![]() |
tanri nasil yardim eder? merak ediyoruz!!!
tanrilar insanlarin yarattiklaridir...
ama insan kendi yarattigi seylere tapabiliyor ne yazik ki! tanriya tapmak mi? olmayan bir seye tapmak... tanrilar insanlardan ne ister peki? bircok sey ister... ama evrenin degismez bir fizik kurali vardir: belli bir seyi almak icin, onun karsiliginda bir sey vermek lazimdir... tanri ne verir? hicbir sey! peki ne alir? inananlarin herseyini! aslinda alanlar tanrilar degil; tanrilari yaratan insanlardir... ve daha sonra bu isten cikar saglayanlardir... papazlar gibi ornegin... ya da vatikan gibi... tanriya inanmakla insan ne kazanir ne kaybeder peki? ya da tanriya inanan biri simdiye kadar tanridan ne gibi bir yardim gormustur? goren varsa bizimle paylassin... belki tanriya inanirim bu suretle :-) |
Re: tanri nasil yardim eder? merak ediyoruz!!!
Sen inanmasan,ben inanmasam nasil zengin olur din baronlari.
|
tanrı depremler seller ve salgın hastalıklarla bi çok kez insanlıga yardım elini uzatmıştır...
ve inananlar tarafından halada uzattıgı savunulmaktadır.... |
Aphrasijab,
"tanri ne verir? hicbir sey!" yazmış.aynanın karşısına geç bak baklım ne verdiğini çok iyi görürsün.aynada gördüklerinin hiç birini sen istemedin.çevrenede bak.doğaya bak.bir çok şey vermiş bizlere ve bu verdiklerinin yanında bizden çok az bir şey istiyor. "ya da tanriya inanan biri simdiye kadar tanridan ne gibi bir yardim gormustur?" yazmış.ebedi huzur ya da ebedi azap vadediyor. öldükten sonra anlarsınız ama iş işten geçmiş olur o zaman. ölüm olmasaydı sizin yazdıklarınızın hepsine doğru diyebilirdik.ama ne kendi isteğimizle doğuyoruz ne de kendi isteğimizle ölüyoruz.elimiz kolumuz bağlı yani bir çok şeyde olduğu gibi. dolfen, bin bir çeşitte güzellik vermişdir.doğaya bak görürsün. gözlerinize perde inmiş arkadaşlar sizin.canınız ne istiyorsa onu görüyorsunuz. |
gokhan007,
tanrı ebedi huzur yada ebedi azap vaadediyo diosun ama bu dünya için konuşuorz, Aphrasijab'ın inanan bri şimdiye kadar tanrıdan ne gbi bi yarar görmüştür sorusunun cvbı bu deil sanırım.. dediin gbi bu bi vaad ölümden sonraki hayat için.. ölüm olmasaydı sizin yazdıklarınızın hepsine doğru diyebilirdik demişsin bide ben bu kısmı anlayamadm.. herkes sonsuza kadar yaşasaydı o zaman evet tanrı yok diyebilrdin yani? -öle bi yaşam çok saçma olurdu o ayrı, amaçsız bi yaşamdada din gbi araçlara grk olmazdı - sırf ölüm var diyemi inanıyosun yani ölüosak bundan sonrada bi hayat olmalı :roll: ve de bi tanrı.. o tanrıyı hoş tutmalıyımki sonsuz huzuru tadıym.. ? |
Sevgili *gökhan, dünyadaki milyonlarca canlı türünden ,bir tek insan öleceğini biliyor. Bu yüzden insan
ölüm korkusuyla , bir fenomen yaşıyor. Bu fenomenin adı''öldükten sonra ,bir şekilde yaşamaya devam etmektir'' Öldükten sonra insanın yaşamasını sağlayacak bir tek güç! vardır *oda tanrı veya tanrılardır. *Bak güzel kardeşim, Ölüm korkusu o kadar ruhunuza işlemişki, islamdaki çarpıklıkları bile görme cesaretini gösteremiyorsunuz. Hep ,AMA.... *ile başlayan sonu gelmez savunmalara başlıyorsunuz. Al sana kurandan bir çelişki. Tanrı muhammede ne gönderdiğini unutup , tekrar yaparmı yapmaz. işte bir tekrar. HARFİ HARFİNE AYNI. bakara *47- ve 122. arapça okunuşunu türkçe yazmaya çalışacağım. kuranı yüzünden okuyabiliyorsan kontrol edersin veya ettirirsin. 47-ya beni israilezkuru niğmetiyelleti enamtü aleyküm ve enni faddaltukum alelalemin. bakara122 ya beni israilezkuru niğmetiyelleti enamtu aleykum ve enni faddaltukum alel alemin. şimdi buna ne dersin. |
Tanri vaadlerle yardim eder..bu dunyada itilip kakilmis,somurulmus *yoksul kadinlara obur dunyadaki cennet vaadi bulunarak yardim etmis kutsal kitapta..bunun sartinida ortunursen diye koymus..Bu dunyadan umudunu kesen kadin napsin,elbette bu altin vaad icin sarti yerine getirecek.cennet vaadi,sonsuz huzur vaadi.
