Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Geç Kalan Ayet (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13040)

ozgurrr 25-09-2009 00:30

Geç Kalan Ayet

Arkadaşlar başka bir konu altında aklıma takılan bir soruya cevap bekledim birkaç gündür ama çoğu konu zaman olduğu gibi arada kaynadı zaten çoğu üye eski sayfaları okumadan son entry üzerinde yorum yapıyor malesef.

Konuyu buraya taşımak istedim aşağıya kopyalıyorum aşağıdaki alıntıda niveru ayetin geç kaldığını yani ilgili olay olup bittikten sonra geldiğini belirtiyor. Kur'anı muhammed'in yazdığı konusu ile ilgili bir sürü tartışma var ve bende yazılanları Tanrı sözüne yakıştıramıyorum. Yanlız burada bir çelişkili durum gözüme ilişti bunun benzerleri de olabilir bilgisi olan arkadaşlar eklerlerse sevinirim.

Konu şu diyorsunuz ki ayet yetişemedi geç geldi ve dediğiniz olay sonrasında gelmişse ayet gerçektende geç gelmiş gibi görünüyor. Böyle bir durumda kendi yazdığı ayeti neden geç yazsın olay olmuş bitmiş yazmadan devam edebilirdi. Bu durumda ihtimalleri gözden geçirelim ;

1 Böyle önemsiz bir durumda ayetleri ben yazmıyorum süsü verip 1400 yıl sonra bizim bunu tartışmamızı istemiş olabilir mi ?

2 Ayetleri başkası mı yazıyordu ?

3 Gerçekten ayetler gökten mi geliyordu ?

4 Kendi kurduğu bir dünyada kendi kendine bir gerçeklik mi yaratmıştı ?

5 Ayetleri yazan başka birileri mi vardı ?

6 Bu ayetin bu olayla ilgisi yok mu ?

Başka bir ihtimal varsa lütfen ekleyin benim aklıma bunlar geldi.

Alıntı:
niveru´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/...s/viewpost.gif
evet barudi haklisin ,

haklisin ama , bu yontemin bir eksikligide vardir , ara sira ayetler yetismekde gec kalir ,

tebuk seferi hazirliklari sirasinda medineli bazi zenginler muhammedden savasa katilmamalari yonude afini ister , muhammed bu isteklerini geri cevirir,,

bu olay hakkinda ayet yetisdiginde ise artik gec kalinmistir,,

allah ,, muhammede ,, allah seni affetsin der , neden acele ettin , de beklemedin diye de sitem eder :)

evet anlatim kaba saba , ama olay asagi yukari boyledir ,,

ehh parca parca yazilinca olur boyle vakalar :)

tevbe 43 :

allah seni affetsin ,dogru soyleyenler sana belli oluncaya ve yalan soyliyenleri sen bilinceye kadar nicin onlara izin verdin ki ?

--------------------

ozgurrr 25-09-2009 03:53

herkes politika peşine düşmüş bu konuya cevap verecek kimse yok mu acaba ?

tardu 25-09-2009 04:11

Allah diyor ki: "Allah seni affetsin"! (Tevbe 43)

çok bariz bir mantıksızlık. allah hiç böyle konuşur mu?

ozgurrr 16-10-2009 16:54

güncelleme bu konuda düşüncelerinizi duymak isterim

emil 16-10-2009 22:51

Düşünecek bir şey yok sayın özgür.hatlar karışmış bu ayette de. araya başkaları girmiş allah seni affetsin diyor.kuran öyle bir kitap kim konuşuyor belli değil.

ozgurrr 17-10-2009 00:57

allah affetsin kısmına katılıyorum ama niye sonradan iş işten geçmişken ayet iniyor o kısmını anlamadım

siparisci 17-10-2009 05:56

Alıntı:

1 Böyle önemsiz bir durumda ayetleri ben yazmıyorum süsü verip 1400 yıl sonra bizim bunu tartışmamızı istemiş olabilir mi ?

Makara için değil de gerçekten aklından böyle bir ihtimali geçirdiysen, sana tek tavsiyem bilgisayar başında fazla vakit geçirmemen.

Biraz çık dolaş, bir iki kamyon çekirdek ye.

At gözlüğünde, sabitfikirlilikte son nokta. Gel vatandaş :)

malaysian 17-10-2009 10:05

Sayin Tardu,

''Allah diyor ki: "Allah seni affetsin"! (Tevbe 43)

çok bariz bir mantıksızlık. allah hiç böyle konuşur mu'' demis...

Benzerleri de devam etmis ayni mantiklar...

Evet konusmaz. Birileri YALAN YANLIS YAZMISLAR ZATEN...

ALLAH'IN KITABINDA BIR MANTIKSIZLIK BULAMAZSIN...

Yahu, inanmiyorsaniz inanmayin ama YALAN SOYLEMEYIN...

Ayette boyle bir aciklama yok ki...

Ayet soyle baslar:

''Allah seni affetti..." ve devam eder:"Dogru kimseler sana belli olmadan ve yalancilari bilmeden nicin onlara izin verdin?"Tevbe 43

Cimbizla ayetleri cekerseniz, Arapca kelimelere bakmazsaniz ve de Tefsir dedigimiz Islam tarihinde bu ayetin yerini ogrenmezseniz iste boylece yanilir ve YANILTIRSINIZ...

Kuran pek cok gerceklerle belli olmustur Allah'in sozudur.

Ancak hep soyluyorum:

DUSUNMUYORSUNUZ...

OLUM gelip de eliniz kolunuz baglanmadan ve Allah'in sonsuzlugunda zarar gormemek icin bir an once dusunmeniz dilegiyle...

saygilar

emil 17-10-2009 11:40

Sayın malaysian diyelim allah dedi o lafı.Ama burada Muhammedin açık bir hatası var.demekki mükemmel değil..peygamberin böyle hatalar yapması ne derece doğru?Hatasız olması gerekmez mi ya da allah onun kaderini hatasız çizemiyor mu?Hatasız bir kader çizmemişse ona, onu niye peygamber seçti?peygamberliği sorgulanmaz mı bu durumda. Kader allahın bildiği birşeyse neden ayetler eskiden pttnin mektupları 3 haftada getirmesi gibi geç geliyor.demekki olacaklardan habersiz.olayların oluşuna göre konuşuyor.E bunu ben de yaparım aynen senin yazdığına şimdi cevap gibi.ama ben senin burada ne yazacağını biliyor olsam senden önce birşeyler yazardım belki sen hiç böyle birşey yapmak zorunda kalmazdın.biraz da siz düşünün...

