Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-08-2012, 14:29
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı tabeladan rahatsız

Beyaz, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı tabelayı anlamsız bulduğunu söyledi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, vilayet caddesi üzerinde Diyarbakır'ın sembolü haline gelen karpuz maketi üzerinde bulunan Ne Mutlu Türküm Diyene yazılı tabelayı anlamsız bulduğunu söyledi.

HaberTürk'e konuşan ve 'Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır' diyen Beyaz şöyle devam etti:

NE MUTLU TÜRKİYELİYİM DEMEK DAHA DOĞRU BİR ŞEY

"Benim dedelerim Sarıkamış ve Çanakkale savaşlarında şehit oldu. Biz Diyarbakır'ın yerli ailesiyiz. Kürtler ve Diyarbakırlılar bu ülkenin asli unsurudur. Ama Kürtüm diyen bir insanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyerek kendisini öteki görmemesi lazım. Bir mimar olarak Diyarbakır Valiliği önündeki karpuzu hiç sevmiyorum. Batıda Diyarbakır denildiği zaman akla maalesef karpuz ve terör geliyor. Anadolu'un ilk İslam kenti olan bir yerin karpuz anılması açıkçası zoruma gidiyor. Karpuzun altındaki o amblemleri beğenmiyorum. Ne Mutlu Türkiyeliyim demek daha doğru bir şey."

BELEDİYE DE TABELA KALDIRMAK İSTİYOR

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de resmi tören güzergahı üzerinde bulunan ve 1980 askeri darbesi sonrasında asılan tabelayı demir parçalar düştüğü gerekçesiyle kaldırmak istiyor. Tabelanın kaldırılması için Diyarbakır Valiliği'nden izin istediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, henüz izin alamadıklarını valilikten onay gelmesi halinde tabelayı kaldıracaklarını belirtti.
http://www.muhalifgazete.com/46512--...n-rahatsiz.htm
Bdp'li birisi yine saçmalamış zannetim ilk başta ama vekil Akp'li imiş..!
Akp'li bir vekil açıkça Ne Mutlu Türküm Diyene söyleminden rahatsız olduğunu söylüyor..!
Yazıklar olsun bu halkın yarısına..
Alt 25-08-2012, 14:37
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mhp kökenli işyeri arkadaşlarım var şimdi hepsi AKP li..

BDP bu tarz söylemlerde bulunca esiyorlar, kükrüyorlar..AKP yapınca ses yok. Biz, peki ne düşünüyorsunuz diye üsteleyince konu değiştiriyorlar hemen.
Ama CHP de az b.k değil, BDP de az b.k değil gibi söylemlerde bulunuyorlar.
AKP yi eleştirmemek için kelimelerle köşe kapmaca oynuyorlar.

İyi de AKP ye oy verip BDP ye kızan milliyetçi kökenli insanlar, madem AKP nin bu tarz söylemlerine ses çıkarmıyorlar, niye BDP ye bu kadar kızdılar.Aynı şeyi söylüyorlar.
Alt 25-08-2012, 14:53
müşkülpesent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
müşkülpesent müşkülpesent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Asıl saçmalık, her sabah küçücük çocuklara, türk olmadığı halde 'ne mutlu türküm diyene' naraları attırmaktır. Bu devlet eliyle uygulanan bir yaptırımdır. Lafa gelince özgürüz, laikiz, mükemmeliz. İnsanlara zorla türküm dedirtmek nasıl bir zihnin ürünüdür..

Non Serviam!
Alt 25-08-2012, 15:07
idontneedagod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
idontneedagod idontneedagod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Asıl saçmalık, her sabah küçücük çocuklara, türk olmadığı halde 'ne mutlu türküm diyene' naraları attırmaktır. Bu devlet eliyle uygulanan bir yaptırımdır. Lafa gelince özgürüz, laikiz, mükemmeliz. İnsanlara zorla türküm dedirtmek nasıl bir zihnin ürünüdür..

Katılıyorum.

Kimseyi zorla Türk yapamayız, bölge insanı kimliği konusunda hassas görünüyor.
Almanya'da yaşayanlar varsa aramızda Almanya'daki durumu bize anlatabilir mi? Mesela okullarda ne mutlu Alman'ım diyene diyerek hergün slogan milliyetçiliği zorla yaptırılıyor mu?

