![]() |
Dünyada'da Müslüman nüfusun artışı tek başına demografik verilerle açıklanabilir mi?
|
Acaba....insanlar yoğun şekilde din değiştirip İslama geçtiği içinmi? yoksa Eğitimsizlik sebebi ile ve nüfus planlaması olmadığı için aşırı çocuk yaptıkları içinmi......bu nüfus patlaması, bence ikincisi....Ne yazıkki Dünyayı vasıfsız yığınlar ile dolduruyor müslümanlar....
|
Sayın Ayata...
Öyle ise bizim amacımız;vasifsız diye tabir ettiğiniz toplumları,tümden bir çalışma ile vasıflı hale getirererk,bu yığını dahada arttırılmış olarak medeni,çağdaş ve eğitimli yani vasıflı hale getirip,tarihe örnek gösterilecek bir medeniyet kurmak olmalıdır... Bu olamaz demeyin olur.Yeterki bu bölgelerdeki çıkar savaşları,sahte islam örgütleri kalmasın,bölgeler huzura kavuşsun ve eğitim alabilsinler. Her zaman dediğim gibi kilit nokta; EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM...!!! Saygılarımla... |
Müslüman derken hangi ülkelerin müslüman olduğunu kabul ediyorsunuz. Sadece müslümanım demek müslüman olamk için yeterli midir.
Türkiyede iranda libyada arabistanda somalide farklı farklı islamlar yaşanıyor. Bırakın onu türkiye içinde bile bir bütünlük söz konusu değil iken, böyle bir araştırma ile kendinizi avutursunuz ancak. Önce islamın ne olduğunu herkes öğrenmeli herkese sorulmalı sen ne kadar biliyorsun müslümanlığı ondan sonrada tekrar sorulmalı böyle bir dini kabul ediyor musun diye. |
Sayın ugurce82 aslında bir noktada haklısnız.Dini bilmeyipte müslüman olan çok:asıl onlara nasıl modern bir din anlayışı ile bir toplum oluşturulur bunu anlatmak gerekir.
Fakat ikimizinde isteklerini gerçekleştirmek çok zor gözüküyor.Bunun için bizim elimizde olmayan bazı sebeplerin yok olması,ve bizim çok çalışmamız gerekir. Fakat sonuçta benim dediğimin olması daha muhtemel olacaktır,bu sorunlar kalktığında.Çünkü sorun olmadığında insanların sosyo-ekonomik ve toplumsal değerleri artacak,artık dini kandırmalarla değil,gerçek manada eğitimli olarak öğreneceklerdir. Kim bilir o zaman belki siz bile müslüman olabilirsiniz ;) Saygılarımla... |
Alıntı:
EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM....DE iSLAM BUNA İZİN VERİRMİ?.....İslama göre bilim kuran ve islam bilmi, eğitim ise kuran ve İslami ilimler eğitimi...gerisi kör karanlık....ben fıkıh eğitimi yapan birinin aya gidebileceğini sanmıyorum... |
Sayın nogada size sadece tek birşey söylemek istiyorum
biliyorsunuz inançlı bir insanım..Bu türkiyede terör biter barış olur açlık biter fakat! sahte islam örgütleri!! işte bunun biteceğine inanmıyorum saygılarımla. |
Dünyadaki her 4 kişiden 1 müslümansa 4 kişiden 3 ne ?