emil 17-10-2009 11:48

Ya da bize 23 yıl süren bu indirme sırasında, söylenen bu binlerce ayet içinde, olay olmadan kuranda kesin bir şekilde belirtilmiş, o konuya değinilmiş ve sonra o şekilde olmuş ve bu ayet sayesinde bazı şeylerin önüne geçilmiş, sorunların oluşması önlenmiş bir ayet gösterin..

malaysian 18-10-2009 09:54

Alıntı:

Sayın malaysian diyelim allah dedi o lafı.Ama burada Muhammedin açık bir hatası var.demekki mükemmel değil..peygamberin böyle hatalar yapması ne derece doğru?Hatasız olması gerekmez mi ya da allah onun kaderini hatasız çizemiyor mu?Hatasız bir kader çizmemişse ona, onu niye peygamber seçti?peygamberliği sorgulanmaz mı bu durumda. Kader allahın bildiği birşeyse neden ayetler eskiden pttnin mektupları 3 haftada getirmesi gibi geç geliyor.demekki olacaklardan habersiz.olayların oluşuna göre konuşuyor.E bunu ben de yaparım aynen senin yazdığına şimdi cevap gibi.ama ben senin burada ne yazacağını biliyor olsam senden önce birşeyler yazardım belki sen hiç böyle birşey yapmak zorunda kalmazdın.biraz da siz düşünün...
Alıntı:

Ya da bize 23 yıl süren bu indirme sırasında, söylenen bu binlerce ayet içinde, olay olmadan kuranda kesin bir şekilde belirtilmiş, o konuya değinilmiş ve sonra o şekilde olmuş ve bu ayet sayesinde bazı şeylerin önüne geçilmiş, sorunların oluşması önlenmiş bir ayet gösterin..

demissiniz Sayin Emil,

Kur'an'da ve Peygamberimizin (Salat ve selam O'na olsun) aciklamalarinda sizin belirttiginiz gibi bir durum soz konusu degil. Peygamberlerin bir insan olduklari, hatta kucuk hata yapabildikleri, yeyip ictikleri ve en onemlisi INSAN olduklari belirtilir. Cunku, ornek olacaklar, yol gosterecekler insanlara...

Kaderi Allah cizmez, Allah herseyi bilir, o baska bir konu... Allah'in verdigi AKIL ile insanlar kendi yolunu secer. Islam'in IMTIHAN mantigi da burada anlam kazanir. Yoksa, uzaktan kumandali robot konumunda olurduk. DUSUNMENIZ DILEGIYLE...

Allah Teala, dunyayi ve insanlari yaratmis ve bir duzen koymus. Bu duzene bir takim kurallar da yaratmistir. Insan bu duzenin icinde YARATICISINI unutmadan O'nun emirlerine uygun yasamakla mukellef tutulmus ve bunun sonucunda olacak olaylar da peygamberler (salat ve selam onlara olsun) ve kitaplarla aciklanmistir...

Yani hic bir acik kapi yok. Hersey duzenli ve guzel ayarlanmis...

BU DUZENI BOZAN, HUZURSUZLUGU VE SEVGISIZLIGI ORTAYA CIKARANLAR ISE YARATICININ BIZE SUNDUGU HAYAT PROGRAMINI KABUL ETMEYEN, BUNA KARSI YASAYANLARDIR...

Oysa Allah Teala, hem bu dunya mutlulugu hem de Ahiret mutlulugu icin cok guzel bir hayat programi sunmustur...

Hani yeni bir Camasir makinasi aldigimizda yaninda kucuk bir de aciklama buluruz... Bu camasir makinesinden maksimum bir fayda elde etmek icin, su elektrik voltunu, su su duzeyini kullanin, diye aciklamalar vardir. Eger bunlara uyulmaz da farkli seyler yapilirsa, makine bozulur ve tamire gider. Bildiginiz gibi tamire giden bir esyadan da maksimum fayda elde edilmez artik...

Ayni sekilde insanlari yaratan, insanlara uygun hayat nizami sunmustur. Bu hayat nizamini uygulamayanlar bozuldugu ve tamire ihtiyac duydugu icin toplumlarda gercek huzur ve mutluluk bulunamamaktadir...

Hayatiniz size hediye edilmisken, DUSUNMEDEN ''BENIM HAYATIM, KIM KARISIR!'' NIDALARI ATMAYA NE KADAR HAKKINIZ VAR?

DUSUNUN...

saygilar

taabbud 18-10-2009 17:23

Alıntı:

emil´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 250316)

Şuna bi göz at istersen.

http://ilmiarastirma.net/?Pg=Detail&Number=1150

Adamın işi gücü kslmsmış güya kendi yazdığı kitapta bunları anlatmış. Hayal gücünüz benim hayal gücümün bile alamayacagı kadar genişmiş.

ozgurrr 18-10-2009 17:29

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 250244)
Makara için değil de gerçekten aklından böyle bir ihtimali geçirdiysen, sana tek tavsiyem bilgisayar başında fazla vakit geçirmemen.

Biraz çık dolaş, bir iki kamyon çekirdek ye.

At gözlüğünde, sabitfikirlilikte son nokta. Gel vatandaş :)

Ben aklımdan geçen htimalleri yazdım cevabınız varsa söyleyin yoksa tanımadığınız insanlar hakkında fikir yürütmeyin bu dünya'da kimlerin at gözlüğü ile dolaştığı belli

emil 18-10-2009 18:00

"Elif, Lam, Mim. Rum (orduları) yenilgiye uğradı. "Dünyanın en alçak yerinde". Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Üç ile dokuz yıl içinde. Bundan önce de, sonra da emir Allah'ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir." (Rum Suresi, 1-4)

Diyanet İşleri Meali(Yeni)

2,3,4,5. Rumlar, yakın bir yerde yenilgiye uğratıldılar. Onlar yenilgilerinden sonra birkaç yıl içinde galip geleceklerdir. Önce de, sonra da emir Allah’ındır. O gün Allah’ın (Rumlara) zafer vermesiyle mü’minler sevinecektir. Allah, dilediğine yardım eder. O, mutlak güç sahibidir, çok merhametlidir.

Kesin birşey söylemiş mi de bunu cevap olarak yazıyorsun.Muhammed'in tahmin etme gücü yok mu.O kadar da olsun.3 ile 9 ya da birkaç yıl.Bir insanın tahmin edemeyeceği birşey mi?Allah deseydi ya örneğin 7 yıl sonra bir kış günü yenecekler gibi ama işi garantiye almış.Ayrıca kuran meallerini de işlerine geldiği gibi çevirme huyu var şu müslümanlarda.Varsa başka kesin bir ayet görelim.Sorduğum soruyu iyi oku..

emil 18-10-2009 18:03

Alıntı:

emil´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 250316)

Soru buydu..

ozgurrr 18-10-2009 18:10

emil çok doğru bir tespit hep olaylar olduktan sonra inmiş ayetler aslında.

