![]() |
bi ordan bi burdan...
ben gerilla,
dersim'in xozat ilçesinde doğdum. daha sonra istanbul'a ailemle beraber göçtüm. kaç kardeşiz bilmiyorum, kaç tane amcam-dayım var, bilmiyorum. sülalemden kaç kişi size göre hain, bize göre kahraman oldu onu iyi biliyorum. sülalemden kaç kişi size göre kahraman, bize göre hain oldu onuda iyi biliyorum. lakin bilmediğim başka şeylerde var, iki kardeş niye birbirini vurur ve bu kahpe düzen neden yüzyıllardan beri gelip gider? |
Re: bi ordan bi burdan...
Sevgili gerilla, sanal militanlığı bırakıp ''insan'' olma *yoluna girmişsin.Bizler, ne bir ırka ,ne bir düşünceye
nede bir kişiye ,düşman değiliz. bunu hiç unutma içindeki kin duygularını ''senden'' olmayana karşı köpürtme. bizim bir tek kimliğiiz var ''insan olmak''. gerisi lafı -güzaf. |
Ben birşey daha biliyorum. Senin "Dersimm" olduğunu.
Ve bu kahbe düzende, kardeşin kardeşi vurmasında senin gibi Kürt ve Türk ırkçılarının rolünün büyük olduğunu. Eğer birileri Türkçülük, diğerleri de Kürtçülük yapmaktan vazgeçerse özgürlük, demokrasi, barış mücadelesinde sonuca ulaşmak daha kolay ve acısız olacak. Bunun için de saplantılardan kurtulmak örneğin Tunceli'ye inatla Dersim dememek, ister Atatürkçü olsun, ister Aydınlıkçı, ister Türk Solu, ister DTP'li düşüncelerinden dolayı kimseye ön yargılı yaklaşmamak, aşağılamamak, küfür, baskı ve tehditkar davranmamak gerekiyor. Ama bunların hepsi sen de var ve bu kafada inat ettiğin takdirde sonucuna katlanacak, Pante'den yakınmayacaksın. |
Sevgili *gerilla, *sanal *militanlığı *bırakıp *''insan'' *olma * yoluna *girmişsin.Bizler, *ne *bir *ırka *,ne *bir *düşünceye *
nede *bir *kişiye *,düşman *değiliz. *bunu *hiç *unutma *içindeki *kin *duygularını *''senden'' *olmayana *karşı *köpürtme. bizim *bir *tek *kimliğiiz *var *''insan *olmak''. *gerisi *lafı *-güzaf. özgür beyin özgür beyin, sen içinde kin besleyemezsin, militanlık yapmana gerekte yok zaten. senin hiç köyün yakıldı mı? amcanla dayının dağda karşı karşıya gelmemesi için dua eden bir anan oldu mu? sen hangi hakla bana önceden insan değildin diyorsun. sen çok mu insansın? emirgan'da çay içerken kürt sorunu'nu yorumlamakla, dersim'in ateşli vadilerinde kürt sorunu'nu yorumlamak farklı şeydir. ateist olmanla övünüyorsun bu hayatta başka hiç bir şeyin de yok. esas sen insan ol. sanal militanlıktan bahsediyorsun. sen kaç kere inançların uğruna karakollara girdin, dayak yedin... her neyse; bunlar maarifet değil, ama söyletiyorsun "insanı". |
evet pante, sen bir an önce türkçülük'ten vazgeçersen iyi olur.
|
sen çok mu insansın? GERİLLA
Ben neyim gerilla ? Tanımlarmısın. |
senden daha fazla insanım,
senide tanımladım işte okuman-yazman var sanırım. ateist olmanla övünüyorsun başka da hiç bir kimliğin yok. pante-beyin-felsefeci saz ekibini oluşturabilmişsiniz, mükemmel olmuş. |
sevgili gerilla, ''övünmek '' kişde olmayan özellikleri, var gösterme çabasıdır. ben ateistim ,bu bir övünme değidir.
her hangi bir ''kanıda'' olmak bir meziyet değildir. * Seni bazı olaylar yaralamış, bunların müsebbibi ben değilim. Senin duyduğun kini ben sana karşı duymuyorum. Senin zannettiğin gibi ben ''boğazda viski içip'' *herhangi bir konuda ahkam kesmiyorum. Benden daha fazla ''insansan'' benden daha fazla hoş görülü olman gerekir.UMARIM ÖYLESİNDİR. |
1-2 kişi haricinde herkes sana karşı, hiç kimse seni anlamıyor.
