Benim yaşamımın büyük bir bölümü ,sünni islamla iç içe geçti.
İlk okulu bitirdikten sonraki, bir yılımı ''kuranı daha iyi *öğrenmek'' için ,süleymancıların tekkesinde geçti.
Daha sonra İ.H.O. *başladım. Gidenler bilir, o okulda ,akaid, arapça, siyer din dersleri v.b. okutulur.
Bunların içinde, beni en çok etkileyen (olumsuz) din dersleriydi.Din dersleri ,bana arzuladığım heyecanı vermiyordu. Söylemleri basit geliyordu.
O zamanki aklımla,'' biz çocuk olduğumuz için'' dini biraz sığ veriyorlar, diye düşünürdüm.
Orta okul bölümünü bitirip, lisesine geçtiğimde, cep harçlıklarımı biriktirip, diyanetin türkçe mealini almaya karar verdim. Benim şartlarıma görede ''pahalı''bir kitaptı. Okul çıkışı sahaflara gidip kuran mealini aldım.
Sonsuz bir heyecanla otobüse binip evin yolunu tuttum. *O an okumaya başlayacaktım, ama otobüsün ışıkları
okumamı engelliyordu. Ve ,eve geldim .AYNI HEYECANLA kuranın meallerini okumaya başladım.
Okudukça ''heyecan'' *yerini hayal kırıklığına bıraktı. Bana okutulanlarla ''allahın kitabı'' arasında pek bir fark yoktu.
Bende çözülme başladı ve sonunda tam bir ''ALLAHSIZ'' *oldum.
*
Ben interneti ,hep bilgi amaçlı kullanıyordum. Bu site gibi , düzeyli yazıların yazılıp, konuşulduğunun farkında değildim. Genellikle geyik sohbetleri yapıldığını zannediyordum.
Bir gece kızım ''baba senin adamının (turan dursunun) sitesi var'' deyince ilgilenmeye başladım, ve çok beğendim.
Çünkü halk içinde söyleyemeyeceğin şeyler, burda rahatça *yazılıp söylenebiliyordu.
Ve kızımın yardımıyla üye oldum, bir senedirde burdayım.
*Temelin dişi bir *siyam kedisi varmış.Başka yavrularının olmaması için ,kediye köpek gibi tasma takarak her
akşam dolaştırıyormuş
* *Bir gün kedisini gezdİren Temel dursunla karşılaşır, Dursun'' Ula a bu kediyi niye köpek gibi, dolaştırıyorsun.
* *Temel, başka kedilerin onu becermemesi için böyle tasmayla dolaştırıyorum, kendi başına dışarıya bırakamıyorum
* * Dursun demişki'' Ula kediler benzin kokusundan hiç hoşlanmazlar, dışarı saldığın zaman, sür benzini *sırtına erkek kediler ona yanaşmaz''
* Temel ,Dursunun dediğini denemiş ,hakikaten erkek kediler, Temelin kedisine hiç yanaşmamış.
* *Birgün Temel ,yine kedisine benzin sürerken, komşmunun çocuğu ''Temel amca ,kediye niye benzin sürüyorsun'' Diye sormuş?
* * Temel çocuğa gerçeği söylememeyip,'' benzin sürünce daha ii gidiyor'' demiş.bir gün Temelin kedisi eve gelmemiş.Sokağa kediyi aramaya çıkınca ,komşunun çocuğu Temeli görür.
* * Temel amca kedinimi arıyorsun? Diye sormuş?
* * Evet kedimi arıyorum demiş..Temel
* * Komşunun çocuğu
* * Temel amca, senin kedinin benzini bitmiş, ilerdeki köprüde iki tane erkek kedi onu itiyorlardı. demiş
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Bu akşam herkesin keyfi yerinde.
Sn. ozgur_beyin iyi ki buradasınız ve sizleri tanımıma fırsatımız olmuş.
Ama en büyük özelliğinizi eklemeyi unutmuşsunuz.
Tüm espiri ve dünya görüşleriniz doğum yerinizdendir bilesiniz. *:wink: