Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-10-2009, 16:30
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Dünyada'da Müslüman nüfusun artışı tek başına demografik verilerle açıklanabilir mi?

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/12645591.asp?gid=229

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 08-10-2009, 17:15
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Acaba....insanlar yoğun şekilde din değiştirip İslama geçtiği içinmi? yoksa Eğitimsizlik sebebi ile ve nüfus planlaması olmadığı için aşırı çocuk yaptıkları içinmi......bu nüfus patlaması, bence ikincisi....Ne yazıkki Dünyayı vasıfsız yığınlar ile dolduruyor müslümanlar....
Alt 08-10-2009, 17:21
Kıdemli Üye

Sayın Ayata...

Öyle ise bizim amacımız;vasifsız diye tabir ettiğiniz toplumları,tümden bir çalışma ile vasıflı hale getirererk,bu yığını dahada arttırılmış olarak medeni,çağdaş ve eğitimli yani vasıflı hale getirip,tarihe örnek gösterilecek bir medeniyet kurmak olmalıdır...

Bu olamaz demeyin olur.Yeterki bu bölgelerdeki çıkar savaşları,sahte islam örgütleri kalmasın,bölgeler huzura kavuşsun ve eğitim alabilsinler.

Her zaman dediğim gibi kilit nokta;

EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM...!!!

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 08-10-2009, 17:31
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Müslüman derken hangi ülkelerin müslüman olduğunu kabul ediyorsunuz. Sadece müslümanım demek müslüman olamk için yeterli midir.

Türkiyede iranda libyada arabistanda somalide farklı farklı islamlar yaşanıyor. Bırakın onu türkiye içinde bile bir bütünlük söz konusu değil iken, böyle bir araştırma ile kendinizi avutursunuz ancak. Önce islamın ne olduğunu herkes öğrenmeli herkese sorulmalı sen ne kadar biliyorsun müslümanlığı ondan sonrada tekrar sorulmalı böyle bir dini kabul ediyor musun diye.
Alt 08-10-2009, 17:34
Kıdemli Üye

Sayın ugurce82 aslında bir noktada haklısnız.Dini bilmeyipte müslüman olan çok:asıl onlara nasıl modern bir din anlayışı ile bir toplum oluşturulur bunu anlatmak gerekir.

Fakat ikimizinde isteklerini gerçekleştirmek çok zor gözüküyor.Bunun için bizim elimizde olmayan bazı sebeplerin yok olması,ve bizim çok çalışmamız gerekir.

Fakat sonuçta benim dediğimin olması daha muhtemel olacaktır,bu sorunlar kalktığında.Çünkü sorun olmadığında insanların sosyo-ekonomik ve toplumsal değerleri artacak,artık dini kandırmalarla değil,gerçek manada eğitimli olarak öğreneceklerdir.

Kim bilir o zaman belki siz bile müslüman olabilirsiniz

Saygılarımla...

Alt 08-10-2009, 23:47
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Ayata...

Öyle ise bizim amacımız;vasifsız diye tabir ettiğiniz toplumları,tümden bir çalışma ile vasıflı hale getirererk,bu yığını dahada arttırılmış olarak medeni,çağdaş ve eğitimli yani vasıflı hale getirip,tarihe örnek gösterilecek bir medeniyet kurmak olmalıdır...

Bu olamaz demeyin olur.Yeterki bu bölgelerdeki çıkar savaşları,sahte islam örgütleri kalmasın,bölgeler huzura kavuşsun ve eğitim alabilsinler.

Her zaman dediğim gibi kilit nokta;

EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM...!!!

Saygılarımla...

EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM....DE iSLAM BUNA İZİN VERİRMİ?.....İslama göre bilim kuran ve islam bilmi, eğitim ise kuran ve İslami ilimler eğitimi...gerisi kör karanlık....ben fıkıh eğitimi yapan birinin aya gidebileceğini sanmıyorum...
Alt 09-10-2009, 00:05
Wand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Wand Wand isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın nogada size sadece tek birşey söylemek istiyorum

biliyorsunuz inançlı bir insanım..Bu türkiyede terör biter barış olur açlık biter fakat!

sahte islam örgütleri!! işte bunun biteceğine inanmıyorum

saygılarımla.

Tanrı biliyor..Tanrıdan değil yarattıklarından nefret ettim.
Alt 09-10-2009, 01:54
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dünyadaki her 4 kişiden 1 müslümansa 4 kişiden 3 ne ?

Birde bu yüzdeler neye göre hazırlanıyor? Mesela Türkiyenin %99.1 müslüman olduğu neye göre söyleniyor?

Ben eminim ki tablolara göre Dinsizlerin sayısı İslama inanlardan %5 az ise gerçekte en kötü eşittir. Çünkü Müslümanlar arasında bulunan dinsizlerin çoğu müslüman olarak gözüküyor. Mesela bir Türk %99 müslümandır bir arap %99 müslümandır diye görülüyor. Durum böyle oluncada dağılımda ciddi yanlışlar oluyor.

Birde şöyle birşey var 4 kişiden 1 i Muhammede inanıyorsa 4 kişiden 3ü onun yalancı peygamber olduğuna inanıyor demektir. bu durumda da övünülecek pek birşey göremiyorum ben.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 09-10-2009, 02:00
Wand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Wand Wand isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Ki-adi

Birde şöyle birşey var 4 kişiden 1 i Muhammede inanıyorsa 4 kişiden 3ü onun yalancı peygamber olduğuna inanıyor demektir. bu durumda da övünülecek pek birşey göremiyorum ben.----ALINTI

Kesinlikle haklısınız bardağın birde o tarafını düşünmek gerek.

Tanrı biliyor..Tanrıdan değil yarattıklarından nefret ettim.
Alt 09-10-2009, 14:01
Kıdemli Üye

AYATA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM....DE iSLAM BUNA İZİN VERİRMİ?.....İslama göre bilim kuran ve islam bilmi, eğitim ise kuran ve İslami ilimler eğitimi...gerisi kör karanlık....ben fıkıh eğitimi yapan birinin aya gidebileceğini sanmıyorum...
Neden sayın Ayata...???

Biz müslüman bir ülkede yaşamıyormuyuz?

Üniversitelerimizde Mühendis,doktor,avukat,fizikçi,biyolog,kimyager,mi mar,öğretmen,felsefeci yetişmiyormu ve bir çok alanda eğitim veren fakülteler yokmu?

Bu dediğinizi anlamadım.Okullarda fıkıh eğitimimi veriyorlar yoksa ben görmeyeli?

Saygılarımla...

Önerilen Siteler