![]() |
Davet
Yoldaki çakıl taşlarını temizlemek isteyenleri acizen,
http://<a href="http://www.sebililla...lillah.com</a> ' a davet ediyorum.. |
Re: Davet
Bende arkadaşı aşağıdaki bağlantıya havale ediyorum :D
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=4516 |
havale olup gittim ama gevşek alaycı bir yorumdan başka bir şey göremedim..bu siteye link vermemdeki amaç,baştan sona sizin burada çok önemli birşeymiş gibi sunduğunuz bazı çürük bilgiler.Hatta bilgi bile diyemeyeceğim.. Geyik yapmaktan başka ne var verdiğin linkte?Yeni Cem yılmaz olmak isteyenler mi var..Artıklarından belki beslenebilirsiniz.. Ucuz komedyen arayan biryerler duyarsam arkadaşa bildiririm..Bilgiyle uğraşın arkadaşım bilgiyle..Ne dendiğiyle ilgili..
Buraya gelipte bu şeyleri anlatma luzumunu isteyen insanların çoğu,sizin bu durumunuza üzüldüğü için ve sizinde kendileri gibi gerçeği bulmanızı istedikleri içindir.. Sizinde aynı iman nimetini tatmanızdır.Farkında değilsiniz,ama bu dünyadaki en büyük nimet İman'dır..Size gelipte arkadaşım yanlış yoldasınız,şunu bir dinlermisiniz belki aklınızdaki soruya bir çözüm olur diyenler için lütfen böyle bayağı bir yorum yapmayınız..Sizde aynı durumda olsanız,sizde yardım edersiniz,yardım etmek istersiniz..Umarım bunu anlayacağınız,günler gelecektir.. |
Gözlerim yaşardı!
*Meğer ne yardım severmiş şu müslümanlar,Bize üzüldükleri için geliyorlarmış? Derdiniz yardım değil abim.Herkesin sizin gibi düşünmesini istemeniz sadece. Kılıçtan geçirilerek Müslüman edilenler şu anda islamın bu yardımsever yönüne minnettardır herhalde.öyle ya yardım edildi kafaları kesilerek müslüman yapıldı. Kimsenin ucuz komedyenlik yaptığı yok burda milleti aptal yerine koyup,ucuz tebligatçılık yapanlar var ve onlarda bizim için olsa olsa komedi unsuru olur.!Şuraya bak sanki 3 yaşında çocuğa anlatıyor.bize üzülüyormuşta yardım edecekmiş.Bizim yardıma hele hele sizlerin yardımına ihtiyacımız yok! Masal dinleyecek çağı çoktan geçtik biz. |
Valla mep, bende içimden diyordum, mep gelsede şuna cevap olarak bişiler yazsa. Demek ki allah'tan başka bişey istesem o olcaktı. :D
Eslemtu kardeşimize (din kardeşi değil tabi) gelince, benden adresini verdiği tüm siteyi taramamı beklemesin lütfen. Eğer işe yarar olduğunu düşündüğü bir yazı varsa(yahut belirtiği üzere bu sitedeki çürük bilgileri? ispatlıcayacak nitelikte birşeyler varsa) belirttiği sitede onun adresini versin, biz de (yani sitedeki tüm ateist kardeşler) gerek kurandan örneklerle gerek kaynak gösterip yazıya cevap verelim. Öyle bir başlık açıp, bir adres vermekle olmuyor bu işler canikom ;) Bizim için iyi düşüncelerine gelince, dinin güzel birşey olduğunu düşünseydik, gerçek olduğunu varsayardık. Daha da önemlisi insanlara dinin, 500 lü yılların içi geçmiş toplumsal hayatının birebir aynası olduğu gerçeğini anlatmaya çalışmaz (tecavüzler, yerinde yurdunda yaşayanların müslüman yapılmak adına öldürülmesi, savaşlar, kölelik, vs. vs.) bunun için zamanımızı, emeğimizi ortaya koymazdık. Edit: Eslemtu kardeşimizin ısrarla yazımızla ilgilenmemesi sonucu, dikkatini çekmek üzere, yazının ilgili kısmı koyu hale getirilmiştir, belki bu haliyle cevabımızı farkeder de, o çok güvendiği islami kaynakları bizimle paylaşır. Edit 2: Eslemtu'nun sürekli konuyu değiştirip, baika başka şeylerden konuşmasından görünen o ki, bizim sorularımıza cevap vermek yerine yine kanıtı kendinden olan önermeleriyle sözlerinin gerçekliğini ispatadığını sanmakta. Napalım, biz siteye tebliğ yapmaya gelip, bir iki birşey yazıp, sorulanlara cevap vermeyenlere alışkınız, forumlarda Eslemtu benzeri (yekünde belki bi 50 tane - aslında bunun bi taraması yapılıp, bu tip kullanıcılar derlebilir, zamanım olduğu bi ara yapabilirm bunu, güzel fikir :)- ) bi ton kullanıcı var, onu da bu tip kullanıcılar grubuna ekleriz. |
Madde abim.
* * Ben bu yoldaki çakıl taşlarını temizliycem ama,Kocaman kara bi taş var mübarek bi taş Hacer ül esvet onu nasıl temizliycem bilmiyom,şimdi taş mübarek olurmu diyceksin de oluyo abi,millet birbirini çiğniyo o taşa dokunmak için.Kendi koca taşlarına bakmazlar millete çakıl taşlarını temizleyin derler.Yani ben şimdi çakıl taşlarını temizleyip o taşı kutsalmı kabul edeyim.Akıllımı olmuş olucam o zaman. bu mudur doğruyu bulmak?gidip şeytan taşlamak,kabe etrafında dönmek,kurban kesmek kainatı yaratacak kadar büyük bir güç olsa,böyle zırvalıklarmı ister insandan,Hadi bana namaz kılın,kabenin etrafında dönün,şeytana taş atın,oruç tutun aç kalın.ne bunlar? kainatı yaratmış bi yaratıcının istekleri. Gelip bunları Allah dedi diyecek, bana yardım edicek ,bende inanıcam kurtulucam.! *Allah akıl fikir versin size. |
yazıda neresi çocuk yerine koyuoyr anlamış değilim..aşırı alıngansın mep...yarın ahırette zorla cennete götürülenleri gördüğünde belki fikrinde değişir..ama o gün fikirler değişse ne olur?!...
|
Zorla cennete filan kimse götüremez beni.
