26-08-2007, 12:31
|
|
Üye
|
|
|
|
bi ordan bi burdan...
ben gerilla,
dersim'in xozat ilçesinde doğdum. daha sonra istanbul'a ailemle beraber göçtüm. kaç kardeşiz bilmiyorum, kaç tane amcam-dayım var, bilmiyorum. sülalemden kaç kişi size göre hain, bize göre kahraman oldu onu iyi biliyorum. sülalemden kaç kişi size göre kahraman, bize göre hain oldu onuda iyi biliyorum.
lakin bilmediğim başka şeylerde var, iki kardeş niye birbirini vurur ve bu kahpe düzen neden yüzyıllardan beri gelip gider?
|

26-08-2007, 12:44
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: bi ordan bi burdan...
Sevgili gerilla, sanal militanlığı bırakıp ''insan'' olma *yoluna girmişsin.Bizler, ne bir ırka ,ne bir düşünceye
nede bir kişiye ,düşman değiliz. bunu hiç unutma içindeki kin duygularını ''senden'' olmayana karşı köpürtme.
bizim bir tek kimliğiiz var ''insan olmak''. gerisi lafı -güzaf.
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

26-08-2007, 12:48
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ben birşey daha biliyorum. Senin "Dersimm" olduğunu.
Ve bu kahbe düzende, kardeşin kardeşi vurmasında senin gibi Kürt ve Türk ırkçılarının rolünün büyük olduğunu. Eğer birileri Türkçülük, diğerleri de Kürtçülük yapmaktan vazgeçerse özgürlük, demokrasi, barış mücadelesinde sonuca ulaşmak daha kolay ve acısız olacak.
Bunun için de saplantılardan kurtulmak örneğin Tunceli'ye inatla Dersim dememek, ister Atatürkçü olsun, ister Aydınlıkçı, ister Türk Solu, ister DTP'li düşüncelerinden dolayı kimseye ön yargılı yaklaşmamak, aşağılamamak, küfür, baskı ve tehditkar davranmamak gerekiyor.
Ama bunların hepsi sen de var ve bu kafada inat ettiğin takdirde sonucuna katlanacak, Pante'den yakınmayacaksın.
|

26-08-2007, 12:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili *gerilla, *sanal *militanlığı *bırakıp *''insan'' *olma * yoluna *girmişsin.Bizler, *ne *bir *ırka *,ne *bir *düşünceye *
nede *bir *kişiye *,düşman *değiliz. *bunu *hiç *unutma *içindeki *kin *duygularını *''senden'' *olmayana *karşı *köpürtme.
bizim *bir *tek *kimliğiiz *var *''insan *olmak''. *gerisi *lafı *-güzaf.
özgür beyin
özgür beyin, sen içinde kin besleyemezsin, militanlık yapmana gerekte yok zaten. senin hiç köyün yakıldı mı? amcanla dayının dağda karşı karşıya gelmemesi için dua eden bir anan oldu mu? sen hangi hakla bana önceden insan değildin diyorsun. sen çok mu insansın?
emirgan'da çay içerken kürt sorunu'nu yorumlamakla, dersim'in ateşli vadilerinde kürt sorunu'nu yorumlamak farklı şeydir. ateist olmanla övünüyorsun bu hayatta başka hiç bir şeyin de yok. esas sen insan ol. sanal militanlıktan bahsediyorsun. sen kaç kere inançların uğruna karakollara girdin, dayak yedin...
her neyse; bunlar maarifet değil, ama söyletiyorsun "insanı".
|

26-08-2007, 12:58
|
|
Üye
|
|
|
|
evet pante, sen bir an önce türkçülük'ten vazgeçersen iyi olur.
|

26-08-2007, 12:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sen çok mu insansın? GERİLLA
Ben neyim gerilla ? Tanımlarmısın.
|

26-08-2007, 13:02
|
|
Üye
|
|
|
|
senden daha fazla insanım,
senide tanımladım işte okuman-yazman var sanırım. ateist olmanla övünüyorsun başka da hiç bir kimliğin yok.
pante-beyin-felsefeci saz ekibini oluşturabilmişsiniz, mükemmel olmuş.
|

26-08-2007, 13:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili gerilla, ''övünmek '' kişde olmayan özellikleri, var gösterme çabasıdır. ben ateistim ,bu bir övünme değidir.
her hangi bir ''kanıda'' olmak bir meziyet değildir.
* Seni bazı olaylar yaralamış, bunların müsebbibi ben değilim. Senin duyduğun kini ben sana karşı duymuyorum.
Senin zannettiğin gibi ben ''boğazda viski içip'' *herhangi bir konuda ahkam kesmiyorum.
Benden daha fazla ''insansan'' benden daha fazla hoş görülü olman gerekir.UMARIM ÖYLESİNDİR.
|

26-08-2007, 13:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
1-2 kişi haricinde herkes sana karşı, hiç kimse seni anlamıyor.
Dolayısıyla sana karşı olanlar Türkçü.
İşte senin ırkçı ve şoven yapının ürettiği tehlikeli ve çirkin ön yargılar.
Üstüne üstlük eleştiriyi kabullenemeyen saygısız, kibirli ve haddini bilmez bir yapın var. Yaşının genç oluşuna veriyorum. İlerde olgun düşünmeye başlayacak ve özeleştiri yapabileceksin. Ama itham ve had bilmezliklerde ileri gittiğinde sana daha fazla katlanılamıyacağını da aklın kesmeli ve ölçülü davranmayı bilmelisin.
|

26-08-2007, 13:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Üstüne *üstlük *eleştiriyi *kabullenemeyen *saygısız, *kibirli *ve *haddini *bilmez *bir *yapın *var.
pante
bende senin...
|