08-08-2007, 20:57
|
|
Üye
|
|
|
|
tanri nasil yardim eder? merak ediyoruz!!!
tanrilar insanlarin yarattiklaridir...
ama insan kendi yarattigi seylere tapabiliyor ne yazik ki!
tanriya tapmak mi?
olmayan bir seye tapmak...
tanrilar insanlardan ne ister peki?
bircok sey ister...
ama evrenin degismez bir fizik kurali vardir:
belli bir seyi almak icin, onun karsiliginda bir sey vermek lazimdir...
tanri ne verir?
hicbir sey!
peki ne alir?
inananlarin herseyini!
aslinda alanlar tanrilar degil; tanrilari yaratan insanlardir...
ve daha sonra bu isten cikar saglayanlardir...
papazlar gibi ornegin...
ya da vatikan gibi...
tanriya inanmakla insan ne kazanir ne kaybeder peki?
ya da tanriya inanan biri simdiye kadar tanridan ne gibi bir yardim gormustur?
goren varsa bizimle paylassin...
belki tanriya inanirim bu suretle :-)
Antitheism for Atheism
|

08-08-2007, 22:39
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: tanri nasil yardim eder? merak ediyoruz!!!
Sen inanmasan,ben inanmasam nasil zengin olur din baronlari.
|

09-08-2007, 00:37
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
tanrı depremler seller ve salgın hastalıklarla bi çok kez insanlıga yardım elini uzatmıştır...
ve inananlar tarafından halada uzattıgı savunulmaktadır....
http//dolfen.blogcu.com/
Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
|

09-08-2007, 02:23
|
|
|
Aphrasijab,
"tanri ne verir?
hicbir sey!" yazmış.aynanın karşısına geç bak baklım ne verdiğini çok iyi görürsün.aynada gördüklerinin hiç birini sen istemedin.çevrenede bak.doğaya bak.bir çok şey vermiş bizlere ve bu verdiklerinin yanında bizden çok az bir şey istiyor.
"ya da tanriya inanan biri simdiye kadar tanridan ne gibi bir yardim gormustur?" yazmış.ebedi huzur ya da ebedi azap vadediyor.
öldükten sonra anlarsınız ama iş işten geçmiş olur o zaman.
ölüm olmasaydı sizin yazdıklarınızın hepsine doğru diyebilirdik.ama ne kendi isteğimizle doğuyoruz ne de kendi isteğimizle ölüyoruz.elimiz kolumuz bağlı yani bir çok şeyde olduğu gibi.
dolfen,
bin bir çeşitte güzellik vermişdir.doğaya bak görürsün.
gözlerinize perde inmiş arkadaşlar sizin.canınız ne istiyorsa onu görüyorsunuz.
|

09-08-2007, 03:06
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
gokhan007,
tanrı ebedi huzur yada ebedi azap vaadediyo diosun ama bu dünya için konuşuorz,
Aphrasijab'ın inanan bri şimdiye kadar tanrıdan ne gbi bi yarar görmüştür sorusunun cvbı bu deil sanırım..
dediin gbi bu bi vaad ölümden sonraki hayat için..
ölüm olmasaydı sizin yazdıklarınızın hepsine doğru diyebilirdik demişsin
bide ben bu kısmı anlayamadm.. herkes sonsuza kadar yaşasaydı o zaman evet tanrı yok diyebilrdin yani?
-öle bi yaşam çok saçma olurdu o ayrı, amaçsız bi yaşamdada din gbi araçlara grk olmazdı -
sırf ölüm var diyemi inanıyosun yani ölüosak bundan sonrada bi hayat olmalı
ve de bi tanrı..
o tanrıyı hoş tutmalıyımki sonsuz huzuru tadıym..
?
|

