![]() |
TC ile Ermenistan Arasindaki Imza Toreni
Saygideger arkadaslar;
TC ile Ermenistan arasinda, 100 yildan sonra yapilan andlasma da iki ulkenin disisleri bakanlarinin atacaklari imza; Cumartesi gunu olacakmis. Guvenlik acisindan Zurih'te belirlenen uc mekan; guvenlik nedeniyle aciklanamiyormus. Imza torenine, ABD ve Rusya da yetkilileriyle katilacakmis. Ayrica torende Ermenistan Diyaporasi da temsil edilecekmis. Bu torenden sonra da sinir kapilari acilacakmis.-Haberler- Ne diyelim! "Hayirli olurmu" acaba! Saygilarimla; evrensel-insan |
güvenlik açısından imzayı iptal etmeyeceklermi ? etmeyeceklerse bütün bu güvenlik önlemleri neden ?
saygılarımla. |
şunu unutmuşum ,
ABD ve rusya neden ordalar ? sorulması gereken bir soru olduğunu düşündüm. |
Saygideger wand;
Guvenligin bir ucu; toplantinin ve torenin nerede olunacaginin aciklanmamasinda. Ustelik Zurih bu tip toplantilara alisiktir ve nasil bir guvenlik saglayacagini bilir. Sadece bu guvenligi; son ana birakmak istiyor. Onceden kendini "yormak" istemiyor. Fransa'da, diyapora'nin katilimindan dolayi, katilacakmis. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger wand;
ABD ve rusya neden ordalar ?-Wand- Bu soru hic sorulur mu? Tabi ki, nemalanmak icin; Biri B.O.P.'un sorumlusu, digeri Ermenilerin, Osmanli devrindeki orgutleyicisi ve kiskirticisi. Saygilarimla; evrensel-insan |
neden "bilinçli" halkımız bu soruları "herşey ortadayken" kendine sormadan sandığa gider anlam veremiyorum..
sayın evrensel insan sorunun cevabını bildiğim için tekrar soruyorum..inanamama durumu. Fransa'da, diyapora'nin katilimindan dolayi, katilacakmis. almanya da fransa gidiyo diye gitsin..falan.. düşündüğüm şu..ben bu hükümeti hakedecek ne yaptım |
Alıntı:
|
Saygideger wand;
Hangi hukumet? Bir "hukumet" mi var?, yoksa; vahiyle hareket eden ve bunu hukumet adina yaptigini soyleyenler mi, var? Saygilarimla; evrensel-insan |
sayın evrensel insan
doğru o sorunun önce sorulması lazımdı benim hatam :) vahiyle hareket eden ve bunu hukumet adina yaptigini soyleyenler mi, var? bence öyle değil bence ; çıkarla hareket eden ve bunu hükümet adına yaptığını söyleyenler var.. saygılarımla. |
Saygideger wand;
Cikar, bir teklifin sonunda ortaya cikar. Yani; ben sana bir teklif yaparim; sen bakarsin, cikarina uyuyorsa kabul edersin. Gerci burda; bu pek bukadar da "demokratik" islemiyor. Cunku, vahiy emirdir. Pek; senin "bu konuda bir cikarim varmi?" sorunu sormana ve "hayir" cevabi almana izin vermez. Hani bir laf vardir "Gelen emir, buyuk yerden" diye. Ustelik; emirler, onceden ve planli projeli hazirlanir. Senin pek "karsi cikma" sansin yoktur. Cunku "dizginleri kaptirali" yuzyillar olmustur. Sen sadece, bu neslin temsilcisisin. Not: Yazida kullanilan "sen" sadece bir ifade seklidir. Senin sahsina yonelik degildir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger wand;