Dolayısıyla sana karşı olanlar Türkçü. İşte senin ırkçı ve şoven yapının ürettiği tehlikeli ve çirkin ön yargılar. Üstüne üstlük eleştiriyi kabullenemeyen saygısız, kibirli ve haddini bilmez bir yapın var. Yaşının genç oluşuna veriyorum. İlerde olgun düşünmeye başlayacak ve özeleştiri yapabileceksin. Ama itham ve had bilmezliklerde ileri gittiğinde sana daha fazla katlanılamıyacağını da aklın kesmeli ve ölçülü davranmayı bilmelisin. |
Üstüne *üstlük *eleştiriyi *kabullenemeyen *saygısız, *kibirli *ve *haddini *bilmez *bir *yapın *var.
pante bende senin... |
Alıntı:
Doğu'nun derdini anlıyorum. Ama yine de bu ötekileştirme yanlış. Siz ve Biz Ne demek? Sülalenden hiç kimse benim için hain değil. Sülalenden hiç kimse benim için kahraman da değil. Eminim bu sitedeki çoğu kişi de benim gibi düşünüyor. Önce (haklı nedenleri de olsa) içindeki sizi be bizi oluşturan bu nefreti yok etmelisin. Çünkü o nefret bir gün içinde nefret taşımayanların da zararına olabilir. Bilmem demek istediğimi anlatabildim mi... |
gerilla
* * belliki arkadaşlar seni daha önceden tanıyorlar...ama ben tanımıyorum kendini biraz ayrıntıya inerek tanıtabilir misin? düşüncelerin kafamda netleşmiş değil... |
bu sitenin çoğu zannettiğin gibi seninle aynı fikirde değiller hshtanrı. sohbet odasına bir girerim birisi kafamı kırar, birisi pkk dışarı der...
hepside sanalda yapar, gerçek adreslerini merak ediyorum doğrusu. |
,
* * *gerilla * * *Bu ülkede insanlar geçmişlerinde çok agır şeyler yaşadılar, bugün de özellikle Kürt illerinde bunların katmerlisi yaşanıyor. Biz büyük şehirlerde oturanlar ve senin deyiminle Emirgan'da çay içip ahkam kesenler elbetteki Hakkari'de Şırnak'ta olanları orada yaşayanlar kadar bilip tavır alamayız. Şayet başka kaynaklarımız yoksa , sadece medyaya bakıp degerlendirme yaparsak bakış açımız sürüdürülen düzenin bizi yönlendirdigi seviyenin dışına çıkamıyor. Ama gene de bu konuda geçmişe oranla daha fazla insanın tavır alıcı ve ikilemleri kabul etmeyici bir konumda olması sevindirici. * * * Kürt ulusal mücadelesini sınıfsal hareketten kopararak bir kan davası haline getirmek, yıllardan beri yaşadıgımız gibi soruna çözüm olmuyor tam aksine Kürt mücadelesini de geriletiyor. mücadelede haklı olabilmek için dogru taktikler ve ittifaklar kurmakla mümkün olabilir. Bugün bu ülkede Kürt emekçi ve yoksullarının ezildigi kadar Türk emekçi ve yoksulları da eziliyor, ancak ilkinin sömürüsünü katmerleştiren ana dil hakkının bile engellenmesi ve ulusal kimliginin yok sayılması idi. Ancak gelinen noktada bu ülkenin ezici bir çogunlugu artık Kürt ulusunun bir gerçeklik oldugunu kabul ediyor. * * * *Hergün onlarca insanın öldürüldügü , her şehirde asker cenazelerinin kalktıgı ve her gün lanetler okunan bir ülkede bizler için Kürt ulusal mücadelesinin gerçekligini ve gerekirligini savunmak çok zor bir olgu. Bir tarafta gerçekler ve olması gerekenler var diger tarafta kan ve ölüm. Her iki taraftan bagrı yananlar süren haksız savaşı bir kan davası haline getirirlerse bu işin içinden çıkmaya imkan yok. * * * * Burası bir fikir platformu. Senin burada bulunuş amacın ezilenlerin ve