09-08-2007, 03:28
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili *gökhan, dünyadaki milyonlarca canlı türünden ,bir tek insan öleceğini biliyor. Bu yüzden insan
ölüm korkusuyla , bir fenomen yaşıyor. Bu fenomenin adı''öldükten sonra ,bir şekilde yaşamaya devam etmektir''
Öldükten sonra insanın yaşamasını sağlayacak bir tek güç! vardır *oda tanrı veya tanrılardır.
*Bak güzel kardeşim, Ölüm korkusu o kadar ruhunuza işlemişki, islamdaki çarpıklıkları bile görme cesaretini gösteremiyorsunuz. Hep ,AMA.... *ile başlayan sonu gelmez savunmalara başlıyorsunuz.
Al sana kurandan bir çelişki. Tanrı muhammede ne gönderdiğini unutup , tekrar yaparmı yapmaz.
işte bir tekrar. HARFİ HARFİNE AYNI.
bakara *47- ve 122. arapça okunuşunu türkçe yazmaya çalışacağım. kuranı yüzünden okuyabiliyorsan kontrol edersin veya ettirirsin.
47-ya beni israilezkuru niğmetiyelleti enamtü aleyküm ve enni faddaltukum alelalemin.
bakara122 ya beni israilezkuru niğmetiyelleti enamtu aleykum ve enni faddaltukum alel alemin.
şimdi buna ne dersin.
|

09-08-2007, 03:41
|
|
Üye
|
|
|
|
Tanri vaadlerle yardim eder..bu dunyada itilip kakilmis,somurulmus *yoksul kadinlara obur dunyadaki cennet vaadi bulunarak yardim etmis kutsal kitapta..bunun sartinida ortunursen diye koymus..Bu dunyadan umudunu kesen kadin napsin,elbette bu altin vaad icin sarti yerine getirecek.cennet vaadi,sonsuz huzur vaadi.
cok eskiden de boyleydi,
.Osmanlı toplum yaşamında din çok etkin bir kurumdu. Devletin yönetimi dini kurallara bağlıydı. Ancak, İslâmiyet, erkeği kadından üstün sayar. Bunun en belirgin kanıtları, kadının miras hukukuna göre erkeğin aldığının yarısını alması, mahkemede iki kadın tanığın bir erkek tanığa eşit olabilmesi.
İslam dininde kadının erkek karşısındaki yerini belirleyen hadislerden bir iki örnek vermek yararlı olacak. "Kocanın eşinin boynundaki hakkından birisi, onun nefsini istediği zaman, o, devenin sırtında ise dahi, nefsini kocasından men etmemelidir." (Kadınlara Hitap-Hadis'i Şerifler - Arapçadan derleyen Tekirdağ Müftüsü Ali Arslan, Arslan Yay. 2. baskı, 1971, s. 30) Bir diğer deyişle, "devenin üstünde de olsa (yani yola gitmek üzere de olsa) eğer kocası kendisi ile sevişmek istemişse derhal inip erkeğin şehvetini giderecek... Ve cennetin annelerin ayakları altında olduğunu düşünüp teselli bulacak." (Aytunç Altındal -Türkiye'de Kadın, s. 79) Yine hadislerden; Resulüllah: "Eğer kocanın tepesinden ayağına kadar bütün bedeni irinler içinde kalıp hanımı o irinleri lisanîyle (diliyle) silerse, yine de ona karşı teşekkür etmek vazifesini eda etmiş sayılmaz." *
ama..Erkeğin kadından üstün olması, ekonomik nedenlere; erkeğin kadını beslemesine, ona kendi malından sarf etmesine dayanir.yoksa baska nedenden degil..
saygilar
|

09-08-2007, 04:03
|
|
|
lillith,
dünya da bir çok şey vermiştir bizlere yazmış olduğum gibi doğaya bakın.aynanın karşısına geçip kendinize bakın.ve samimi dua edip isteyene de veriyor istediğini.yaşadım biliyorum ve burada ki olay tamamıyle olayı idrak edebilme meselesi.
ölüm olmasaydı-ki bu imkansız bir şye,her canlı varlık ölüyor hayvandan tutun çiçeğine kadar tüm canlılar ölüyor- diyebilirdik yazdım kesin bir ifade kullanmadım.sadece ölüm olduğu için inanan biris değilim.
"yani ölüosak bundan sonrada bi hayat olmalı Rolling Eyes
ve de bi tanrı..
o tanrıyı hoş tutmalıyımki sonsuz huzuru tadıym..
?" yazmışsın ve kısmen doğru olanı yazmışsın. hoş tut ki öldükten sonra hoşnutluk içinde kalasın.tanrının varlığını ve öldükten sonra ki hayatı tamamiyle ölüme bağlamamalıyız.
ozgur_beyin,
"Bak güzel kardeşim, Ölüm korkusu o kadar ruhunuza işlemişki, islamdaki çarpıklıkları bile görme cesaretini gösteremiyorsunuz." yazmışsın.bunu da nerden çıkardın.ölümden korktuğumu kim söyledi ki sana.Ölümden korkmuyorum.
cevabımda AMA kelimesini kullanmadım.ve yine soruyorum bunu da nerden çıkardın?
yazdığın ayetlerde hiç bir çelişki yok ve gerçekten o ayetler Kuran ın Hak bir kitap olduğunu kanıtlıyor.orada unutma meselesi(haşa) yoktur.orada israiloğullarına bir dönem vermiş olduğu nimetleri hatırlatıyor ve vurgu yapıyor.zaten israiloğulları bu ayetlerden bir şeyler anlasalardı şimdi hiç kan akıtmazlardı.o kadar vurgu yapılmasına rağmen anlamıyorlar.
eylull,
müslüman olan çok zengin kadınlarda var.
Osmanlı da din etkiliydi ve o yüzden o kadar genişledi.zamanın süper gücü oldu görüyorsunuz din gitti gri kalmış ülkelerden birisi gibi olduk.bu tamamen dinimizi eskisi gibi koruyamadığımızdan başımıza gelmiştir bence.
erkekle kadını bir tutamayız.ikisininde birbirlerine göre üstün tarafları ve zayıf tarafları vardır.
bakınız eşitlik: (Nisa)32- Allah'ın kendisiyle kiminizi kiminize göre üstün kıldığı şeyi (malı) temenni etmeyin. Erkeklere kazandıklarından pay (olduğu gibi), kadınlara da kazandıklarından pay vardır. Allah'tan onun fazlını (ihsanını) isteyin. Gerçekten, Allah her şeyi bilendir.
konulara tam anlamıyle hakim olabilmek için Kuran'ı tam anlamıyle bilmek gerekir.
|

09-08-2007, 08:15
|
|
Üye
|
|
|
|
Allahınız severseniz nasıl bir mantıkk bu ya gerçekten olayı o kadar yüzeysel bakıyorsunuz ki sazan olsanız inanın elimden kurtulamazdınız
tanrı nasıl yardım eder demiş ve kalıp bir cümle ile başlamış....neymiş tanrılar insanların yarattıklarıdır aphrasijap sen beni güldürdün ya senin inandığın darvinde seni güldürsün...
madem insanlar herşeye gücü yeten herşeye kadir bir şeyi yaratmış o zaman yaratma fiilini ve insanı incaleyelim nasıl bir durummuş....
arkadaşlar herşeyin bir kaidesi olduğu gibi yaratma işi veya fiiilininde bir kaidesi var eğer ben bir şeyi YArattım diyorsanız şu 3 şeye sahip olmalısınız *1.kudret(güç) 2.ilim(biligi) 3.irade (seçme ve yöneltme hakkı) evet örneğin bunu bir basit örnekle değerlendirelim diyelim biri geldi ve dedi ben çiçeğin yaratıcısıyım mantıken ne olmalı birincisi ciçeğe yaratıcı olan ona yardım eden güneşe havaya toprağa suya ışığa elemente mikroba dahi hükmedmesi ve onları *kullanabilecek hizmetçi yaptıracak bir güce sahip olmalıdır değil mi...
2.si yine bir bitki üzerinden gidersek bitkiyi yaşatması için gerekli hormon bilgisi gerekli botanik bilgisi toprak bilgisi ışık bilgisi vs sonsuz bir ilime sahip olmalıdır değil mi...
3.sü öyle bir iradeye sahip olmalıdır ne onun yönlendirsin nede ona hükmedebilsin çünkü o çiçek mükemmel ve sanatlı olamaz yoksa sadece onun iradesine mahkum olmalı herşey yoksa düşünsenize biri çıkıp hayır öle değil benim dediği gibi derse düşünün kim kimin yaratıcısı ve çiçeğin hali nasıl olduğunu ama öle değil demi sonsuz bir irade sonucu her canlı ve cansızda bir sanat ve mükemmellik hakim...
evet şimdi bunu ve özellikleri insana soralım evet insan yaratmaya malik mi :;
insan kendini korumaya ailesine bakmaya karnnı doyurmaya mahkum kendini rızkından ve geleceğinden aciz bir mikroba yenilecek kadar *zayıf *bir oksijen alamayınca hayatını bitirecek kadar fakirken nerde yaratıcı olmak sorarım nerde kudret daha kendi beyninin %10 nu 2000 yıla kadar keşfedibilen hastalıklara çare bulamayan damarların dahi nerde olmatan midenin keşfini yapamayan birinde ilim nerde *daha hakiki evliliği ve mutluluğu seçemeyen kendini ateş atmak üstüne olamyan insanda nerde irade ki bir şeyi yaratsın işte mantıksa burda herşeyi sınıflandırdık aklı olan kabul eder olmayan çıkarır ATAR SİZ BU KADAR ŞEYE ACİZSİNİZ HAŞA aLLAHI YARATACAKSINIZ EŞŞEK MUZAAF BİR EŞŞEK OLSA BEN BUNU DEMEM DER KAÇAR NE OLUR ŞU SAPLANTILARDAN KURTULUN VE HAKİKATİ BULUN
|