Sizler cennette olduğunuz için orayı özellikle istemiyorum zaten. Sen götürülenleri görmüş gibisin valla,görmediysen araplar görmüş anlatmış onlarımı anlatıyosun bize.kim ne görmüş,masal dediğim bunlar işte,daha senin peygamberin anlattığında bile''Eskilerin masalları bunlar '' diyen.1400 yıl önce yaşayan ve sizden daha iyi analiz edebilenler varmış abim.Bak kaçtane ayet var ''Muhammet deli değildir '' diyen.senin Peygamber dediğin o adamı deli diye taşlıyorlardı,Akrabaları güçlü olmasa Allahta kurtaramazdı onu. sen şimdi kalkmış bana o adamın anlattıklarını,yaşantının bir parçası haline getirip akıl veriyosun. Yok cennetmişte ırmaklar akıyomuş gölgeler varmış huriler varmış Allahında hiç işi gücü yokmuş siz bunları yapın bende size bunları veriyim demiş. bu mudur yani Allah. |
ah be eslemtu, kardeş, bunların hepsi cehennem kütüğü. koskoca cehennem yakıtsızmı kalsın.
*cehennemde *doğal gaz yok, petrol yok, güneş enerjisi yok, rüzgar gülü yok, o gehennom nasıl çalışacak. *işte odunlar burdan gidiyor. imam , rahip kim varsa din adamı olarak bunları kefenine azıcık çıra koydumu! yakıt işi tamam. bırak bunlar cehennemi doldursun. bizde cennette alem yapalım. bunlarda fırınlarda kelle paça olsunlar.biz hurilerle köşe kapmaca oynayalım. boş ver bunlar hidayete ererse bize yer kalmaz. allah korusun bayramdaki belediye otobüslerine döner cennet, sardalya konservesi gibi olur. durumun iyiyse bunlara biraz para gönder rus karılarıyla alem yapıp biraz daha günaha girsinler. yukarda yazısını okudun mep denen kafir izmir urla'ya eşşek gönderip, müslüman ahaliye eşşek etinden sucuk yediriyor. ondan sonrada senin gibilere benim gibi saf müslümanlara caka satıyor. bunların hapsini hamam böceği gibi yakmak istiyorum amma oram SANAL yakalıyamıyorum. YÜCE RABBİM senin emeklerini zay'i etmez inşallah. selamun aleyküm imanlı MİSYONER kardeşim |
Zorla *cennete *filan *kimse *götüremez *beni.
Sizler *cennette *olduğunuz *için *orayı *özellikle *istemiyorum *zaten. Sen *götürülenleri *görmüş *gibisin *valla,görmediysen *araplar *görmüş anlatmış *onlarımı *anlatıyosun *bize.kim *ne *görmüş,masal *dediğim * bunlar *işte,daha *senin *peygamberin *anlattığında *bile''Eskilerin *masalları * bunlar *'' *diyen.1400 *yıl *önce *yaşayan *ve *sizden *daha *iyi *analiz *edebilenler *varmış * abim.Bak *kaçtane *ayet *var *''Muhammet *deli *değildir *'' *diyen.senin *Peygamber *dediğin o *adamı *deli *diye *taşlıyorlardı,Akrabaları *güçlü *olmasa *Allahta *kurtaramazdı *onu. sen *şimdi *kalkmış *bana *o *adamın *anlattıklarını,yaşantının *bir *parçası *haline *getirip akıl *veriyosun. *Yok *cennetmişte *ırmaklar *akıyomuş *gölgeler *varmış *huriler *varmış Allahında *hiç *işi *gücü *yokmuş *siz *bunları *yapın *bende *size *bunları *veriyim *demiş. bu *mudur *yani *Allah. Yine yanlış yorum yapmışsın..Hani sen diyorsun ya,zorla müslüman edilenler var diye..İşte onlar zorla cennete götürülenler;inanırsın,inanmazsın o ayrı bir mesele. Bana delinin yazdığı bir kitap getir..Hiç deli,bir şiir dahi yazabilir mi?Bak gel buraya(-orada mahallenizin delisi yok galiba!..) sana deli kimlere denir,göstereyim?Bence sen daha deli kimdir?bunu bilmiyorsun.. Arkadaşınız mecnun değildir diyor ayet.Yani o sizin tanıdığınız biri,tanımadığınız biri değil..Hem deli diyorlar hem şair diyorlar ağızlarına geleni uydurup duruyorlar.. Kur'an gibi bir kitap ancak,şu kainatın sahibinin gönderebileceği bir kitaptır..Bunu anlamak lazım ilkönce.. |
1- Muhakkak ki biz sana Kevser’i verdik.
2- O halde, Rabbin için namaz kıl ve kurban kes. 3- Sana buğzeden var ya, işte asıl sonu kesik olan (ebter) odur., *sevgili eslemtu, bak yukardaki ayette peygambere ebter(soyu kesik) diyorlar. ve peygamberini zor duruma bırakıp(yaşayan) bir erkek evlat vermemiş. bir düşün muhamm'ede çok istemesine rağmen HABİBİNE! bir erkek evlat kıyamayan tanrı nasıl sonsuz KUDRETE SAHİP OLUR. acaba kıyamadımı? verecek gücümü yoktu? gücü var dersen *,'' bana dua edin icabet edeyim '' diyen allah peygamberinin duasını niye boş çevirsin. * kendi ve arkadaşları çok evlilik yaparken hz. ali * ikinci bir hatun isteyince, karşı çıkar kızı için. *o benim çiğer paremdir, der ali'ye müsade etmez. diğer 2.3.4. olan kadınlar ana kuzusu değilmiydi? kuran AKLETMİYORMUSUNUZ ? diye soruyor. siz hiç akletmiyormusunuz? herkesin lafını sorgulamadan ina- nıyorsunuz. bir de bize *cami *cematinin anlayacağı düzeyde mala- yağniyle bize din ve hidayet vermeye çalışıyorsunuz. sizin gibi her şeye inanan insanlar olmasa o tarikat şeyhleri! nasıl villalarda oturup, mercedeslerle gezer. bu uçamayan düzenbazları siz uçuruyorsunuz. ne zaman gözünüz açılacak? |
1- Muhakkak ki biz sana Kevser’i verdik.
