

Neden bu kadar buyuk bir guc toz,toprak,camur,su,kan pihtisi ile ugrasti...neden "ol" diyerek insan oglu olmadi...

10)Kur'an, Sad 71-76: "Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Artık onu tamamlayıp içerisine de ruhumdan üfürdüğüm zaman kendisi için derhal ona secdeye kapanın."

ayet burada camurdan allahin yaratacagi ilk insandan bahsediyor...kime bahsediyor diger insanlara...yani bu ayet yazildigi zaman insan var....komik degilmi "ben size ilk insani yapacagim ona secde edin"
ayetler ne zaman yazilmistir 620 yilinda...oysa ilk insan islam kaynaklarina gore adem dir ve 3750 yil evvel yaratilmistir..

lutfen biraz mantik....

birakin bunlari yazanin tanri veya peygamber olmasini ....basit bir senarist bile olamazlar...olsada komodi den baska bir sey yazamazlar)
Alt 15-12-2005, 22:36
burkay
Üye Değil

gagavuz se bana benim islamimi anlatma senin o ayeti anlamadigin belli orada ki ayeti güzelce bir oku hadiseyi anla sonra ahkam kes ... oku ve dinle ... ------------------------------------------------------------------------------------------------71. Hani, Rabbin meleklere şöyle demişti: “Muhakkak ben çamurdan bir insan yaratacağım.”

72. “Onu şekillendirip içine ruhumdan üflediğim zaman onun için saygı ile eğilin.”

73. Derken bütün melekler topluca saygı ile eğildiler.

74. Ancak İblis eğilmedi. O büyüklük tasladı ve kafirlerden oldu.

75. Allah, “Ey İblis! “Ellerimle yarattığıma saygı ile eğilmekten seni ne alıkoydu? Büyüklük mü tasladın, yoksa üstünlerden mi oldun?” dedi.

76. İblis, “Ben ondan daha hayırlıyım. Beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın” dedi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- sen önce kurani kerimi seytani okuyorsun güzel kardesim rahmani oku feyiz ile inanç ile ayetleri tam olarak al ok mi sevgili kardesim bana benim dinimi bana ögretmeye kalklma ...

Önerilen Siteler