horlananların mücadelesine destek olmak mı , yoksa kendi egolarını tatmin için bir kan davasını sürdürmek mi. Alışkanlıkları degiştirmek kolay olmuyor. Bugün Tunceli'ye Dersim demekle, Hozat'ı xozat yazmakla bir yere varamazsın, bunlar sonuçlardır ve bütün içerisinde tayin edici bir öneme sahip degillerdir. Olsa olsa senin süreç içerisinde tecritini getirir. * * * * *Bak tek dogruyu son paragrafta dile getirmişsin : * * * * *lakin bilmediğim başka şeylerde var, iki kardeş niye birbirini vurur ve bu kahpe düzen neden yüzyıllardan beri gelip gider? * * * * * * * * işte bu sorunun cevabını araştırdıgında ve ögrenmek için çaba sarfettiginde Türk ya da Kürt olmanın, Hozat ya da Xozat yazmanın bir farklılık yaratmadıgını, bu farklılıgı yaratanların amacının insan emeginin sömürüsünü esas alarak , bu farklılıklar temelinde insanları köle haline getirip süsü psikolojisi altında yönlendirdiklerini göreceksin. * * * * * Ortada bir mücadele varsa ve yıllardır kan ve göz yaşından başka bir şey getirmiyorsa şunu görebilmek zorundasın : o mücadele içerisinde Türk emekçi sınıflar da yer almadan bir sonuca ulaşmayacak, kalıcı bir sonuca ulaşmayacak. O halde yapman gereken en azından bu sitede yapman gereken düşmanlık tohumları ekmek degil sevgi temelinde birlik ve ittifak aramak olmalıdır. * * * * * Bu yollardan hangisini seçecegin senin tercihin olacaktır, bir tanesinin sonucunda kardeşlik, anlayış ve destek belirir ; digerinin sonucu ise yeni bir DK kararı olur. Bu site sakinleri açısından ikisi de ciddi bir degişiklik yaratmaz, ama senin açından bir mevziiyi kaybetmek olur. * * * * * Yaşın itibarıyla biraz handikapları olan bu seçeneklerden hangisini seçecegini de birlikte yaşayacagız. * * * * * saygılarımla |
sizde yaşa takmışsınız. amcamın oğlu'yla aynı yaştayım. şu anda büyük ihtimal malum örgütün emrinde dersim'in bi dağında. yaşıyormuş ama, dilerim sapasağlam iner bi gün.
|
gerilla
* *aslında sen bizim için çok değerli bir kaynaksın...kendi aranızda ve diğer insanlar arasında neden ikiye bölündüğünüzü (veya daha fazla parçaya) anlatabilirsin...belliki bir kısmınız diğer kısmınızın gittiği yolu doğru bulmamış ki farklı bir yol izlemiş...bu farklılıkların nasıl oluştuğunu bize anlatabilirsin... |
Sevgili Gerilla
Kendini tanıtmayı başaramayan nasıl olurda yobazca lafı "düşmanı" ile kendisini ifade edebilmeyi erdem sayar? Yaş konusu mu evet sanırım 1 yaş büyümüşsün, ama görüyorum ki sen büyüdükçe kendini tanıtman dahi ancak tabularına göre klasmanlara ayırdığın insanlara "sövmek" ile oluyor... Eğer gerçekten nesnel olguların farkındalığına sahip olsa idin, tabuların tabular ile aşılamayacığını anlama şansına sahip olurdun. Karşında oyuncak asker yok ve insanları sadece bir slogan olarak görüyorsun... İletişim kurma şansın yok, iletişim kurma çabaları boş, çünkü "Biz bir türlü düşman olmadığımızı ve gerçeği anlatamadık bu bize dert olsun, sen bir türlü anlamıyorsun buda Bize dert olsun. |
sizde yaşa takmışsınız. amcamın oğlu'yla aynı yaştayım. şu anda büyük ihtimal malum örgütün emrinde dersim'in bi dağında. yaşıyormuş ama, dilerim sapasağlam iner bi gün.