2- O halde, Rabbin için namaz kıl ve kurban kes. 3- Sana buğzeden var ya, işte asıl sonu kesik olan (ebter) odur., Â*sevgili eslemtu, bak yukardaki ayette peygambere ebter(soyu kesik) diyorlar. ve peygamberini zor duruma bırakıp(yaşayan) bir erkek evlat vermemiş. bir düşün muhamm'ede çok istemesine rağmen HABİBİNE! bir erkek evlat kıyamayan tanrı nasıl sonsuz KUDRETE SAHİP OLUR. acaba kıyamadımı? verecek gücümü yoktu?gücü var dersen,'' bana dua edin icabet edeyim '' diyen allah peygamberinin duasını niye boş çevirsin. Şimdi arkadaşım,Peygamber efendimiz(s.av),erkek çocuk için dua etmiş mi etmewmiş mi bilmiyorum..Sen böyle bir dua etti,ama kabul olunmadı diyorsan,o ibareler geçen bir hadisi önüme koy yoksa;canın öyle istediği için uyduruverdin sonrada o uyduruverdiğini mutlak doğru kabul ederek mi yazıyorsun.. kendi ve arkadaşları çok evlilik yaparken hz. ali ikinci bir hatun isteyince, karşı çıkar kızı için. o benim çiğer paremdir, der ali'ye müsade etmez. diğer 2.3.4. olan kadınlar ana kuzusu değilmiydi?KURAN, AKLETMİYORMUSUNUZ ? diye soruyor. siz hiç akletmiyormusunuz? herkesin lafını sorgulamadan inanıyorsunuz. bir de bize Â*cami Â*cematinin anlayacağı düzeyde mala- yağniyle bize din ve hidayet vermeye çalışıyorsunuz. Sayın arkadaşım şunu biliyormusnuz?Bir kadın evlenirken,benden başkası ile evlenmeyeceksin diye şart koşabilir..Başka kadınlar ile evlenilmesine razı olanda olur,olmayanda..Olay nasıldır?Bahsettiğin şey hadismidir değilmidir?Şartlar nedir? sizin gibi her şeye inanan insanlar olmasa o tarikat şeyhleri! nasıl villalarda oturup, mercedeslerle gezer.bu uçamayan düzenbazları siz uçuruyorsunuz. ne zaman gözünüz açılacak şimdi herşeye inandığımı nerden çıkarıyorsun?neden böyle bir genelleme yapıyorsun?deliliyle inanıyoruz.. Her villada oturan,mercedesle egzen düzenbaz mı?nasıl bir yargılama bu?Kendine şeyh diyenlerin bazıları sahtekar olduğu gibi,bazıları da salih insanlardır..O ayrımı yapan yapar,yapmayan yapmaz..Herkes kendisinden sorumlu..Nede olsa ben onların hesabını verecek değilim..öyle değil mi? |
Abim o oturup bişey yazmamış zaten
o öldükten yıllar sonra oturup öyle dediydi böyle dediydi deyip yazmışlar.Kendisi okuma bilmem diyo zaten.bi mağaraya kapanıp düşünüp duran hayaller kuran bi adamdı.bak sokaklardada hayali şeyler görüp kendi kendine konuşanlar var.görürler karşılıklı konuşurlar yani.! |
Abim Â*o Â*oturup Â*bişey Â*yazmamış Â*zaten
o Â*öldükten Â*yıllar Â*sonra Â*oturup Â*öyle Â*dediydi Â*böyle Â*dediydi Â*deyip yazmışlar.Kendisi Â*okuma Â*bilmem Â*diyo Â*zaten.bi Â*mağaraya Â*kapanıp Â* düşünüp Â*duran Â*hayaller Â*kuran Â*bi Â*adamdı.bak Â*sokaklardada Â*hayali şeyler Â*görüp Â*kendi Â*kendine Â*konuşanlar Â*var.görürler Â*karşılıklı Â* konuşurlar Â*yani.! mep,iyice şüpheey düşmeye başladım senden.Sen nerde yaşıyorsun arkadaşım.İslam'dan hiç haberin var mı?Yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi böyle diyorsun? Ne öldükten yıllar sonra..Senin hayalin epey serbest dolanıyor..Peygamber efendimiz(sa.v) vahiy geldiği zaman onu yazdırttırırdı..Yani Kur'an peygamber efendimiz(s.a.v) zamanında yazılı vaziyetteydi.. bi Â*mağaraya Â*kapanıp,düşünüp Â*duran Â*hayaller Â*kuran Â*bi Â*adamdı.. Valla bravo,bu bilgiyi nerden aldınsa..kaç kere mağaraya gittiydi?Ne hayaller kurduydu?Bunlara da şahitsen, bunlarıda söyleyiver..Sana asparagas gazetelerden iş bulalım istersen.. :)) bak Â*sokaklardada Â*hayali Â*şeyler Â*görüp Â*kendi Â*kendine Â*konuşanlar Â*var sen hiç o gibi kişilerin en azından bir şiir olsa yazabildiklerini gördün mü?Tamamen uyduruyorsun..daha doğrusu muhakeme yeteneğini kaybetmişsin..Eğer şans kaza hakim olursan,senin mahkemende yargılanmayı istemezdim doğrusu!... |
Eslemtu
Siz ne kadar zorla cennete goturulenlere sahitseniz,bizde magaraya gittigine o kadar sahidiz Dinler atesbocekleri gibidir,parlamak icin karanliga ihtiyaclari vardir |
Ben sana buna inanmamdaki mantık yollarını çizebilirm sen nasıl ispat edeceksin!...
|
Sevgili mep, Ayse'yle beraberken de ayet iniyordu zannedersem, sadece magara degil, isine geldigi zaman inecegi tutuyordu ayetlerin.
|
vartor ispat et!...Yani kafandan uydurmuyorsan,senin için doğru olmanın,doğruluğun bir önemi ahlaki bir değeri veya senin için herhangibir değeri varsa,ispat et!...
|
şimdi herşeye inandığımı nerden çıkarıyorsun?neden böyle bir genelleme yapıyorsun?deliliyle inanıyoruz.
