Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı tabeladan rahatsız (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29073)

Ahlaksız 25-08-2012 14:29

'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı tabeladan rahatsız

http://www.muhalifgazete.com/resimle...137_13_19_.jpg
Beyaz, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı tabelayı anlamsız bulduğunu söyledi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, vilayet caddesi üzerinde Diyarbakır'ın sembolü haline gelen karpuz maketi üzerinde bulunan Ne Mutlu Türküm Diyene yazılı tabelayı anlamsız bulduğunu söyledi.

HaberTürk'e konuşan ve 'Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır' diyen Beyaz şöyle devam etti:

NE MUTLU TÜRKİYELİYİM DEMEK DAHA DOĞRU BİR ŞEY

"Benim dedelerim Sarıkamış ve Çanakkale savaşlarında şehit oldu. Biz Diyarbakır'ın yerli ailesiyiz. Kürtler ve Diyarbakırlılar bu ülkenin asli unsurudur. Ama Kürtüm diyen bir insanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyerek kendisini öteki görmemesi lazım. Bir mimar olarak Diyarbakır Valiliği önündeki karpuzu hiç sevmiyorum. Batıda Diyarbakır denildiği zaman akla maalesef karpuz ve terör geliyor. Anadolu'un ilk İslam kenti olan bir yerin karpuz anılması açıkçası zoruma gidiyor. Karpuzun altındaki o amblemleri beğenmiyorum. Ne Mutlu Türkiyeliyim demek daha doğru bir şey."

BELEDİYE DE TABELA KALDIRMAK İSTİYOR

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de resmi tören güzergahı üzerinde bulunan ve 1980 askeri darbesi sonrasında asılan tabelayı demir parçalar düştüğü gerekçesiyle kaldırmak istiyor. Tabelanın kaldırılması için Diyarbakır Valiliği'nden izin istediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, henüz izin alamadıklarını valilikten onay gelmesi halinde tabelayı kaldıracaklarını belirtti.
http://www.muhalifgazete.com/46512--...n-rahatsiz.htm
Bdp'li birisi yine saçmalamış zannetim ilk başta ama vekil Akp'li imiş..!
Akp'li bir vekil açıkça Ne Mutlu Türküm Diyene söyleminden rahatsız olduğunu söylüyor..!
Yazıklar olsun bu halkın yarısına..:rolleyes:

Olimpiyat 25-08-2012 14:37

mhp kökenli işyeri arkadaşlarım var şimdi hepsi AKP li..

BDP bu tarz söylemlerde bulunca esiyorlar, kükrüyorlar..AKP yapınca ses yok. Biz, peki ne düşünüyorsunuz diye üsteleyince konu değiştiriyorlar hemen.
Ama CHP de az b.k değil, BDP de az b.k değil gibi söylemlerde bulunuyorlar.
AKP yi eleştirmemek için kelimelerle köşe kapmaca oynuyorlar.

İyi de AKP ye oy verip BDP ye kızan milliyetçi kökenli insanlar, madem AKP nin bu tarz söylemlerine ses çıkarmıyorlar, niye BDP ye bu kadar kızdılar.Aynı şeyi söylüyorlar.

müşkülpesent 25-08-2012 14:53

Asıl saçmalık, her sabah küçücük çocuklara, türk olmadığı halde 'ne mutlu türküm diyene' naraları attırmaktır. Bu devlet eliyle uygulanan bir yaptırımdır. Lafa gelince özgürüz, laikiz, mükemmeliz. İnsanlara zorla türküm dedirtmek nasıl bir zihnin ürünüdür..

idontneedagod 25-08-2012 15:07

Alıntı:

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452270)
Asıl saçmalık, her sabah küçücük çocuklara, türk olmadığı halde 'ne mutlu türküm diyene' naraları attırmaktır. Bu devlet eliyle uygulanan bir yaptırımdır. Lafa gelince özgürüz, laikiz, mükemmeliz. İnsanlara zorla türküm dedirtmek nasıl bir zihnin ürünüdür..

Katılıyorum.

Kimseyi zorla Türk yapamayız, bölge insanı kimliği konusunda hassas görünüyor.
Almanya'da yaşayanlar varsa aramızda Almanya'daki durumu bize anlatabilir mi? Mesela okullarda ne mutlu Alman'ım diyene diyerek hergün slogan milliyetçiliği zorla yaptırılıyor mu?

Ayrıca Kürt taleplerinin bir çoğunu mantıklı buluyor ancak yöntemlerini tamamen uygunsuz buluyorum.

lauronay 25-08-2012 15:23

Andımızda sadece "Ne Mutlu Türküm Diyene" kısmına takılmak,hala 10.yıl marşı milliyetçiliği yapıyorlar diyerek eleştirmekle aynı bence.Önemli olan o ruhu yaşayabilmek,yaşatabilmek ve hissedip hissettirebilmek.

Bu arada Türkiyeli söyleminde de bir beis görmüyorum.Ancak bu tür marş ya da şiirleri sadece bir cümleden yola çıkarak değersizleştirmeye çalışmak haksızlıktır.Bu marşlar ulus devlet savaşları ruhuyla yazılmıştır.Amaç o ruhu yaşatmak,o zaman yaşananları hissedilenleri gelecek nesillere aktarmaktır.Bu nedenle haksızlık yapmayalım derim!

Ayrıca İstiklal Marşı'nın laiklik ile uzaktan yakından bir bağlantısı olmadığı halde kimse buna karşı çıkmamakta bu da ikiyüzlülüğün dik alası oluyor ne yazık ki...

Saygılarımla

Ahlaksız 25-08-2012 15:37

Alıntı:

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452270)

Atatürk Anadolu'da yaşayan insanları Türklük çatısı altında toplamıştır..Türküm demekle,etnik bir söylem söylemiş olmazsınız..Türküm demekle Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in içinde yaşayan bir birey olduğunuzu vurgulamış olursunuz..
''Ne mutlu Türk'üm diyene'' demek,Türk olduğunuzu haykırmak değil bilakis nerede yaşadığınızı ve tarihinizi bildiğiniz manasına gelir..Bu sebeple söylediklerinizin hiçbir ehemmiyeti yoktur ne yazık ki..!

idontneedagod 25-08-2012 15:43

Alıntı:

lauronay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452272)
Andımızda sadece "Ne Mutlu Türküm Diyene" kısmına takılmak,hala 10.yıl marşı milliyetçiliği yapıyorlar diyerek eleştirmekle aynı bence.Önemli olan o ruhu yaşayabilmek,yaşatabilmek ve hissedip hissettirebilmek.

Bu arada Türkiyeli söyleminde de bir beis görmüyorum.Ancak bu tür marş ya da şiirleri sadece bir cümleden yola çıkarak değersizleştirmeye çalışmak haksızlıktır.Bu marşlar ulus devlet savaşları ruhuyla yazılmıştır.Amaç o ruhu yaşatmak,o zaman yaşananları hissedilenleri gelecek nesillere aktarmaktır.Bu nedenle haksızlık yapmayalım derim!