Ayrıca Kürt taleplerinin bir çoğunu mantıklı buluyor ancak yöntemlerini tamamen uygunsuz buluyorum.

altyazılandırdığım videolar

Herşey incelikten kırılır, insan ise kabalıktan kırılır.
Alt 25-08-2012, 15:23
lauronay lauronay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Andımızda sadece "Ne Mutlu Türküm Diyene" kısmına takılmak,hala 10.yıl marşı milliyetçiliği yapıyorlar diyerek eleştirmekle aynı bence.Önemli olan o ruhu yaşayabilmek,yaşatabilmek ve hissedip hissettirebilmek.

Bu arada Türkiyeli söyleminde de bir beis görmüyorum.Ancak bu tür marş ya da şiirleri sadece bir cümleden yola çıkarak değersizleştirmeye çalışmak haksızlıktır.Bu marşlar ulus devlet savaşları ruhuyla yazılmıştır.Amaç o ruhu yaşatmak,o zaman yaşananları hissedilenleri gelecek nesillere aktarmaktır.Bu nedenle haksızlık yapmayalım derim!

Ayrıca İstiklal Marşı'nın laiklik ile uzaktan yakından bir bağlantısı olmadığı halde kimse buna karşı çıkmamakta bu da ikiyüzlülüğün dik alası oluyor ne yazık ki...

Saygılarımla
Alt 25-08-2012, 15:37
Üyeliğini Sonlandırmış

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Atatürk Anadolu'da yaşayan insanları Türklük çatısı altında toplamıştır..Türküm demekle,etnik bir söylem söylemiş olmazsınız..Türküm demekle Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in içinde yaşayan bir birey olduğunuzu vurgulamış olursunuz..
''Ne mutlu Türk'üm diyene'' demek,Türk olduğunuzu haykırmak değil bilakis nerede yaşadığınızı ve tarihinizi bildiğiniz manasına gelir..Bu sebeple söylediklerinizin hiçbir ehemmiyeti yoktur ne yazık ki..!
Alt 25-08-2012, 15:43
idontneedagod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
idontneedagod idontneedagod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

lauronay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Andımızda sadece "Ne Mutlu Türküm Diyene" kısmına takılmak,hala 10.yıl marşı milliyetçiliği yapıyorlar diyerek eleştirmekle aynı bence.Önemli olan o ruhu yaşayabilmek,yaşatabilmek ve hissedip hissettirebilmek.

Bu arada Türkiyeli söyleminde de bir beis görmüyorum.Ancak bu tür marş ya da şiirleri sadece bir cümleden yola çıkarak değersizleştirmeye çalışmak haksızlıktır.Bu marşlar ulus devlet savaşları ruhuyla yazılmıştır.Amaç o ruhu yaşatmak,o zaman yaşananları hissedilenleri gelecek nesillere aktarmaktır.Bu nedenle haksızlık yapmayalım derim!

Ayrıca İstiklal Marşı'nın laiklik ile uzaktan yakından bir bağlantısı olmadığı halde kimse buna karşı çıkmamakta bu da ikiyüzlülüğün dik alası oluyor ne yazık ki...

Saygılarımla
Sorun bu marşların sloganların varlığı değil de dayatılmasıdır bence. Yoksa kimsenin buna bir itirazı olduğunu düşünmüyorum ki varsa da bu zaten yerinde bir talep olmaz.

İstiklal marşıyla da işte tam bu bahsettiğiniz noktada sıkıntım var.

Bir şeyleri eleştirmek herzaman onun topyekün reddini gerektirmez. Daha iyi olabilecek yönlerini ortaya koymak/koyabilmek gerekir.
Bence hiçbir konu eleştirilemez bir tabu olmamalıdır.

altyazılandırdığım videolar

Herşey incelikten kırılır, insan ise kabalıktan kırılır.
Alt 25-08-2012, 16:10
Üyeliğini Sonlandırmış

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sorun bu marşların sloganların varlığı değil de dayatılmasıdır bence. Yoksa kimsenin buna bir itirazı olduğunu düşünmüyorum ki varsa da bu zaten yerinde bir talep olmaz.

İstiklal marşıyla da işte tam bu bahsettiğiniz noktada sıkıntım var.

Bir şeyleri eleştirmek herzaman onun topyekün reddini gerektirmez. Daha iyi olabilecek yönlerini ortaya koymak/koyabilmek gerekir.
Bence hiçbir konu eleştirilemez bir tabu olmamalıdır.
Dün Türkiye-Portekiz A milli basketbol karşılaşması vardı..İki takımda kendi marşlarını söylediler ve sonra maça başladılar..Dünya'nın her yerindeki ülkeler milli marşlarını söylüyorlar ve bundan rahatsız olmuyorlarken,neden bizim insanımız milli marşımızdan rahatsız oluyor?