Ama ben hala konuyu açma sebebim konusunda ikna edemedim kendimi zaten olay olmuş bitmiş sonra niye öyle yaptın mealinde bir ayet iniyor.

malaysian 19-10-2009 11:22

Sayin Ateist arkadaslar,

Kuran'i sorgulamak ve elestirmek icin okumaya devam ederseniz zaten manevi hastaliklardan kor olmus kalbiniz , kor kalmaya devam edecek...

Yani, Kur'an bir hayat rehberidir. 23 yilda tamamlanmis bir rehber...

Ben mesela okudukca hayatimi nasil yonlendirecegimi goruyorum. Olaylardan ve verilen orneklerden yanlis yapmadan yasamayi ogreniyorum...

Oysa sizin inkarinizi cogaltiyor. Bu da Kuran'da yaziyor biliyor musunuz? Yani inanmayanlarin inkarini artirir Kuran diye..

Iste size, sizden binlerce yil once bahseden bir Kuran var elinizde sayin Emil. Bu mucize degildir de nedir ya!

Saygilar

ozgurrr 19-10-2009 14:06

Alıntı:

malaysian´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 251151)
Sayin Ateist arkadaslar,

Kuran'i sorgulamak ve elestirmek icin okumaya devam ederseniz zaten manevi hastaliklardan kor olmus kalbiniz , kor kalmaya devam edecek...

Yani, Kur'an bir hayat rehberidir. 23 yilda tamamlanmis bir rehber...

Ben mesela okudukca hayatimi nasil yonlendirecegimi goruyorum. Olaylardan ve verilen orneklerden yanlis yapmadan yasamayi ogreniyorum...

Oysa sizin inkarinizi cogaltiyor. Bu da Kuran'da yaziyor biliyor musunuz? Yani inanmayanlarin inkarini artirir Kuran diye..

Iste size, sizden binlerce yil once bahseden bir Kuran var elinizde sayin Emil. Bu mucize degildir de nedir ya!

Saygilar

Ben ateist değilim ama yine de cevap vereyim,

Evet bir hayat rehberidir ama Muhammed'in hayatına yöneliktir.

Siz hayatınızı nasıl yönlendiyorsunuz bu rehbere göre merak ettim.

Kaç eşiniz kaç cariyeniz var ?
Varsa eşinizi dövüyormusunuz ?
Kaç köleniz var onlara iyi davranıyormusunuz ?
Müşrikleri gördüğünüz yerde öldürüyormusunuz ?
Evlatlığınız olsa eşiyle evlenirmiydiniz ?
İmkanınız olsa hırsızların cezaların ellerini keserek ,
Huzursuzluk çıkartanların ellerini kollarını çaprazdan kesip çöle atarak,
Zina yapanları recm ederek mi cezalandırırsınız ?

Daha çok soru sorabilirim ama bunlar yeter sanırım

malaysian 19-10-2009 15:33

Sayin ozgurr,

Sordugunuz sorulardan Islam'i ne kadar az, yanli ve yanlis algiladiginiz ortaya cikiyor maalesef. Maalesef diyorum cunku, bu durum gercekten beni cook uzuyor...

Allah'in o guzel dini Islam'i size dogru bir sekilde anlatabilsem gercekten mutlu olacagim. Allah yar ve yardimcim olsun...

Islam dini bir butundur. Allah'in emirlerini, yasaklarini iceren bir kanunlar butunudur diye de aciklayabiliriz...

Veda Hutbesi'nde Peygamberimiz(sav) iki sey biraktigini ve bunlarla yol bulundugunda ise kazanilacagini belirtir. Bunlar: Allah'in Kitabi Kur'an ve Rasulu'nun(sav) sunneti...

Sizin sorulariniza kisaca cevap vermek gercekten zor. Ancak biraz aciklama yapayim...

Hirsizin el kesme meselesinden baslayalim. Hirsizlik sucunun ''suc'' olarak kabul edilmesi icin inanin sayisiz sartlar vardir ve bunlardan birisi de ''ihtiyaci olmamak'' durumudur. Yani hirsizlik yapan kisi ihtiyaci oldugu icin calarsa kesinlikle bu suc Seriat'a gore SUC DEGILDIR. Devlet baskani hirsizdan ozer diler ve ISSIZLIK MAASI baglanir...

Yine ''zina'' sucunun da sartlari vardir suc sayilmasi icin. Dedigim gibi, kisaca aciklama yapmak zor.

''....Huzursuzluk çıkartanların ellerini kollarını çaprazdan kesip çöle atarak,''
demissiniz. Boyle bir sey Islam'da yoktur Duzgun arastirin...

Size tavsiyem:

DOGRU KAYNAKLARDAN ISLAM'I ARASTIRIN...

SONRA BIR KURAN EDININ. BIR DE YANINA TEFSIR ALIN... SONRA OKUMAYA BASLAYIN...

SIZI YARATANIN OLDUGUNA INANIYORSANIZ; GOZUNUZU KAPATIN VE DOGRUYU BULMAK ICIN O'NDAN YARDIM ISTEYIN...

Allah'tan umut kesilmez. Belki siz de DUSUNURSUNUZ!!!

ozgurrr 19-10-2009 15:56

malaysian çaprazdan kesme işlemi yok demeden önce siz biraz araştırın ben bu konuları çok araştırdım hala araştırıyorum. Ayrıca sorularımın hiçbirine cevap vermiş olmadınız. Sizin inancınıza saygı duyuyorum ama inandığınız şey yazan şeyler değil malesef.

Çoğu insan bu ayetleri emirleri cezaları bilmeden içindeki inanç duygusu ile bazı şeylere sarılıyor (Ben dahil eskiden) ve kendi kalbine göre bir din icad ediyor allah güzel allah bağışlayıcı allah bizi seviyor bide onu sevelim gibi ulvi , duygulsal güzel şeyler. Ama işin gerçeği malesef böyle değil öyle olsaydı bu kadar insan inanmazmıydı böyle güzel bir dine. Kuran'daki çelişkiler ve Turan Dursun kitaplarını okumanızı tavsiye ederim belki bu din hikayelerinden kurtulup özgürce bir Tanrı arayışına geçebilirsiniz ben şuanda bunu yapıyorum ve çok rahat ve huzurluyum

Maide 33
(Diyanet çevirisi)
Allah'a ve resulüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

NOT: Bende yeteri kadar Kuran var ve en az sizin kadar okuyorum merak etmeyin hemde tekrar tekrar farklı farklı çevirilerden

mindar 22-10-2009 11:28

sayın ozgurr bir sorum olacak.
tanrıya inanıyorum ama dinlere inanmıyorum diyorsunuz
peki sizi yaratan tanrı sizden hiç mi bişey istemez mi?
tanrı var ama ölüp toprak olacaksın olay bu kadarmı?.