* * Sayın Eslemtu * * Aramıza hoşgeldiniz. İki başlıgınızı da izliyorum. Giriş , gelişme ve sonuç cümleleriniz hep delil ile ilgili. Delil ve kanıt getirdiginizi söylüyorsunuz. Ama ben ortada delil falan görmüyorum, gerçi gözlerim biraz bozuktur ama şu delillere bir yardımediverin lütfen. * * Neyi tartışıyoruz. Kur'anı. Neyi delil getiriyorsunuz. Kur'anı. Kerameti kendinden menkul bir kitabı gene kendisine dayanarak ispat etmeye çalışıyorsunuz. * * Neyi tartışıyoruz, Muhammed i. Neyi delil getiriyorsunuz. Kur'anı. Kerameti kendimden menkul birinin varlıgını onun yazdıgını söyledigimiz ve kabul etmedigimiz bir kitapla ispatlamaya çalışıyorsunuz. * * *Neyi tartışıyoruz Allahı. Neyi delil getiriyorsunuz. Kur'anı . Kerameti kendinden menkul bir varlıgı gene onun indirdigine inanılan bir kitapla ispata çalışıyorsunuz. * * * Biraz el insaf edin, biraz bize de acıyın, biraz saygı duyun. Burada yer alan insanlar bu kadar mı akılsız. * * * *Sparta buralarda yok olsaydı sizin aynı yönteminizle size Hübelehübü yü ispatlardı. Nasıl mı. Hübelehübü vardır, ispatı, Hübelehübü söylüyor ya. * * * * Sizin söyleminizin de bundan hiç bir farkı yok. Allah vardır. Nasıl, Allah söylüyor ya. * * * * Şunca yazdıklarınız arasında acaba bunların dışına çıkabildiniz mi. * * * * Arkadaşlar yazmışlar Sümerden alınan efsaneleri. Cevabınız onlara Adem ögretmişti olmuş. Kaynagınız ne. Kur'an. Yapmayın etmeyin, insanlarla bu kadar alay etmeyin. * * * * *Adem'in varlıgını ve tanrısal vahyini, uygarlıgını ispatlayacaksanız bize arkeolojik, sosyolojik, antropolojik, tarihsel kanıtlar getirin. Ama kutsal metinler haricinde şeyler getirin. Yani Kitabı Mukaddes, Kur'an, haricinde bir şeyler getirirn. * * * * *Kur'anı tartışıyoruz. Kur'anın dogruluguna gene onu tanık gösteriyorsunuz. Sizce şimdi bu bilimsel tartışma mı oluyor. * * * * *saygılarımla |
Sayın dilaver,
Siz bilmiyorsunuz diye,ispatımızdan vazmı geçelim?!..Size göre basit gibi görünüyorsa,bizde basit olarak mı değerlendirelim?Siz sizin argümanlarınızı,bizde bizm delilerimizi...Sizin getirdiğiniz delil ne?Sümetler de şöyşeymiş,Turan dursun böyle demiş,İlhan arsel böyle demiş... Şöyle demiş,böyle demiş.ispat et!...Delil yok!.. Evet,İspat Kur'an..nasıl mı?Buyrun bir kitap yazın 1400 sene sonra bakalım o kitaba...Bir insan ancak zamanının bilgisini aktarabilir..Siz yazılanlara genelde bakmadınız herhalde ispatın bu yönüne değinmiştim..Anlaşılan görmemişiniz..İnsan bazen önünü dahi göremiyor..Ben tekrarlayayım!.. Bir insan ancak zamanının bilgilerini yazabilir bunda hemfikirmiyiz.!... |
mep,iyice *şüpheey *düşmeye *başladım *senden.Sen *nerde *yaşıyorsun *arkadaşım.İslam'dan *hiç *haberin *var *mı?Yoksa *kulaktan *dolma *bilgilerle *mi *böyle *diyorsun?
* Ne *öldükten *yıllar *sonra..Senin *hayalin *epey *serbest *dolanıyor..Peygamber *efendimiz(sa.v) *vahiy *geldiği *zaman *onu *yazdırttırırdı..Yani *Kur'an *peygamber *efendimiz(s.a.v) *zamanında *yazılı *vaziyetteydi.. Nerede yazılıydı abim.kemiklerin tahta parçalarının şunların bunların üstünde hatta keçi tarafından yenmiş ayet bile mevcut,''kitabı ben koruycam demiş ama keçiye engel olamamış büyük bi yaratıcı ya'' Valla *bravo,bu *bilgiyi *nerden *aldınsa..kaç *kere *mağaraya *gittiydi?Ne *hayaller *kurduydu?Bunlara *da *şahitsen, *bunlarıda *söyleyiver..Sana *asparagas *gazetelerden *iş *bulalım *istersen.. Sık sık Hira dağında bir mağaraya kapanırdı ilk vahy de o mağarada gelmişti,kaynak filan vericem diye uğraşamam *,biraz okur öğrenirsin. sen *hiç *o *gibi *kişilerin *en *azından *bir *şiir *olsa *yazabildiklerini *gördün *mü?Tamamen *uyduruyorsun..daha *doğrusu *muhakeme *yeteneğini *kaybetmişsin..Eğer *şans *kaza *hakim *olursan,senin *mahkemende *yargılanmayı *istemezdim *doğrusu!... Aynı şeyi söylüyoruz ama anlamıyosun onlar yazmaz onlar konuşur başkaları yazar. hakim olup seni yargılasam yasalara göre yargılanacaksın be abim,hayallere masallara göre değil daha adil bi yöntem değilmi. |
Eslamtü abim al bak bi oku, hani diyosun ya.