http://www.ecentrify.com/discuss/rel.../pie_chart.gif Birde bu yüzdeler neye göre hazırlanıyor? Mesela Türkiyenin %99.1 müslüman olduğu neye göre söyleniyor? Ben eminim ki tablolara göre Dinsizlerin sayısı İslama inanlardan %5 az ise gerçekte en kötü eşittir. Çünkü Müslümanlar arasında bulunan dinsizlerin çoğu müslüman olarak gözüküyor. Mesela bir Türk %99 müslümandır bir arap %99 müslümandır diye görülüyor. Durum böyle oluncada dağılımda ciddi yanlışlar oluyor. Birde şöyle birşey var 4 kişiden 1 i Muhammede inanıyorsa 4 kişiden 3ü onun yalancı peygamber olduğuna inanıyor demektir. bu durumda da övünülecek pek birşey göremiyorum ben. |
Sayın Ki-adi
Birde şöyle birşey var 4 kişiden 1 i Muhammede inanıyorsa 4 kişiden 3ü onun yalancı peygamber olduğuna inanıyor demektir. bu durumda da övünülecek pek birşey göremiyorum ben.----ALINTI Kesinlikle haklısınız bardağın birde o tarafını düşünmek gerek. |
Alıntı:
Biz müslüman bir ülkede yaşamıyormuyuz? Üniversitelerimizde Mühendis,doktor,avukat,fizikçi,biyolog,kimyager,mi mar,öğretmen,felsefeci yetişmiyormu ve bir çok alanda eğitim veren fakülteler yokmu? Bu dediğinizi anlamadım.Okullarda fıkıh eğitimimi veriyorlar yoksa ben görmeyeli? Saygılarımla... |
müslüman ülkelerde nüfus artış hızı daha fazla.ayrıca hiristiyan ülkelerde ateistler ve diğer dinlere inanlar kendilerini daha rahat ifade edebiliyorlar.müslüman ülkelerde istatistiğe geçemiyor din değiştirenler.çoğu müslüman ülkede yasak zaten din değiştirmek.
öte taraftan küreselleşmeyle beraber bazı gruplarda (abdde zenciler vb) müslümanlığa az da olsa geçiş olduğu inkar edilemez.ayrıca müslüman gayrı müslüm evliliklerinde genelde müslüman olmayan traf dinini değiştirip müslüman olduğu için bir artış söz konusu. nicelikten çok nitelik önemli aslında.tüm müslüman ülkelerin toplam ekonomik gücü japonyanın yarısı etmiyorsa oturup düşünmek lazım.islam ülkelerinin bilimsel çalışmalarına hiç değenmiyecem çünkü bilimin bsi yok çoğunda maalesef. |
Sayın Ki-Adi;
Tablonuzda yahudileri göremedim. Onlar çok mu azınlıkta ya da others denilen %1'in içerisinde mi? Her 4 kişiden 1'i müslüman mış? O zaman beni ne olarak saydılar? Bana sordular mı? Benim nüfus kağıdımda hala müslüman yazıyor. Böyle istatistik mi olur? Biraz gerçekçi yapın... Demek ki beni müslüman olarak yazmışlar ve benim gibileri. |
Alıntı:
bayraktaro judaism ne demek? Birde her 4 kişiden 1 müslüman diyerek övünen ben değilim övünen sevgili nogada. Ayrıca dikkat ettiğin konuyu bende söyledim. Alıntı:
|
Nogada Müslüman bir ülkede mi yaşıyoruz? Öyleyse ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim?
|
Sayın Ki-Adi;
İkinci paragraftaki yazım sana değildi. Topiği açan arkadaşaydı |
Alıntı:
Sizin ve sizin gibi bir azınlık gurubu bir ülkenin ana temasını değiştirebilirmi? Bir ülke Türkiyeyi konuşurken ugurce82'nin ülkesimi diyor? Saygılarımla... |
Alıntı:
Saygılar... |
1/4 az bir oran değil. hangi mazeretle olursa olsun dikkat edilmesi gerek bence...
|
Buna hristiyanlarıda ekliyin,hatta yahudileri de.Bir tanrısal güce inanan diğerlerinide(budizm,hinduizm,sickhizm,mormonlar,y ehova şahitleri,deistler vs.)