vahiyle hareket eden ve bunu hukumet adina yaptigini soyleyenler mi, var?-Wand- Din, vahiy ve teslimiyeti kaldirir da; siyaset pek kaldirmaz. Cunku kimse "yigitlige b.k surmez" o yuzden de; senin bu yukaridaki cumlen; dinde olur da, siyasette olmaz. Saygilarimla; evrensel-insan |
sayın evrensel insan
haklısınız ..fakat kastım kişisel ve grupsal çıkar Senin pek "karsi cikma" sansin yoktur. Cunku "dizginleri kaptirali" yuzyillar olmustur. Sen sadece, bu neslin temsilcisisin. zaten % 100 doğru olan insanın elini kolunu bağlayanda bu.. bu zihniyetin ülke çıkarı düşündüğüne inanmıyorum dediğim gibi"ben çıkarıma bakarım,benden öncede ülke böyledi benden sonrada" mantığı döndüğünden bu bataktan çıkamıyoruz. NOT : şu an çıkmam gerekli yarın kaldığımız yerden devam ederiz. saygılarımla.. |
sayın evrensel insan
Saygideger wand; vahiyle hareket eden ve bunu hukumet adina yaptigini soyleyenler mi, var?-Wand- Din, vahiy ve teslimiyeti kaldirir da; siyaset pek kaldirmaz. Cunku kimse "yigitlige b.k surmez" o yuzden de; senin bu yukaridaki cumlen; dinde olur da, siyasette olmaz. vahiyle hareket eden ve bunu hukumet adina yaptigini soyleyenler mi, var? benim cümlem değil sizden alıntı yaparak buna karşılık çıkarla hareket eden ve bunu hükümet adına yaptığını söyleyenler var.. bunu yazdım |
Sevgili evrensel-insan ;
Ermenistan'ı tam olarak yazarken,TÜRKİYE CUMHURİYETİ ya da TÜRKİYE yazmak size zor mu geliyor? |
Satgideger HayyaN;
Sorun nedir, pek anlayamadim. Ben Ermenistan'in nasil kisaltilmis bir bicimde yazilacagini bilmiyorum. Turkiye Cumhuriyeti'nin T.C. kisaltilmisi; bugun hem diplomasi dilinde, hem politika dilinde bilinen ve kabullenilen bir kisaltmadir. Anlayamamis olsaniz anlardim. Anlamissiniz ki acilimini yazmissiniz. Sorun nerdedir? Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
1.Biz burada diplomasi yapmıyoruz. 2.Ermenistan'ın bir kısaltması var mı yok mu sorun bu değil,az çok gördüğüm yazılarınızda T.C kullanıyorsunuz.Bunun nedeni diplomasi ve politikada dilinde böyle yazılıyor olması mıdır? 3.Ana dilimizi nasıl ki düzgün konuşmaya özen gösteriyorsak,ülkemizin adını da "gerek olmayan yerlerde" (bu benim şahsi fikrimdir) bütünüyle yazılması gerektiğinin kanaatindeyim. Saygılarımla. |
Saygideger HayyaN;
Ana dilimizi nasıl ki düzgün konuşmaya özen gösteriyorsak,ülkemizin adınıda "gerek olmayan yerlerde" (bu benim şahsi fikrimdir) bütünüyle yazmak kanaatindeyim.-HayyaN- Bunun, anlam, icerik v.s. olarak; neyi degistirecegini dusunuyorsunuz? Saygilarimla; evrensel-insan |
Bunun birde Azerbaycan tarafı var.Bu anlaşma sonucunda kardeş ülke ile aramız nasıl olucak eğer bozulcaksa anlaşmaya hayır :)
Aslında bu anlaşma bizim yararımıza olsaydı Amerika ve Rusya orda olmazdı,Demek ki burdan da bir çıkarları yada halen gerçekleştirmek istedikleri amaçları var,yaşayıp göreceğiz |
Alıntı:
Sizin takma adınızı "eln" diye kısaltıp hitap edilmiyorsa ki kısaltılsada bir anlam kaybı olmayacağı gibi uzun yazılması da artı anlamlar katmaz.Fakat göze hoş gelen konusu vardır her insan için benim içinde bütün göze daha hoş geliyor. (160 karakter sınırı olan bir telefon da sevgilimize ve yahut bir başkasına kısa mesaj yazmıyoruz kontorümüz çok gitmesin diye.) Buda benim düşüncemdir. Saygılarla |