* * *gerilla * * *sapasaglam inmesi benim de temennimdir. Ona bakarsan Filistin de çocuklar çok daha ufak yaşlarda eline silah alıyor. Sorun bu degil, sorun bir platformda düşüncelerini ifade etme tarzıdır. Şayet bu ifade tarzı agressive olarak gelişiyorsa bunu bana göre üç nedeni vardır : * * * 1- Yaş itibarıyla o toplum henüz hazmedilememiştir, ve kişi henüz o olgunluga varamamıştır. * * * 2- Kelime dagarcıgı yeterli degildir ve kişi kendi yetmezligini saldırganlıgın arkasına saklayarak üste çıkma egilimindedir. * * * 3- Kutsalları vardır, ve bu kutsallarını korumak için şiddete başvurmak egilimindedir. * * * Her üç şıkta da söylemler toplumu tahrik edici, düşünceyi şiddete teşvik edici ( sanal ortamda hakaret ve küfür ) bir yöntem izler. Destek bulmak istiyorsan ikna edici olmalısın. İkna edebilmek için her şeyden evvel hoşgörüye sahip olmalısın, karşındakini anlamak zorundasın ve neden benim varlıgımı inkar ederler sorusunun cevabını arayabilmelisin. Bunun tek yolu ise karşındaki ile kurabilecegin seviyeli ilişkilerdir. Bu ilişkinin de temeli slogan atmamak ve itici olmamaktan geçer. * * * *Senin yapmak istedigin direnme tavrıdır. Direnme bir saldırı esnasında mevziyi terk etmemek için, işkencede ve sorguda bilgi vermemek için, cezaevinde kimligini teslim etmemek için uygulanır. Burası ise ne bir cezaevi ne de bir işkencehane, ne terk edilmesi zorlanan bir barikattır. Demek ki başka ortamlarda geçerli olabilecek tavır burada hiç bir zaman gerçekçi degildir aksine zararlıdır ve tek bir sonucu olur, senin tecritin. Bunun da ne kadar senin düşünce ve görüşlerine faydalı olacagının kararını da sen ver. * * * * *saygılarımla |
3- *Kutsalları *vardır, *ve *bu *kutsallarını *korumak *için *şiddete *başvurmak *egilimindedir.
evet dilaver, doğru tahmini yaptın. benim kutsallarım var ve sitede ki kemalist kesimler sürekli kutsallarıma küfür ediyor. |
pante-beyin-felsefeci saz ekibini oluşturabilmişsiniz, mükemmel olmuş.
gerilla gerilla kendine gel , burada militanlık ( sana göre sen bir kürt kahramanısın ) yapacaksan hiç uğrama bu siteye ,, bu benim kişisel görüşüm !. bölücülük sizin işiniz ,( tunceliye ısrarla dersim diyişin örneğide ortada ) , niye çıkmış senin amcanın oğlu dağa !! eğer ortada bir haksızlık varsa hakkını hukuk yoluyla ara ! eline silah almakla yanlış yaparsın ! izlemen gereken yol bu değil! ( senin için değil beli silahlı eli kanlı militanlar için söylüyorum ) izlemeniz gereken yol hukuk yolu olmalıdır ! .. eğer silaha sarılırsan baştan suçlu ve haksıız duruma düşersin !. ben üniversite öğrencisiyim , yakında askere gidicem .. çünkü bu bir zorunluluk . ben kimsenin ölmesini istemem ama bu ülkede yaşıyorsan askere de gideceksin !.sen *eline silah alarak dağda BENİ Mİ VURACAKSIN ? !!! ... huzur içinde biz bu topraklarda yaşamak istiyoruz ,, ne dinin ne dincinin zulmunu istiyoruz *.. bilimsel düşünelim , hümanist yaklaşalım, *,insan olduğumuzun farkına varalım ! biz bunu istiyoruz ,, siz ne istiyorsunuz !! ? bu ülkeyi bölelim doğuya kürdistan diyelim doğu tamamiyle bizim olsun ! önümüze engel çıkarsa eğer bu yurdu parçalamamıza engel olan birileri varsa hepsini öldürelim ,, gücümüz yetmezse belimize bombayı saralım gidelim sivillerin içine