Valla * bravo,bu * bilgiyi * nerden * aldınsa..kaç * kere * mağaraya * gittiydi?Ne * hayaller * kurduydu?Bunlara * da * şahitsen, * bunlarıda * söyleyiver..Sana * asparagas * gazetelerden * iş * bulalım * istersen.. Bak islam kaynakları bunlar,kaynaklarıda yazıyo sitede. 1- HİRA'DA İNZİVÂ Eskiden beri Mekke'deki hanîf ve zâhitler, recep ayında inzivâya çekilirlerdi. Her biri, Mekke'nin 3 mil (bir saat) kuzeyinde Hira (Nûr) dağında bir köşeye çekilir, tefekküre dalardı. (49) 40 yaşlarına doğru Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kalbinde de bir yalnızlık sevgisi belirdi. O da Hira (Nûr) Dağında bir mağaraya çekilip, günlerce orada kalıyor, Cenâb-ı Hakk'ın sonsuz kudret ve azametini düşünerek O'na ibâdet ediyordu. Giderken azığını da berâberinde götürüyor, bitince evine dönüyor, sonra tekrar gidiyordu. Böylece Cenâb-ı Hakk, O'nu büyük vazifesine hazırlıyordu. Zaman zaman "Sen Allah elçisisin..." diye kulağına sesler geliyor, fakat etrafta hiç bir şey göremiyordu.(50) www.islammerkezi.com Biraz oku bilgi sahibi ol ondan sonra gel tebliğ yap bize.Ama biraz bişeyler oku duyduklarınla gelip ahkam kesme.komik oluyo sonra,bende severim komik adamlarla uğraşmayı. |
Sen Hz.Hafsa'da bulunan Mushaf'tan haberin yokmu?Evet,yazılabilir herşeye yazılıyordu.Ayrıca peygamber efendimzi(s.av) şunu şuraya ekleyin diye vahiy katiplerine yazdırıyordu..Arkadaşım bilgi eksikliğiniz var..Ayrıca,Keçi hikayesi uydurma hadistir...
mep ben senin yazdığına göre cevap veryorum sen sanki devamlı mağaraya çekildi inziva hayatı yaşadı gibi aktarıyorsun..Elbette biliyorum(s.av) efendimiz'in mağaraya inzivaya çekildiğini..Sen ekleme yapmışsın hayaller kuruyordu diye..Yani senaryo hazırlamışsın kendine göre..Ne hayaliymiş bunlar söylesende öğrensek.. Aynı *şeyi *söylüyoruz *ama *anlamıyosun *onlar *yazmaz *onlar *konuşur *başkaları *yazar. hakim *olup *seni *yargılasam *yasalara *göre *yargılanacaksın *be *abim,hayallere *masallara göre *değil *daha *adil *bi *yöntem *değilmi. o zaman arkadaşım tanıdığın delilerin konuşupta yazdırdıklarından haber ver.. Linkte kaynağı bulamadım ayrıca hanifler vs geliyordu felan demiş..kaynak olan sayfayı rica etsem.. |
1- Â*HİRA'DA Â*İNZİVÂ Â*
Eskiden Â*beri Â*Mekke'deki Â*hanîf Â*ve Â*zâhitler, Â*recep Â*ayında Â*inzivâya Â*çekilirlerdi. Â*Her Â*biri, Â*Mekke'nin Â*3 Â*mil Â*(bir Â*saat) Â*kuzeyinde Â*Hira Â*(Nûr) Â*dağında Â*bir Â*köşeye Â*çekilir, Â*tefekküre Â*dalardı. Â*(49) Â* 40 Â*yaşlarına Â*doğru Â*Hz. Â*Peygamber Â*(s.a.s.)'in Â*kalbinde Â*de Â*bir Â*yalnızlık Â*sevgisi Â*belirdi. Â*O Â*da Â*Hira Â*(Nûr) Â*Dağında Â*bir Â*mağaraya Â*çekilip, Â*günlerce Â*orada Â*kalıyor, Â*Cenâb-ı Â*Hakk'ın Â*sonsuz Â*kudret Â*ve Â*azametini Â*düşünerek Â*O'na Â*ibâdet Â*ediyordu. Â*Giderken Â*azığını Â*da Â*berâberinde Â*götürüyor, Â*bitince Â*evine Â*dönüyor, Â*sonra Â*tekrar Â*gidiyordu. Â*Böylece Â*Cenâb-ı Â*Hakk, Â*O'nu Â*büyük Â*vazifesine Â*hazırlıyordu. Â*Zaman Â*zaman Â*"Sen Â*Allah Â*elçisisin..." Â*diye Â*kulağına Â*sesler Â*geliyor, Â*fakat Â*etrafta Â*hiç Â*bir Â*şey Â*göremiyordu.(50) Al sana hayaller kulağına sesler geliyomuş.Sen okuyormusun yazılanları yahu? Hala kaynak diyo yahu! senin islam alemin bunları yazıp anlatıyo benmi anlatıyorum. Sana kaynak maynak vermeklemi uğraşıcam,araştır ,hem dinini öğren hem peygamberini tanı bu arada.herşeyi hazır bekleme,çok biliyosunda onlarımı bilmiyosun,hanifleri soruto bana ya!size anlatılan masallar onlar siz bulun kaynaklarını bakın doğrumudur yoksa bişeyler size sevimlimi gösterilmeye çalışılıyor. |
bak arkadaşım böyle damardan hikayeler anlatılır,coşkuyla eklendikçe eklenir vs..O yüzden bizim kaynağımız sağlam olmalı..Tarih kitapları İslam'da kaynak değildir.Neden?Çünkü sağlam bir cerh-tadilleri yapılmamıştır.Söyleyen doğrumu söylemiş-yalanmı söylemiş itibar edilmemiştir.. Ne dendiyse yazılmıştır.Bu manada okursan okursun ama inanmak durumunda değilsin..
|
ESLEMTU Siteye davet etmişsinde şimdi üye olmaya değmiyor. Orada Al İlah razı olsun demedikten sonra karşı fikir yazdığın anında atılırsın...