Saygideger HayyaN;
Bilmiyorum, simdiye kadar kac yazimi okuyup; bu kanaate vardiniz. Ben Turkiye'yi bir ulke, millet, cografya v.s. belirtecegim zaman kullanirim ve bunun ornekleride coktur. T.C. ise; ulkenin nasil bir siyasi idare sekline ait oldugunu belirtmek, ya da dedigim gibi; siyasi bir yazi iceriginde kullanilan Turkiye Cumhuriyeti'nin kisaltmasidir. Bu kisaltma burada da; GB, yani great Britain olarak gecerlidir. Ama ulke belirtirken, Britanya; sistem belirtirken de; U.K. , yani United Kingdom, Birlesik Krallik olarak belirtilir. Kisacasi yazim sekli; yazida neyi belirteceginize bagli olarak degisir. En azindan benim yazi dilimde. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Saygılar |
Saygideger HayyaN;
Dogru yazma konusunda; bilhassa sitede, kisiler kendilerini hangi lakapla ve nasil bir yazimla tanitiyorlarsa; bunun aynini uygulayan, benim gibi baska birini bulamazsiniz. Bu bir istikrardir ve her yazim icin gecerlidir. Bu konudaki bilincimi bildigim icinde; bir kisi daha bulamayacaginiza dair, sizinle iddiaya bile girebilirim. Ama benim lakabimi; herkes kendine gore kisaltir (evren, evrensel, EI, v.s.) ve ben buna alistim, fakat simdiye kadar yazinin icerigi veya boyutu ne olursa olsun "saygideger ...." diye baslar, ve "saygilarimla" diye biter. Hatta bunu konu eden ve "alaya bile alanlar" olmustur. Bence tum bunlar, bir prensip ve gelistirilen yazi dil ve uslubudur. Benim bu sitede bulundugum sure icinde, bu istikrar hic bozulmamistir. Ayni lakap, ayni avatar, ayni hitap sekli ve sahsin lakabi ne ise, onun aynisi adresleme. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Alıntı:
Epistomolojik gerceklikten bahseden bir kisi olarak bu yazdiklarinizla celisiyorsunuz. Ermenistan ile iliskilerimizi normalize etmemizin sanki kotu birsey oldugunu ima ediyorsunuz... ve demokrasi ile, cogunlugun oyuyla secilmis bir partinin ABD'nin Rusya'nin emir kulu oldugunu soyleyip butun Turkiye'nin haysiyetini sifir seviyesine indiriyorsunuz .... Epistomolojik gerceklik : Ermenistan ve Turkiye gibi iki komsu ulkenin sinirlarini acmasi ve birbirini tanimasi aralarinda ticarete baslamasi her iki ulke insanlari icin yararli olacaktir ..... Bu gercekligi isterse bize ABD ya da Rusya dikte ettirmis olsun .... bu epistomolojik gercekligi ortadan kaldirir mi ? Isterse bunda ABD'nin de Rusya'nin da Avrupa'nin da ekonomik cikarlari olsun ..... bu epistomolijik gercekligi ortadan kaldiri mi ? Yahu birakin bu BOP gibi komplo teorilerini ..... BOp gibi fikirler baba Bush doneminde cikmis ogul Bush doneminde uygulanmaya calisilmis bir Neocon fikridir .... Su anda ABD'de de demokratlarin siyaseti gercerli ..... Obama'nin mesajlari , diplomatik iliskilerini de mi gormezden geliyorsunuz ? Biraz mantikli dusunen bir insan , dis basini , dunya haberlerini takip eden bir insan dunya duzeninin degistigini gorur ... hala 19. yuzyil 20. yuzyil