![]() |
Alkolun Zararları
Sevgili arkadaşlar,bir çoğunuzun artık günah olmadığını öğrendiği için seks alkol gibi şeylere yöneldiğini görüyorum.Elbette bu kişisel bir tercihtir, kimse karışamaz.Benim niyetim de size karışmak değil, uyarmaktır.Kontrollü bir şekilde yaptığınızda bir sakınca yok fakat bağımlı olmayın.Çevrenizdeki insanlara ve kendinize zarar vermiş olacaksınız.Alkolun zararları gerçekten çok fazla.Şu yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum
Alkol, içen kişinin fiziksel sağlığını bozmasının yanında, ruhsal sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Maddi olarak kayba uğratır. Ailesiyle ve sevdikleriyle sorunlar yaşamasına neden olur. Toplum yapısını ve huzurunu olumsuz etkiler. Suça teşvik eder ve suç oranını arttırır. Yani, alkolün zararları fiziksel ve ruhsal zararlar, topluma zararları, aileye etkisi, suç oranlarını arttırması, trafik kazaları gibi çok geniş bir açıdan ele alınabilir. Alkol, insanın zihnini bulandıran ve sağlıklı düşünmesine engel olan bir maddedir. Yani, bir çeşit uyuşturucudur. Alkol alan kişi, alkollü iken sağlıklı düşünemez ve sağlıklı hareket edemez. Bu nedenle, alkol hem kullanan kişi için hem de çevresi için bir tehlikedir. Bunun en açık örneği; Ülkemizde Cinayetlerin%85 Tecavüzlerin%50 Şiddet Olaylarının%50 Trafik Kazalarının%65 Eşlerini Dövenlerin%70 Akıl Hastalıklarının%60 Sebebi ALKOL'dür!!! Alkol, aynı zamanda vücut sağlığını da çok olumsuz olarak etkilemektedir. Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda ise adet düzensizliğine sebep olmakta, anne karnındaki bebeğin gelişimini de çok olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, vücudun tez zamanda yaşlanmasına ve erken bunamaya yol açan alkol pek çok hastalığın başlıca sebebidir. Ayrıca, evliliklerin huzursuz oluşunun ve boşanmaların ilk sebebi de alkoldür. Kısacası alkol kişiye, aileye ve topluma ciddi zararlar vermektedir. Alkol sorunları unutmanın ya da çözmenin aracı değil, sorunların kaynağıdır. |
Arabalarida yasaklayalim, araba kazalarini sifira indiririz.Evliligi yasaklarsak es dovme oranlarini da azaltiriz.
Bazi urunleri kullanmayi bilmezsek yarardan cok zarari olur.Az miktarda alkol yararlidir. |
Alıntı:
Bu bilgiler hatalıdır. Kusura bakmayın yalandır, çarpıtmadır. Bahsi edilen durumların birçoğunda alkol ''sebep'' değil, sonuçtur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayin asimelek,alkol hem iktidarsiz yapip ,diyer tarafdanda nasil tecavüzlerin yüzde ellisine sebep oluyor?.saygilar
|
Alıntı:
|
islamda ifrat ve tefrit diye bir kavram var bana göre işte ölçü bu
|
Öncelikle her şeyin fazlasının zararlı olduğu zaten bilinen bir durum. Bu konuda sanırım herkes hem fikirdir. Ancak, tüm olumsuzlukları alkole bağlamak gerçekçi bir yaklaşım değil.
Rakamlara gelirsek, ben istatistikçiyim, ancak buna rakamlara hiç bir yerde rastlamadım. Bu sebeple gerçek olduğunu sanmam. Rakamlar ile ilgili bir diğer sorun ise ülkemizde suç istatistikleri doğru ve eksiksiz şekilde tutulmamaktadır. Bunun yanında sağlık istatistikleri de yine doğru ve eksiksiz değildir. Bu nedenle, buna benzer rakamlara ulaşılması şimdilik mümkün değil. |
Sigaranın Faydaları
Sigaranında faydası mı olurmuş, demeyin. İşte o kadar kötülenen her fırsatta iftiralara mağruz kalan sigaranın faydaları : Sigara içeni köpek ısırmaz; çünkü yanında baston taşır. Evine hırsız girmez; çünkü sabahlara kadar öksürür. Üzerine sinek konmaz; çünkü buram buram nikotin kokar. Fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir. Yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir. İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur. Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur. Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir. İşte sigaranın faydaları, tiryakilere afiyet olsun... |
Akıl hastalıkları benim bildiğim kadarıyla nöronların hareketlerine bağlıdır, alkol nasıl akıl hastalıklarına yol açabilir ki?