spartaküs68 22-10-2009 11:34

sayın mindar,
seni istediği zaman saptıran ya da seni istediği zaman hidayetine erdiren bir Tanrı senden ne isteyebilir ki?

mindar 22-10-2009 11:43

sorum size değil
diğer arkadaşa o tanrı var diyorum diyor.
size değil yani soru.

mindar 22-10-2009 11:45

ve bir de tanrının dilediğini saptırır dilediğini hidayete erdiri kısmını şöyle anlamalıyız ben inanmak istiyorsam araştırıyorsam bi çaba sarfediyorsam allah bana yardım eder tam tersine uğraşıyorsam yardım etmez gerçeği görmem hususunda
mesela siz
inanmıyorsunuz tanrıya inanmamanızı gene tanrıya mı bağlıyorsunuz ne kadar komik dimi bu fikir
sizin inanmamanıza tanrı sebep değil kendi hür iradenizle inanmıyorsunuz.
ama ne zaman kalbin bu konulara inanmayı ister çabalarsın ozaman yardımcın Allah olur.

spartaküs68 22-10-2009 13:45

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252411)
ve bir de tanrının dilediğini saptırır dilediğini hidayete erdiri kısmını şöyle anlamalıyız ben inanmak istiyorsam araştırıyorsam bi çaba sarfediyorsam allah bana yardım eder tam tersine uğraşıyorsam yardım etmez gerçeği görmem hususunda
mesela siz
inanmıyorsunuz tanrıya inanmamanızı gene tanrıya mı bağlıyorsunuz ne kadar komik dimi bu fikir
sizin inanmamanıza tanrı sebep değil kendi hür iradenizle inanmıyorsunuz.
ama ne zaman kalbin bu konulara inanmayı ister çabalarsın ozaman yardımcın Allah olur.

iyi de sayın mindar Tanrı kur'an da neden?"dilediğimi kalplerini mühürlerim"
diyor bunlarla ilgili ayetleri sunmama gerek yok sanırım

mindar 22-10-2009 15:21

ateist deist arkadaşlardan bi ricam olucak kuranla alakalı şöyle ayet var felan derken rica etsem ayet ve sure numaralarını da yazarsanız daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

ozgurrr 22-10-2009 15:21

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252402)
sayın ozgurr bir sorum olacak.
tanrıya inanıyorum ama dinlere inanmıyorum diyorsunuz
peki sizi yaratan tanrı sizden hiç mi bişey istemez mi?
tanrı var ama ölüp toprak olacaksın olay bu kadarmı?.

Önce şunu belirteyim benim inanabileceğim Tanrı kesinlikle Allah olamaz.

İnsan'ı temel alan hiçbir din'e inanmak bana gerçekçi gelmiyor böyle bir kainat içerisinde bırakın insanı Dünya bir nokta kadardır ve insanlık tarih sahnesine çıkmadan önce de bu kainat vardı bugün gördüğünüz bir yıldız milyonlarca yıl önce yokoldu.
İnsanın bilinen varlığı en ekstrem iddaayı ele alırsak 20milyon yıl buna rağmen Dünya'nın yaşı 4,5 milyar yıl.

Birde şu açıdan bakın şuanda insan ömrü maksimum 100 yıl ölümcül bir virüs yada büyük bir göktaşı bu gezegendeki yaşamı kolayca sona erdirebilir ve daha önce bunun benzerleri yaşandı. Şimdi bu şartlar altında herşeyi insan yaşamına bağlayan dinler ve Tanrının bütün bu sistemi insan için yaratmış olması fikri tamamen insani bir fikirdir ve insanın egosundan kaynaklanmaktadır.

İnsan kendini doğadaki en üstün yaratık akıl ve zeka sahibi olarak gördüğü için ve yönetimlerin insanlığı daha kolay idare edebilmeleri, gerektiğinde ölüme gönderebildikleri bir sistemin oluşturulmasıda tamamen insan ürünüdür.

Bugün akıllı , kendini geliştirebilmiş olayları ve sistemin genelini görebilecek bir insanın inanabileceği bir din malesef yoktur.

Benim bu konuda farklı bir felsefem var ben insanların kendilerini Tanrı'nın yerine koyarak düşünmeleri gerektiğini düşünüyorum. Yani siz Tanır olsanız ne yapardınız bunu örneklemem mümkün çünkü insanda yaratıcıdır ( Müslümanlığa göre haşa demek lazım ) ama öyledir. Ve yaratım sürecini üzerine iyi düşünmek gerekir. Yaratıcılar bir varlık, bir makine , bir bilgisayar etc. yaparken kendinden esinlenir çünkü kimse bilmediği birşey yaratamaz. Bir örnek vereyim biz bugün araba diye bir araç yarattık ilk arabaları düşünü elektrikli ve elektronik hiçbir yanı olmayan sadece mekanik ve dinamik temelde çalışan bir sistem. Sonra ne yaptık bunu geliştirdik geliştirdik peki dikkat edin en gelişmiş arabalar ya da bilgisayarlara bakın hepsinin neyi var beyini var yani işlemcileri merkezi yönetim sistemleri bellekleri vs. Yani burada yaratıcı olan insan yarattığı en basit şeyi kendisine benzeterek yani kendinden esinlenerek mükemmelleştirmeye çalışır. Kablolar-sinir sistemleri - işlemciler,bellekler beyin vesaire.
Tanrı'nın yaratım süreci de buna benzer olmalıdır diye düşünüyorum yani gücü içerisinde biranda bir ampul yanıp ben insan diye birşey yaratıcam çamuru alıp onu şekillendireyim beynini buraya koyayım bacaklarını şuraya diye yapılacak bir iş değildir bu çünkü elinden kendinden ve diğer yarattıklarından başka bir örnek yoktur. Zaten bence burdaki en büyük hata yola çıkış noktasıdır yani önce insanı yarattı sonra insanı içine koyabileceği bir dünya onu içine koyabileceği bir kainat yarattı mantığıdır. Bu benim felsefeme göre kesinlikle yanlıştır Tanrı'nın yarattığı tüm kainattır dünya güneş insan vs. bunların içinde oluşan yan ürünlerdir. Bu konu çok uzar bu ama umarım ana fikri verebilmişimdir.

Şimdi sizin çok yüzeysel sorunuza cevap vereyim. Tanrı bizden birşey ister mi ?

Evet ister bende yıllardır bunun üzerine düşünüyorum ama bunları size somut olarak anlatmam malesef mümkün değil. Bunu cevabını kendinizin araması gerekiyor bunun içinde bütün insani olgulardan dogmalardan dinlerden sıyrılmanız ve kainat ile başbaşa kalmanız gerekir.

