17-12-2011, 21:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Alkolun Zararları
Sevgili arkadaşlar,bir çoğunuzun artık günah olmadığını öğrendiği için seks alkol gibi şeylere yöneldiğini görüyorum.Elbette bu kişisel bir tercihtir, kimse karışamaz.Benim niyetim de size karışmak değil, uyarmaktır.Kontrollü bir şekilde yaptığınızda bir sakınca yok fakat bağımlı olmayın.Çevrenizdeki insanlara ve kendinize zarar vermiş olacaksınız.Alkolun zararları gerçekten çok fazla.Şu yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum
Alkol, içen kişinin fiziksel sağlığını bozmasının yanında, ruhsal sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Maddi olarak kayba uğratır. Ailesiyle ve sevdikleriyle sorunlar yaşamasına neden olur. Toplum yapısını ve huzurunu olumsuz etkiler. Suça teşvik eder ve suç oranını arttırır. Yani, alkolün zararları fiziksel ve ruhsal zararlar, topluma zararları, aileye etkisi, suç oranlarını arttırması, trafik kazaları gibi çok geniş bir açıdan ele alınabilir.
Alkol, insanın zihnini bulandıran ve sağlıklı düşünmesine engel olan bir maddedir. Yani, bir çeşit uyuşturucudur. Alkol alan kişi, alkollü iken sağlıklı düşünemez ve sağlıklı hareket edemez. Bu nedenle, alkol hem kullanan kişi için hem de çevresi için bir tehlikedir.
Bunun en açık örneği;
Ülkemizde
Cinayetlerin%85
Tecavüzlerin%50
Şiddet Olaylarının%50
Trafik Kazalarının%65
Eşlerini Dövenlerin%70
Akıl Hastalıklarının%60
Sebebi ALKOL'dür!!!
Alkol, aynı zamanda vücut sağlığını da çok olumsuz olarak etkilemektedir. Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda ise adet düzensizliğine sebep olmakta, anne karnındaki bebeğin gelişimini de çok olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, vücudun tez zamanda yaşlanmasına ve erken bunamaya yol açan alkol pek çok hastalığın başlıca sebebidir.
Ayrıca, evliliklerin huzursuz oluşunun ve boşanmaların ilk sebebi de alkoldür.
Kısacası alkol kişiye, aileye ve topluma ciddi zararlar vermektedir.
Alkol sorunları unutmanın ya da çözmenin aracı değil, sorunların kaynağıdır.
|

17-12-2011, 23:09
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Arabalarida yasaklayalim, araba kazalarini sifira indiririz.Evliligi yasaklarsak es dovme oranlarini da azaltiriz.
Bazi urunleri kullanmayi bilmezsek yarardan cok zarari olur.Az miktarda alkol yararlidir.
Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan
All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
|

17-12-2011, 23:35
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
AsiMelek´isimli üyeden Alıntı
Sevgili arkadaşlar,bir çoğunuzun artık günah olmadığını öğrendiği için seks alkol gibi şeylere yöneldiğini görüyorum.Elbette bu kişisel bir tercihtir, kimse karışamaz.Benim niyetim de size karışmak değil, uyarmaktır.Kontrollü bir şekilde yaptığınızda bir sakınca yok fakat bağımlı olmayın.Çevrenizdeki insanlara ve kendinize zarar vermiş olacaksınız.Alkolun zararları gerçekten çok fazla.Şu yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum
Alkol, içen kişinin fiziksel sağlığını bozmasının yanında, ruhsal sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Maddi olarak kayba uğratır. Ailesiyle ve sevdikleriyle sorunlar yaşamasına neden olur. Toplum yapısını ve huzurunu olumsuz etkiler. Suça teşvik eder ve suç oranını arttırır. Yani, alkolün zararları fiziksel ve ruhsal zararlar, topluma zararları, aileye etkisi, suç oranlarını arttırması, trafik kazaları gibi çok geniş bir açıdan ele alınabilir.
Alkol, insanın zihnini bulandıran ve sağlıklı düşünmesine engel olan bir maddedir. Yani, bir çeşit uyuşturucudur. Alkol alan kişi, alkollü iken sağlıklı düşünemez ve sağlıklı hareket edemez. Bu nedenle, alkol hem kullanan kişi için hem de çevresi için bir tehlikedir.
Bunun en açık örneği;
Ülkemizde
Cinayetlerin%85
Tecavüzlerin%50
Şiddet Olaylarının%50
Trafik Kazalarının%65
Eşlerini Dövenlerin%70
Akıl Hastalıklarının%60
Sebebi ALKOL'dür!!!
Alkol, aynı zamanda vücut sağlığını da çok olumsuz olarak etkilemektedir. Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda ise adet düzensizliğine sebep olmakta, anne karnındaki bebeğin gelişimini de çok olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, vücudun tez zamanda yaşlanmasına ve erken bunamaya yol açan alkol pek çok hastalığın başlıca sebebidir.
Ayrıca, evliliklerin huzursuz oluşunun ve boşanmaların ilk sebebi de alkoldür.
Kısacası alkol kişiye, aileye ve topluma ciddi zararlar vermektedir.
Alkol sorunları unutmanın ya da çözmenin aracı değil, sorunların kaynağıdır.
|
Bu bilgiler hatalıdır. Kusura bakmayın yalandır, çarpıtmadır. Bahsi edilen durumların birçoğunda alkol ''sebep'' değil, sonuçtur.
|