|
Alıntı:
seni bulmuşken bir soru sorayım, bu oranlara göre toplumun yüzde kaçının akolü ağzı dışında bir organı ile içmesi gerekir ? :) saygılar |
Alıntı:
Verilen bilgilerin doğru olduğunu düşünmediğimi tekrar belirteyim de verdiğim sayıları başka yerde ciddiye alıp kullanmasınlar :D |
AsiMelek sanırım 13 yaşındasın,yazdıklarının çoğuna katılıyorum.Alkol gerçekten zararlı bir madde,önce bunu ve sonuçlarını kabul etmemiz gerekiyor.Ama bak şurda senin ve birçok insanın bir yanılgısı var;
Alıntı:
Evimin olduğu sokağın başında bir düğün salonu var Asimelek,bazen kavga da çıkıyor uzaktan görüyorum tabi.Bir kez olsun görmedim şöyle uzun saçlı biri bir kavga çıkarsın.Genelde kumaş pantolonlu,muhafazakar,ama arada bir içmeyi seven beyinsiz tipler oluyor. Diğer ''günah''diye nitelendirebileceğin eylemlerde de aynı,Karaköy Yüksek kaldırım caddesinden geçen herkes genelevinin önündeki kalabalığı uzun saçlı ateist rakçıların,yada ateist solcuların oluşturmadığını bilir.O kalabalık ya köylü yada köylü çocuğu,okuyamamış,arada bir içen,bir çok günahın tadına -üstelik dengesizce,-bakan genç yaşına rağmen kumaş pantolonlu,klasik gömlekli dindarlardan oluşur. Ateistler de sex yapar elbette,ama bunu böyle iğrenç bir şekilde değil,sevdiği,belki de çocuk yapacağı kişiyle,olması gerektiği gibi yapacaktır. Diğer günah sayılan eylemlerde de durum aynı,hapishanelerde yapılan birçok araştırma suç işleyenler arasında ateistlerin oranının açık ara çok düşük olduğunu göstermiştir.Forumda ara,bir göz at o araştırmalara.Bir de eğitim seviyesi arttıkça ateist oranının büyük bir ivmeyle arttığı gösteren birçok çalışma var.Aslında aksini gösteren henüz bir tek araştırma olmadı,anla yani:) İşte bu yüzden hapishanelerde ateistlere pek raslayamazsın.Çünkü daha eğitimlidirler,eğitimli-ve çoğunlukla daha zeki-oldukları için dinlerin hatalarını görebilip ateist olabilmişlerdir çünkü. Hırsızlıktan tecavüze,birçok suçta da durum aynı. Yani biz bir eylem kötüyse,onu günah olduğu için değil,kendimize ve çevremize verdiği zararlar yüzünden yapmıyoruz. |
Alıntı:
|
Bir şey sormak istiyorum.13 yaşımda olduğum profilimde görünüyor mu?Gizlediğimi sanıyordum da..
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca sigara konusundaki mesajında da haklısın.Umarım hiçbir zaman tadına bile bakmazsın. |
Tadına baktım.Arkadaşlarla denedik ama bir daha asla.Neredeyse boğulacaktım.Merak işte...
|
Buldum mesajını;
Alıntı:
Yeter ki sen iste,bir çözümü bulunur elbet.Tüm şartları zorlamana rağmen seni okuldan almak isterse de bir sürü yolu var,kafanı takma. Hiç çıtlattın mı babana niyetini?Annen ne düşünüyor okul konusunda? |
Babama söylemeye çalışıyorum ara sıra.Bir keresinde 'seni liseye gönderirsem fahişe olursun' diye bağırmıştı.Anla işte ne düşündüğünü.Annem her zaman babamdan tarafıdır ama babam olmasa annemi ikna edebilirdim.maalesef hiç deneme fırsatım olmadı.
o yorumu yazdığımda muhtemelen ya depresyondayımdır ya da yeni kavga etmişimdir onlarla.yanlış demiyorum ama normalde açık açık bu kadar şey söylemezdim herhalde... |
Bence annenle konuş ilk önce.Anneni ikna edersen oda eminim babanı bir şekilde kafalayacaktır.