politikalarina saplanip kalmissiniz .... Avrupa bile ( 19. yuzyilda , 20. yuzyilda) birbirlerini katlederciseni savasmis , iki dunya savasi yapmis) yakinda siyasel olarakta birlesecek .... Sizler hala yok BOP yok seriatci AKP deyip duruyorsunuz .... Birakin bunlari artik ... ortada bizi bolup yok etmek isteyen ic ve dis dusmanlar yok artik .... Bunlar milliyetciligin raison d'être .... korku ve dusmanin varligi uzerine kurulmustur milliyetcilik .... O yuzden bugun MHP bangir bangir bagiriyor feryat ediyor ve cozumsuzlugun bayragini aciyor bu demokratik acilimlara karsi .... Cunku onlarin tapindiklari "milliyetcilik" siyasetini yok edecek .... Isin ilginc yani bu korku siyasetinin ardinda yatan guvensizliktir .... Kendine olan guveni olmayan korkar .... Ordusuna guvenmeyen , en ufak bir elestiride hemen savunmaya gecer ... ortada bir psikolojik savas var deyip saldiriya gecer .... Nato'nun ikinci buyuk ordusu, hali hazirda modernlesme calismalari yapiliyor , kendi helikopterini , insansiz ucagini yerli mali olarak yaptirmak icin ihale acmis , ABD'den milyarlarca dolarlik rekor seviyede dunyanin en gelismis fuzelerini almaya hazirlaniyor , ama burada "aman Ahmet Altan'di Yasemin Congar'di yok ODG'lilerdi psikolojik savas acmislar ordumuza saldiriyorlar diye korumaya geciyorlar .... Iste, Evrensel-Insan, Bunlar milliyetcilik refleksleridir ..... Iste bu zihniyettekiler size cikip da .... T.C. diye kisaltmandaki art niyetin nedir gibilerinden sorular da sorabilirler .... Not: Sizin miliyetci olmadiginizi biliyorum ama baktimki bu baslikta biraz kendi cizginizden cikmissiniz vurgulamadan edemedim ... ( tabiiki sizin cizginizi onceki yazilariniza gore degerlendirdim, yani epistomolojik gerceklik ve evrensel/insanlik cizgilerine gore) |
Saygideger ucuncuyol;
Yazilarimin, sizin algiladiginiz gibi algilanmasi, herhalde; bana sorulan sorulara verilen cevapla paraleldir. Bunu soyle izah edeyim. Gonul isterki; Tum bu demokratik acilimlar, Ulkemin ve ulkemi yoneten ve yonlendirenlerin insiyatifiyle ve de ulkemin yararina olsun. Ama kazin ayagi oyle degildir. Beni de uzen; tum bu acilimlarin; disaridan dayatilan ve dayatana bir cikar saglayacagini bildigime bir tepkidir. Bu suna benzer. Ataturk dahil; sonra gelen herhangibir lider; kendi insiyatifiyle ve Anadolu gercekligi temelinde; tum milli-dini kokensel farklara hak ve ozgurlukler tanisaydi, bugun belki de bu sorunlari yasamazdik. Ama noluyor, disaridan bunu gorenler; bu sorunu hem kendi cikarlari dogrultusuda hemde farklari birlestirmek yerine; farklari ayirmaya yonelerek cozuyorlar. Bu Ermeni acilimi da ; ulkemin iradesi degil; dis guclerin cikar amacli zorlamasidir. Ben tabiki; Ermenistan ile; herturlu iliskilerin duzeltilmesinden yanayim. Ama; bunu bizim yapmamiz, bizim menfaatimize olur. Ama disaridan gelen zorlamayla yapilan ise; bizden ziyade, bunu yaptiranlarin cikarinadir. Cunku sonucta ne oluyor. Disarinin emri vakisi, bize daha "tuzluya" mal oluyor. Ustelik, bilincsiz ve neyi neden