Sadece bir müslüman nufusu olarak değilde,inanan nufusu olarak düşününce bir ateist için zor olmalı bu... Kaç kişi kaldı acaba :D |
Alıntı:
ikincisi cogunluk olmakla ovunerek rahatlamana sevindim, ama dunyada ve ozellikle gelismis ulkelerde inancsiz insanlardaki artis hizini hesaba katarsan bayagi bir gerileceksin gibi geliyor, keza cogunluk olmakla rahatlayip ovundugune gore.... bide bir tanriya inansin da hangi tanri olursa olsun yaklasimini da sevdim, yani senin allahin olmasa da olur. Inansin benden olsun diyorsun, allah duymasin seni! :D Saygilarimla |
Alıntı:
Saygılarımla... |
diagorasla aynı simgeyi almışız... arkadaşım sen mi değiştirirsin ben mi değiştireyim :)
|
Clan falanmı kuruyorsunuz yoksa.Tek gömlek,tek slogan falan ;)
|
walla şimdi farkettim... bari ben değiştireyim.... :)
|
WALLA?
Eski bir alışkanlık olmalı bu :D |
eski değil hep kullanırım !!!
allahaşkına nesi var şimdi walla demenin sayın nogada şu resmimi de değiştiremedim wesselam :) |
Şaka sayın uyar.Çok alıngansınız.Birazdan azar yiyeceğiz.Forumalr chat odası değildir diye :D
|
Alıntı:
Sadece, kendini bu tur akil oyunlariyla rahatlatip uyusturmaman icin uyarmak istedim (birazda germis seni, ama olsun ise yaramis). Merak etme senin gibilerin durumuna tanik olup ogreniyoruz, cogunluk olmakla ovunmenin ve rahatlamanin normal ve iyi bisey olmadigini. ;) Sana iyi uykular. Saygilarimla |
Alıntı:
dinlerden ozgur olunca, olasi bir tesaduf :) Saygilarimla |
Alıntı:
Birincisi Sadece müslüman nüfüsundan korkan,bir ateist arkadaşa,dünyadaki durumun onun açısınında daha ürkütücü olduğundan bashettim.İkincisi ise ben bu forumu övünmek için değil,istatistiksel br bilgi olsun diye örnekledim.Bana göre zaten dünya üstünde yaşayıp,müslümanım diyen bir çok kişi islamın çok uzağında bağnaz ve cahil. İllaki sizin gibilerle iletişim kurmak için sert bir tavırmı almalıyım.Beni bilen bilir beni bir şeyde germez.Hop diye atlamayın böyle konuların ortasına... Saygılar... |
avrupanin 5 de biri musluman eyoo diye sevinen muslumanlarda vardir onlara sunu soylemek lazim bu muslumanlar ulkelerindeki fakirlikten acliktan yolsuzluklardan insan haklari ihlallerinen kacip medeniyete siginan muslumanlardir.
yani avrupa ulkeleri muslumanlasmiyor muslumanlar avrupa ulkelerine siginiyor. dolayisiyla avrupadaki musluman nufusu hizla artiyor. bende yurtdisinda yasiyorum yasadigim sehirde iki tane camii var muslumanlar istedigi gibi ibadetlerini yapiyor istedigi gibi giyiniyor karilarini carsafa sokuyor.ilkokula kizlar turbanli gidiyor.her yerde helal et satan islami marketler .elemanlar hayvan kesilmeden bismillah denmezse o etin haram olduguna inaniyor ve bu inanclarina gore bi suru kasap var. var da var yani her turlu hakka sahipler ve sunuda soylerim kendi islam ulkelerinden 1000 kat daha fazla haklara yasam standartina ve guvenceye sahipler. simdi asil konuya gelelim.... kim avrupadan kalkipta islam hayrani oldugu icin suudi arabistana siginmaci olarak basvuruyor yada afganistana yada irana? bati ulkesinde islami kabul etmis bir belcikali neden burda yasam cok kotu ben islamin dogdugu topraklara gitmek ve islam seriati altinda yasamak istiyorum diye belcikayi terkedip suudi arabistana gemi ambarinda 500 agirbas hayvanla birlikte kacak girmeye calisiyormu? yada bir bir alman hiristiyan afganistana yerlesse almanlarin gocmen muslumanlara verdigi hakkin 1000 de birine sahip olurmu? o hiristiyana afgansitanda kilise actirip hiristiyanligi yaymaya calismasina izin verilirmi? iste modern dunyanin ozeti.... medeniyet ve ortacag ziniyeti muslumanlarin sayisi artsa ne olur artmasa ne olur arada 1000 kusur sene fark varken... |
Degerli imansiz guzel bir ayrinti yakalamissiniz, keza amerikada yasayan biri olarak bunu dogrulayabilirim. Ek olarak sunu belirteyim burda tanidigim tum muslumanlar surekli sikayet edip burayi isterik seviyede kotulerler (ozellikle yasam tarzini, onlari ne ilgilendiriyorsa). ve bunu asla amerikalilara yansitmazlar, (takiyye uzmani cogu) ama kendi aralarindas surekli yapiyorlar bunu. Tahminimce yeterli guc ve cogunluklari olsun burayi suudi arabistana cevirirler. Isin ilginc bir tarafida bu kadar kotulemelerine ragmen senin bahsettigin artilarindan dolayi asla ulkelerine geri donmeyi dusunmezler.