Ayrıca İstiklal Marşı'nın laiklik ile uzaktan yakından bir bağlantısı olmadığı halde kimse buna karşı çıkmamakta bu da ikiyüzlülüğün dik alası oluyor ne yazık ki...

Saygılarımla

Sorun bu marşların sloganların varlığı değil de dayatılmasıdır bence. Yoksa kimsenin buna bir itirazı olduğunu düşünmüyorum ki varsa da bu zaten yerinde bir talep olmaz.

İstiklal marşıyla da işte tam bu bahsettiğiniz noktada sıkıntım var.

Bir şeyleri eleştirmek herzaman onun topyekün reddini gerektirmez. Daha iyi olabilecek yönlerini ortaya koymak/koyabilmek gerekir.
Bence hiçbir konu eleştirilemez bir tabu olmamalıdır.

Ahlaksız 25-08-2012 16:10

Alıntı:

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452274)
Sorun bu marşların sloganların varlığı değil de dayatılmasıdır bence. Yoksa kimsenin buna bir itirazı olduğunu düşünmüyorum ki varsa da bu zaten yerinde bir talep olmaz.

İstiklal marşıyla da işte tam bu bahsettiğiniz noktada sıkıntım var.

Bir şeyleri eleştirmek herzaman onun topyekün reddini gerektirmez. Daha iyi olabilecek yönlerini ortaya koymak/koyabilmek gerekir.
Bence hiçbir konu eleştirilemez bir tabu olmamalıdır.

Dün Türkiye-Portekiz A milli basketbol karşılaşması vardı..İki takımda kendi marşlarını söylediler ve sonra maça başladılar..Dünya'nın her yerindeki ülkeler milli marşlarını söylüyorlar ve bundan rahatsız olmuyorlarken,neden bizim insanımız milli marşımızdan rahatsız oluyor?

Günde 5 defa böğüren insanlardan rahatsız olmuyoruz ama kafayı marşa veya Türklüğe takmış durumdayız..!

Ayıp olmuyor mu?

Dünya'daki tüm ülkelerin en çok önem verdikleri şeyler;bayrakları-haritaları-ataları-marşları-insanlarıdır..!
Bizler neden yemek yediğimiz kaba pislemek için kendi kendimize bir yarışa giriyoruz acaba?

ALKA 25-08-2012 16:12

Alıntı:

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452271)
Katılıyorum.

Kimseyi zorla Türk yapamayız, bölge insanı kimliği konusunda hassas görünüyor.
Almanya'da yaşayanlar varsa aramızda Almanya'daki durumu bize anlatabilir mi? Mesela okullarda ne mutlu Alman'ım diyene diyerek hergün slogan milliyetçiliği zorla yaptırılıyor mu?

Ayrıca Kürt taleplerinin bir çoğunu mantıklı buluyor ancak yöntemlerini tamamen uygunsuz buluyorum.

Almanya'da böyle antlar ve marşlar yok. Söyletilseydi asıl o zaman kıyamet kopardı.

Almanya'da ne Alman ne de Alman vatandaşı olan ama oturma ve çalışma hakkı olup da 20-30 senedir Almanya'da yaşayan hatta Almanya'da doğan yabancılar da var. Onların da okulda ne mutlu Almanım deme zorunluluğu yok. Bu konuda toplum burada daha duyarlı ve ben de böyle olmasını çok takdir ediyorum.

Bunun yanında aslen Alman olmayıp da Alman vatandaşı olan milyonlarca kişi var ve onlar da "ben Alman değilim, sadece Alman vatandaşlığım var" deme ve kendilerini başka bir halka ait hissetme hakları var.

Bunun yanında "Ne mutlu Türküm" olunuyor da "Ne mutlu Kürdüm veya Lazım" olunamıyor mu veya denilememeli mi? Almanya'da olunabiliyor ama Türkiye'de olunamıyor nedense.. Herkese okullarda "Ne mutlu Müslümanın" dedirtmek nasıl tepkimizi çekerse bu konuda herkese "Ne mutlu Türküm" dedirtmek de tepkimizi çekmeliydi aslında. Çünkü etnik olarak Türk olmayan birisinin de Türkiye vatandaşı olma ve vatandaşlık hakları vardır. T.C. vatandaşı olmakla Türk olmak ayrı tutulmalı bence. Ayrı tutulmadığı zaman bu asimilasyon uygulamak demektir.

lauronay 25-08-2012 16:15

Eleştirilmemeli demiyorum sadece değersizleştirilmemeli diyorum.Elbette eleştirilebilir ama siz "Dayatılıyor"dediğinizde bu eleştiri değil değersizleştirme olur.Andımız bir ruhtur arkadaşlar.Bu zamana kadar Ne Mutlu Türküm dendi diye mi ekonomimiz,bilimimiz,ilimimiz gelişemiyor?Yapmayın lütfen...Bize bu ruhu kaybettirmek istiyorlar.

Almanya'dan örnek vermek biraz komik oluyor çünkü;Almanya 1980'e kadar ordusu bile olmayan,ordu kurması yasaklanmış bir devlettir.Onlarda bu tür şeyler yasak zaten!Ama kimse Amerika'dan bahsetmiyor nedense...Amerikalılarda milliyetçilik kimsede yok ona bakarsanız!İtalyan,Filipin,Malezya asıllı olmak (ki bu ırkların devletleri olmasına rağmen) kimse "Ben Amerikalıyım" demekte bir sakınca görmüyor aksine gurur duyuyor.Bizdeki Ne Mutlu Türküm diyene söylemi de aslında Ne Mutlu Türkiyeliyim anlamı taşır.Çünkü;anayasamızda Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür tanımı vardır.Irkı dili ne olursa olsun diye de çerçeve genişletilmiştir.Yani anayasamız kimseyi ötekileştirmez.T.C vatandaşıysan her hakka sahipsindir!Nasıl Amerikan vatandaşına Amerikalı deniyorsa (ırkı farketmez) T.C vatandaşına da pekala Türk denir.

Yani buna rağmen alt kimlik üst kimlik tartışması yapılması öküz altında buzağı aramaktan başka bir şey değildir ve en hafif tabirle hainliktir!

Olimpiyat 25-08-2012 16:18

O kastedilse de kastedilmese de Türk olmak bir etnik kökeni belirtir.Yani böyle bir etnik köken vardır.
Amerikalılık diye etnik köken var da biz mi duymadık.

idontneedagod 25-08-2012 16:23

Alıntı:

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452277)
Dün Türkiye-Portekiz A milli basketbol karşılaşması vardı..İki takımda kendi marşlarını söylediler ve sonra maça başladılar..Dünya'nın her yerindeki ülkeler milli marşlarını söylüyorlar ve bundan rahatsız olmuyorlarken,neden bizim insanımız milli marşımızdan rahatsız oluyor?

