![]() |
Özgür Beyin...
Benim yaşamımın büyük bir bölümü ,sünni islamla iç içe geçti.
İlk okulu bitirdikten sonraki, bir yılımı ''kuranı daha iyi *öğrenmek'' için ,süleymancıların tekkesinde geçti. Daha sonra İ.H.O. *başladım. Gidenler bilir, o okulda ,akaid, arapça, siyer din dersleri v.b. okutulur. Bunların içinde, beni en çok etkileyen (olumsuz) din dersleriydi.Din dersleri ,bana arzuladığım heyecanı vermiyordu. Söylemleri basit geliyordu. O zamanki aklımla,'' biz çocuk olduğumuz için'' dini biraz sığ veriyorlar, diye düşünürdüm. Orta okul bölümünü bitirip, lisesine geçtiğimde, cep harçlıklarımı biriktirip, diyanetin türkçe mealini almaya karar verdim. Benim şartlarıma görede ''pahalı''bir kitaptı. Okul çıkışı sahaflara gidip kuran mealini aldım. Sonsuz bir heyecanla otobüse binip evin yolunu tuttum. *O an okumaya başlayacaktım, ama otobüsün ışıkları okumamı engelliyordu. Ve ,eve geldim .AYNI HEYECANLA kuranın meallerini okumaya başladım. Okudukça ''heyecan'' *yerini hayal kırıklığına bıraktı. Bana okutulanlarla ''allahın kitabı'' arasında pek bir fark yoktu. Bende çözülme başladı ve sonunda tam bir ''ALLAHSIZ'' *oldum. * Ben interneti ,hep bilgi amaçlı kullanıyordum. Bu site gibi , düzeyli yazıların yazılıp, konuşulduğunun farkında değildim. Genellikle geyik sohbetleri yapıldığını zannediyordum. Bir gece kızım ''baba senin adamının (turan dursunun) sitesi var'' deyince ilgilenmeye başladım, ve çok beğendim. Çünkü halk içinde söyleyemeyeceğin şeyler, burda rahatça *yazılıp söylenebiliyordu. Ve kızımın yardımıyla üye oldum, bir senedirde burdayım. |
Re: ÖZGÜR BEYİN
imzan beni çok etkiliyor...çevremde bu tip insanlar çok fazla...
|
Sevgili kompLeks ; Bu çok bilmiş fıkracının *:P *imzası bir seni etkilese ne ala. Kimleri etkilemiyor ki ? *:lol: *:lol: Sevgili özgür_beyin ; Kızına sevgiler.O olmasa seni nasıl tanıyacaktık sonra ? |
fıkracımı ben bu özelliğini hiç duymadım...belki biz de nasibimizi alırız bi gün bu fıkralardan...
|
alırsın kompleks.
|
hadi bahaLım !
|
TEMELİN KEDİSİ
*Temelin dişi bir *siyam kedisi varmış.Başka yavrularının olmaması için ,kediye köpek gibi tasma takarak her akşam dolaştırıyormuş * *Bir gün kedisini gezdİren Temel dursunla karşılaşır, Dursun'' Ula a bu kediyi niye köpek gibi, dolaştırıyorsun. * *Temel, başka kedilerin onu becermemesi için böyle tasmayla dolaştırıyorum, kendi başına dışarıya bırakamıyorum * * Dursun demişki'' Ula kediler benzin kokusundan hiç hoşlanmazlar, dışarı saldığın zaman, sür benzini *sırtına erkek kediler ona yanaşmaz'' * Temel ,Dursunun dediğini denemiş ,hakikaten erkek kediler, Temelin kedisine hiç yanaşmamış. * *Birgün Temel ,yine kedisine benzin sürerken, komşmunun çocuğu ''Temel amca ,kediye niye benzin sürüyorsun'' Diye sormuş? * * Temel çocuğa gerçeği söylememeyip,'' benzin sürünce daha ii gidiyor'' demiş.bir gün Temelin kedisi eve gelmemiş.Sokağa kediyi aramaya çıkınca ,komşunun çocuğu Temeli görür. * * Temel amca kedinimi arıyorsun? Diye sormuş? * * Evet kedimi arıyorum demiş..Temel * * Komşunun çocuğu * * Temel amca, senin kedinin benzini bitmiş, ilerdeki köprüde iki tane erkek kedi onu itiyorlardı. demiş |