yaptigini bilmeden. Bilmem farki, gosterebildim mi? Bak siteye ilk girdigim zamanlarda yazilan yazilarin linkini vereyim ve oku. Ne dedigimi daha iyi anliyacaksin. http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=5958 Mesaj 10 http://www.turandursun.com/forumlar/...?t=5958&page=2 Mesaj 13 Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Obama, Misir'daki konusmasinda; Ne dedi ? - That is what I will try to do – to speak the truth as best I can, humbled by the task before us, and firm in my belief that the interests we share as human beings are far more powerful than the forces that drive us apart. http://www.nytimes.com/2009/06/04/us...bama.text.html Bu insan "Yurtta baris dunyada baris" prensibini uygulayabilecek gucte , karizmada ve kararlikta bir insan .... 21.yuzyil oncesi egoist ve milliyetci bir dunya duzeni vardi ... ama artik dunya duzeni degisiyor .... Artik insanlar savaslarin mantiksizligini , yikimini yuzyillar boyu tecrube ederek anladilar .... Arada tabiiki bu zihniyet seviyesine cikamamislar var , Iran , Israil, K. Kore vesaire ..... Linklerinizi okudum , Cikardigim sonuc siz de artik var olmayan kosullari ornek veriyorsunuz ( ileti iki baslik 13) .... hala 20.yuzyil refleksiv mantiginin kisir dongusunden kurtulamamissiniz .... ama ben sizin bunu kisa surede uzerinizden atacaginiza eminim .... cunku yenilikci yaninizi gorebiliyorum .... Dogu ve Bati kavramlarinizi da buyuk genellemeler uzerine kurmussunuz .... Bakiniz Guney Kore ..... Bati gibi gelisen buyuyen ve demokrat ama kulturlerini Dogu gibi yasiyan bir ulke .... biz neden boyle olmayalim ? Dogudan alacagimiz degerler oldugu gibi batidan da olabilir. Niye butun insanligin birikiminden yararlanmayalim .... neden sadece bati olsun dogu olsun diye diretelimki ? |
Alıntı:
HayyaN |
Saygideger ucuncuyol;
Konuya girersem, baslik dagilacak. Kisaca sunu soyliuyeyim. Amerikan idealizminin, Obama eliyle uygulayacagi, evengalizmi yaymak ve Turkiye duzeyindeki ulkeleri; cemaat toplumu yapmak olacaktir. Ben, daha Obahama; iktidara gelmeden bunu yazdim. Bu yeni bir taktiktir. Bush'un saldirgan yapisinin yerini; Obahama'nin dini yumusak yuzu alacaktir. Benim mucadelemin temelide budur. Yani insanoglunu tamamen insanliktan uzaklastirmak ve kul-kole yapmak ile mucadele. Konu millet, milliyet degil; insanoglunun insanca yasam ve iliskileridir. Dedigim gibi; bu konular, konuyu saptirir. Ama, istersen; yazismaya; http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=5711 Yukardaki basliktan, devam edebiliriz. Saygilarimla; evrensel-insan |
[