17-12-2011, 23:44
|
 |
Üye
|
|
|
|
darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı
Arabalarida yasaklayalim, araba kazalarini sifira indiririz.Evliligi yasaklarsak es dovme oranlarini da azaltiriz.
Bazi urunleri kullanmayi bilmezsek yarardan cok zarari olur.Az miktarda alkol yararlidir.
|
güzel çözümmüş darkmasturbater kardeş
|

17-12-2011, 23:45
|
 |
Üye
|
|
|
|
AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı
Bu bilgiler hatalıdır. Kusura bakmayın yalandır, çarpıtmadır. Bahsi edilen durumların birçoğunda alkol ''sebep'' değil, sonuçtur.
|
Hatalı olduğunu bilemiyorum.Test etmem mümkün değil ama sen deyince fark ettim hakkaten biraz abartılı duruyo la
|

17-12-2011, 23:54
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayin asimelek,alkol hem iktidarsiz yapip ,diyer tarafdanda nasil tecavüzlerin yüzde ellisine sebep oluyor?.saygilar
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|

18-12-2011, 00:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hokitoki´isimli üyeden Alıntı
Sayin asimelek,alkol hem iktidarsiz yapip ,diyer tarafdanda nasil tecavüzlerin yüzde ellisine sebep oluyor?.saygilar
|
sarho değilsen ikdidarsız oluyosun.Sadece sarhoşken azıyosun.(bence)
|

18-12-2011, 00:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
islamda ifrat ve tefrit diye bir kavram var bana göre işte ölçü bu
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

18-12-2011, 00:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Öncelikle her şeyin fazlasının zararlı olduğu zaten bilinen bir durum. Bu konuda sanırım herkes hem fikirdir. Ancak, tüm olumsuzlukları alkole bağlamak gerçekçi bir yaklaşım değil.
Rakamlara gelirsek, ben istatistikçiyim, ancak buna rakamlara hiç bir yerde rastlamadım. Bu sebeple gerçek olduğunu sanmam.
Rakamlar ile ilgili bir diğer sorun ise ülkemizde suç istatistikleri doğru ve eksiksiz şekilde tutulmamaktadır. Bunun yanında sağlık istatistikleri de yine doğru ve eksiksiz değildir. Bu nedenle, buna benzer rakamlara ulaşılması şimdilik mümkün değil.
Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)
SERBEST KALEM
|

18-12-2011, 00:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sigaranın Faydaları
Sigaranında faydası mı olurmuş, demeyin. İşte o kadar kötülenen her fırsatta iftiralara mağruz kalan sigaranın faydaları :
Sigara içeni köpek ısırmaz; çünkü yanında baston taşır.
Evine hırsız girmez; çünkü sabahlara kadar öksürür.
Üzerine sinek konmaz; çünkü buram buram nikotin kokar.
Fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir.
Yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir.
İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur.
Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur.
Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir.
İşte sigaranın faydaları, tiryakilere afiyet olsun...
|