Günde 5 defa böğüren insanlardan rahatsız olmuyoruz ama kafayı marşa veya Türklüğe takmış durumdayız..!

Ayıp olmuyor mu?

Dünya'daki tüm ülkelerin en çok önem verdikleri şeyler;bayrakları-haritaları-ataları-marşları-insanlarıdır..!
Bizler neden yemek yediğimiz kaba pislemek için kendi kendimize bir yarışa giriyoruz acaba?

Tekrar ediyorum, İstiklal marşının kendisiyle, sloganlarla, milliyetçi duygularla hiçbir sıkıntım yok. Ben de bir Türk'üm, ancak ülkemizde yaşayan diğer topluluklar da sizin milliyetçiliğinize uymak durumunda olmamalı.

Belki o tabela yılların dayatmaları, asimilasyon politikaları olmasaydı bu kadar rahatsız etmezdi. Ya da yıllarca terör ile yaşamasaydık her milliyetçi eleştiriye "yazık, ayıp, tü kaka" diye yaklaşmazdık.

Ülkenle, vatanınla, insanlığınla gurur duyulabilir ancak bunu diğerlerinden beklemek ve bu kavramların kendi dinamiklerine göre "ötekilerin" yaşamasına azmetmek anlamsızdır.

Alıntı:

ALKA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452278)
Almanya'da böyle antlar ve marşlar yok. Söyletilseydi asıl o zaman kıyamet kopardı.

Almanya'da ne Alman ne de Alman vatandaşı olan ama oturma ve çalışma hakkı olup da 20-30 senedir Almanya'da yaşayan hatta Almanya'da doğan yabancılar da var. Onların da okulda ne mutlu Almanım deme zorunluluğu yok. Bu konuda toplum burada daha duyarlı ve ben de böyle olmasını çok takdir ediyorum.

Bunun yanında aslen Alman olmayıp da Alman vatandaşı olan milyonlarca kişi var ve onlar da "ben Alman değilim, sadece Alman vatandaşlığım var" deme ve kendilerini başka bir halka ait hissetme hakları var.

Bunun yanında "Ne mutlu Türküm" olunuyor da "Ne mutlu Kürdüm veya Lazım" olunamıyor mu veya denilememeli mi? Almanya'da olunabiliyor ama Türkiye'de olunamıyor nedense.. Herkese okullarda "Ne mutlu Müslümanın" dedirtmek nasıl tepkimizi çekerse bu konuda herkese "Ne mutlu Türküm" dedirtmek de tepkimizi çekmeliydi aslında. Çünkü etnik olarak Türk olmayan birisinin de Türkiye vatandaşı olma ve vatandaşlık hakları vardır. T.C. vatandaşı olmakla Türk olmak ayrı tutulmalı bence. Ayrı tutulmadığı zaman bu asimilasyon uygulamak demektir.

Çok doğru söylüyorsunuz.

Almanya'nın canı ırkçılıktan yanmış bir ülke, hala tam olarak kurtulamamış görünmekte. Yabancıların öldürülmesi, evlerinin yakılması bunlara örnektir. Ama Alman hükümeti sizin de belirttiğiniz gibi bir dayatma yoluna gitmiyor.
Hatırladığım kadarıyla bir kampanya vardı. "Sen Almanyasın" sloganıyla. Almanya ne kaybetti peki? Sen Türkiyesin çok mu yanlış olur?

lauronay 25-08-2012 16:30

Türk kelimesine etnik köken olarak bakıldığı zaman tanım ne olursa olsun bir arpa boy yol alınamaz zaten!Osmanlı dendiğinde bir sorun yok iken Türk dendiğinde sorun bulanların derdi başkadır!Kimse bana özgürlükten bahsetmesin eğer bu çerçeveden bakıyorsa!

ALKA 25-08-2012 16:32

Alıntı:

lauronay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452279)
Almanya'dan örnek vermek biraz komik oluyor (...) Ama kimse Amerika'dan bahsetmiyor nedense...Amerikalılarda milliyetçilik kimsede yok ona bakarsanız! kimse "Ben Amerikalıyım" demekte bir sakınca görmüyor aksine gurur duyuyor.

Amerika bir kıta yani coğrafya adıdır, aslında Amerika diye ne bir etnik halk ne de bir dil var."Ben Amerikalıyım" gibi bizde de "ben Anadoluluyum" denilebilse kimsenin bir itirazı olmayacaktı ve daha kapsayıcı ve bütünleyici bir ifade olacaktı. Anadolulu olmak için Kürt de olunabilirdi, Türk de veya Laz da. Amerikan İngilizcesi denildiği gibi Türkçe'ye de Anadolu Türkçesi denilecekti belki. Ama Türkler gibi zaten etnik bir halkın ismi tüm bir ülkeye ve milliyete verildiğinde ve aslen Türk olmayanların da T.C. vatandaşı olmalarından dolayı Türk sayılmaları bir Türkiyelilik kimliği getirmediği gibi asimilasyon olarak algılanıyor. Halbuki Türkiye birden çok millet ve halktan oluşan bir milletler topluluğudur, hepsine Türk demek tam olmuyor.

Misal Çin'deki Uygur Türkleri, onlar da Çinli mi? Yoksa Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Uygurlar mı? O halde Uygurlara neden Çinli demiyoruz?

Veya Irak Türkmenleri.. Neden onlara Iraklı demiyoruz da hep Irak Türkleri diyoruz? Çünkü Irak'ın ismi bir halkın veya dilin ismi değildir. Irak diye bir halk veya dil de yok. Çünkü Irak'ın ismi antik bir Sümer şehri olan Uruk'tan geliyor ve bir şehrin ismini tanımlıyor. O yüzden biz de Irak Türkleri, Iraklı şiiler, Iraklı Kürtler diye ayrıca tanımlıyoruz ama tüm bu halkların bir olarak Irak halkını teşkil ettiğini biliyoruz.

Türkiye'de ise durum böyle mi? Türk diye ayrı bir etnik halk ve dil var ve Türk olmayan diğerleri de T.C. vatandaşı olmaları yüzünden hemen bu etnik halka ait gösterilmeye çalışılıyor. Bu da karmaşıklık ve tepki ortaya çıkarıyor.

Ahlaksız 25-08-2012 16:37

Alıntı:

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452281)
Tekrar ediyorum, İstiklal marşının kendisiyle, sloganlarla, milliyetçi duygularla hiçbir sıkıntım yok. Ben de bir Türk'üm, ancak ülkemizde yaşayan diğer topluluklar da sizin milliyetçiliğinize uymak durumunda olmamalı.

Belki o tabela yılların dayatmaları, asimilasyon politikaları olmasaydı bu kadar rahatsız etmezdi. Ya da yıllarca terör ile yaşamasaydık her milliyetçi eleştiriye "yazık, ayıp, tü kaka" diye yaklaşmazdık.

