Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-06-2023, 13:46
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilince nitelik katan maddedir, senin anlayacağın dilden işte kanıt.
Bilinci maddenin niteliklendirdiği şeklindeki ifade tek taraflı monistik bir görüştür. Ancak, bu görüş madalyonun sadece bir yüzünü temsil eder, çünkü eğer sadece somut olanın soyut olanı niteliklendirebileceğini ve soyut olanın somut olanı niteliklendiremeyeceğini iddia edersek, o zaman neden yasalara ihtiyaç duyduğumuzu açıklamamız gerekmektedir. Bu durumda yasaların hiçbir anlamı olmazdı.

Somut olanın soyut olanı nitelendirdiği kadar, soyut olanın da, örneğin özgür irade gibi, somut olanı nitelendirebileceğini belirtmemiz gerekmektedir. Çünkü soyut kavramlar ile somut gerçekler arasında karşılıklı bir ilişki ve etkileşim olabilmeli. Örneğin, evrende ve beyindeki maddi süreçlerin rastgele hareketlerinden bir eyleme sorumluluk yükleyemezsiniz, çünkü eyleminiz nötr bir şekilde tesadüfe dayalı olmuş olurdu.

İfadeniz somutun soyutu nitelendirdiğini ima etmektedir, ancak dualizm açısından ifade edersek, bu durum aynı zamanda özgür irade gibi soyutun da somutu nitelendirdiği anlamına gelmelidir. Bu da bize soyut kavramlar ile somut gerçeklikler arasında karşılıklı bir ilişki ve etkileşim olduğunu gösterir.

Örneğin, adalet veya ahlak gibi soyut kavramları somut eylem ve davranışlarla gerçek dünya ile ilişkilendirebiliriz. Yoksa örneğin, cinayeti cezalandırmak tamamen anlamsız olurdu, değil mi?
Alt 10-06-2023, 15:57
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cinayeti cezalandırmak tamamen anlamsızdır.Anlamlı olan cinayet işlememektir.Tabii buradan cinayetin cezasız bırakılması anlamı çıkarılmamalıdır.İnsan anlamsız işlerde yapan bir canlıdır.

Anarşizmin ne dualizm ile ne materyalizm ile ne teizm ile ne ateizm ile doğrudan bağlantısı yoktur. Anarşizmin doğrudan hiyerarşinin reddi ile bağlantısı vardır.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 10-06-2023, 17:32
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cinayeti cezalandırmak tamamen anlamsızdır.Anlamlı olan cinayet işlememektir.Tabii buradan cinayetin cezasız bırakılması anlamı çıkarılmamalıdır.İnsan anlamsız işlerde yapan bir canlıdır.

Anarşizmin ne dualizm ile ne materyalizm ile ne teizm ile ne ateizm ile doğrudan bağlantısı yoktur. Anarşizmin doğrudan hiyerarşinin reddi ile bağlantısı vardır.
Normal cinayet" ve "anarşizm" insan iradesinin yansımaları olarak görülebilir. Düalizm burada iki karşıt ilke veya irade gücünü tanımlamak için de kullanılabilir, aksi takdirde karar olmazdı. Hiyerarşi meselesinide da kaosa yazacağım cevapta bulabilirsin.
Alt 10-06-2023, 18:14
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dmn denen erkek ******su
Sen bana yazma.

Bu forumda; soyutlama nedir somut-soyut ilişkisi nedir 10 senedir anlatıyorum ben.
Hani bu adamın anlatacak başka birşeyi belki de yok denilmesi handikapını da göze alıp, ısrarla bunu habire anlattım.

Anlayan zaten anladı.
Senin gibi orosbular ise anlamak istemedi.

Bazıları da salak olduğu için önemini kavrayan adı.
Diyorum ya, salaklar sorun değil.

Erkek orosbuları sorun.

