Arkadaşlar başka bir konu altında aklıma takılan bir soruya cevap bekledim birkaç gündür ama çoğu konu zaman olduğu gibi arada kaynadı zaten çoğu üye eski sayfaları okumadan son entry üzerinde yorum yapıyor malesef.
Konuyu buraya taşımak istedim aşağıya kopyalıyorum aşağıdaki alıntıda niveru ayetin geç kaldığını yani ilgili olay olup bittikten sonra geldiğini belirtiyor. Kur'anı muhammed'in yazdığı konusu ile ilgili bir sürü tartışma var ve bende yazılanları Tanrı sözüne yakıştıramıyorum. Yanlız burada bir çelişkili durum gözüme ilişti bunun benzerleri de olabilir bilgisi olan arkadaşlar eklerlerse sevinirim.
Konu şu diyorsunuz ki ayet yetişemedi geç geldi ve dediğiniz olay sonrasında gelmişse ayet gerçektende geç gelmiş gibi görünüyor. Böyle bir durumda kendi yazdığı ayeti neden geç yazsın olay olmuş bitmiş yazmadan devam edebilirdi. Bu durumda ihtimalleri gözden geçirelim ;
1 Böyle önemsiz bir durumda ayetleri ben yazmıyorum süsü verip 1400 yıl sonra bizim bunu tartışmamızı istemiş olabilir mi ?
2 Ayetleri başkası mı yazıyordu ?
3 Gerçekten ayetler gökten mi geliyordu ?
4 Kendi kurduğu bir dünyada kendi kendine bir gerçeklik mi yaratmıştı ?
5 Ayetleri yazan başka birileri mi vardı ?
6 Bu ayetin bu olayla ilgisi yok mu ?
Başka bir ihtimal varsa lütfen ekleyin benim aklıma bunlar geldi.
Alıntı:
niveru´isimli üyeden Alıntı
evet barudi haklisin ,
haklisin ama , bu yontemin bir eksikligide vardir , ara sira ayetler yetismekde gec kalir ,
tebuk seferi hazirliklari sirasinda medineli bazi zenginler muhammedden savasa katilmamalari yonude afini ister , muhammed bu isteklerini geri cevirir,,
bu olay hakkinda ayet yetisdiginde ise artik gec kalinmistir,,
allah ,, muhammede ,, allah seni affetsin der , neden acele ettin , de beklemedin diye de sitem eder
evet anlatim kaba saba , ama olay asagi yukari boyledir ,,
ehh parca parca yazilinca olur boyle vakalar
tevbe 43 :
allah seni affetsin ,dogru soyleyenler sana belli oluncaya ve yalan soyliyenleri sen bilinceye kadar nicin onlara izin verdin ki ?
--------------------