Ülkenle, vatanınla, insanlığınla gurur duyulabilir ancak bunu diğerlerinden beklemek ve bu kavramların kendi dinamiklerine göre "ötekilerin" yaşamasına azmetmek anlamsızdır

Dünya üzerinde insanlardan izole bir toplum olmadığına göre,arı bir ırkın varlığından kimse söz edemez..Bu manada ırkçılık yapmak,ırkçı olmak saçmalığın daniskasıdır..

Ben Türk'üm diyerek eğer etnik bir söylem ediniyorsam,bunu kanıtlamam lazım bir anlamda..Tüm soyum/geçmişim Türk'mü acaba yoksa içinde kürtlerde/lazlarda/ermenilerde var mı?
Ben kürtüm diyenler acaba ne kadar kürtler?

Ben Türk'üm diyerek Türk vatandaşı olduğumu söylemekteyim..Türk ırkından olduğumu değil..!
Türk ırkı diye birşey yoktur..!
Kürt ırkı diye de birşey yoktur..!

Bu çok basit olguyu dahi anlayamayan insanlar olduğu müddetçe bu ülkede bölünmeye mahkumdur..!
Halkın yarısının oyunu almış hükümetin bir vekili bu ülkenin ayakta kalmasını sağlayan yegane söylemin gereksiz olduğunu alenen söyleyebiliyorsa,umutlarınızı rafa kaldırın bence..!

lauronay 25-08-2012 16:43

O bahsettiğiniz "Sen Almanyasın" kampanya sloganı Hitlerin seçim propagandasıdır."Sen Türkiyesin,Büyük Düşün" seçim sloganını da kimin kullandığını burada belirtmeye gerek görmüyorum.

Biz Türkiyeyiz zaten.Biz Türkiyeliyiz.Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyız.

Daha önceki msjımda da belirttim.Anayasa da ırkı,dili,dini farketmez,T.C kimliği taşıyan herkes Türktür,yani Türkiyeli,T.C vatandaşıdır anlamındadır.O nedenle Ne mutlu Kürdüm,Lazım diyene söylemini devletten beklemek yanıştır.Bu kimliğini ön plana çıkartmak isteyenler tabi ki bu söylemi kullanabilir ama bunu devletten beklemek yanlış.Kimse Ne Mutlu Kürdüm diyene tek laf edemez Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı yani Türkiyeli yani Türk olduğunu inkar ve ikrar etmediği sürece.Çünkü aksi hali suç işlemiş olunur.

Ne Mutlu Müslümanım demek;
Eğer Anayasamızda Türkiye Cumhuriyeti Laik bir devlettir değil de,Türkiye Cumhuriyeti Müslüman bir devlettir ibaresi yer alsaydı o zaman uygun olurdu kimse de itiraz edemezdi!

Son olarak kendimi tekrar ediyor olacağım ama;Siz Türk olmakla T.C vatandaşı olmayı ayrı tutmaya devam ettiğiniz sürece ayrımcılık yapmış oluyorsunuz yani devlet ya da yasalar yapmıyor bu ayrımcılığı...

müşkülpesent 25-08-2012 16:47

Alıntı:

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452273)
Türküm demekle,etnik bir söylem söylemiş olmazsınız..Türküm demekle Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in içinde yaşayan bir birey olduğunuzu vurgulamış olursunuz..
''Ne mutlu Türk'üm diyene'' demek,Türk olduğunuzu haykırmak değil bilakis nerede yaşadığınızı ve tarihinizi bildiğiniz manasına gelir..

Senelerdir bu söylemler değişmiyor. Hep aynı reaksiyonlar. Türküm demek etnik bir söylemdir, bunu süsleyip püsleyerek insanlara yediremezsiniz. Size göre böyle olduğu için, tüm insanlar için de geçerli olacak ve insanlar buna göre davranacak, öyle mi? Ne güzel dünya!
Hadi farzedelimki, Türküm demek sizin bahsettiğiniz gibi etnik bir söylem değil, peki o halde bunu insanlara “zorla” söyletmeyi nasıl açıklayacağız?
Alıntı:

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452273)
Bu sebeple söylediklerinizin hiçbir ehemmiyeti yoktur ne yazık ki..!

Sizin söylediklerinize ehemmiyet kazandıran ne peki? Şahsi fikirleriniz birer otoriteydi de ben mi kaçırdım?

lauronay 25-08-2012 16:56

Alıntı:

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452285)
Dünya üzerinde insanlardan izole bir toplum olmadığına göre,arı bir ırkın varlığından kimse söz edemez..Bu manada ırkçılık yapmak,ırkçı olmak saçmalığın daniskasıdır..

Ben Türk'üm diyerek eğer etnik bir söylem ediniyorsam,bunu kanıtlamam lazım bir anlamda..Tüm soyum/geçmişim Türk'mü acaba yoksa içinde kürtlerde/lazlarda/ermenilerde var mı?

Ben Türk'üm diyerek Türk vatandaşı olduğumu söylemekteyim..Türk ırkından olduğumu değil..!

Bu çok basit olguyu dahi anlayamayan insanlar olduğu müddetçe bu ülkede bölünmeye mahkumdur..!
Halkın yarısının oyunu almış hükümetin bir vekili bu ülkenin ayakta kalmasını sağlayan yegane söylemin gereksiz olduğunu alenen söyleyebiliyorsa,umutlarınızı rafa kaldırın bence..!

İşte tam olarak bu!!!Tebrik ederim benim 3 mesajdır anlatmaya çalıştığımı çok güzel özetlemişsiniz.

Ama Ne Mutlu Anadoluluyum diyene olsaydı kimse bir şey demezdi diyen arkadaşıma da şunu söylemeden geçemeyeceğim.

O zaman Trakyalı olan vatandaşları nasıl kucaklamayı düşünürdünüz?

Demek ki Amerika diye bir ırk yok ondan sorun olmuyor demek ile iş bitmiyor dostlar.Siz Amerika bir kıta ondan sorun yok,ama Türk diye bir ırk var diye direttiğiniz sürece çözüm bulunamıyor ne yazık ki...

Hayır yani biz diretmiyoruz size ne oluyor? :)

ALKA 25-08-2012 16:59

Alıntı:

lauronay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452286)
Son olarak kendimi tekrar ediyor olacağım ama;Siz Türk olmakla T.C vatandaşı olmayı ayrı tutmaya devam ettiğiniz sürece ayrımcılık yapmış oluyorsunuz yani devlet ya da yasalar yapmıyor bu ayrımcılığı...

Türk olmayı ve T.C vatandaşı olmayı birbirinden ayrı tutmakla mı yoksa asıl bir tutmakla mı ayrımcılık oluşuyor bu konuda da iyice bir düşünmek lazım.. Yunanistan'daki Türkler "Ne mutlu Rum'um" diyorlar mı mesela?

Belki ayrımcılık bu ikisini ne bir tutmakla ne de ayırmakla oluşuyor. Benim düşüncem ayrımcılık asıl azınlıklara onların doğal haklarının verilmemesiyle, haklarının onlardan esirgenmesiyle oluşuyor.