Tekrar söylüyorum,
İster adına felsefe deyin ister başka herhangi bir şey

Önce, soyutlama nedir ve neden yapılır
Bu konuyu düşünüp halledeceksiniz

Senlik değil, sen orosbusun.
Alt 10-06-2023, 19:30
Üye

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Normal cinayet" ve "anarşizm" insan iradesinin yansımaları olarak görülebilir. Düalizm burada iki karşıt ilke veya irade gücünü tanımlamak için de kullanılabilir, aksi takdirde karar olmazdı.
Hiyerarşi meselesi
nide da kaosa yazacağım cevapta bulabilirsin.
Senin tam olarak neyi karıştırdığını anlamaya çalışıyorum.Tabi bizi trollamıyorsan.Herşeyden önce anarşi bir uygulamadır.Doğrudan belli bir felsefe/ekolla ile ilgili değildir.O nedenle anarşizm farklı şekillerde hayat bulabilir bulmuştur.Benim söylemlerim anarşizmi materyalist ve veya ateist düşünce ile bağlayanlar açısından kabul görmez (açıkça belirteyim)

Kendine anarşist demeyen hatta bu kelimeyi duydukları zaman yüzleri ekşiyecek olan anarşist topluluklar/bireyler dahi vardır.Bunlardan en meşhurları Amişler dir.Bazı protestan topluluklar baptist topluluklar uygulama açısından anarşisttir.

Tarihte yaşanmış anarşi örnekleri de vardır.Bizim coğrafyamızda Hurifiler, Alevi/Bektaşi topluluklar, Mazdeki topluluklar, Hurremiler bunlara örnektir.

Biz bunların anarşi ile bağını kurarken ele aldığımız en önemli parametre hiyerarşiye bakış açıları iş bölümünde yapılan örgütlenme tarzının şekli karar alma mekanizmasının işletiliş tarzı gibi olgulardır.

Graham'ın belirttiği gibi "Anarşinin en eski savunucularının hiç biri kendisini Anarşist olarak tanımlamasa da, hepsinde ortak olan iktidar, refah ve ayrıcalıklı olmaya dayalı hiyerarşik ilişkilere ve baskıcı otoriteye karşı olmalarıdır. Diğer radikallerin tersine onlar aynı zamanda özgür bir toplumun yaratılması ve otoriteye karşı mücadelede kendileri için herhangi bir otoriter ve ayrıcalıklı rolü reddederler."

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 10-06-2023, 20:25
Andrew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Andrew Andrew isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kendine anarşist demeyen hatta bu kelimeyi duydukları zaman yüzleri ekşiyecek olan anarşist topluluklar/bireyler dahi vardır.Bunlardan en meşhurları Amişler dir.

Saygideger marcos,

Bir yanlisin var. Amisler anarsist degildir. Ne kendilerini anasrsist olarak tanimlarlar, ne de baskalari onlari anasrsist olarak tanimlar. Ne de anarsizmi benimserler. Devlet ile ilgili bir sorunlari yok. Amerika'da acilmis bir kac dava var onlarla ilgili. Kendileri dava acmislar. Social Security icin para odemek istememisler. ( Emeklilik ile ilgili bir para bu. Emeklilik maasina gerek duymamislar ve " ben niye odeyeyim ki bosuna" demisler. Bu da onlari anarsist yapmaz.) Ama bahsettigin diger gruplari bilemem.

Ben, Ohio'ya Kidron'a, onlarin merkezine gittim. Orada kaldim, kendileriyle gorustum, onlardan alisveris yaptim, sohbet ettim. Zaman gecirdim. Cok iyi insanlar. Anarsist degiller. Ustelik topluluktan bazilari belirli derecede teknolojiyi de kullaniyor. Bazilari kullanmiyor. Bu biraz istege bagli. Evleri cok buyuk, hayvanlari var. Yasadiklari yer bir CENNET!