Ha hiç olmadı,baktın baban seni okuldan almaya kesin kararlı,o zaman da son çare imam hatip okursun.Eminim baban en azından buna razı olacaktır. Sonra ver elini veterinerlik:) Ama bana sorarsan bunların hiçbirine gerek kalmayacak,adam gibi normal bir lisede okuyacaksın. Bak,ben dahil birçok forum elemanı 13 yaşındayken senin şu an olduğun noktanın çok gerisindeydik,zeki bir kızsın sen.Zekanı kullan,belli ki baban birçoğumuzun babası gibi epey gerilerde.1-0 öndesin.Ama madem bazı şeyleri kaldırmaktan çok uzak,öyle bir yapıda da değil,sen de-en azından 3-4 yıl-yada ne kadar gerekiyorsa- ona bazı konuları açma,bu sefer 2-0 öne geçeceksin. Tamam,anne babalarımız bazen aklın ve bilginin tamamen çürüttüğü dogmalara,inançlara bağlanıp bizi de buna inanmaya zorlayabiliyorlar,ama bunu-akıllarınca- bizi sevdikleri için yapıyorlar.O yüzden çok tepkili olma derim. |
Alıntı:
bi keresinde arkadaşla söhbet ediyoz arkadaş dedi yaw taner kel inan şu tanrıya bak öbür taraf cenete yasarsın sonsuz yasam var filan diye yaw dedim ben sonsuza kadar yaşayıp ne yapagım ki bi süre sonra insan sıkılır.... |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alkolün zaraları var. Ama bu zararlar çok yüksek dosajların tekerrürü sayesinde meydana geliyor (tabi çok da abartırsa bir insan ilk içtiği gün de alkol zehirlenmesinden ölebilir). Ama sigara, eroin, kokain gibi değil. İki üç defa içtikten sonra, zil zurna sarhoş olmuş ise bile, kimse alkolik olmuyor, bağımlı hale gelmek için hem uğraşmak lazım, hem de psikolojinin ve bünyenin bağımlılığa müsait olması gerek. Bu arada yanlış bildiğin bir şey daha var. O da alkol ile cinsel münasebet ile ilgili. Sarhoş erkekler sarhoşken geçici olarak iktidarsız olabilirler. Aşırı alkol tüketiminden, sarhoş değilken bile iktidarsız olmak mümkün, ama bu senelerce aşırı alkol içen bağımlıların ufak bir kısmında gözleniyor. Azma konusu da pek doğru değil. Özellikle kadınların içtikleri zaman daha çok cinsel isteğe sahip oldukları gözlemlenebilir. Ancak bunun asıl sebebi alkolün vücuda herhangi bir etkisi değil. Toplum, özellikle kadınlara evlilik dışı cinsel ilişkiye girdiklerinde sürtük veya fahişe muamelesi yapıyor. Kadınlar da bunu içselleştiriyor. Alkol içtip böyle bir ilişkiye girdiklerinde suçu alkolün üstüne atıp, suçluluk duygusundan kurtarabiliyorlar kendilerini. Erkelerde de benzeri bir durum söz konusu ama kadınlara olan toplum baskısı erkeklerde aynı derecede ve nitelikte olmadığı için, alkolün etkisi derece ve nitelik olarak da kadınlardan farklı. Erkeklerde alkol, ilişkiye girmekten ziyade, pek çekici olmayan bir kadınla ilişkiye girmenin mazereti oluyor. |
Alıntı:
bir de benim yaşlarıma gelince göreyim seni.. tabii ben göremem sanırım :)) |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu kız 13 yaşında değil. Bence sizinle kafa buluyor...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
biri birini öldürüyor ve öldürdüğü içinmi sonuç :) çok komik buldum |
turan dursun forumu alkolü de faydalı yaptı. helalll...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bakara-219:Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem insanlar için (bazı) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından daha büyüktür." Ve sana neyi infak edeceklerini sorarlar. De ki: "İhtiyaçtan artakalanı." Böylece Allah, size ayetlerini açıklar; umulur ki düşünürsünüz. bak Kuran da senin dediğine parelel hüküm getirmiş. demek ki yavaş yavaş bazı hakikatleri öğrenmeye/kabul etmeye başlamışız. saygılarımla... |
Zannedersem Cengiz Han'a ait bir söz idi. "Zehiri zehir yapan, miktarıdır."
Yani anlıyacağınız, kararını bilerek içilen alkolün zararı olmaz. |
Alıntı:
İşin aslı alkol milattan önceki zamanlardan bu yana bilinmektedir. Çok geniş bir alanda (Mutfak, eğlence, tıp vb.) kullanımı vardır. Bu sebeple biraz gözlem yeteneğine sahip biri zararları ve faydaları olduğunu görebilir. Bu arada, Alkol ve kumarı beraber almış. Kumarın faydasının olduğunu görmedim. herhangi bir ayette bunu da açıklıyorsa görmek isterim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:55 . |