Kürtçe, Lazca veya herhangi başka bir yerel dilin kamu alanlarında devlet bürolarında, mahkeme ve okullarda kullanımının yasaklanmasıyla, okullarda ana dil eğitimi olarak ön görülmemesiyle, seçim öncesi meydanlardaki parti konuşmalarında sadece Türkçe şartı aranıp diğer dillerin yasaklanması, diğer yerel dillerde parti ilanlarına izin verilmemesiyle oluşuyor. Valilerin, yöre halkının başka bir partiye oy vermiş olduğu halde Ankara tarafından belirlenmesi ve valilerin de genelde hükümet yanlısı kişiler arasından seçilmesi.. Bir bölgede yaşayan azınlıklara kendi kendilerini yönetme ve idame etme hakkı tanınmaması. Bu bölgede önemli devlet pozisyonların azınlıklara bırakılmaması, bunun yerine zaten çoğunlukta olanlar tarafından elde tutulması. Bu tür somut uygulamalar asıl ayrımcılığa neden olan şeyler.

Eğer somut olarak ayrımcılığa neden olan tüm bu uygulamalar hiç olmamış olsaydı, gücün dağıtıldığı daha özerk bir yapı sağlanabilmiş olsaydı yani demokratik anlamda her şey güllük gülistanlık olsaydı eminim ki Türk olmakla T.C vatandaşı olmak, bu ikisi bir tutulsa dahi şimdi olduğu gibi çok da bir sorun teşkil etmeyecekti. Ama bunun için çok geç kalındı..Maalesef ve üzülerek tespit ediyorum..

lauronay 25-08-2012 17:02

Alıntı:

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452287)
Senelerdir bu söylemler değişmiyor. Hep aynı reaksiyonlar. Türküm demek etnik bir söylemdir, bunu süsleyip püsleyerek insanlara yediremezsiniz. Size göre böyle olduğu için, tüm insanlar için de geçerli olacak ve insanlar buna göre davranacak, öyle mi? Ne güzel dünya!
Hadi farzedelimki, Türküm demek sizin bahsettiğiniz gibi etnik bir söylem değil, peki o halde bunu insanlara "zorla" söyletmeyi nasıl açıklayacağız?

Sizin söylediklerinize ehemmiyet kazandıran ne peki? Şahsi fikirleriniz birer otoriteydi de ben mi kaçırdım?

Kimse kimseye zorla bir şey söyletmiyor dostlar niye zorlandığınızı düşünüyorsunuz?

Ben ilkokulda hep heves ederdim andımızı okutmak için ama 2bilemedin 3 defa çıkabilmişimdir o kürsüye . :) Söylemek istemeyen söylemez kimse tepenizde beklemiyor bir yaptırım uygulamıyor ama sizin ağlaklığınız o kadar komik ki;bu argümanınıza aynı saçmalıkla cevap verecek olursak okullardaki İngilizce dersinden muhaf tutulmak istiyorum o halde ben,bu İngilizlerin sömürgesinden başka bir şey değil o halde niye İngilizce öğrenmeye zorlanıyorum ben onlar Türkçe öğrensin :D

müşkülpesent 25-08-2012 17:09

Alıntı:

lauronay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452292)
Kimse kimseye zorla bir şey söyletmiyor dostlar niye zorlandığınızı düşünüyorsunuz?

Ben ilkokulda hep heves ederdim andımızı okutmak için ama 2bilemedin 3 defa çıkabilmişimdir o kürsüye .

Siz başka bir dünyada yaşıyorsunuz galiba. Ne demek zorla söyletilmiyor? "Andımız" bu ülkede, ilköğretimde gerçekleştirilen bir uygulama değil mi? Sadece o kürsüye çıkan değil sırada bekleyen tüm öğrenciler bunu okuyorlar. Bir öğretmeniniz size, 'çık andımızı söylet' dese, "yok öğretmenim ben karşıyım" deme lüksüne sahip miydiniz? Ya da sıra aralarında bekleyen öğretmen görsün bakalım bir öğrenci andımızı tekrar etmiyor, hemen nasıl kepaze ediverir tüm okulun gözü önünde. Kurala uymamak başka şeydir, kurala kökten karşı çıkmak başka. Siz kurala uymuyorsunuz diye bu bir kural olmaktan çıkmıyor.

Olimpiyat 25-08-2012 17:11

Birileri benim adıma nasıl karar verebilir.Sen Türkiye cumhuriyeti vatandaşın o halde Türksün, diyorlar..

YAHU, BEN TÜRK DEĞİLİM, BENİM KENDİMİ İFADE HAKKIM YOK MU.BEN TÜRK DEĞİLİM.OLMAK DA İSTMİYORUM.

Benim adıma başka birileri karar veremez.Bu değişmeli artık

Türkiye Cumhuriyetini ölüler yönetiyor. Onların saçma düşüncelerini tartışıyoruz.

Ahlaksız 25-08-2012 17:11

Alıntı:

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452287)
Hadi farzedelimki, Türküm demek sizin bahsettiğiniz gibi etnik bir söylem değil, peki o halde bunu insanlara "zorla" söyletmeyi nasıl açıklayacağız?

''Türküm'' demenin etnik bir söylem olmadığını aydınlarımız/siyasilerimiz bu halka açıklamak zorunda ama hepsi gaflet içinde olduklarından bu tür söylemler etnik bir söylem gibi algılanmaktadır..

idontneedagod 25-08-2012 17:12

Alıntı:

lauronay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452286)
Siz Türk olmakla T.C vatandaşı olmayı ayrı tutmaya devam ettiğiniz sürece ayrımcılık yapmış oluyorsunuz yani devlet ya da yasalar yapmıyor bu ayrımcılığı...

Kesinlikle Türk olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak farklıdır. Benim eşim Romanya vatandaşı. Eylül ayında Türk vatandaşlığına hak kazanacak ve başvurumuzu yapacağız, o da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacak. Peki benim eşim sizce Türk müdür? Yasaya göre Türk'tür. Eşimi ne mutlu Türküm diyene demeye niye zorlasın yasalar?

Tekrar ediyorum, Ülkeni, milliyetini vatanını sevmek başkadır ki ben ülkemi çok seviyorum, milli marşımızın (eleştirsem de güftesini) çalınması, bir Türk vatandaşı sporcunun başarılı olması inanın beni çok gururlandırıyor. Ben Kürt halkını da kesinlikle savunmuyorum. Onlar da çok büyük bir yanlış içindeler ve aldatılıyorlar. Bazı haklı talepleri var ama bunu yanlış bir şekilde arıyorlar. Ama bu konuda hassas olan (veya hassaslaştırılan) Kürtler bundan etkileniyor işte. Ne anlamı var bunu dayatmanın? Ne alakası var bölücülükle bunun?

Alıntı:

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452285)

Benim oğlum ne kadar Türk? Eşim Romanya'lı bense Türk'üm.

Ne kadar karşı da olsam malesef milliyetçilik var, bunun yanında Türk ve Kürt ırkları da var. En azından kendini öyle hissedenler var.