cok eskiden de boyleydi, .Osmanlı toplum yaşamında din çok etkin bir kurumdu. Devletin yönetimi dini kurallara bağlıydı. Ancak, İslâmiyet, erkeği kadından üstün sayar. Bunun en belirgin kanıtları, kadının miras hukukuna göre erkeğin aldığının yarısını alması, mahkemede iki kadın tanığın bir erkek tanığa eşit olabilmesi. İslam dininde kadının erkek karşısındaki yerini belirleyen hadislerden bir iki örnek vermek yararlı olacak. "Kocanın eşinin boynundaki hakkından birisi, onun nefsini istediği zaman, o, devenin sırtında ise dahi, nefsini kocasından men etmemelidir." (Kadınlara Hitap-Hadis'i Şerifler - Arapçadan derleyen Tekirdağ Müftüsü Ali Arslan, Arslan Yay. 2. baskı, 1971, s. 30) Bir diğer deyişle, "devenin üstünde de olsa (yani yola gitmek üzere de olsa) eğer kocası kendisi ile sevişmek istemişse derhal inip erkeğin şehvetini giderecek... Ve cennetin annelerin ayakları altında olduğunu düşünüp teselli bulacak." (Aytunç Altındal -Türkiye'de Kadın, s. 79) Yine hadislerden; Resulüllah: "Eğer kocanın tepesinden ayağına kadar bütün bedeni irinler içinde kalıp hanımı o irinleri lisanîyle (diliyle) silerse, yine de ona karşı teşekkür etmek vazifesini eda etmiş sayılmaz." * ama..Erkeğin kadından üstün olması, ekonomik nedenlere; erkeğin kadını beslemesine, ona kendi malından sarf etmesine dayanir.yoksa baska nedenden degil.. saygilar |
lillith,
dünya da bir çok şey vermiştir bizlere yazmış olduğum gibi doğaya bakın.aynanın karşısına geçip kendinize bakın.ve samimi dua edip isteyene de veriyor istediğini.yaşadım biliyorum ve burada ki olay tamamıyle olayı idrak edebilme meselesi. ölüm olmasaydı-ki bu imkansız bir şye,her canlı varlık ölüyor hayvandan tutun çiçeğine kadar tüm canlılar ölüyor- diyebilirdik yazdım kesin bir ifade kullanmadım.sadece ölüm olduğu için inanan biris değilim. "yani ölüosak bundan sonrada bi hayat olmalı Rolling Eyes ve de bi tanrı.. o tanrıyı hoş tutmalıyımki sonsuz huzuru tadıym.. ?" yazmışsın ve kısmen doğru olanı yazmışsın. hoş tut ki öldükten sonra hoşnutluk içinde kalasın.tanrının varlığını ve öldükten sonra ki hayatı tamamiyle ölüme bağlamamalıyız. ozgur_beyin, "Bak güzel kardeşim, Ölüm korkusu o kadar ruhunuza işlemişki, islamdaki çarpıklıkları bile görme cesaretini gösteremiyorsunuz." yazmışsın.bunu da nerden çıkardın.ölümden korktuğumu kim söyledi ki sana.Ölümden korkmuyorum. cevabımda AMA kelimesini kullanmadım.ve yine soruyorum bunu da nerden çıkardın? yazdığın ayetlerde hiç bir çelişki yok ve gerçekten o ayetler Kuran ın Hak bir kitap olduğunu kanıtlıyor.orada unutma meselesi(haşa) yoktur.orada israiloğullarına bir dönem vermiş olduğu nimetleri hatırlatıyor ve vurgu yapıyor.zaten israiloğulları bu ayetlerden bir şeyler anlasalardı şimdi hiç kan akıtmazlardı.o kadar vurgu yapılmasına rağmen anlamıyorlar. eylull, müslüman olan çok zengin kadınlarda var. Osmanlı da din etkiliydi ve o yüzden o kadar genişledi.zamanın süper gücü oldu görüyorsunuz din gitti gri kalmış ülkelerden birisi gibi olduk.bu tamamen dinimizi eskisi gibi koruyamadığımızdan başımıza gelmiştir bence. erkekle kadını bir tutamayız.ikisininde birbirlerine göre üstün tarafları ve zayıf tarafları vardır. bakınız eşitlik: (Nisa)32- Allah'ın kendisiyle kiminizi kiminize göre üstün kıldığı şeyi (malı) temenni etmeyin. Erkeklere kazandıklarından pay (olduğu gibi), kadınlara da kazandıklarından pay vardır. Allah'tan onun fazlını (ihsanını) isteyin. Gerçekten, Allah her şeyi bilendir. konulara tam anlamıyle hakim olabilmek için Kuran'ı tam anlamıyle bilmek gerekir. |