Ana sayfası bile tuhaf... Unutulan Sünnetler. *Dişlerimizi misvaklamayı unutmayalım... *yazıyor.. Neden yanına sünnet için dişinizi kırın yazmamış ki.. Birde KALP KATILIĞI VE ÜLFET HASTALIĞI başlığının yanındaki nükleer enerji simgesini anlayamadım... Bütün bunların yanında şiddet içerikli bir site benim dünya görüşüme ters. Şiddeti öven görüşlerin dolu olduğu bir yerde barışı boğarlar.. Sadece rast gele bir tanesi.... Dikkat edin savaş değil BASKIN.... Hadis No : 1024 Ravi: Seleme İbnu'l-Ekva Tanım: Resulullah (sav) bir gazve sırasında başımıza Hz. Ebu Bekir (ra)'i komutan tayin etti. Bu seferde müşriklerden bir gruba gece baskını yaptık. Onlardan çokça öldürüldü. Ben kendi elimle yedi kişi öldürdüm. Bunlar, farklı ailelerdendi. O gün parolamız: "Ey Mansur (yardım gören) öldür, öldür!" idi. |
eslemtu kardesim, seninle ugrasacak vaktimiz yok. ispati hadislerde, ayrica Helehubulep efendimiz kulagima fisildadi. Inshelehub ,senin de gonlune girer de yakindan tanirsin Helehubulepi. O bizleri yaratan, her seyin dogrusunu bilen, kendine itaat etmeyenlere tuzaklar kurup, kasip kavuran yuce Helehubulebimiz, bundan once kavimleri sincaba cevirmis, bir kasik suda butun insanligi bogmus, hatta klonculuk bile yapip, kemikten butun bir insan yaratmistir. Ispati, vahiy yoluyla bile degil, direkt olarak Spartacus'un kafasinin ustune pat diye indirdigi kitaptadir. O kitap ki daglarin, nasil gok kureyi sadece ayakta tutdugunu soylemekle kalmayip, arada bulutlari da sallayip, yeryuzune helehup yagdirarak, tum canlilara can kattigini da apacik anlatir.
*Seninki bugune kadar masal kitaplarindaki hayali icraatlariyla yerinde sayarken, Helehubulep onu da kendine secde ettigini soylemistir. En iyi, en guzel, en guclusu Helehubuleptir. Bunu inkar eden namussuzdur ve oldugunde, dudaginin alt cizgisine kadar lagima dikine batirilacak ve ebediyen sessiz kalacaktir. |
akıncılar, güya gene haklamışlar hakka uyarak, siteyi.ey benim cahillerim. insanın beynine ve düşündüklerine
sizin ALLAH'ınız bile gem vuramaz. amacınız ne allahın rızasını mı kazanmak.sizin gibi müslümanların beyin kapasitesi Â*yok etmekten başkasına basmaz. siz elinizden geleni ,yok etmenin peşindesiniz amma üç karıkatür içinde yırtmadığınız yeriniz kalmıyor. siz bu kadar gaddar hoş görüsüz,acımasız olmaya devam edersiniz. emperyalistlerin ayakları(ırak gibi) altında hamam böceği gibi ezilmeye devam edeceksiniz. kendinize yahudiler gibi ,bir'' ağlama'' duvarı yapmak zorunda kalacaksınız. Â* Â* sizi iyi tanıyorum, siz köy kökenli lümpen tiplersiniz. bunu söylerken köylüyü küçümsemiyorum haddimde değil. sizin sorununuz köyden gelip şehirlileşememişliktir. siz yıkıp yakmayı maharet sayan VANDAL'larsınız. burda yazılanların tümü sizin muteber saydığınız kaynaklardandır. hata arıyorsanız bizde değil kendinizde arayın. siz fikirlere düşman islam teroristisiniz. yarasa gibi karanlığı seven zavallılarsınız. hepiniz bu şaşaalı hayatı ağzı sulanarak bakan amma medeni cesaretinizin olmaması nedeniyle herşeye düşman olan şark bülbüllerisiniz. siz müzik dinlemezsiniz Â*amma İBRAHİM TATLISES'in sabuha'sını güya ilahiye çevirip dinlersiniz. siz hiç insan olmayı denemeye vaktiniz olmadımı. din adına Â*siz , hrıstiyanlar ve yahudiler binlerce insanı yaktınız, yıktınız, ocaklar söndürdünüz. başarılı oldunuzmu ?hayır olamayacaksınız. siteler kapatmayla, ömer gibi iskenderiye kütüphanesini yakmayla hiç bir yer gidemiyeceksiniz. 3-.5 Â*günlüğüne nefsinizi tatmin edeceksiniz, sizi yönlendiren ulema! abileriniz sırtınızı sıvazlayacak,sizde sazan tutmuş balıkçı gibi sevineceksiniz. hepsi bu. beyninizi daha faydalı şeylere yorun.eğer bu tip siteleri hakladığınız!! için o inandığınız EL- İLAH size sevap yazacaksa 99 isminden biri olan ALİM sıfatı yok demektir. güya hacker!lediniz ama ben, bilgisayar cahili, girdim. yırtınmaya devam edin. |
Üye olmaya deymez demişssin.Zaten üye olun diyende yok.Her bölüm serbest..Amacım belki aranan sorulara cevap olabilir diye..İslami bir site amacımız elbette insanların dünya ve ahıret mutluluğu..Buda Allah'ı tanımayı,Allah'ın elçisini tanımayı gerektiriyor...