Ülkemizin ayakta kalmasını sağlayan yegane söylem buysa yıkılmış gitmişiz, haberimiz yok demektir.

lauronay 25-08-2012 17:18

Alıntı:

ALKA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452291)
Türk olmakla T.C vatandaşlığını birbirinden ayrı tutmakla mı yoksa asıl bir tutmakla mı ayrımcılık oluşuyor bu konuda da iyice bir düşünmek lazım.. Yunanistan'daki Türkler "Ne mutlu Rum'um" diyorlar mı mesela?

Belki ayrımcılık bu ikisini ne bir tutmakla ne de ayırmakla oluşuyor. Benim düşüncem ayrımcılık asıl azınlıklara onların doğal haklarının verilmemesiyle, haklarının onlardan esirgenmesiyle oluşuyor.

Kürtçe, Lazca veya herhangi başka bir yerel dilin kamu alanlarında devlet bürolarında, mahkeme ve okullarda kullanımının yasaklanmasıyla, okullarda ana dil eğitimi olarak ön görülmemesiyle, seçim öncesi meydanlardaki parti konuşmalarında sadece Türkçe şartı aranıp diğer dillerin yasaklanması, diğer yerel dillerde parti ilanlarına izin verilmemesiyle oluşuyor. Valilerin, yöre halkının başka bir partiye oy vermiş olduğu halde Ankara tarafından belirlenmesi ve valilerin de genelde hükümet yanlısı kişiler arasından seçilmesi.. Bir bölgede yaşayan azınlıklara kendi kendilerini yönetme ve idame etme hakkı tanınmaması. Bu bölgede önemli devlet pozisyonların azınlıklara bırakılmaması, bunun yerine zaten çoğunlukta olanlar tarafından elde tutulması. Bu tür somut uygulamalar asıl ayrımcılığa neden olan şeyler.

Eğer somut olarak ayrımcılığa neden olan tüm bu uygulamalar hiç olmamış olsaydı, gücün dağıtıldığı daha özerk bir yapı sağlanamış olsaydı yani demokratik anlamda her şey güllük gülistanlık olsaydı eminim ki Türk olmakla T.C vatandaşı olmak, bu ikisi bir tutulsa dahi pek bir sorun teşkil etmeyecekti. Ama bunun için çok geç kalındı..Maalesef ve üzülerek tespit ediyorum..

İşte o halde asıl sebep Ne Mutlu Türküm Diyene söylemi değil bizi niye bu devlet yönetiyor.Ha şöyle o zaman bu noktadan tartışmaya devam edelim çünkü tekrar tekrar söylüyorum ki T.C vatandaşına Türk denir demek bu kişi T.C vatandaşı,Türkiyeli demektir.Bu nedenle ayrımcılık teşkil etmez.

Azınlıkların hakları;

Devletin dili Türkçedir,bu yasaklamak demek değil aksine ortak nokta oluşturmak içindir. Sana devlet, okullarında bu dili öğretir.Ha buna rağmen bilmiyorsan mahkemede tutarsın bir tercüman derdini anlatırsın.

Valilerin devlet tarafından ve yandaş olanların atanması;

Bu durumda da sadece o bölge halkının sıkıntısı yok her bölgenin benzer sıkıntıları olabiliyor.Bu durumda da çözüm mevcut;

Seçme hakkın var mı? Var.
Seçilme hakkın var mı? Var.

O halde sen bölge partisi olmaktansa niye Türkiye Partisi olmayı tercih etmiyorsun? Demek ki ayrımcılığı sen yapıyorsun!Ben güllük gülistanlık mı yaşıyorum sanki benim dertlerimle neden ilgilenmiyorsun?

(Bu arada sen sen diyorum ama sadece seni kastetmiyorum yani sana yüklenmiyorum yanlış anlaşılmasın. :D )

Ahlaksız 25-08-2012 17:26

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452294)
Birileri benim adıma nasıl karar verebilir.Sen Türkiye cumhuriyeti vatandaşın o halde Türksün, diyorlar..

YAHU, BEN TÜRK DEĞİLİM, BENİM KENDİMİ İFADE HAKKIM YOK MU.BEN TÜRK DEĞİLİM.OLMAK DA İSTMİYORUM.

Türkiye'de yaşıyorsunuz ama Türk olmadığınızı iddia ediyorsunuz..!
Buyrun,ne olduğunuzu bize söyleyin bakalım..

Alıntı:

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452296)
bunun yanında Türk ve Kürt ırkları da var. En azından kendini öyle hissedenler var.

Ülkemizin ayakta kalmasını sağlayan yegane söylem buysa yıkılmış gitmişiz, haberimiz yok demektir.

Nerde efendim bu ırka mensup insanlar?
Ben gerçekten arı bir Türk ırkına mensup veya kürt ırkına mensup birini görmek istiyorum..Tabi varsa böyle birileri?!
Global Dünya'da ırk diye birşey yoktur..Bırakınız artık bu ırk mevzularını..Hepimiz Türk'üz,çünkü Türk toprakları üzerinde yaşıyoruz..Şanlı tarihimizi unutmamak adına da marşlarımızı söylemeye devam etmeliyiz..Yoksa gerçekten ülke elden gidicek..!

Evet,bizi ayakta tutan yegane söylem NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'dir..Atatürk'ün bu ve buna benzer söylemlerinin altında yatan manayı iyi kavramak lazım..Bu söylemlerle ne kadar büyük,ne kadar cesur,ne kadar asil bir millet olduğumuz vurgulanıyor ama tabi bu gerçeği anlamak yerine bu gerçeği işaret ederek ''Türk değilim ulen ben,asimilasyona uğruyoruz'' diyenler çoğunlukta ne yazık ki..!

lauronay 25-08-2012 17:31

Alıntı:

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452293)
Siz başka bir dünyada yaşıyorsunuz galiba. Ne demek zorla söyletilmiyor? "Andımız" bu ülkede, ilköğretimde gerçekleştirilen bir uygulama değil mi? Sadece o kürsüye çıkan değil sırada bekleyen tüm öğrenciler bunu okuyorlar. Bir öğretmeniniz size, 'çık andımızı söylet' dese, "yok öğretmenim ben karşıyım" deme lüksüne sahip miydiniz? Ya da sıra aralarında bekleyen öğretmen görsün bakalım bir öğrenci andımızı tekrar etmiyor, hemen nasıl kepaze ediverir tüm okulun gözü önünde. Kurala uymamak başka şeydir, kurala kökten karşı çıkmak başka. Siz kurala uymuyorsunuz diye bu bir kural olmaktan çıkmıyor.

Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz esas ben bunu çok merak ettim şimdi!

Hiçbir öğretmen hiçbir öğrenciyi hiçbir sebeple okulun gözü önünde kepaze edemez!!!

Bir kural varsa buna uyacaksınız arkadaş aksi anarşiye girer.Kuralı değiştirmek istiyorsan sağlarsın çoğunlu(milletvekili çoğunluğundan bahsetmiyorum fikir çoğunluğundan söz ediyorum),yaparsın referandumunu değiştirirsin.Böyle davrandıkça ayrımcılığı sen yapıyorsun.Ha hoş tabi poliyanna olarak sınırlar olmasa zaten hepimiz dünya vatandaşıyız filan ama böyle değil ne yazık ki...

lauronay 25-08-2012 17:39

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452294)

Benim adıma başka birileri karar veremez.Bu değişmeli artık

Türkiye Cumhuriyetini ölüler yönetiyor. Onların saçma düşüncelerini tartışıyoruz.

Sen Türksün çünkü Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşısın.Irkın dilin dinin fark etmez o cüzdanı taşıyorsan Türksün sana kimse Türk kanı taşıyorsun demiyor,Türk ırkındansın da demiyor!T.C vatandaşına Türk denir dendiği için sen Türksün istersen arı Japon ol o kimliği taşıdığın sürece Türk olarak adlandırılacaksın.

Olimpiyat 25-08-2012 17:43

ya arkadaşlar kimlik gün gelir değiştirilir, bütün derdiniz anayasa da ya da kimlikte yazan şey mi..bugün türk yazıyor, yarın başka bir şey yazar.
Kimlikte dini islam da yazıyor ama dinim islam değil..

Ama çok şükür ki(!), müslümanlar sizin gibi sen bu kimliği taşıdığın sürece müslümansın demiyor.

Yazılı usulüllere bağlı kalmayalım.

Umarım bir gün sağlam bir üst kimlik bulunur da, enerjimizi diğer önemli işlere harcarız.

müşkülpesent 25-08-2012 17:50

Alıntı:

lauronay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452301)

diyip ardından,
Alıntı:

Bir kural varsa buna uyacaksınız arkadaş aksi anarşiye girer.

demeniz, tartışma içinde ne kadar tutarlı olduğunuzu gösterdi.. Hani zorla söyletilmiyordu Türküm demek? Noldu, şimdi kural oldu ve biz bu kuralı sırf kural olduğu için kabul etmek, sorgusuz sualsiz uygulamak zorunda kaldık, sizin deyiminizle. Bu kuralları koyan Tanrı olmalı, yoksa neden sorgulamayalım?
Alıntı:

Hiçbir öğretmen hiçbir öğrenciyi hiçbir sebeple okulun gözü önünde kepaze edemez!!!

Anlaşılan hiç şahit olmamışsınız, ancak buna sizin tanık olmamanız hiç yaşanmadığı anlamına gelmiyor.
Neyse bu tartışma çok sulandı.

Ahlaksız 25-08-2012 17:53

Türkiye'deki müslümanlara dinlerini anlatmak ne kadar zorsa;Türk değilim ben,ne gerek var marşa/anta veya asimilasyona uğruyoruz diyenlere de bir vatan içinde yaşadıklarını anlatmakta o kadar zordur..!

Mevzu vatansa gerisi teferruattır..Sizler böyle yaparak vatanın bölünmez bütünlüğüne dair bir yarık açıyorsunuz..Bu ülkede geçmişte de kürtler yaşadı ama günümüzdeki kürtler gibi hep bir ağızdan vatana ihanet etmediler..Bir kısım azınlık ihanet etti ve onlara da gereken cevap verildi..Günümüzdeki bu insanlara kim cevap verecek?
Hem sadece kürtlerin geneli değil,Türklerin geneli de ihanet içinde bu vatana ne yazık ki..!

Komutanlarımız hapiste,askerlerimiz tabutta,halkımız marş veya söylem tartışıyor,komşularımızda savaş var,ekonomi tepetaklak,eğitim felçe uğramış durumda..!

Neyi savunduğunuzun veya neyi tartıştığınızın farkındamısınız acaba?!

Akp'li vekilin savunduğu bu görüşü savunduğunuzun farkındamısınız acaba?!

İslam'dan tiksiniyorum ama müslümanlarla her zaman yanyana gelip vatan/millet için savaşırım amma velakin Akp'li biri ile hiçbir konuda,hiçbir yerde yanyana gel(e)mem..!

Akp'lilerin savunduklarını savunanlar benim her zaman karşımda olacaklardır..!

lauronay 25-08-2012 18:04

Alıntı:

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452306)
diyip ardından,

demeniz, tartışma içinde ne kadar tutarlı olduğunuzu gösterdi.. Hani zorla söyletilmiyordu Türküm demek? Noldu, şimdi kural oldu ve biz bu kuralı sırf kural olduğu için kabul etmek, sorgusuz sualsiz uygulamak zorunda kaldık, sizin deyiminizle. Bu kuralları koyan Tanrı olmalı, yoksa neden sorgulamayalım?

Anlaşılan hiç şahit olmamışsınız, ancak buna sizin tanık olmamanız hiç yaşanmadığı anlamına gelmiyor.
Neyse bu tartışma çok sulandı.

O kadar laf söyledim iki kelimeyi başında sonunda ne yazıyor önemsemeden 2 cümlemi arka arkaya alıntılayarak demagoji yaptınız magazin muhabiri olduğunuzdan şüpheleniyorum!

Bir kural varsa uyacaksın elbette ama andımızı okumuyorsunuz diye kimse size bir yaptırım uygulamaz,uygulayamaz.Okutmak okulun yükümlülüğüdür.Kural okuladır.

Kural ters geliyorsa fikir çoğunluğunu oluşturur değiştirirsiniz ama şu anda kural buysa uymak zorundasınız.

Haklı çıkıcam diye laf ebeliği yapmak en kolay yol tabi sen de haklısın!

lauronay 25-08-2012 18:07

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452304)
ya arkadaşlar kimlik gün gelir değiştirilir, bütün derdiniz anayasa da ya da kimlikte yazan şey mi..bugün türk yazıyor, yarın başka bir şey yazar.
Kimlikte dini islam da yazıyor ama dinim islam değil..

Ama çok şükür ki(!), müslümanlar sizin gibi sen bu kimliği taşıdığın sürece müslümansın demiyor.

Yazılı usulüllere bağlı kalmayalım.

Umarım bir gün sağlam bir üst kimlik bulunur da, enerjimizi diğer önemli işlere harcarız.

Bunu söyleyeceğinizden o kadar emindim ki!

Dini İslam ibaresini dilerseniz sildirirsiniz ancak anayasa siz o kimliği taşıdığınız sürece sizi Türk olarak yani T.C vatandaşı olarak yani Türkiyeli olarak ADLANDIRACAKTIR.Sizin ırkınız Türktür denmiyor orada bunu anlamak bu kadar zor olmamalı olamaz buna rağmen karşı çıkılıyorsa bu özgürlük değil art niyettir!

müşkülpesent 25-08-2012 18:14

İnsanlara zorla 'Türküm' dedirtmenin yanlış bir uygulama olduğunu savunduğumuz için AKP'li de olduk. :D Baya yaratıcısınız, eskiden direk vatan haini olurduk. Neyse, dibe vurmuş ekonomi, bağnazlık, kadına şiddet, eğitimde ve sağlıkta gerileme gibi bir çok problemden daha çok "Türklük" üzerinde hassasiyet taşımak, bu uygulamayı dayatanlara has bir özelliktir.

