Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-02-2009, 17:11
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart İnek Eti ve Sağlığa Zararları

Hinduizm boş yere inek yemeyi yasaklamaz bulunan ilmi gerçekler bugün bize inek yemenin ne kadar zararlı olduğunu göstermektedir. İşte bazı bilimsel gerçekler: İnek eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer ve kandaki fazla miktarda yağ enfaktüs damar tıkanıklığı damar sertliği gibi rahatsızlıklara neden olur. İnek etinde bulunan kükürt eklemlere oturup iltihap yapar. İnek etinin aşırı tüketimi gut hastalığına yol açar parmaklarınız erik gibi şişer ha bu kadar olur bir de acıtır ki offf.... Şarbon tehlikeli bir zoonozdur şarbonlu ineği yersen insana da geçer. Aşırı tüketimi obezite ve kolon kanserine davetiye çıkarır. Yapılan bir araştırma inek etindeki bir maddenin insanlarda kıskanma duygusunu arttırdığını göstermiştir bu yüzden inek eti yiyenler arasında şiddetli geçimsizlik ve boşanmalar olmaktadır. İşte Hintlilerin kesin bir şekilde yenmesini yasakladığı inek etinin bazı zararları bunlardır eğer Hinduizm bunu yasaklamışsa kesin bir sebebi vardır.
Alt 01-02-2009, 18:17
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Kısaca inek eti yemek insanı öldürür
Alt 01-02-2009, 18:21
Kıdemli Üye

Aslında burda başka bir şey anlatmaya çalışmıştım sevgili Karadenizli. Hani diyorum çok eski bir din olan Hinduizm'de insanlar bunu bilip de inek yemiyor olabilir mi? Onların gittiği yol doğru olabilir mi?
Alt 01-02-2009, 18:53
Üyeliğini Sonlandırmış

Himduizme inananan bir insanla tartışsaydın eğer bu yasağın ne kadar saçma olduğunu anlatırdın bu sefer
Alt 01-02-2009, 19:03
Kıdemli Üye

Doğru ve sen de Hinduizm'e inansaydın bu yasağın ne kadar doğru olduğunu savunurdun bu sefer. Amacım yasağı onaylamak değil. Domuz etinin zararları diye bir başlıkta zararı saymayla bitirememiş bir arkadaş çoğu da hava civa. Trişin demiş yahu trişin zaten et pişirildiği takdirde ölür. Kanser demiş kırmızı ette kanser riski bayağı yüksek ama domuz ama koyun ama inek. Şunu göstermek istedim bu da bir din İslam da bir din ikisi de doğru da olabilir yanlış da olabilir benim anlamadığım yeryüzünde yüzden fazla din var peki bunlardan hangisine inanmak gerek? Hangisinin emirleri yasakları ve uygulanışı doğru nerden bileceğiz nasıl anlayacağız?
Alt 01-02-2009, 19:10
Üyeliğini Sonlandırmış

Atlas aşırılıklar üzerinden bir besine zararlı diyilemez ben üniveristede gıda dersi aldım.Bu söylediklerinin hiçbirini orda duymadım tabiki aşırıya gidersen çorba bile zararlı olur.

Ayrıca şöyle bir şey dinledik hocadan eğer bir insan ömrü boyunca sadece etle beslenirse ki tabiki inek etinden bahsediyor domuz etinden bahsedecek değil vücut ihtiyacının %90 ını karşılarmış bunu vejeteryanlığın ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmak için söylemişti.

Kısaca aşırıya gidersen her besin zararlı olur.
Alt 01-02-2009, 19:15
Kıdemli Üye

Yani inek de domuz da zararlılık yönünden aynı ama inancım öyle olduğu için yemem zararlı diye bir iddiam yok, diyor isen saygı duyarım ama benim lafım zararlı olduğunu iddia edenleredir.
Alt 28-06-2011, 10:42
mahirzz mahirzz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

saçma..

anti bilimsel...

uydurma %100..

hindistanlı tanıdığınızmı yok, pis hintliler, tanımıozmu sanki...

yalanın kuyruklusu..

İlim ilim bilmektir / İlim kendin bilmektir / Sen kendini bilmezsin / Ya nice okumaktır
Alt 28-06-2011, 11:47
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

sevgili yücemanitu

aslına bakacak olursanız geçmiş atalarımızdan neandertall lerin nesillerinin tükenmesinin en büyük etkeninin kırmızı et yemeleriymiş ve bizim atalarımız olan homo sapiens sapienslerin kırmızı etten ziyade su kuşları ve balık gibi beyaz et tüketmelerinden dolayı daha sağlıklı ve neslinin devamını sağlamayı garantilemişler

anlaşılıyor ki sürekli veya sıksık kırmızı et yemek sağlıklı olmadığı gibi bazı sağlık sorunları oluşturmakta
Alt 28-06-2011, 11:53
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

mahirzz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
saçma..

anti bilimsel...

uydurma %100..

hindistanlı tanıdığınızmı yok, pis hintliler, tanımıozmu sanki...

yalanın kuyruklusu..
hindulara anlat derdini

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna

Önerilen Siteler