patlatalım !! siviller halk ölsün nede olsa onlarda TÜRK ... demi !! .. ben antalyadayken bir bomba patladı .. geçen yaz..bende oradaydım , kılpayı kurtulmuştum . köşede sabit duran bir simitçi vardı . ! ve bombanın hainliğiyle o da öldü !! bende oradaydım , göz yaşlarımı tutamadım .. arada simit alırdım ondan .. evliydi , belkide çocuğuda vardı ! ne oldu ? o adamı öldürdüler karısı dul kaldı çaresiz tek başına bu zalim dünyada tek kaldı *,, çocuklarıda varsa !!.... ben babasızlığın ne demek olduğunu çok iyi bilirim ..hayat o kadar zalimdirki !!... işte burasını hiç düşünmüyor eli kanlı terörist !!.. hemde hiç !. eline alıyor bombayı sivillerin içine !. kimileri çıkıyor dağa elinde silah !. ne yapıcaksın o silahı beni mi vuracaksın fırsatını bulduğunda !!! eline silah aldıkça ,almayı düşündükçe benim düşmanımsın ! ben kürtlere karşı değilim ! BEN TERÖRE KARŞIYIM !! benimde kürt arkadaşlarım vardır ama insan olan ! ,, insanca ,uygarca düşünen !.. ek bilgi : benim annemde babam da tuncelidir . habilis |
bölücülük *sizin *işiniz *,( *tunceliye *ısrarla *dersim *diyişin *örneğide *ortada *) *, *niye *çıkmış *senin *amcanın *oğlu *dağa *!! *eğer *ortada *bir *haksızlık *varsa *hakkını *hukuk *yoluyla *ara *! *eline *silah *almakla *yanlış *yaparsın *! *izlemen *gereken *yol *bu *değil! *( *senin *için *değil *beli *silahlı *eli *kanlı *militanlar *için *söylüyorum *)
* yakılan köyler için aihm'e gidildi. aihm kürt halkı'nı haklı buldu, iktidar ne yaptı? tazminat mı ödedi? özür mü diledi? hak verilmez alınır demiş m. kemal. sen benim yakınlarıma hakaret edemezsin. beni mi vuracaksın diyorsun? askere gidipte köyümü yakmaya, kadınlarıma tecavüz etmeye, ekmeğimi almaya gelirsen seni gözümü kırpmadan vururum. |
askere gidipte köyümü yakmaya, kadınlarıma tecavüz etmeye, ekmeğimi almaya gelirsen seni gözümü kırpmadan vururum. gerilla
ne diyeyim sana gerilla ne diyeyim ,, aslında cevap bile vermek istemiyorum ,, sen benim yukarıya astığım yazımda anlayamadınmıki adam öldürmeye karşıyım , ezmeye yok etmeye karşıyım , çalmaya çırpmaya karşıyım !! ben daha ne diyeyim sana ! mesajımı anlayamadın mı !! diyorumki askere gitmek bir zorunluluktur. bir türk vatandaşısın ve bu talebi karşılayacaksın !. nekadar hümanist barışçı olsanda ! bu eğitimi almak zorundasın ! .. ben türküm ve askerede gidicem ! ancak kimseyi ezecek deyilim kimsenin namusuna şerefine onuruna dokunacak yanlış bir hareket de *yapmam !! ancak sen de bu ülkede yaşıyorsun bu topraklar üzerindesin !. bu ülkenin suyunu içiyor bu toprağın verdiği buğdayı ekmeyi yiyorsun ! bu ülkeye düşmanlık beslemen yanlış !! barışçı ol ! bölücü yıkıcı tahrip edici olma !! kardeşçe yaşayalım !.. ama dersen " seni öldürecem seni mahfedecem göreceksin sen askere bi git bir dağa bayıra çık bak nasıl vuruyorum hayatını bitiriyorum senin ! .. " işte bunları dersen sende benim düşmanım olursun !!.. çünkü hayatıma kastetmişsin ! ..( bu sözlerim bu görüşte olanlara ) ama gel kardeşçe yaşayalım kin tutmayalım !! |
şu anda çok değerli arkadaşım spartacus disiplin kurulu bölümünde gerilla hakkında açılan başlığa kilit vurdu , kendisini tebrik ediyorum .gerillayıda uyarmanızı siz YK dan rica ediyorum . bu çirkinlikleri önleyelim ..