Ama sizin sorma amacınız bu değildi di mi ? Benden ona dua etmemizi, namaz kılmamızı , kan akıtmamızı , zekat vermemizi isteyecek bir Tanrı anlatmamı beklerdiniz ya da duysanız hoşunuza giderdi.

Bu soruyu siz kendinize sorun Tanrı'nın bunlara ihtiyacı var mı ? Tanrı bu kadar bencil mi ? Tanrı bu kadar küçük mü düşünüyor ? Tanrı bu kadar pohpohlanma meraklısı mı ?

Benin inandığım Tanrı bu kadar küçük değildir. Ama başka Tanrılara inananlara ne yapar onu bilmiyorum :))))

mindar 22-10-2009 15:37

Bu, önce inanıp sonra inkar etmiş olmalarındandır. Bu yüzden kalbleri mühürlenmiştir; artık anlamazlar.
munafikun3

Onların arasında, seni dinleyenler vardır. Fakat senin yanından çıkınca kendilerine bilgi verilmiş olanlara "Az önce ne demişti?" diye sorarlar. Bunlar, Allah'ın kalplerini mühürlediği, heva ve heveslerine uyan kimselerdir.
muhammed 16

Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde de perdeler vardır.10 Ve büyük azab onlarındır.
bakara7

açıklama:
Bu, onların Hakk'ı reddetme nedeninin, kendi hataları olmadığı ve sadece Allah'ın dilemesi ile olduğu anlamına gelmez. Onlar kabul etmezler; çünkü, Allah onların kalplerini mühürlemiştir. Onlar Hakk'ı dinlemezler; çünkü, Allah onların gözlerini perdelemiştir. Fakat onların kalplerinin ve kulaklarının mühürlenmesi, Hakk'ı kabul edememelerinin nedeni değil, bilâkis reddetmekte inat etmelerinin bir sonucudur. Kur'an basit bir tabiat kanunundan söz eder: Eğer bir kimse bir şey hakkında aleyhte önyargı sahibi olur ve sürekli bu önyargısını beslerse, o şeyde ne iyi bir yan görebilir, ne iyi bir şey işitebilir, ne de tarafsızca değerlendirmek için ona kalbini açabilir. Bu bir tabiat kanunu, aynı zamanda Allah'ın kanunu olduğu için kalpleri, kulakları mühürlemek ve gözleri perdelemek özellikleri O'na atfedilmiştir.

mesela daha önceden de söyledim sizin inkarınıza tanrı mı sebep oluyor yoksa siz yaptıklarınızdan dolayı kalblerinizi mühürlüyor gözlerinize perde çekiyorsunuz sizce hangisi?

mindar 22-10-2009 15:42

Alıntı:

ozgurrr´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252476)
Önce şunu belirteyim benim inanabileceğim Tanrı kesinlikle Allah olamaz.

İnsan'ı temel alan hiçbir din'e inanmak bana gerçekçi gelmiyor böyle bir kainat içerisinde bırakın insanı Dünya bir nokta kadardır ve insanlık tarih sahnesine çıkmadan önce de bu kainat vardı bugün gördüğünüz bir yıldız milyonlarca yıl önce yokoldu.
İnsanın bilinen varlığı en ekstrem iddaayı ele alırsak 20milyon yıl buna rağmen Dünya'nın yaşı 4,5 milyar yıl.

Birde şu açıdan bakın şuanda insan ömrü maksimum 100 yıl ölümcül bir virüs yada büyük bir göktaşı bu gezegendeki yaşamı kolayca sona erdirebilir ve daha önce bunun benzerleri yaşandı. Şimdi bu şartlar altında herşeyi insan yaşamına bağlayan dinler ve Tanrının bütün bu sistemi insan için yaratmış olması fikri tamamen insani bir fikirdir ve insanın egosundan kaynaklanmaktadır.

İnsan kendini doğadaki en üstün yaratık akıl ve zeka sahibi olarak gördüğü için ve yönetimlerin insanlığı daha kolay idare edebilmeleri, gerektiğinde ölüme gönderebildikleri bir sistemin oluşturulmasıda tamamen insan ürünüdür.

Bugün akıllı , kendini geliştirebilmiş olayları ve sistemin genelini görebilecek bir insanın inanabileceği bir din malesef yoktur.

Benim bu konuda farklı bir felsefem var ben insanların kendilerini Tanrı'nın yerine koyarak düşünmeleri gerektiğini düşünüyorum. Yani siz Tanır olsanız ne yapardınız bunu örneklemem mümkün çünkü insanda yaratıcıdır ( Müslümanlığa göre haşa demek lazım ) ama öyledir. Ve yaratım sürecini üzerine iyi düşünmek gerekir. Yaratıcılar bir varlık, bir makine , bir bilgisayar etc. yaparken kendinden esinlenir çünkü kimse bilmediği birşey yaratamaz. Bir örnek vereyim biz bugün araba diye bir araç yarattık ilk arabaları düşünü elektrikli ve elektronik hiçbir yanı olmayan sadece mekanik ve dinamik temelde çalışan bir sistem. Sonra ne yaptık bunu geliştirdik geliştirdik peki dikkat edin en gelişmiş arabalar ya da bilgisayarlara bakın hepsinin neyi var beyini var yani işlemcileri merkezi yönetim sistemleri bellekleri vs. Yani burada yaratıcı olan insan yarattığı en basit şeyi kendisine benzeterek yani kendinden esinlenerek mükemmelleştirmeye çalışır. Kablolar-sinir sistemleri - işlemciler,bellekler beyin vesaire.
Tanrı'nın yaratım süreci de buna benzer olmalıdır diye düşünüyorum yani gücü içerisinde biranda bir ampul yanıp ben insan diye birşey yaratıcam çamuru alıp onu şekillendireyim beynini buraya koyayım bacaklarını şuraya diye yapılacak bir iş değildir bu çünkü elinden kendinden ve diğer yarattıklarından başka bir örnek yoktur. Zaten bence burdaki en büyük hata yola çıkış noktasıdır yani önce insanı yarattı sonra insanı içine koyabileceği bir dünya onu içine koyabileceği bir kainat yarattı mantığıdır. Bu benim felsefeme göre kesinlikle yanlıştır Tanrı'nın yarattığı tüm kainattır dünya güneş insan vs. bunların içinde oluşan yan ürünlerdir. Bu konu çok uzar bu ama umarım ana fikri verebilmişimdir.

Şimdi sizin çok yüzeysel sorunuza cevap vereyim. Tanrı bizden birşey ister mi ?