Birde Â*KALP Â*KATILIĞI Â*VE Â*ÜLFET Â*HASTALIĞI Â*başlığının Â*yanındaki Â*nükleer Â*enerji Â*simgesini Â*anlayamadım... Â* Sayın arkadaşım,ben profesyonel site yapımcısı değilim..Bu gördüğünüz hazır php site yapımından..Oda php sitesinin logolarından..Alakası yok aslında konuyla... Diyelim ki,savaştasın arkadaşım.Düşamn seni öldürüyor sen neyaaaksın gülmü atacaksın,baskın yapamzmısın?!..Baskın yaparsan,bu suçmu olur.. |
Sayın arkadaşım şunu biliyormusnuz?Bir kadın evlenirken,benden başkası ile evlenmeyeceksin diye şart koşabilir..Başka kadınlar ile evlenilmesine razı olanda olur,olmayanda..Olay nasıldır?Bahsettiğin şey hadismidir değilmidir?Şartlar nedir?
Hadislerde Cahiliye devrinden bahsedilirken kadınların boşanmayı ellerinde tutarak evlenmelerinden, ve nikah kıyılmadan önce kendi rızaları olmadığı sürece erkeğin çok evlenemeyeceğine dair şart koşmalarından bahsediyor. Yani bunların her ikisi de hadis kaynaklıdır ve Cahiliye diye beğenmediğiniz dönemin ürünüdürler. İslamda bunlara rastlamıyoruz. Eğer İslamda da bu mevcut olmuş olsaydı, hadiste dediği gibi, Fatma direkt olarak Ali'nin çok eşliliğini kendi yasaklar gidip babasına yalvarmazdı. Fatmayla ilgili bu hadis bile tek başına erkeğin çok eşliliği için kadının rızasının alınmadığının ispatıdır. |
Kc yanlış biliyorsun..Ben uyduruyorsam,eğer gidip bilen birine sorabilirsin.Fıkıh kitaplarında dahi yazar.Hatta bir hadis vardır bu konuda:
Zorla evlendirilmek istenen bir kız,Resulullah'a(sa.v) 'e şikayete gelir..Kızın istediği olur..Hadisi bulursam buraya eklerim.. Ravi: Aişe Tanım: Bir genç kız Resulullah (sav)'a gelerek: "Babam beni efendisinin oğluna nikahladı, ta ki benimle onun alçaklığını gidersin. Ama ben istemiyorum" dedi. Aleyhissalatu vesselam, babasına adam göndererek getirtti ve evlenme işini kıza bıraktı. Bunun üzerine kız: "Ey Allah'ın Resulü! Ben şimdi, babamın yaptığına izin verdim. Esasen ben kadınlara bu meselede babalara (icbar) yetkisi olmadığını göstermek istedim!" dedi. Â* Kaynak: Nesai, Nikah 36, (6, 87); İbnu Mace, Nikah 12, (1874) |
Eslemtu yazdıklarınızı kontrol etmiyor musun ? Bahsettiğin hadiste çok daha vahim
bir şey var : "Babam beni kendisinin oğluna nikahladı, ta ki benimle onun alçaklığını gidersin. Ama ben istemiyorum" Eğer bu cümle doğru ise Allah'ın Rasulü o adamı falakaya yatırmadığı için suçludur. Kaldı ki devamında kızın bu evliliğe rıza gösterdiği anlaşılıyor. Üstelik bunların Allah'ın Rasulü huzurunda oluyor ??????? Bence bu hadisi ve mesajını kaldır bunun adı "enstet" dir. Savunmaya çalışırken batırıyorsun. |
Frodo ''muhakeme'' yapan bir insan bunu yanlış olduğunu yanlış yazıldığını olması gerekenin ise bu olduğunu anlar..ben ''kendisinin'' diye yazmadım sen nerden çıkardın?!..tekrar bir oku!..
mü'minin ferasetinden korkunuz o baktığı zaman Allah'ın nuruyla bakar!... |
Eslemtu,sen git bunlari cocuklara anlat, sen ancak cocuklari kandirirsin.Buradaki insanlar uyanip aydinlanmis insanlar.Özgür ruhlari kölelestirmek ,araplastirmak mi istiyorsun.Bunu yapma, kimsenin senin davetine ihtiyaci yok.Tarihten örnek vereyim istermisin?Adnan Menderes zamaninda Japonya ya giden bir grup Türk milletvekili heyeti,Japonlara müslüman olmalarini ,kendilerinin dini Budizmin Allahsiz oldugunu söylemisler.Japon milletvekilleri de bizimkilere:BIZE, MÜSLÜMAN OLDUKTAN SONRA ILERI GITMIS, CAGDAS ve BAGIMSIZ bir ülke gösterin ondan sonra biz de müslüman olalim deyince bizimkiler söylediklerini yutmus.Eslemtu, bizi nereye davet ediyorsun?Burkaya,carsafa,türbana,Irana,Arabistana ,Afganistana,Allahüekber esliginde kafa kesen insanlarin yanina mi davet ediyorsun.KUSURA BAKMA GELEMEM.Ama komsusu ac iken kendisi tok yatan bizden degildir diyorsan,ilim Cinde de olsa bile gidin alin diyorsan,sizin dininiz size bizim dinimiz bize diyorsan davetine seve seve gelirim.