Allahınız severseniz nasıl bir mantıkk bu ya gerçekten olayı o kadar yüzeysel bakıyorsunuz ki sazan olsanız inanın elimden kurtulamazdınız:D
tanrı nasıl yardım eder demiş ve kalıp bir cümle ile başlamış....neymiş tanrılar insanların yarattıklarıdır aphrasijap sen beni güldürdün ya senin inandığın darvinde seni güldürsün...:D madem insanlar herşeye gücü yeten herşeye kadir bir şeyi yaratmış o zaman yaratma fiilini ve insanı incaleyelim nasıl bir durummuş....:) arkadaşlar herşeyin bir kaidesi olduğu gibi yaratma işi veya fiiilininde bir kaidesi var eğer ben bir şeyi YArattım diyorsanız şu 3 şeye sahip olmalısınız *1.kudret(güç) 2.ilim(biligi) 3.irade (seçme ve yöneltme hakkı) evet örneğin bunu bir basit örnekle değerlendirelim diyelim biri geldi ve dedi ben çiçeğin yaratıcısıyım mantıken ne olmalı birincisi ciçeğe yaratıcı olan ona yardım eden güneşe havaya toprağa suya ışığa elemente mikroba dahi hükmedmesi ve onları *kullanabilecek hizmetçi yaptıracak bir güce sahip olmalıdır değil mi... 2.si yine bir bitki üzerinden gidersek bitkiyi yaşatması için gerekli hormon bilgisi gerekli botanik bilgisi toprak bilgisi ışık bilgisi vs sonsuz bir ilime sahip olmalıdır değil mi... 3.sü öyle bir iradeye sahip olmalıdır ne onun yönlendirsin nede ona hükmedebilsin çünkü o çiçek mükemmel ve sanatlı olamaz yoksa sadece onun iradesine mahkum olmalı herşey yoksa düşünsenize biri çıkıp hayır öle değil benim dediği gibi derse düşünün kim kimin yaratıcısı ve çiçeğin hali nasıl olduğunu ama öle değil demi sonsuz bir irade sonucu her canlı ve cansızda bir sanat ve mükemmellik hakim... evet şimdi bunu ve özellikleri insana soralım evet insan yaratmaya malik mi :; insan kendini korumaya ailesine bakmaya karnnı doyurmaya mahkum kendini rızkından ve geleceğinden aciz bir mikroba yenilecek kadar *zayıf *bir oksijen alamayınca hayatını bitirecek kadar fakirken nerde yaratıcı olmak sorarım nerde kudret daha kendi beyninin %10 nu 2000 yıla kadar keşfedibilen hastalıklara çare bulamayan damarların dahi nerde olmatan midenin keşfini yapamayan birinde ilim nerde *daha hakiki evliliği ve mutluluğu seçemeyen kendini ateş atmak üstüne olamyan insanda nerde irade ki bir şeyi yaratsın işte mantıksa burda herşeyi sınıflandırdık aklı olan kabul eder olmayan çıkarır ATAR SİZ BU KADAR ŞEYE ACİZSİNİZ HAŞA aLLAHI YARATACAKSINIZ EŞŞEK MUZAAF BİR EŞŞEK OLSA BEN BUNU DEMEM DER KAÇAR NE OLUR ŞU SAPLANTILARDAN KURTULUN VE HAKİKATİ BULUN:) |
Yardımların en yardımı hayırların en hayırlısı şüphesiz Hebelehübüm'ün iyilikleridir. Şimdi inanmayanlar çıkacak yüce Rabbim Hebelehübü'ye. Oysa gidip bir ayna karşısına geçip şöyle bir baksa boyuna posuna, orada anında görecektir yüce Hebelehübüm'ü. Hebelehübüm ki yaratandır, hebelehübüm ki bağışlayan ve esirgeyendir.
Nasıl olurda bu aciz mendeburlar yaratan Hübü'nün yarattığı orta yerde iken nasıl böyle nankör olabilirler aklım almıyor. Hem konuşacak hem yazacaksın ama hemde o konuşan dillerini yüce Rabbim Hübü'nün verdiğini unutacaksın. Elbette Hübü hiç bir duayı karşılıksız bırakmaz, şüphesiz, koşulsuz, mutlak, kesin karşılıksız bıraktığı tek bir dua dahi olmamıştır. Yeterki canı gönülden ve Hübüm'ün çizdiği sınırları aşmasın. Öyle ki şimdi Kuş eyle uçur beni ya Hübü diyecek olsa birisi, bire zındık Hübü sana akıl vermiş fikir vermiş izan vermiş, kuş olsaydın zaten böyle bir şey diyemezdin, uçmak istiyorsan zaten Hübü sana bunu binlerce yıl önceden müjedelemiş, mnasıl yapacağınıda açıklamış. DUA Suresi 24. Ey iman edenler, görmezmisiniz o uçsuz bucaksız evreni. Kendinize bakıp hayret ediyorsunuz evrene bakıp hayret ediyorsunuz da hiç mi hayret etmezsiniz sizin hayret ettiğiniz bunca şeyi yaratan Hübü için düşünmeniz gerekenleri. 25. Yıldızları ki gökyüzüne birer fener gibi yaktık. Tek bir tane bile boş bir ışık göremezsin. Kuşların uçuşu gibi süzülürler gökyüzünde. Bakın yüce Hübüm nasılda binlerce yıl evvelden müjdelemiş, bugünün uzay mekiklerini? Hatta yüce Hübüm bunları söylemese idi, bu gün bir uzay mekiğinden değil bir tahtirevalliden bile söz etmek mümkün olmayacaktı! Elbette yüce Hübüm bize akıl, fikir vermiştir daha hangi yardımdan söz edebiliyorsunuz! Yüce Hübüm her ama her bir duayı kuşkusuz, şüphesiz, mutlak, kesin duyandır, iştendir. Saygıdeğer, sevgili, aziz, muhterem din kardeşim Aphrasijab, Hübü seni doğru, dost doğru yola davet ediyor. O ellerin, ayakların, gözlerinin nuru, aklın ve fikrin için bir kez düşün Hübü olmasa idi Sen'de var olamayacaktın ve Hübüm evreninde, bizlerinde her şeyin mutlak tek sahibi ve hakimidir. Alnın secdeye vardığında Hübü, elin eline kavuştuğunda Hübü, rızk için, nimet için Hebe olan ulu Hebelehübüm(H.H) sana hidayet versin inşhübüllah. Amenühübülü, Amenühebele. AmonHübü. Hübü tek bir zerrenin bile içinde gizli olan yüce yaratıcımız, bize yardım et, bizi bağışla, bize ihsan eyle, bize AKILLL!!! ve fikir Eyle yahübüm. Sen'den ümit kesenler böyle abuk subuk yazıp, İblis'e kanıyorlar. Hübüm onları Beelzebub'a teslim eyler inşhübülühübü. Ya Hübüm bunlarıda mı okuyacaktık, nasıl olurda Tanrı insana nasıl yardım eder diye sorabiliyor bu aciz kulların ? ? ? |
acizliğini ne kadar da belli ediyorsun ve onla dalga gecerken bile *korkuyorsun elin gönlüne hakim olamıyor evet hübünü bilmem ama halıkımı bilirim o öyle bir Allahtır ki sen o hü zamirini çıkartman için nefes verendir sana ne kadar şükretsem az rabbim senle dalga gecen o kadar acizki elinde olmadan istemeden seni zikretmeye mahkum her nefes alışında..:D
|
HUSREV
Seninle şahsi düzeyde işi kişisel ele alacak kadar seviye kaybı yaşamıyorum. Sen nerenden anlarsın beni ilgilendirmez, ben işin düşünsel boyutundayım banane senin nasıl imnandığından banane senin Hakkından? Yazın İade, bende aynen bunu söylemiştim zaten, tekrar edip boş kalabalık yapmana gerek yoktu, Tanrının nasıl yardım ettiği sorusunu-yazımın sonundaki sorumu- bırakda Tanrı cevaplasın.. acizliğini ne kadar da belli ediyorsun ve onla dalga gecerken bile *korkuyorsun elin gönlüne hakim olamıyor evet Allah'ını bilmem ama Hübüm'ü bilirim o öyle bir Hübü'dürki sen o ah zamirini çıkartman için nefes verendir sana ne kadar şükretsem az Hebem senle dalga gecen o kadar acizki elinde olmadan istemeden seni zikretmeye mahkum her nefes alışında.. |
Teba üsrev efendi..erşeya güliysın ba..deyasınkı,erbişeye ben bilırım.siz epten bilmezsinız ba..Hep ataysınız..ataysınız..teba Üsrev efendi,senin içinde “bu adam atıy” derler ba..Akademisyan makademisyen atıyba..Ayrıcama bu Arun Yayacıdır da süleyemaz –derler .dorumu ba..?
Ben dıyamkine ,içkimseye küçü görme ba canım cierim.Sona ,sanada tefe korlar bea. Sen akılsız görüysen ama,em akıllı emda çok okumuş adam doludur burda bea..Kuymasınnar senıda tefe.bak demedı dema..Bak benda inanırım Yaradana..ama fazla din lafı etmem.orda dururum.Sorular geliraklıma bea.sen maşala atlatmışın bu sorulara bea.iman güzelsenda..Bak kimseye takışmayasın burda..kalasın efendı efendı.güzel güzel sobet edelım epbirlıkta.. Kardeşin Arundur ba… * Adikalasın salıcakla bea.. (Hoşgörüne sığınırım.. :wink: ) Arun Kaya HaKa |
istersen yazıyı amuda kaldır istersen yak cevap kuranda o diyeceğini demiş en belagatli dille anlayana tabiki yoksa şahsi bir mücadele değil harflerini dilini anlayan nasıl bir kişiyle konuştuğuna anlar anlamakta edeptir biliyorsun...:)
|
çok şekersin ve sempatik diline bayıldım şoper bey pardon akan bey..:d
ben beni bilmem kendini bilmeyenler utansın yoksa kendimi alim ispat gayretim yok veya kendimi isap etmeye hiç niyetim yok sadece gayretim sizin kendinizi fazla bilmiş görmemeniz ve bilmediklerinizveya kavrayamadıklarınızda olduklarını göstermektir... bilmem anlatabildummi uşağum da..:D |
enteresan yazdıklarıma bu sefer karşılık gelmedi.
|
Tanrı vaattir sadece..