:) *:D *:o *:lol: *:lol: *:lol:
* *benzini bitmiş çok güzel ya... :lol: *:lol: *:lol: |
:)
|
:lol: *:lol: *:lol:
Bu akşam herkesin keyfi yerinde. Sn. ozgur_beyin iyi ki buradasınız ve sizleri tanımıma fırsatımız olmuş. Ama en büyük özelliğinizi eklemeyi unutmuşsunuz. Tüm espiri ve dünya görüşleriniz doğum yerinizdendir bilesiniz. *:wink: Hatalarımı, cehaletime bağışlayın |
Sevgili Özgür Beynim,
doğru söylüyorsun, " Sorun cahil olman değil,kendini *alim *sanman " benim *ve bir çoğumuzun sorunu bu... :) Sevgilerimle.. |
Sevgili Aldostu'm maalesef öyle.Herkesin çevresinde böyle yüzlerce tip vardır. Bende makina işiyle uğraşıyorum. meslektaş sayılırız. Ben, metrik dişle whithwort diş arasındaki ,farkı bilmeyen alim! eşşeklerden
çok makina!!! dersi !aldım. |
Sevgili özgür, hafta sonu Konya'lı bir arkadaştan öğrendiğim fıkra ( o gerçekten yaşandığını söylüyor) ile sana katılayım;
* * *Cuma namazı için gerekli sayıya ulaşamayan köy cami imamı ile, cumaya hevesli mümin namazı kılabilmek için köyde bir erkek aramaya çıkmışlar. (muhtemelen herkes tarlada olduğu için) Kimseyi bulamadan camiye geri dönerken yolda köyün delisine rastlamışlar. İmam hemen atılmış ; * * * * * -Len Yusuf gel bizimle cuma namazı kıl sana tütün alıcaz. Tütünü duyan Yusuf seğirtmiş imam ve tek kişilik cemaatın ardından. Camiye gelince hadi abdest alalım demiş. Yusuf "üçkağıda" gelmeyecek birinin uyanıklığı ile ; * * -......tir lan, suluysa iki tütünden aşağı olmaz *bu iş !!! demiş. |
Sevgili Özgür Beyin,
İmam Hatip'i bitirmeden mi Allahsız oldun? |
Sevgili Özgür Beyin
Senin bir zamanlar Süleyman Hilmi Tunahan ögrencisi olman beni hic sasirtmadi :) Dini Imani Para olanlar ile Dini ve Imani mi ögrendin ? Süleymancilar yaz aylarinda Kurani Kerimde 3 dedigi , müslümanlarin büyük cogunlugu gelenek halinde 5 vakit kildigi namazi , 4'de indirmelerinde ne gibi bir tepki verdin ? Allahi varligini ve yoklulugunu sorgulamadan önce , bu Dini Imani para olan cemaati hic sorgulama geregi duydun mu ? Süleymancilarin "margarin" yagini haram kilmalarina karsi ne gibi bir durus sergiledin ? Herseye bilimsel bilimsel , ve mantiksal mantiksal bir gözle yorumlayan arkadaslar, neden bunu önce kendi deger yargilari acisindan yapmazlar ? |
invitatio, ben bu *din *işine babamın ''dinini ,diyanetini bilen'' *bir çocuk yetiştirme gayretinin neticesinde bulaştım.