Yukardaki tespitim sadece kendi tanidigim muslumanlarin soylem ve davranislarindan yola cikarak genele yonelik yaptigim sahsi bir analizdir. Saygilarimla |
Öncelikle dediğiniz doğru.Dünyadaki müslüman sayısı niteliksiz bi sayı fakat bunu nitelikli hale dönüştürmek için,dünya politikalarınında değişmesi gerekiyor ve islam coğrafyasının içinde bir devrim olması.Ben bunu diliyorum inşallah olur.
Bu arada amerikada tanıdıkalrınızdan dem vurmuşsunuz.Dediklerinize katılmıyorum.Orada eğitim görmüş ve halende gören arkadaşlarım bulunmakta.Kuzenim kendi uzun bir süre orda kaldı ve bende tatil amaçlı orada bulundum fakat orda bu şekilde kimse karşılamadı bizi.Amerikalılar bizim ne olduğumuzu en azından arap olmadığımızın çok iyi farkında.Bu arada zaten amerikan halkı çok unutkan ve dünyadan bir haber yaşayan bir halk.Onlar için 1 senede tüm dünya değişiyor.Onları yönetenlerin ülkeyi oralara getirdiğini düşünüyorum yoksa halkı son derece lakayit.Bunun yanında düzenlerine bir şey diyemem gerçekten düzenliler ama sandığımız kadar çalışkan değilller.ÇAlışkan olanlar avrupadakiler ve gerçekten taktiri şayan insanlar.Bizde bir gün öyle oluruz inşallah. Saygılarımla... |
Alıntı:
:cheer2: aydınlandım başımda bir adet harem bile oldu:horn::crazy: |
Alıntı:
Buna benim mesajımmı sebebiyet verdi? Çok mutlu oldum.Bizi izlemeye devam edin...!!! |
Yakaladiginiz ayrintiyi begendim sayin imansiz;
gercekten de avrupa da bir ülkenin anayasasi altindaki özgürlükten faydalanip, hayallerinde de seriat yasamini özleyenler cok. Yazdiginiz gibi bu tür ülkelerin olmasina ragmen kimse oralara ragbet etmiyor. Benim eklemek istedigim de Avrupada ki büyük fabrikalarda calisan müslüman iscilerin, o fabrikaya mescit yapilmasi konusunda ki isteklerinin yönetim tarafindan ciddi ciddi degerlendirilmesi. Halbuki o isyerinde calisan sadece müslümanlar olmamakla beraber cok sayida hristiyan ve yahudinin de olmasi ve kimseden böyle bir ibadethane talebi gelmemesi de düsündürücü. Neyse ki olaya bu tarafindan bakip, bu tür istekleri karsilamaya yanasmiyorlar. Simdilik! |
Alıntı:
sayın simply a good person, fark şurada: Yahudi ve Hıristiyanların kendi dinleri onlara günde 5 vakit ibadet emretmiyor. Dolayısı ile onların bu yönde bir talebi olmaması zaten doğal. Hem müslüman işçiler mescit talep ediyor, derken, talep edilen öyle minberli, kürsülü bir mescit değil, sadece teneffüs zamanlarında girip namazlarını kılıverebilecekleri bir oda. Ben açıkçası bunda herhangi bir sorun görmüyorum. Zaten birçok Avrupalı işveren de, müslüman işçilerinin bu yöndeki ricaları karşısında uygun bir oda tahsis ediyor. saygılarımla |
sayin ulpian;