*Bir filmde duymuştum çok hoşuma gitmişti.. *" Hani oturup kendi kendine dua edersin ya, mesela kötü birşeyden kurtulmak için. İşte tanrı o duayı duymayan kişidir" *Gerçekten enteresan bir yorum olmuş. *Tanrı vaat eder, vaat eden tanrı vaat edilir. Vaat eden tanrıya ibadet edilir -tanrı vaatini gerçekleştirsin diye-. *Tanrı hep vaat olmuştur hiç somut olmamıştır. Peygamberlerse aynen bir -yalancı- politikacı. *Vaat ederler bize yine vaat eden tanrıyı. Vaat edilen tanrıda vaat ettiği için sürer gider bu vaatler.. *Sonuç olarak vaat eden politikacı pardon peygamber hayatını yaşar babalar gibi-eğer seçilirse aman inanılırsa- *Bizde bakarız öyle uzaktan. Ama ama ama diye geveleyerek.. *Gokhan007; * "bin *bir *çeşitte *güzellik *vermişdir.doğaya *bak *görürsün. gözlerinize *perde *inmiş *arkadaşlar *sizin.canınız *ne *istiyorsa *onu *görüyorsunuz." *Demişsin *Gökhan abim. Ben Sen O Biz Siz Onlar. *Göremiyorum göremiyorsun göremiyor göremiyoruz göremiyorsunuz göremiyorlar. *Kim görüyor?? *Sen mi görüyorsun?? *Veya benim görüp görmediğime nasıl karar veriyorsun. *Sen istesende istemesende ben senden fazlasını görüyor olamazmıyım? *Belkide senden azını görüyorumdur?? *Buna bu kadar emin olabilmene şaşıyorum doğrusu. *Ben sana göremiyorsun eminim desem sen de şaşırmazmıydın lan bu ne biçim adam bunla uğraşılmaz demezmiydin?? *Şimdi sen *etrafa bakıyorsun "bin *bir *çeşitte *güzellik *vermişdir." diyebilecek kadar görüyorsun. *Ben etrafa bakıyorum. Bin bir çeşit kusur ve hata görüyorum -hiç değilse bir yaratıcının yapmaması gereken yönden. *Şimdi benim dediim şeye sen hata değil diyorsun. Yine nereye geldik hayır sen yanlış görüyorsun o hata değişl işte yaratıcı şu şu yüzden. *Ama ben diyorum yinede bu bir hatadır işte -sen yanlış görüyorsun- hani yaratıcı şöyleydi böyleydi *Sonuç olarak laflar değişmiyor. Ne söylersek söyleyelim ne yaparsak yapalım. Sen yanlış görüyorsun diyoruz. Demesek bile içinden o çıkıyor. *Bence bundan kurtulması gerek insanların. *Nasıl mı kurtulacak?? *Çok basit.. *Önce bir diyecek acaba karşı taraf doğru görüyor mu? *Ben yanlış görüyor olabilir miyim? *Görüyorsam benim yanlışlarım neler doğrularım neler?? *Görüyorsa karşı tarafın yanlışları neler doğruları neler?? *Ama önce 2mizinde gördüğünü kabul edeceğiz. *Görüyorum görüyorsun görüyor görüyoruz görüyorsunuz görüyorlar.. * *Ben bunun için buradayım.. *Ancak sizin bunun için burada olduğunuza inanmıyorum. yazımın bu kısmını sildim.. Neden mi? Devamını oku anlarsın... |
Sevgili D.E tartışma bildiğimiz gibi somut, düşünsel şeyler üzerinden sürüdürülebilir, dini inanç egemenliğinde (yoğurt siyah kafası) ön yargısal ve elde var laf yönlü genellemeler ile, böyle muğlak oradan buradan dayatımlar ile sürdürülemez. Zaten bu konuda olduğu gibi her konuda bu yeterince açık.
Şimdi aşağıya bir örnek koyacağım, bakalım ifadeler ne kadar somut ve ne kadar ciddiye alınacak kadar nesnel! Göreceğiz ki sırf laf, sırf muğlak sırf genelleme ve önyargı. Ölümü gösterip hastalığa razı etmek gibi, doğayı gösterip bir ULUMANİTU var etmek. Bırakınız ULUMANİTU bu kadar aciz mi kendisini doğa yada gözlerin gördüğü elma, armutlar ile ifade ediyor olsun : ) "bin *bir *çeşitte *güzellik *vermişdir.doğaya *bak *görürsün. gözlerinize *perde *inmiş *arkadaşlar *sizin.canınız *ne *istiyorsa *onu *görüyorsunuz. Gokhan007;" Buna yanıtı vermiştim, HEBELEHÜBÜ yü göremeyenler için. Teşekkürler Gokhan007, siz olmasanız nasıl Hebelehübü'ye tapacak, iman edecek ve dua edecektik. Aman