*öpmüşüm hilmi'sininide tunahanı'nıda, o yaşta bir çocukta , bunlar oranın müslümanı, onlarburanın müslümanı diye tefrik edecek düzeymi var. o yaşta ,bir tane din, bir tane peygamber, bir tane allah var zannediyorsun. dünyanın hiç bir yerinde hiç bir dinde parayı sevmeyen tarikat yoktur.adı ne olursa olsun, tarikatlar YOLUNACAK KAZ, üretme merkezleridir. bunun böyle olmadığını savunan, artık yolunmaya hazır yetişmiş kazlardır. yolunacak kazlar, önce bir odada tunahanın resmiyle başabaşa bırakırlar. bu ritüel ,kaz yetiştirme çiftliğine kayıt törenidir. hepsi bu. gerisini ne kadar cafcaflı anlatırlarsa anlatsınlar. osuruktan tayyaredir |
Sevgili Özgür Beyin
bende diyorum ki evet cocuk yasta girdin...ve uzun yillar icinde yetisdin (yetismek zorunda kaldin) "aklin" o zamanlarda dogal olarak hersey "ermiyordu".... ama simdi ? simdi "olgunlastin" aklin eriyor....ve böyle olunca, o yasadiklarini sorguluyorsun....ve sonra eline müslümanlarin Kurani Kerimi alip , kendi yasadiklarin ile , kendinin anladigin kadari ile ayetler yorumluyorsun.... ve inkar ediyorsun... bence bu gibi sartlandirma icinde olup ....inkar etmemekten baska da yolun yok.... kendi adima konsumam gerekirse....cok sükür....ne mezhep imamina nede tarikata gerek duydum, Allaha itaat icin.... |
Alıntı:
katılıyom |
invitatio, nasreddin hoca' nın eşşeği kaybolmuş. başlamış aramaya, epey bir aradıktan sonra, hem türkü
söylemeye hemde, eşşeiği aramaya devam etmiş. komşunun birisi ,''bu neşe ne, hoca ne yapıyorsun?'' -eşşeğimi arıyorum, deyince komşususu - böyle eşşek aranırmı hocam? türkü söyleyerek. deyince , hoca. - şu son bir tepe kaldı. eğer ordada eşşeği *bulamazsam sen seyret bendeki vaveylayı. şimdi invi senin son ''tepen'' *kuran kalmış. ondada ''saklı gerçekler'' olduğuna kendini inandırarak eşşeği aramaya devam ediyorsun. biraz daha, bilinçlenirsen son tepenin arkasındada ,bir şey olmadığını göreceksin. beni dinsiz eden ,ne tarikat nede başka amillerdir. bizzat kuranın tanrısı, ve kuranın kendisidir senin itibar etmediğin hadislerin yüzde doksan dokuzunun uydurma olduğunuzaten ,ilahiyatta anlıyorsun. al ebu hureyre denen madrabazı *DEDEM KORKUT, gib almış eline kopuzu! soy soylamış boy boylamış bakalım *uyduruk ne hadis söylemiş. |
Burada yanlış olan bir söz var, İnvitatio İNKAR!!
Bu sözden vazgeçmemiş forum konusu gördüm mü geriliyorum, İNKAR nedir yahu! Vazgeç Ozgur_Beyin, Kızılderililerin Ulu Manitusu'nu oku, illa İslamiyet yok, başkasınınkini oku, kabul etmezsen İnkar etmiş olacaksın, sen inkar edince o şey her ne ise var sayılacak. Kabul zorunluluğu ile insan ne okursa okusun, yinede Hindistan Papağanı olmamalı.. Basma kalıp şeyleri aşın artık aşın, heleki mevzu insan olunca bunu yapmayın! |
fıkraları çok sevdim. :)
|
Sevgili özgür_beyin
Okudukça ''heyecan'' *yerini hayal kırıklığına bıraktı. Bana okutulanlarla ''allahın kitabı'' arasında pek bir fark yoktu. demişsin Ne bekliyordun Kuran'dan onu anlamadım . Imam-hatip'e gidiyor , Ayetullah'ı beyenmiyorsun. Sen mesela ne yazmasını beklerdin orada ? |
siteye hos geldin özgür beyin *umarim abdulski gibi *yildirim gibi gelip simsek gibi gitmezsin
|
siteye hos geldin özgür beyin *umarim abdulski gibi *yildirim gibi gelip simsek gibi gitmezsinSCARFACE
SEVGİLİ SCARFACE ÇOK dikkatlisin :lol: *:lol: |
:lol: *:lol: *:lol:
|
Re: Özgür Beyin...
özgür beyin ben cok dikkatliyim *o mesaj abdulskiyeydi,kizim sana söylüyorum gelinim sen anla,cin gibi bir göründü hemen kayboldu *oysa ben onun yazilarini bekledim *coklari meraba deyip kayboluyordu ama abdulski bir tarikat adamiydi isterdim birseyler yazsinda okuyalim.selamlar
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:11 . |