09-08-2007, 10:46
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Yardımların en yardımı hayırların en hayırlısı şüphesiz Hebelehübüm'ün iyilikleridir. Şimdi inanmayanlar çıkacak yüce Rabbim Hebelehübü'ye. Oysa gidip bir ayna karşısına geçip şöyle bir baksa boyuna posuna, orada anında görecektir yüce Hebelehübüm'ü. Hebelehübüm ki yaratandır, hebelehübüm ki bağışlayan ve esirgeyendir.
Nasıl olurda bu aciz mendeburlar yaratan Hübü'nün yarattığı orta yerde iken nasıl böyle nankör olabilirler aklım almıyor. Hem konuşacak hem yazacaksın ama hemde o konuşan dillerini yüce Rabbim Hübü'nün verdiğini unutacaksın. Elbette Hübü hiç bir duayı karşılıksız bırakmaz, şüphesiz, koşulsuz, mutlak, kesin karşılıksız bıraktığı tek bir dua dahi olmamıştır. Yeterki canı gönülden ve Hübüm'ün çizdiği sınırları aşmasın. Öyle ki şimdi Kuş eyle uçur beni ya Hübü diyecek olsa birisi, bire zındık Hübü sana akıl vermiş fikir vermiş izan vermiş, kuş olsaydın zaten böyle bir şey diyemezdin, uçmak istiyorsan zaten Hübü sana bunu binlerce yıl önceden müjedelemiş, mnasıl yapacağınıda açıklamış.
DUA Suresi
24. Ey iman edenler, görmezmisiniz o uçsuz bucaksız evreni. Kendinize bakıp hayret ediyorsunuz evrene bakıp hayret ediyorsunuz da hiç mi hayret etmezsiniz sizin hayret ettiğiniz bunca şeyi yaratan Hübü için düşünmeniz gerekenleri.
25. Yıldızları ki gökyüzüne birer fener gibi yaktık. Tek bir tane bile boş bir ışık göremezsin. Kuşların uçuşu gibi süzülürler gökyüzünde.
Bakın yüce Hübüm nasılda binlerce yıl evvelden müjdelemiş, bugünün uzay mekiklerini? Hatta yüce Hübüm bunları söylemese idi, bu gün bir uzay mekiğinden değil bir tahtirevalliden bile söz etmek mümkün olmayacaktı! Elbette yüce Hübüm bize akıl, fikir vermiştir daha hangi yardımdan söz edebiliyorsunuz!
Yüce Hübüm her ama her bir duayı kuşkusuz, şüphesiz, mutlak, kesin duyandır, iştendir.
Saygıdeğer, sevgili, aziz, muhterem din kardeşim Aphrasijab,
Hübü seni doğru, dost doğru yola davet ediyor. O ellerin, ayakların, gözlerinin nuru, aklın ve fikrin için bir kez düşün Hübü olmasa idi Sen'de var olamayacaktın ve Hübüm evreninde, bizlerinde her şeyin mutlak tek sahibi ve hakimidir. Alnın secdeye vardığında Hübü, elin eline kavuştuğunda Hübü, rızk için, nimet için Hebe olan ulu Hebelehübüm(H.H) sana hidayet versin inşhübüllah. Amenühübülü, Amenühebele. AmonHübü. Hübü tek bir zerrenin bile içinde gizli olan yüce yaratıcımız, bize yardım et, bizi bağışla, bize ihsan eyle, bize AKILLL!!! ve fikir Eyle yahübüm.
Sen'den ümit kesenler böyle abuk subuk yazıp, İblis'e kanıyorlar. Hübüm onları Beelzebub'a teslim eyler inşhübülühübü. Ya Hübüm bunlarıda mı okuyacaktık, nasıl olurda Tanrı insana nasıl yardım eder diye sorabiliyor bu aciz kulların ? ? ?
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|