Hepsinin boyle evleri var. Ortamlari ormanlik, yemyesil. Mukemmel bir yerdeler. Ohio zaten yesili bol, ormanlik bir eyalet. Guzel, yagmuru bol. Ben, sahsen cok begendim ortamlarini. Magazalari var. Normal teknoloji kullaniliyor magazalarda.

Benim gittigim yer Ohio, Kidron, Amish Country. Asagiya link veriyorum.

https://www.ohiosamishcountry.com/kidron

Zaman, imkan bulursaniz, mutlaka Ohio'ya gitmelisiniz.

Emekli olunca belki oraya (Amislerin kasabasina degil tabii, fakat benzer ormanlik bolgelere) yerlesirim. Muhtesem yerler. Yemyesil, o kadar rahatlatiyor ki beni!

Saygilarimla

'baglilik düşünmemek demektir. düşünmeye gerek duymamak demektir' Orwell, 1984...

no matter how far we go intellectually or how much science we do, we are not even close to understanding the truth

'kimi dinde imanda buldu yolu, kimi akil, bilim yolunu tuttu derken ses geldi karanliklardan; gafiller! dogru yol ne odur, ne bu' - Hayyam
Alt 10-06-2023, 20:35
Üye

Alvin

Kendine anarşist demeyen hatta bu kelimeyi duydukları zaman yüzleri ekşiyecek olan.......
..

https://img.kitapyurdu.com/v1/getIma...wh:true/wi:220

okumayı seven biri olarak hoşunuza gidecektir.

Alt 10-06-2023, 20:38
Üye

17.bölüm

https://itaatsiz.org/17-anarsinin-an...old-b-barclay/

Alt 10-06-2023, 20:51
Andrew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Andrew Andrew isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hutterit kolonilerinde ve Amiş cemaatlerinde genel işleyiş tarzı bugün böyledir. Onlara müdahale eden bir polis ya da mahkeme yoktur; aralarındaki anlaşmazlıkları topluluk içinde devletsiz ve yönetimsiz bir sistem çerçevesinde çözerler,

Amisler anarsist degildir, ama yukaridaki bu durum dogrudur. Tabii, bir kac gun orada kaldirken ogrenemedim bunu. Bir film izledim daha sonra. Orada boyle bir hikaye anlatiliyordu. Film Sanirim suydu:

Ben, de buna benzer bir durum yasadim.

Ben eskiden Yehova Sahidi idim,

ben ayrilinca cok sevdigim [ve gunlerce agladigim] nisanlimi, tum arkadaslarimi, dostlarimi, hatta bazi aile uyelerimi kaybettim. Hala bana kin besleyen, "merhaba, nasilsin, ailen nasil" diye mesaj attigim akrabalarim, mesajlarima beni block'layarak cevap veriyorlar.

Oyle ki evin icinde oz ailem benimle iletisim kurmadi bir sure, catali, kasigimi bile ayirdilar, gittim, evin icinde baska bir yerde yemek yeme durumunda kaldim.

Onlari seviyorum, sadece farkli dusunuyorum sizden dedigim halde, hala benimle konusmuyor bazilari!

Boyle gerizekalilar var!

Dusun uzerinden neredeyse 20 yil gecmis

'baglilik düşünmemek demektir. düşünmeye gerek duymamak demektir' Orwell, 1984...

no matter how far we go intellectually or how much science we do, we are not even close to understanding the truth

'kimi dinde imanda buldu yolu, kimi akil, bilim yolunu tuttu derken ses geldi karanliklardan; gafiller! dogru yol ne odur, ne bu' - Hayyam
Alt 10-06-2023, 20:56
Üye

Seni iyi anlıyorum Alvin benzeri şeyleri bizde yaşıyoruz.Bazıları dinsiz imansız diyerek tavır alıyor bazıları Kürtler nedeni ile tavır alıyor.İnsanların büyük kısmı onlar gibi olmanı onların karşı olduğuna karşı olmanı kabulüne itirazın olmamasını bekliyor.Cehalet dediğimiz şeyde aslında budur.

Önerilen Siteler