Evet ister bende yıllardır bunun üzerine düşünüyorum ama bunları size somut olarak anlatmam malesef mümkün değil. Bunu cevabını kendinizin araması gerekiyor bunun içinde bütün insani olgulardan dogmalardan dinlerden sıyrılmanız ve kainat ile başbaşa kalmanız gerekir.

Ama sizin sorma amacınız bu değildi di mi ? Benden ona dua etmemizi, namaz kılmamızı , kan akıtmamızı , zekat vermemizi isteyecek bir Tanrı anlatmamı beklerdiniz ya da duysanız hoşunuza giderdi.

Bu soruyu siz kendinize sorun Tanrı'nın bunlara ihtiyacı var mı ? Tanrı bu kadar bencil mi ? Tanrı bu kadar küçük mü düşünüyor ? Tanrı bu kadar pohpohlanma meraklısı mı ?

Benin inandığım Tanrı bu kadar küçük değildir. Ama başka Tanrılara inananlara ne yapar onu bilmiyorum :))))

kesinlikle öyle düşünmüyorum sadece sizin tanrınız size bişey vadetmiyormu geleceğiniz hakkında bişey demiyormu yaratıp öldürüyor sadece böyle mi eğer böyle ise
tanrı bunu size mi söyledi.

AhbAp 22-10-2009 16:02

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252482)
Bu, önce inanıp sonra inkar etmiş olmalarındandır. Bu yüzden kalbleri mühürlenmiştir; artık anlamazlar.
munafikun3

Onların arasında, seni dinleyenler vardır. Fakat senin yanından çıkınca kendilerine bilgi verilmiş olanlara "Az önce ne demişti?" diye sorarlar. Bunlar, Allah'ın kalplerini mühürlediği, heva ve heveslerine uyan kimselerdir.
muhammed 16

Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde de perdeler vardır.10 Ve büyük azab onlarındır.
bakara7

açıklama:
Bu, onların Hakk'ı reddetme nedeninin, kendi hataları olmadığı ve sadece Allah'ın dilemesi ile olduğu anlamına gelmez. Onlar kabul etmezler; çünkü, Allah onların kalplerini mühürlemiştir. Onlar Hakk'ı dinlemezler; çünkü, Allah onların gözlerini perdelemiştir. Fakat onların kalplerinin ve kulaklarının mühürlenmesi, Hakk'ı kabul edememelerinin nedeni değil, bilâkis reddetmekte inat etmelerinin bir sonucudur. Kur'an basit bir tabiat kanunundan söz eder: Eğer bir kimse bir şey hakkında aleyhte önyargı sahibi olur ve sürekli bu önyargısını beslerse, o şeyde ne iyi bir yan görebilir, ne iyi bir şey işitebilir, ne de tarafsızca değerlendirmek için ona kalbini açabilir. Bu bir tabiat kanunu, aynı zamanda Allah'ın kanunu olduğu için kalpleri, kulakları mühürlemek ve gözleri perdelemek özellikleri O'na atfedilmiştir.

mesela daha önceden de söyledim sizin inkarınıza tanrı mı sebep oluyor yoksa siz yaptıklarınızdan dolayı kalblerinizi mühürlüyor gözlerinize perde çekiyorsunuz sizce hangisi?

Mindar,

Açıklama kısmında yazdıklarına bakarsak... Bazı insanlar var ve bu insanlar Allahın varlığını anlamıyorlar, inkar ediyorlar; Kuranı okuduklarında birşey anlamıyorlar, hatta alay ediyorlar. Ve İslama göre bu "sapıklıkları" nedeniyle Allah onları daha da saptırıyor. Diyorsun ki, Allah önce onlara müdahele etmiyor, sadece bu "sapıklıkları" netleşince onların kalbini, gözünü, kulağını vs. mühürlüyor.

Peki...

1) Bu yaklaşım, sizlerin sınav dediğiniz ancak sınavla alakası olmayan o şeyle çelişir. İnsanın son nefesinde kelime-i şahadet getirerek müslüman olabileceğini söylüyorsunuz. Bu şekildeki bir "sapkının", cehennemde cezasını çektikten sonra müslüman olarak cennete alınacağını çok kere duyduk. Peki, bir insan son nefesinde neden kelime-i şahadet getirir? Getirebilmesi için ne gerekir? Kalbi allah tarafından mühürlenmiş bir adam bunu nasıl yapar? "Senin adam olmayacağın belli oldu, kalbini mühürleyeyim de cehenneminm en diplerinde yanman garanti olsun" diyen bir allah neyin sınavını yapar? Madem kalbi mühürlenecek kertede "sapmış" bu adam, alsın önünden sınav kağıdını, sınavın sonunu beklemeden sınav salonundan atsın. O halde, günahı artsın diye mi bekliyor? Yoo, belki imana gelir diye bekletiliyor diyorsan, bu adamın kalbini neden mühürlüyor? Mühürlemese, islami gerçeği(!) algılama ve iman etme olasılığı daha yüksek değil mi?

2) "Birşeylerin netleşmesini beklemek ve artık birşeyin ortaya çıktığını, netleştiğini görmek", Allah kavramı ile çelişir. Allah için, benim imandan çıkacağımın ve zinhar bu islam denen dine dönmeyeceğimin ezelden beri bilinmesi gerekir. "Bakalım bu dine dönecek mi yoksa kalbini mühürlemek zorunda mı kalacağım" diye allahın beklemesine gerek var mı? Yok. Eee?

BU sınav mantığı (mantıksızlığı), dininizi ve allahı hiçbir şekilde tutarlı olarak açıklamaz. Hadi onu anladık diyelim, kalplere mühür koymak, kimini doğru yola iletip kimini saptırmak vs. Allahın adil olmadığını gösterir.

Ben elbette bir allah var da onu betimliyor değilim. O allaha siz inanıyorsunuz, onun adil ve iyi bir tanrı olduğunu söylüyorsunuz. Hayır, öyle değil. Bu kalbi mühürleme, kalbi islama kapatma, gözleri ters döndürme masalları, Muhammed'in kandırarak etrafına topladığı adamlara karşı söyleyebileceği tek savunma... Etrafındakilerin "biz sana inanıyoruz muhammed. ama bak bu adamlar sana inanmıyor, sana deli diyor, bunları uyduruyorsun diyor, eski efsanelerden araklıyorsun diyor. biz sana inanıyoruz da bunlar sana neden inanmıyor" sorularına Muhammed'in, "Yahu siz onlara bakmayın. Çünkü onları allah saptırdı, kalpleri mühürlü onların. Biz onlara şimdi burada mucize bile yapsak, ölüler dirilse, melekler inip konuşsa inanmazlar. Allah bunları saptırdı. Ama size iman verildi, Bunun kıymetini bilin, ibadet edin, sözümden çıkmayın, benim karıya-kıza göz koymayın, ganimetlerin beşte birini bana getirin, savaşta atıl kurt deyince yerinizde sallanmayın. Boşverin bu dünyayı, sizin mükafatınız cennet" şeklinde yanıt vermesinden başka birşey değildir.

ozgurrr 22-10-2009 16:39

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252483)
kesinlikle öyle düşünmüyorum sadece sizin tanrınız size bişey vadetmiyormu geleceğiniz hakkında bişey demiyormu yaratıp öldürüyor sadece böyle mi eğer böyle ise
tanrı bunu size mi söyledi.