sonucta mescit de bir ibadethanedir. Bir yahudi ya da hristiyan da kendileri icin bir oda da olsa böyle bir ibadethane isteme haklari cikmaz mi? Bel ki o da arada girip, bir mum yakip iki kelime dua etmek ister. Eger ben öyle bir durumla karsilassam kendi ibadethanemi de isterdim. |
Alıntı:
zaten Avrupa'daki hava alanları veya işyerlerinde müslümanların namazı için tahsis edilmiş olan odaların büyük çoğunluğu bütün dinlere açık. Dediğim gibi minberli, kürsülü veya islam motifli mescitlerden değil, sadece namaz kılınabilecek şekilde temiz, halısı olan, ayakkabısız girilen herhangi bir normal odadan bahsediyoruz. Yahudi ve Hıristiyanların bu odaları kullanmamaları, böyle bir ihtiyaç hissetmemeleri, kendi dinlerinde günde 5 vakit ve belli zaman dilimlerine bağlı olan ibadetlerin MECBURİ olmayışı. Tekrar işyerlerine dönecek olursak. Almanya'da uzun yıllar dindar işçilerimiz, teneffüs zamanlarında yerlere gazeteler sererek, makineler, alet-gereçler arasında kıldı namazlarını. Son yıllarda yavaş yavaş, işverenler özel oda tahsis etmeye başladı. Bu Avrupa'da yabancı unsurların varlığını kabul etme, onlarla kalıcı olarak bir arada yaşamaya yönelik iradenin çoğalmasının bir göstergesidir ve bu iyi birşeydir. Hani ateistiz ve dinlerden özgürüz, ayrıca da dinlerin zararlı/yıkıcı yanlarına karşıyız diye, topyekun müslümanlara da karşı olmayalım bence. saygılarımla |
sayin ulpian;
topyekün müslümanlara karsi olmak gibi bir amacim olamaz. Dikkat cekmek istedigim noktayi farkli degerlendiriyorsunuz. Demissiniz ki heryerde bu tür odalar var zaten, temiz, halisi olan. Olsun da gözümüz yok. Ama ben baska bir dinin mensubu olsam, bu tür bir odayi kabul etmem. Ben de kendi ihtiyacima göre yerleri tertemiz tas olan, mis gibi odun kokulu siralari olan bir ibadethane isterim. Dikkat cekmek istedigim nokta budur. Neden sadece müslümanlarin ihtiyaclarini karsilamak zorundalar. 5 vakit namaz müslümanlikta vardir cünki demek de bana tatmin edici gelmiyor. Mesela yahudilerin belli bir dönemde tuttuklari oruc vardir. Bu dönemde sadece birtür yemek yerler lapa gibi birsey sanirim. Ayrica dindar olanlari da heryerde yemek yemez, korsa (deniyor sanirim yanilmiyorsam) yemegi isterler. Müslüman bir ülkede hangi isyeri bu inanca sahip insanlarin ihtiyaclarini karsiliyor, tek oda da olsa ibadethanelerini gectim. Ama avrupa da müslümanlara özel domuz mamülü olmayan menüler hazirlabiliyor. ben de uyandirdigi his aynen su oluyor. Senin malin benim malim, benim malim yine benim malim. Madem ki inananlara yardimci olunacak herkeze hassasiyetleri konusunda esit davranilmasi gerekmez mi? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:59 . |