Sizin gerçeklik söylemleriniz arasında bir soykırım iddaasıda yer alıyor mu? Ermenilerin her fırsatta dünyaya yapmadığımız bir suçu kabul ettirmeye çalışmaları da midenizde yer ediyor mu ? Ticari ilişki kurulacak memleket mi kalmadı. - HayyaN Boyle bir reflekste bulunmaniz beni hic sasirtmadi ..... Milliyetciligin beslendigi ana temalardan biridir .... "yapmadigimiz bir sucu bize diretenler" - tabiiki "anli sanli Turk Milleti tezi" ni curutecegi icin, Osmanli vatandasi Ermenilere yapilanlari inkar etmek, hatta Ermeni gerillalarinin yaptigi zulmu one cikarmak gereklidir... En iyi mudafa saldiridir taktigi ile davranilir. Bunları saygıdeğer evrensel-insan'a sormuşsun fakat yorum yapmadan edemem.Türkiye kendi insiyatifleri doğrultusun da kararlar alıp uygulaması gerekir.Türkiye'nin bütünüyle çıkarlarını ne Amerika düşünür,ne Rusya ne de başka devletler.Türkiye dış devletler tarafından emir-komuta zinciri ile yönetilemez. - HayyaN Bakiniz, Evrensel_insan, Yukaridaki sayin HayyaN'in ifadeleri , sizin su soylediginizle tamamen ayni olmasa bile ortusuyor, benzer bir dusunus tarzi var: "Ben tabiki; Ermenistan ile; herturlu iliskilerin duzeltilmesinden yanayim. Ama; bunu bizim yapmamiz, bizim menfaatimize olur. Ama disaridan gelen zorlamayla yapilan ise; bizden ziyade, bunu yaptiranlarin cikarinadir. Cunku sonucta ne oluyor. Disarinin emri vakisi, bize daha "tuzluya" mal oluyor. Ustelik, bilincsiz ve neyi neden yaptigini bilmeden." - E.I. Obama'nın eski Amerikan liderlerinden farklı olarak verdiği mesaj nedir ? Dünyaya barış mı getirecekler ? - HayyaN Devam edelim ...... Obama'nin Kahire'den yaptigi konusmanin metnin Ingilizcesini bir onceki iletimde astim. Ingilizce bilmiyorsan eger herhalde tercumesi vardir internette bir yerlerde ..... İran'dada devrim yapılmadan önce böyle deniliyormuş BOP,Şeriat felan safsata geliyor demek sana Acaba fethullah amcamın amacı nedir? AKP'nin amacı nedir ? Neye hizmet ediyorlar iyice idrak edipte mi yazdın bunları? AKP'nin amaci her siyasi parti gibi oy alip iktidarda kalmaktir .... Ulkeyi yonetmektir ... Ulke ve vatandasi icin en iyi yaptigina inanmaktadir.... Ve su anda yaptiklari acilimlar onlara oy kaybettirse bile ileride onlara oy kazandiricagini bilerek kumar oynamaktalardir..... Cunku Turkiye milletinin vicdanina ve aklina guvenmektedir .... ONlarda sizler gibi bir cok grubun paranoyalarini , korkularini bilir .... ama ozunuzde akli selim olacaginizi dusunerek , ve olumlu sonuclar alinca yaptiklarini taktir edip oy vereceginizi hesaba katarak bu zorlu yola dusmuslerdir ..... Analizler yıkılıyor yahu ) Kendimize öyle bir güvenimiz var ki o yüzden kendimizi "MİLLİYETÇİ,YURTSEVER" olarak tanımlıyoruz.Milliyetçi ordusuna da güvenir,eleştiriyede açıktır fakat ordusuna haksız yere karalama yaptırmaz,haksız eleştirileride kabul etmez ! Ah keske kendime guveniyorum demekle oluverse HayyaN ...... Olmuyor .... Reflekslerinizden olmadigi ortada ..... Iste, Evrensel-Insan, Bunlar milliyetcilik refleksleridir ..... Iste bu zihniyettekiler size cikip da .... T.C. diye kisaltmandaki art niyetin nedir gibilerinden sorular da sorabilirler .... - 3.yol Seni alakadar eden nedir bu noktada - HayyaN Refleksiniz iyi bir ornek olusturdu o yuzden yazdim oyle ...... Yoksa Milliyetci olmadiginizi mi soylemek istiyorsunuz ? O zaman ozuru hakettiniz .... Saygilarimla, 3.yol |
Sayın Evrensel İnsan TC değil Türkiye Cumhuriyeti.....diyoruz BİZ....