Sizce bahsettiğim Tanrı olgusu ( Dinlerin Tanrılarından bahsetmiyorum) böyle tüccar zihniyetinde olabilir mi ? Tanrıyı MÖ2000-MS 600 arası insan zekasına hapsederseniz evet.
Dua edin namaz kılın karşılığında altından ırmaklar akan cennette sonsuza kadar yiyin için sevişin ? ( Basite indirgedim kusura bakmayın ama işin özü bu )
Benim dediklerimi iyi anlayabilmeniz için soru sormanız gerekiyor sorgulamanız gerekiyor ama böyle yüzeysel sorular değil al gülüm ver gülüm alma gülüm yan gülüm düşüncelerinden sıyrılmanız lazım. Neden aklınızı zekanızı kullanmaktan çekiniyorsunuz bırakın korkularınızı özgürce düşünün diyelim ki kutsal kitaplarda anlatılan Allah - Rab var emin olun böyle düşünüyorsunuz diye size kızmaz yakmaz.

Cennette vaad edilen sonsuzluğu düşünün mesela ya da Tanrı'nın sonsuzluğunu düşünün. Örneğin şunu düşünün Tanrı ölümsüzmüdür yoksa o da yarattığı sistem gibi ölüp ölüp dirilerek mi sonsuzluğu yaşıyor ve yaşatıyor.

Cennette ölümsüz olduğunuzda ne yapacaksınız mesela bana anlatırmısınız ? Her istediğinizi yapabilecekseniz mesela bir kainat da sizin için yaratılmasını onun Tanrısınında sizin olmanızı istermisiniz ?

mindar 23-10-2009 10:15

Alıntı:

AhbAp´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252490)
Mindar,

Açıklama kısmında yazdıklarına bakarsak... Bazı insanlar var ve bu insanlar Allahın varlığını anlamıyorlar, inkar ediyorlar; Kuranı okuduklarında birşey anlamıyorlar, hatta alay ediyorlar. Ve İslama göre bu "sapıklıkları" nedeniyle Allah onları daha da saptırıyor. Diyorsun ki, Allah önce onlara müdahele etmiyor, sadece bu "sapıklıkları" netleşince onların kalbini, gözünü, kulağını vs. mühürlüyor.

Peki...

1) Bu yaklaşım, sizlerin sınav dediğiniz ancak sınavla alakası olmayan o şeyle çelişir. İnsanın son nefesinde kelime-i şahadet getirerek müslüman olabileceğini söylüyorsunuz. Bu şekildeki bir "sapkının", cehennemde cezasını çektikten sonra müslüman olarak cennete alınacağını çok kere duyduk. Peki, bir insan son nefesinde neden kelime-i şahadet getirir? Getirebilmesi için ne gerekir? Kalbi allah tarafından mühürlenmiş bir adam bunu nasıl yapar? "Senin adam olmayacağın belli oldu, kalbini mühürleyeyim de cehenneminm en diplerinde yanman garanti olsun" diyen bir allah neyin sınavını yapar? Madem kalbi mühürlenecek kertede "sapmış" bu adam, alsın önünden sınav kağıdını, sınavın sonunu beklemeden sınav salonundan atsın. O halde, günahı artsın diye mi bekliyor? Yoo, belki imana gelir diye bekletiliyor diyorsan, bu adamın kalbini neden mühürlüyor? Mühürlemese, islami gerçeği(!) algılama ve iman etme olasılığı daha yüksek değil mi?

2) "Birşeylerin netleşmesini beklemek ve artık birşeyin ortaya çıktığını, netleştiğini görmek", Allah kavramı ile çelişir. Allah için, benim imandan çıkacağımın ve zinhar bu islam denen dine dönmeyeceğimin ezelden beri bilinmesi gerekir. "Bakalım bu dine dönecek mi yoksa kalbini mühürlemek zorunda mı kalacağım" diye allahın beklemesine gerek var mı? Yok. Eee?

BU sınav mantığı (mantıksızlığı), dininizi ve allahı hiçbir şekilde tutarlı olarak açıklamaz. Hadi onu anladık diyelim, kalplere mühür koymak, kimini doğru yola iletip kimini saptırmak vs. Allahın adil olmadığını gösterir.

Ben elbette bir allah var da onu betimliyor değilim. O allaha siz inanıyorsunuz, onun adil ve iyi bir tanrı olduğunu söylüyorsunuz. Hayır, öyle değil. Bu kalbi mühürleme, kalbi islama kapatma, gözleri ters döndürme masalları, Muhammed'in kandırarak etrafına topladığı adamlara karşı söyleyebileceği tek savunma... Etrafındakilerin "biz sana inanıyoruz muhammed. ama bak bu adamlar sana inanmıyor, sana deli diyor, bunları uyduruyorsun diyor, eski efsanelerden araklıyorsun diyor. biz sana inanıyoruz da bunlar sana neden inanmıyor" sorularına Muhammed'in, "Yahu siz onlara bakmayın. Çünkü onları allah saptırdı, kalpleri mühürlü onların. Biz onlara şimdi burada mucize bile yapsak, ölüler dirilse, melekler inip konuşsa inanmazlar. Allah bunları saptırdı. Ama size iman verildi, Bunun kıymetini bilin, ibadet edin, sözümden çıkmayın, benim karıya-kıza göz koymayın, ganimetlerin beşte birini bana getirin, savaşta atıl kurt deyince yerinizde sallanmayın. Boşverin bu dünyayı, sizin mükafatınız cennet" şeklinde yanıt vermesinden başka birşey değildir.

kısa bi cevap vereyim sizin kalbinizin islama allaha açılmaması allahın sizi mühürlemesindenmidir yoksa ?
ben o ayetteki manayı kalblerini mühürlemişlerdir kulakları var duymazlar gözleri var görmezler bu maddi değil manevi olduğunu düşünüyorum kendini ayetlere allaha kapatmak tarzı bişey.
şöyle diyeyim mesela bizler sizlere ayet yazıyoruz bazen büyük ihitmalle şöyle düşündüğünüzü varsayıyorum

bu ayetleri umursamıyorsunuz allahtan gelme bişey olduğuna inanmıyorsunuz hatta dalga geçiyorsunuz işte bu mühürlenmedir.
bunu siz yaptınız allah değil (genel konuşuyorum tek tek kimseyi kastedmiyorum.)