saygılarımla |
gerilla
* * *bu ülkede hiç kimse köyünüzü basmak için, kadınlarınıza tecavüz etmek için, ekmeğinizi elinizden almak için askere gitmez...eğer böyle birşey olmuşsa ve bu ispatlanmışsa sonuna kadar arkandayım...suçluların cezalandırılmasından yanayım...ama bazı olaylar size böyle lanse ettiriliyor olabilir...sizi kışkırtmak için böyle olaylar çıkartılıyor olabilir...yani bu olayları yapanların türkler olduğuna sizi inandırmış olabilirler...türkiyeyi parçalamak isteyen dış güçler her türlü oyunu oynayabilirler...buna alet olmamak gerekir...herşeyi araştırıp bilmek gerekir...bu ülke kürtlerden nefret etseydi onlara iş vermezdi...devlet bünyesinde çalışan sayısız kürt arkadaşım var, benim ilkokul öğretmenim kürt ve kürtler tarafından öldürüldü ! öldürülmesinin sebebi teröre alet olmak istememesiydi...türk,kürt,alevi,arap,laz bu ülkenin kimliğini taşıyan herkes türkiyelidir (türk değil ama türkiyelidir) ve bu ülkenin ona sunduğu haklardan faydalanır... kimsenin kimliğinde türk kürt vs. gibi bir şey yazmıyor...hastaneye gittiğinde herkese aynı muamele yapılıyor vs... * başka türlü ifade etmek gerekirse birkaç kişinin yaptığı yanlışı tüm ulusa mal edemezsiniz...bizde bir kaç teröristin yaptığı yanlışı tüm kürtlere mal edemeyiz...terörün ırkı yoktur ve arkasında büyük güçler vardır...çoğunun beyni yıkanmıştır...hipnotize edilmiştir... * *biz teröre karşıyız ve herkesin karşı olmasını bekliyoruz... |
bence bir süre daha kilit vurulmaması gerekiyor...cevap bekleyen sorular var ve önemli bir konu...bu şekilde hiç birşey değişmeyeceği gibi yangına körükle gitmiş oluruz...
|
kompleks haklı bana kalırsa da. Bu temel meseleyi tartışabilmeliyiz. Ama duygularımıza kapılmadan salim kafayla, tahrik olmadan ve tahrik etmeden tartışabilmeliyiz. Kullanacagımız kelimelere özen göstererek.
* *İşte size Kürt meselesinin halli için bir örnek. Gerilla dolmuş da gelmiş. Ailesi içinde öldürülenler var, bu yüzden belki de hepimize kin duyuyor ve bunu kusuyor. Bu hiddetinde yaşının tesiri de var. Özellikle de bu niki seçmiş. * * Şimdi olay şu. Bu arkadaşımızı düşüncelerini ifade etmesi için, en azından uygarca ifade edebilmesi için, şiddete başvurmadan ifade edebilmesi için egitebilecek miyiz, yoksa onun bizim kutsallarımıza saldıran düşünceleri yüzünden dışlayacak ve egomuzu rahatlatacak mıyız. * * *Bundan sonra onunla tartışmaya girecek her arkadaşım bu konuda uygulayacagı yöntemi göstermiş olacaktır. * * * saygılarımla. |
komplex ,,iş çirkinleşiyor farkındamısın !! bize ne tür bilgi vericek bunlar ,, anca forumlarda bir kargaşa olur kanısındayım ,, yani pozitif bir bilgi yok ,,
|
açıkcası gerillayı bugün tanıdım ve mesajlarıma herhangi bir cevap yazmış değil...daha öncede sanırım burdaydı ve siz ona ikinci bir şans verdiniz...yazılanlardan ben böyle anlıyorum...
* ama psikolojiye çok önem veririm...kimse bilerek kötü olmaz veya kötü davranmaz...hırsızın bile kendine göre haklı bir nedeni vardır...ama bir kişinin doğruyu bulması için ilk önce tartışmayı kabul etmesi gerekir...tartışmayı kabul etmeyen birisi zaten yobazdır ve ömür boyu aynı kalır...gerilla sanırım ilk adımı atmış...bundan sonrası bizim ona nasıl yaklaşacağımızda saklı...keşke banada bir iki cevap yazsaydı...en azından benim onunla bir alıp veremediğim yok...o ve ben önyargısız tartışabilirdik... |
burası td ya sev ya terk et!!!!
güzel bir zihniyet tutturmuşsunuz. |
sen yukarıda yazılanları okumuyorsun galiba , biz barış mesajı yazarken sen "burası td ya sev ya terk et!!!! " görüşünden bahsediyorsun ,,
ne diyelim allat al menat al uzzat akıl fikir versin :) |
....cattik.... |
ne *diyelim *allat *al *menat *al *uzzat *akıl *fikir *versin
senin görüşlerinin neden bu kadar taş olduğunu şimdi anlıyorum habilis. |
gerilla
* okadar şey yazdım hiç birini okumadın mı ? ya da okudun da umursamadın mı ? senden bir cevap bekliyorum... |
kompleks ağır bi depresyondayım. buraları biraz boşlıcam. kusura bakma. kafayı toparladıktan sonra sana cevap veririm.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:32 . |