Günde 5 defa böğüren insanlardan rahatsız olmuyoruz ama kafayı marşa veya Türklüğe takmış durumdayız..!

Ayıp olmuyor mu?

Dünya'daki tüm ülkelerin en çok önem verdikleri şeyler;bayrakları-haritaları-ataları-marşları-insanlarıdır..!
Bizler neden yemek yediğimiz kaba pislemek için kendi kendimize bir yarışa giriyoruz acaba?
Alt 25-08-2012, 16:12
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Katılıyorum.

Kimseyi zorla Türk yapamayız, bölge insanı kimliği konusunda hassas görünüyor.
Almanya'da yaşayanlar varsa aramızda Almanya'daki durumu bize anlatabilir mi? Mesela okullarda ne mutlu Alman'ım diyene diyerek hergün slogan milliyetçiliği zorla yaptırılıyor mu?

Ayrıca Kürt taleplerinin bir çoğunu mantıklı buluyor ancak yöntemlerini tamamen uygunsuz buluyorum.
Almanya'da böyle antlar ve marşlar yok. Söyletilseydi asıl o zaman kıyamet kopardı.

Almanya'da ne Alman ne de Alman vatandaşı olan ama oturma ve çalışma hakkı olup da 20-30 senedir Almanya'da yaşayan hatta Almanya'da doğan yabancılar da var. Onların da okulda ne mutlu Almanım deme zorunluluğu yok. Bu konuda toplum burada daha duyarlı ve ben de böyle olmasını çok takdir ediyorum.

Bunun yanında aslen Alman olmayıp da Alman vatandaşı olan milyonlarca kişi var ve onlar da "ben Alman değilim, sadece Alman vatandaşlığım var" deme ve kendilerini başka bir halka ait hissetme hakları var.

Bunun yanında "Ne mutlu Türküm" olunuyor da "Ne mutlu Kürdüm veya Lazım" olunamıyor mu veya denilememeli mi? Almanya'da olunabiliyor ama Türkiye'de olunamıyor nedense.. Herkese okullarda "Ne mutlu Müslümanın" dedirtmek nasıl tepkimizi çekerse bu konuda herkese "Ne mutlu Türküm" dedirtmek de tepkimizi çekmeliydi aslında. Çünkü etnik olarak Türk olmayan birisinin de Türkiye vatandaşı olma ve vatandaşlık hakları vardır. T.C. vatandaşı olmakla Türk olmak ayrı tutulmalı bence. Ayrı tutulmadığı zaman bu asimilasyon uygulamak demektir.
Alt 25-08-2012, 16:15
lauronay lauronay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eleştirilmemeli demiyorum sadece değersizleştirilmemeli diyorum.Elbette eleştirilebilir ama siz "Dayatılıyor"dediğinizde bu eleştiri değil değersizleştirme olur.Andımız bir ruhtur arkadaşlar.Bu zamana kadar Ne Mutlu Türküm dendi diye mi ekonomimiz,bilimimiz,ilimimiz gelişemiyor?Yapmayın lütfen...Bize bu ruhu kaybettirmek istiyorlar.

Almanya'dan örnek vermek biraz komik oluyor çünkü;Almanya 1980'e kadar ordusu bile olmayan,ordu kurması yasaklanmış bir devlettir.Onlarda bu tür şeyler yasak zaten!Ama kimse Amerika'dan bahsetmiyor nedense...Amerikalılarda milliyetçilik kimsede yok ona bakarsanız!İtalyan,Filipin,Malezya asıllı olmak (ki bu ırkların devletleri olmasına rağmen) kimse "Ben Amerikalıyım" demekte bir sakınca görmüyor aksine gurur duyuyor.Bizdeki Ne Mutlu Türküm diyene söylemi de aslında Ne Mutlu Türkiyeliyim anlamı taşır.Çünkü;anayasamızda Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür tanımı vardır.Irkı dili ne olursa olsun diye de çerçeve genişletilmiştir.Yani anayasamız kimseyi ötekileştirmez.T.C vatandaşıysan her hakka sahipsindir!Nasıl Amerikan vatandaşına Amerikalı deniyorsa (ırkı farketmez) T.C vatandaşına da pekala Türk denir.

Yani buna rağmen alt kimlik üst kimlik tartışması yapılması öküz altında buzağı aramaktan başka bir şey değildir ve en hafif tabirle hainliktir!

Önerilen Siteler