Eşit fırsatlar tanıma, eşit koşullar üretme, ama hepimiz türküz de. Peki.

idontneedagod 25-08-2012 18:22

Bu konuya fanatikçe yaklaşmak çok absürd.

lauronay 25-08-2012 18:33

Eşit fırsatlar tanıma?Eşit koşullar üretme?

Hangi eşitsizlik bu arkadaş ben bunu anlamadım gitti!Sizlerin derdi Türklük Kürtlük falan değil!Sizlerin derdi T.C devleti ile sıkışınca eşitsizlik var?Ne eşitsizliği?Hangi haktan mahrumsun?Ne itiyorsun da bende var sen de yok?!Özgürlükçüler dilinizdeki baklayı bir çıkarın bakalım hangi konuda tartıştığımızı bilelim bizde...

Bunların tek derdinin Türklük,Kürtlük ya da anadilde eğitim olduğunu sanan, buna hala inanan varsa aklından şüphe ederim kimse kusura bakmasın!!!

Ahlaksız 25-08-2012 18:45

Alıntı:

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452311)
İnsanlara zorla 'Türküm' dedirtmenin yanlış bir uygulama olduğunu savunduğumuz için AKP'li de olduk. :D Baya yaratıcısınız, eskiden direk vatan haini olurduk. Neyse, dibe vurmuş ekonomi, bağnazlık, kadına şiddet, eğitimde ve sağlıkta gerileme gibi bir çok problemden daha çok "Türklük" üzerinde hassasiyet taşımak, bu uygulamayı dayatanlara has bir özelliktir.

Eşit fırsatlar tanıma, eşit koşullar üretme, ama hepimiz türküz de. Peki.

Sayın müşkülpesent;Türk değilseniz ne olduğunuzu bize izah edin lütfen..!

Tabi ki Akp'li bir vekilin savunduğu saçmalığı savunursanız biz de sizin hangi ideolojiyi benimsediğinizi bilmediğimiz için,bu konu altında size Akp'li gözüyle bakabiliriz..!

Garip olan sizin bunca pisliğin içinde kafayı bölücülerin taktığı şeylere takmanız..!

Andımız konusunda size şunu söyleyim;

Akşam oldu ve tüm aile sofraya oturdu..Ben yemeyeceğim veya ben tokum diyemezsiniz..O sofraya akşam oldumu oturacaksınız ve az da olsa o yemekten yiyeceksiniz..Ebeveynler böyle yaparak faşistlik yapmış olmazlar,bilakis bir birlik sağlamış olurlar..
Bu kadar basit olguları da anlayın artık..!

idontneedagod 25-08-2012 18:47

Alıntı:

lauronay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452316)
Eşit fırsatlar tanıma?Eşit koşullar üretme?

Hangi eşitsizlik bu arkadaş ben bunu anlamadım gitti!Sizlerin derdi Türklük Kürtlük falan değil!Sizlerin derdi T.C devleti ile sıkışınca eşitsizlik var?Ne eşitsizliği?Hangi haktan mahrumsun?Ne itiyorsun da bende var sen de yok?!Özgürlükçüler dilinizdeki baklayı bir çıkarın bakalım hangi konuda tartıştığımızı bilelim bizde...

Bunların tek derdinin Türklük,Kürtlük ya da anadilde eğitim olduğunu sanan, buna hala inanan varsa aklından şüphe ederim kimse kusura bakmasın!!!

Lütfen ithamlarda bulunmadan önce karşınızdaki kişileri daha iyi tartınız. Sizin kimseyi bölücülükle suçlamaya hakkınız yok.

Bakın en az Kürtler kadar bu söylemlerle Türkler de suçludur. Artık yeter demek, barış istemek suç mu? Ben bir Türk'üm ve bununla gurur duyuyorum, ama herkes bunu yapmak durumunda değildir. Bir şeyle gurur duymaya kimseyi zorlayamazsınız, bu haksızlıktır.

Ben artık kan görmek, vahşet görmek istemiyorum. Türkler de Kürtler de otursun konuşsun artık bu işi diyorum.

Savaş bitsin dediğim için bölücü olacaksam, o zaman beni öyle tanımlayın. Yapacak birşey yok

müşkülpesent 25-08-2012 19:08

Alıntı:

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452317)
Sayın müşkülpesent;Türk değilseniz ne olduğunuzu bize izah edin lütfen..!

İlla bir şey mi olmam gerekiyor? Sadece insan olamaz mıyım? Kendimi herhangi bir şey ile niteleme gereği duymuyorum. Sizin için değerli ve önemli olan bu kimliklerin benim için hiç bir anlamı yok. Ama isteyen de istediği şekilde nitelendirebilir kendini. Ben sadece, bir insanın başka bir insana "sen kendini şu şekilde tanımlayacaksın, ve bunu yapmak zorundasın" şeklindeki tavrını eleştiriyorum.

Alıntı:

Tabi ki Akp'li bir vekilin savunduğu saçmalığı savunursanız biz de sizin hangi ideolojiyi benimsediğinizi bilmediğimiz için,bu konu altında size Akp'li gözüyle bakabiliriz..!

Bu konu AKP'li vekilin söylemiyle ortaya çıkmadı. Yıllardır bu kimlik sorunu problemi var. Kaldı ki AKP'nin bu çıkışına siz bile şaşırmış, böyle bir çıkışı asıl BDP'den bekleyebileceğinizi belirtmiştiniz. Sonuçta sizin de düşündüğünüz gibi bu konuya karşı çıkanlar daha çok sosyalistlerdir. AKP farazi bir örnek. AKP nere, ben nere? :)

Alıntı:

Garip olan sizin bunca pisliğin içinde kafayı bölücülerin taktığı şeylere takmanız..!

Dikkatinizi çekerim bu başlığı açan sizsiniz.

Alıntı:

Andımız konusunda size şunu söyleyim;

Akşam oldu ve tüm aile sofraya oturdu..Ben yemeyeceğim veya ben tokum diyemezsiniz..O sofraya akşam oldumu oturacaksınız ve az da olsa o yemekten yiyeceksiniz..Ebeveynler böyle yaparak faşistlik yapmış olmazlar,bilakis bir birlik sağlamış olurlar..
Bu kadar basit olguları da anlayın artık..!

Buradaki ebeveynler (devlet baba) bu şekilde davranarak, görünen o ki birliği çok iyi sağlamış.

Ahlaksız 25-08-2012 19:19

Sayın müşkülpesent;yurtdışındaki insanlara(çıktığınızı farzediyorum)kendinizi ''ben insanım'' olarak mı tanıtıyorsunuz acaba?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:18 .