ha Hebelehübü'de kim demeyin, etrafınıza bakın, aynaya geçip kendinize bakın o zaman görürsünüz, yok hayır göremiyoruz der iseniz gözlerinize perde çekilmiştir, Hübüm size akıl(!!!) ve fikir(!!!!) ihsan eylesin! ------------ Bu arada Gokhan07 yazdıklarına bir cevap gelmemesi entersan mı, bak bende soruyorum banada bir cevap gelmiyor, bırakınız Tanrının vereceği cevapları vermeye çalışmaktan siz Tanrı mısınız? Yüce Tanrım, Hebelehübüm, bu aciz kulunun sorusuna ne olur bir yanıt ver. Sen esirgeyensin, bağışlayansın Sen ki yaratansın, tek yardımcımız tek yol gösterenimizsin, doğaya baktım, çevreme baktım kendime baktım seni gördüm(!!!) Rabbim(efendim), Hübüm, dualar ki Sanadır, insanlara nasıl yardım ediyorsun ya Hübüm ?????? Not: Lütfen kimse atlamasın soru Tanrıya sorulmuştur, o cevap verecek(aynen bu durum süpermeni beklemek gibi bir şey, mantıksızlığın içinde ancak böyle sorular olabilirdi, süpermen insana nasıl yardım ederse Tanrı'da öyle eder, aksi soru ortada !!) |
sevgili d.e yazını okumak beni mutlu etti çünkü neden biliyormusunuz şuan sizin bilim diye *iddaa ettiğiniz şeyi insanlar inanç diye sistemlerine dahil ediyor hem ideolojik anlamda hemde sosyolojik anlamda evet ne deseydim sizin allahınız yok ve inkar ediyorsunuz allah güldürsün mü deseydim bende böyle bir cümle çıktı akılman ama sen ne yaptın o olgunluğu korumadan hakeret etmeye başladın canın sağolsun çünkü o dediğin vasıflara sahip *olmadığımı biliyorum gocunacak çağıda çoktan geçtim tek diyeceğim bence bu ditede hakaretlerini konuşturacağına sahip olduğun bilgileri konuştur bu senin kişiliğini daha ön plana çıkaracaktır benim bildiğim şudur kim ne olursa olsun kalbini kırmak insanlığı başlangıçta işlediği en büyük suçtur ama biz bunu herzaman yapıyoruz değil mi...
diğer bir mevzu görmek ve farketmek yada onu idrak etrmek ne kadar birbirine yakın fiillerde olsa farklılıkları çok evet sizin görüş açınız hep yıkım noktasında tenkid noktasında fazlalamışlar hem odağınızı yalnışları bulmaya yönlendirmişsiniz onun için ne iyiyi bulabiliyor nede mutlu olabiliyorsunuz afedersin ama insanları yargılarken bile böylesiniz teneke ve sazan deyişin buna örnek diyelim ama bilmelisin ki ne kadar inanamasanda başkalarına saygın herzaman olmalı yada tahammülün yoksa yaşadığın hayatttan ne zevk alabilirsin nede biligiler bir kıymeti olur... sevgilerle..:) |
Sevgili HUSREV,
Sizler "Tanrı'ya inanmayan herkesi öldürün" temalı ayetlere inanmaktan ve bunların uygulayıcısı olmaktan vazgeçene kadar, bizler de size saygı duymayı öğrenmiş olacağız inanın... Sevgili D.E'nin haykırışları develere hendek atlatmanın bıkkınlığından mütevellit birer boşalımdır... Bu potansiyel hepimizde mevcuttur fakat bazılarımızda enerjiye dönüşüm frekansı yüksektir. Sevgili D.E de bu enerjist arkadaşlarımızdan biridir. Biliniz ki bu haykırışların sebebi, çağ fakiri stratejilerle birileri tarafından benliğimize bastırılmaya çalışılan cahil dürtülerdir. Sevgiler... |
Alıntı:
sevgilerle...:) |
Sevgili HUSREV,
Açıklamanızla meşru göstermeye çalışılan bu tarihi bakış açısına karşı yorumlar, bu sitede muhattaplarına onlarca kez aktarıldı. İçimdeki potansiyeli 'potansiyel halde' tutmayı yeğlediğimi tarafınıza bildirir, saygılarımı iletirim... Sevgiler... |
Hüsrev