|
Saygideger AYATA;
Tabi ki!, Siz oyle demeye devam ediniz. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Bakin , "Akilli olun" demek istemis arkadas .... "biz" kelimesini de buyuk harfler ile yazarak cogulluga cogulluk katmis .... Milliyetci reflekslere ornek cok ..... Hak ve Ozgurluk konusuna guzel ornekler olusturuyor bunlar ..... |
Saygideger ucuncuyol;
Ben toplumsal kisiligi birakali nerdeyse 40 yil oldu. O yuzden bu tip ifadeler sadece yazarin kendisini baglar. Kendi yazar, kendi uygular. Aslinda; kisiler, birde baskalarini yonlendireceklerine; kendilerini kendi degerlerini sorgulayip; teslimiyetten kurtulsalar, ezber bozsalar, sorgulanmazlarini sorgulasalar, tabularindan kurtulmak icin mucadele verseler v.s. cok iyi olacak ama.... Goruldugu gibi; toplumumuz, birey olmaktan, kendi olmaktan ve bunun anlamini anlamaktan, bunun bilincini almaktan cok uzak. Sadece ezberleri var, kendileri bile ortada yok. Onlar icin; sadece inandiklari, sahiplendikleri ve sabitledikleri ideolojileri, dogrulari var. Onlar icin yasiyorlar. Kendileri de; herhalde yasami; bu dunyadan sonra bulacaklar. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Imza sonunda okunacak metinde anlasma saglanamadigi icin; Clinton; torene katilmayacakmis-Haber- Imza da mutabakat; sonra okunacak metinde, kim hazirladiysa, kimin adina hazirladiysa,anlasma saglanamamis. Bu nasil bir andlasmaysa! Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Habere devam; clinton; Nalbantyan'i "soykirim" konusunda, yani "soykirim ifadesinin aciklamadan cikartilmasi" konusunda "ikna edemeyince" toplantiya katilmadi, Nalbantyan da katilmadi. TC heyeti de salondan cikti. Masada kagitlar hazir bekliyor ama; imza atacaklar su an salonda yok. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Imza da "last minute" krizi yasaniyor. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Imza sureci belirsiz bir sure ertelenmis!-haber- Saygilarimla; evrensel-insan |
imza var tören etelenmiş
|
Saygideger ozgur_beyin;
Imzada yok. Cunku imza atacak taraflar ve sahitler; artik salonda degil. TC heyeti de salondan cikti. Son dakika; TC tarafinin metnindeki degisiklik ABD'ye iletilmis. Cunku bu degisiklik, Ermenistan tarafindan istenmis. Metindeki degisiklik istemi; Ermenistan dan cunku metindeki bir yer konusunda Ermenistan "rahatsizlik" hissetmis. Suan ABD TC'nin yaptigi degisklik ile; taraflari uzlastirma cabasinda. Halbuki "arabulucu" Isvicre imis. Kisaca; imza toreninin su ana kadar olamamasinin sebebi; TC heyetinin imza sonraki metnin de, Ermenistan'in gordugu "rahatsizlik" Son durum bu. Bu durum; TC heyetini "oyun bozanlik" la suclanmasini getirebilirmis. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Evet. Durumu vaziyetler; 180 derece bir donusle; her iki imza tarafinin da; birbirlerinden istedikleri degisikliklerin saglandigi ve taraflar ve de sahitlerin tekrar, imza toreni icin salona yonlendikleri bildiriliyor. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Su an Clinton salonda. Ustelik; "eskiler" bilir. Unlu Ermeni asilli, Fransiz sarkici, Charles Aznavour'da (Ermenistan'in Bern buyukelcisi) salona geldi. TC heyetinin imza sonrasi metine itirazi-Soykirim Ermenistan'in imza sonrasi metine itirazi-Karabag Bu itirazlar, araci olan Clinton tarafindan giderildi. Su an Nalbantyan da salona girdi. Herkes ve hersey; bir aksilik daha cikmazsa, taraflarin imza toreni icin hazir. Saygilarimla; evrensel-insan |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:07 . |