Ama size yine güvenilmez.Yine tarihten örnek.Iran da biliyorsun SAH i devirdiler,geriye dogru DEVRIM yaptilar.Bu gerici devrimden önce seriatci zihniyet,Devrimci Tudeh partililere ,özgürlük ve esitlik getirecegiz Sahi devirmede bize yardim edin dediler.Tudeh partililerde geri vitese takilmis devrime yardimci oldular.Humeyni zihniyeti yönetimi ele alinca ilk önce TUDEH partililerin kafasini kesti.BILGILERINIZE sunulur.Yani SERIATCI ZIHNIYETE GÜVENILMEZ. |
Frodo
Ensest iliski icin hic bir din kimseyi falakaya yatirmaz.Ne yahudisi ne hristiyani ne muslumani; Cunku hepsi Adem ve Havva'ya inaniyorlar.Buna inananlar ensest iliskiyi basindan kabul etmisler. Ademle Havvanin cocuklari nasil cogaldilar?Maymunlarla ciftlesmediklerine gore,kardes kardese ciftleserek cogaldilar.Bu soruyu kendilerine hic sormazlar,dinden cikmaktan korkarlar. Bugun hangi inancliya enseste cocugu desen, bunu cok buyuk bir hakaret diye sana cok kizar ama butun dunya insanlarinin ensest cocuklari olduklarini kabul eder.Kurandaki Adem havva hikayelerini ya husuyla dinler yada salya sumuk aglayarak.Hele arapcaysa anlamadigi icin o daha zevkli olur.Ben cocukken hoca kuran okudugu zaman salya sumsuk aglayanlari cok gordum. Adam arapca sana dua diye,adet donemlerinde kadinlarla cinsel iliskiye girmeyin diyor.millet ziril ziril agliyor.Ana avrat kufur etse onuda anlamayacagina gore.Yine zevkle aglayacak. Biraz dusunseler, hepsi savunmaya calistikca batiriyorlar.ama iman gozlerini kor etmis,beyinlerini muhurlemis.Bizde elimizden geldigi kadar acmaya calisiyoruz gozlerini heyhat bizleri katli vacip gorup yok etmek istiyorlar. Dinler atesbocekleri gibidir,parlamalari icin karanliga ihtiyaclari vardir |
Sayın *arkadaşım,ben *profesyonel *site *yapımcısı *değilim..Bu *gördüğünüz *hazır *php *site *yapımından..Oda *php *sitesinin *logolarından..Alakası *yok *aslında *konuyla...
İşte genelde bütün Müslümanların sorunu burada. Birincisi hazır şeylerle yetinmek. İkincisi alakası olmayan konulara alakasız şeyler bulup cevap vermek... Ağzına sağlık pek güzel özetlemişsin sende o siteyi... Ayetlerde Al İlah insanların savaşması için yırtınıp duruyor. Belliki insanlar savaşmak istemiyor. Savaşacak bir durum yok. Demk ki tehlike algılanmıyor insanlar tarafından. Ortada deve kervanlarına saldırı var, gece baskınında öldürülen insanlar, köle edilen kadınlar, çocuklar var. Ne savaşından bahsediyorsun ben onu anlayamadım... |
Sn. ESLEMTU,
"mü'minin *ferasetinden *korkunuz *o *baktığı *zaman *Allah'ın *nuruyla *bakar!..." diye yazmışsınız. Açarmısınız? Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın. |
Sevgili mhmmd :
Â* Â* Â* Â* Â* Eslemtu tam kendinden beklediğim gibi davranıyor. İnternette bir yazının en kolay taşınma şekli copy/pastedir. Hepimiz bir hadis bir ayet alıntılayacaksak ne yaparız ? En kolay şeklini !!! Â* Â* Â* Â* Â* O da aynını yaptı. Bir hadis sitesinden yukarıdaki hadisi kopyaladı. Ben uyarınca da aklınca hadisi tevil etti. Oysa hadisin doğru şekli, ilk yazdığı Â*ve de benim de onun yazısından kopyaladığım şekildedir. Â* Â* Â* Â* Â* Ama o bu hadiste bir yanlışlık var haklısın demek yerine "kurnazlık" yapıp bir de "mü'minin ferasetinden korkunuz o baktığı zaman Allah'ın nuruyla bakar!." cafcafalı sözüyle fiyaka yaptı:) Â* Â* Â* Â* Â*Hadis şu: Fasil Â*: Â*NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Â*Veliler Ve Şahidler Ravi Â*: Â* Aişe Hadis Â*: Bir genç kız Resulullah (sav)`a gelerek: "Babam beni kendisinin oğluna nikahladı, ta ki benimle onun alçaklığını gidersin. Ama ben istemiyorum" dedi. Aleyhissalatu vesselam, babasına adam göndererek getirtti ve evlenme işini kıza bıraktı. Bunun üzerine kız: "Ey Allah`ın Resulü! Ben şimdi, babamın yaptığına izin verdim. Esasen ben kadınlara bu meselede babalara (icbar) yetkisi olmadığını göstermek istedim!" dedi. HadisNo Â*: Â*5659 kaynak: ihya org kutub-ı sitte Demekki neymiş ? : "tebliğcinin" ferasetinden korkunuz o baktığı zaman Allah'ın nuruyla bakar!." |
Sevgili uzmanım
Eslemtu arkadaşın ferasetli BAKIŞI; Bir Galatasaray-Fenerbahçe maçında Fenerli Luciano'nun,kornerden gelen topa,kale önünde bir volevbolcu gibi smaç atmasını hakemin göremeyip(Görmek istemeyipte olabilir :) )şarkıcı Metin Şentürk'ün "Hakem bey hakem bey ben bile gördüm" demesi gibi oldu.Sende biraz idare ediver yahu incecik şeyleri görüyon.Bizde mi şu deniz kızlarını bir görsek ne yapsak bu incelikler için netsekkk :) |
Eslemtü,
Bu başlığı yeni okumaya başladım. Belli yere gelince bu iletiyi yazıyorum. (yani sonrasını henüz okumadım). Bizim sitede herşey kaynak göstererek yazılmıştır. Ana sayfada sol tarafta 'Biliyor musunuz' köşesi vardır Oraya bakıp okursan görürsün. Kuran o kadar çok değişmiştir ki sen de inanamazsın. Bir oku bak. O Hz. Hafsa'da dediğin mushafın ne olduğunu bilen yok! Yakmışlar. İşlerine gelmemiş. O kadar farklı bir sürü Kuran çıkmış ki, dehşete düşülmüş. Önce Kaynaklı (hadislere dayanan) bu bilgilenmeyi yap, sonra konuşalım. Burada kimzse kulaktan dolma bilgilerle bilgiçlik taslamaz. Sözlerimizi İslami kaynakların kendi verilerine dayandırırız. Sağlıcakla... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:57 . |