*Eğer dediğin; *"sen * beni * güldürdün * ya * senin * inandığın * darvinde * seni * güldürsün.." * değilde, *"şuan *sizin *bilim *diye * iddaa *ettiğiniz *şeyi *insanlar *inanç *diye *sistemlerine *dahil *ediyor *hem *ideolojik *anlamda *hemde *sosyolojik *anlamda " *deseydin emin ol bunların bir tanesini dahi söylemezdim.. * Anlayacağın; *benim diyeceklerimi thunder bir güzel özetlemiş sağolsun.. *"Sevgili *D.E'nin *haykırışları *develere *hendek *atlatmanın *bıkkınlığından *mütevellit *birer *boşalımdır... Bu *potansiyel *hepimizde *mevcuttur *fakat *bazılarımızda *enerjiye *dönüşüm *frekansı *yüksektir. *Sevgili *D.E *de *bu *enerjist *arkadaşlarımızdan *biridir. Biliniz *ki *bu *haykırışların *sebebi, *çağ *fakiri *stratejilerle *birileri *tarafından *benliğimize *bastırılmaya *çalışılan *cahil *dürtülerdir. " *Emin ol hüsrev laftan anlamayana anlamadığı birşeyi anlatmak çok zor. *Eh kelime seçiminden dolayı senide onlar gibi sandım. *Lafın fayda etmeyeceğini bildiğim için hiç değilse geri kalan deveyi hendekten atlatmanın zorluğunu öğrensin dedim. *Çünkü bu bahsettiğim kişilere istediğin kanıtı ver ordan git burdan git olmaz tektabela her yol aynı yere çıkar. *Başka konularda bile konuşulmaz onlar ile. *Öyle biri olmamana sevindim.. *Mesajımı siliyorum -sana ait olan kısmını- *Ve sana bir özür borçluyum yanlış anlama için.... *Özür dilerim.. *Sağlıcakla kal.. |
Alıntı:
|
ozgur_beyin
"Febieyyi alai rabbikuma tukezzibani." rahman suresinde 17 kere aynen tekrarlanır... Hz. Muhammed zeki bir insan olarak görüyorsunuz 17 kere neden yazsın hele Allah o niye böyle yapsın... |
Alıntı:
|
basmagul bazı değerlere saygılı olman gerekmez mi? Beğenmeye bilirsin yada mantıklı gelmez ama begenenlerin özgürlük alanına girip hakaret etmek yanlıştır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tam bir mantık çelişkisi. Sizin görüşünüze göre bize bu dünyada nimet ve güzellikler vermiş peki size sorarım, bizi ve çoğu hayvanı mevcut sistem içinde yaratmış ne demek bu dış ortamdan azot çeşitli gazlar ve mineral almak zorundayız demek bunlar olmadan yaşayamayız peki Allah eğer bunları bize vermeseydi sonuç ne olurdu kimse yaşayamazdı :) yani etraftaki tüm yiyecek ve içecekler zorunluluk taşır bununda lütufla bir ilgisi yoktur. |
Tanrı bir çeşit frenleme sistemi amacıyla tasarlanmıştır. Arabamda brembo fren ekipmanı var nasıl olsa deyip basar gidersiniz ya hani, işte öylesine soyut bir güven vermek için tasarlanmış bir kurgudur tanrı versiyonları. En gerçek tanrı da dahil, tüm tanrılar insan beyninde siyasi birer kurgudurlar.
|
İnsan enteresan bir varlık.
Şöyle desek ; Nevro yu real hayatta sokak ortasında , sebepli yada sebepsiz dövüyorum , nevro yerde sürünürken bir elini bana doğru kaldırıp , eyy yüce fabvula , bana yardım et , beni koru dese ve bende dövdüğüm bu kişiyi kaldırıp ufak tefek pansuman yaptıktan sonra en yakın hastahenin en güzel odasına tedavi olmaya götürüp ona paşalar gibi baksam ve nevronun bana SÜKÜR edip , önümde yerlere kapandığını görseniz ne düşünürdünüz ? Bu olayı birde Nevro nun hiç bir haberi yok iken , nevroya gizli planlar kurarak yaptığımı ve yine nevronun önümde tapındığını görseniz ne düşünürdünüz. Allah plan kuranların en iyisidir mi derdiniz ? Her şeyi tanrının yaptığını ve icra ettiğine inanan bir insan başına gelen felakette , kendisine felaketi yaşatana neden yardım et bana der. Ola ki bu derten kurtulunca "Allahım sana SÜKÜRLER olsun " Ola ki bu dert kalıcı olsa "Allahım beni sınıyor " gibi abuk subuk söylemler üretirler. Yine söylüyorum , şükür yalaka kişiliğin dışa vurumudur. Not : Kurduğum hikaye örnek vermek içindir , hiç bir gerçekliği yoktur. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:57 . |