Allah bir ayetinde onların salatı, ıslık çalmak el çırpmaktır diyor yani onlar hakkı görmmek için sesini duymamak için kendilerine mühür koyuyorlar, umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

yani iyi bir insana veya hakkı görebilecek insana kimsenin bişey koyduğu yok. koyanda kendi kendi koyuyor mührü.

mindar 23-10-2009 10:23

Alıntı:

ozgurrr´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252504)
Sizce bahsettiğim Tanrı olgusu ( Dinlerin Tanrılarından bahsetmiyorum) böyle tüccar zihniyetinde olabilir mi ? Tanrıyı MÖ2000-MS 600 arası insan zekasına hapsederseniz evet.
Dua edin namaz kılın karşılığında altından ırmaklar akan cennette sonsuza kadar yiyin için sevişin ? ( Basite indirgedim kusura bakmayın ama işin özü bu )
Benim dediklerimi iyi anlayabilmeniz için soru sormanız gerekiyor sorgulamanız gerekiyor ama böyle yüzeysel sorular değil al gülüm ver gülüm alma gülüm yan gülüm düşüncelerinden sıyrılmanız lazım. Neden aklınızı zekanızı kullanmaktan çekiniyorsunuz bırakın korkularınızı özgürce düşünün diyelim ki kutsal kitaplarda anlatılan Allah - Rab var emin olun böyle düşünüyorsunuz diye size kızmaz yakmaz.

Cennette vaad edilen sonsuzluğu düşünün mesela ya da Tanrı'nın sonsuzluğunu düşünün. Örneğin şunu düşünün Tanrı ölümsüzmüdür yoksa o da yarattığı sistem gibi ölüp ölüp dirilerek mi sonsuzluğu yaşıyor ve yaşatıyor.

Cennette ölümsüz olduğunuzda ne yapacaksınız mesela bana anlatırmısınız ? Her istediğinizi yapabilecekseniz mesela bir kainat da sizin için yaratılmasını onun Tanrısınında sizin olmanızı istermisiniz ?

insanın ve evreni bu mükemmelikte yaratacak bir Allahın cennetti de de bizim isteklerimize göre yapacağını düşünüyorum bir ayrıntı var ama ozaman bize özgür irade verecekmi veya günah kavramını bilmeyecekmiyiz orası değişebilir.
ama benim tahminim kötü şeylerin olmadığı ve düşüncemize gelmediği bi ortam olacak.

uyar 23-10-2009 10:23

yani koşulsuz kabullenme, inanma, itaat, sorgulamama mı isteniyor sayın mindar?? ozaman mı mühür kalkıyor..

uyar 23-10-2009 10:25

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252744)
insanın ve evreni bu mükemmelikte yaratacak bir Allahın .......................

hiç sormuyor musun??

acaba insan mükemmel mi??

acaba evren mükemmel mi??

mindar 23-10-2009 11:53

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252747)
hiç sormuyor musun??

acaba insan mükemmel mi??

acaba evren mükemmel mi??

soruyorum tabiki bizim aklımıza göre yapabileceklerimize göre mükemmeldir
allahın yaratma sıfatına göre değil
gerçek mükemmeliyet öteki taraftadır.

evren de insan da güzel yaratılmıştır evreni de insanı da bozan gene insandır
sakın olaki insanların suçunu tanrıya atmayın.
evet bizi sizin düşüncenize göre başıboş bırakmıştır kıyamaete kadar
ama ayetlerini görenlerin gözlerine göstermektedir.

mindar 23-10-2009 11:57

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252745)
yani koşulsuz kabullenme, inanma, itaat, sorgulamama mı isteniyor sayın mindar?? ozaman mı mühür kalkıyor..

hayır kesinlikle öylwe değil
sorgulamayanın aklından şüphe ederim zaten.
sorgulama olacak.
kuran da da böyle sorgulama ayetleri vardır güneşe yıldıza aya tapması sonra ben batanları sevmem deyip allahı bulması gib şeyler var.

mühür olayını abartıyorsunuz.
mühürü siz kendiniz koyuyorsunuz Allah değil
sorgulama olmayacakmı diyorsunuz
şu an sizin yaptıklarınız sorgulamak mı yoksa tanrı yok u deklare edip inananlarla dalga geçmekmi
böyle ise bu sorgulamak değil. gerçeği görememek mührü yemek bir nevi :)
ama mührü allah değil siz atıyorsunuz kendi kendinize isterseniz inanabilirsiniz herşey sizin elinizde.

uyar 23-10-2009 12:03

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252781)
soruyorum tabiki bizim aklımıza göre yapabileceklerimize göre mükemmeldir
allahın yaratma sıfatına göre değil
gerçek mükemmeliyet öteki taraftadır.

evren de insan da güzel yaratılmıştır evreni de insanı da bozan gene insandır
sakın olaki insanların suçunu tanrıya atmayın.
evet bizi sizin düşüncenize göre başıboş bırakmıştır kıyamaete kadar
ama ayetlerini görenlerin gözlerine göstermektedir.

demek ki mükemmel değil burası....

yani insan mı hastalıkların sorumlusu... genetik bozuklukların sorumlusu... doğal afetlerin sorumlusu???....

güzel neye göre güzel?? ne zaman gerçekleri göreceksiniz??

uyar 23-10-2009 12:07

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252783)
sorgulama olacak...........
mühür olayını abartıyorsunuz.......
mühürü siz kendiniz koyuyorsunuz Allah değil
sorgulama olmayacakmı diyorsunuz
şu an sizin yaptıklarınız sorgulamak mı yoksa tanrı yok u deklare edip inananlarla dalga geçmek mi .....böyle ise bu sorgulamak değil. gerçeği görememek mührü yemek bir nevi :) ama mührü allah değil siz atıyorsunuz kendi kendinize isterseniz inanabilirsiniz herşey sizin elinizde.

mindar arkadaş... nedir senin anladığın sorgulamak ... mesela neyi sorguluyorsun?

yazdıklarını iyi oku çelişkiler içindesin...

mindar 23-10-2009 13:53

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252788)
mindar arkadaş... nedir senin anladığın sorgulamak ... mesela neyi sorguluyorsun?

yazdıklarını iyi oku çelişkiler içindesin...

yaratılış gayemizi sorguluyorum neden bu dünyadayız bizi buraya kim gönderdi gibi düşünüyorum. kuranı da sorguluyorum, merak etmeyin.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:38 .