![]() |
Allahın Varlığını İnkar Edenler
Evet Sevgili Ateist ve Evrim Teorisini Savunanlar Biliyorum sorularım altında Kıvıs Kıvıs Kıvranmaktasınız Ama Size Yeni bir sorum daha Olacak
Allahın Varlığını ve Birliğini İnkar Etmektesiniz, ve Yok Olduğunu Savunmak Pahasına Yüzlerce Tez Yazdınız? Ya Varsa, ?? O Zaman Ne Yapmayı Düşünüyorsunuz ? |
Yakaladığım yerde kafayı gömmeyi düşünüyorum. :lol:
|
Ya Öylemi ?
Ya Kafayı Gömmeye Gücün Yetmezde Kur-an da anlatıldığı gibi Çıkarsa Ne olacak ?
|
Re: Ya Öylemi ?
Alıntı:
|
hımm
umarım çıktığında herşey için çok geç olmamış olur
|
russel sistin galiba
|
kim şişiyo?
niye şişiyo? g.tunden fikir yürütme! |
kelimlere dikkat
ateist yapıda küfürlü konuşmak varmı ? biz herhangi bir küfür müdahalesinde bulunmadık ama senin "g.tundan uydurma" diye kulanğın teori sence mensubun olduğun dine yada teorinin temeliyle bağdaşmaktamır ?
cevap evet bağdaşmaktadır sa ? (bu Teori Ne Kadar Sağlıklı Olabilir) Cevap Hayırsa: sa (yükümlülüklerini Kaldıramadığın Teorine Bağlı Olmayan Kişinin Teorsin ne Kadar savunabileceği tartışılır) ? |
en son yazını oku bakalım içinde herhangi bir mantık var mı?
ayrıca bu forumda müslümanların ölülere sövmesinden çok daha terbiyeli konuştum. |
Bu forumun Üyeleri Aşmış Abi ben Belki bir İk Kelime Öğrenirler Diye biRaz Yazayım Dedim ama Bunlarla ğraşmaya Galiiba Pekde Değmez Zaten Kurban Olduğum allah Bunu bizlere Kur-an br Çok yerede bildirmiştir. (Furkan Suresi( ve Bir Çok Ayette "Onların Kalpleri Mühürlenmiştir ve Onlar artık göremezler" diye bizleri zaten uyarmaktır.
Benim bu Yazım bu fromalara Son Yazı niteliğindedir Belki arkamdan yazacapınız Şeyler Olabilir ama Forum Üyeleri ve yoneticilerinden Ricam Lütfen İislam dinini Bu Kadar Ayak Altına alıcı tavırlarda Bulunulmasın Müsade Etmemelerdir. Sizlere Göre : Ateistlik Yada evrm Teorisi Doğru Olabilir ama bizlere Göre de İslam Doğrudur.... Formun geneline bakıldığında Tamamen İslam Hedef Alınmış ve Bütün Antitezler İslam Üzerine Yazılmıştır Lütfen beyler Bırakın Herkes Dendi Dinini dileği Gibi Yaşasın ve Dinlere Saygılı Olalım Hepinize elveda ve Rahman Kalplernizi İslah Eder İnşallah... |
Ammar burdaki müslümanların genel tavrından farklı olarak saygılı ve kibar bir üslübun var..Senin düşünce tarzındaki her müslümana kapılarımız sonuna kadar açıktır..Bu sayfalarda küfürleşme değil saygıya dayanan gerçek anlamda tartışmaların yapılması kendi adıma dileğimdir...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Re: Allahın Varlığını İnkar Edenler
Alıntı:
|
var mı yok mu
tanrının varlığını ne sizler ispat edebilirsin tanrının yokluğunu ne de bizler ispat edebiliriz.Bu konuda agnostik bir düşünceye karşı değilim.Benim düşünceme göre tanrı olsa bizi yaratır ve bizi kendi halimize bırakır ve kendi varlığının en ufak kanıtını dahi göstermez ve neden yaratıldığımızıda hiç bir zaman bize bir şekilde bildirmez.diyelim ki öldük ve tanrı gerçekten var sende dedinki tanrıya ben sana kulluk ettim sana inandım namazımı orucumu tuttum hacca gittim şarap içmedim v.s. yani kısaca ben senin her dediğini uyguladım. o zaman tanrı şöyle dese dur bakalım ben sana bunları yap şunları yap diye birşeyler söylediğimi hatırlamıyorum dese sen herhalde muhammed denen o adamın yarattığı tanrıdan bahsediyorsun dese ben sana akıl fikir verdim sana düşünmeyi öğrettim dese ahlakı muhammed gibi adamların yarattığı uydurma tanrıdan mı öğreniyorsun senin hiç mi aklın yok ahlakı kendin öğrenseydin ya o yüce değerlere kendin ulaşsaydın ya dese o zaman ne bok yiyeceksiniz onu merak ediyorum
|
Ammar, sorunun altında basit bir çıkar hesabının olduğuna dikkatini çekmek istiyorum. Şöyle ki, böyle bir varsayım nedeniyle tanrıya inanmaya başlayan veya tanrı inancını içinde böyle korumaya çalışan bir insan, aslında gerçekten tanrıya inandığı için değil de ticari bir kaygıya benzer şekilde bir çıkar hesabı nedeniyle inanıyordur tanrıya. Aklı, tanrının varlığına şüpheyle bakıyor ama çıkar hesabı nedeniyle inanç galip geliyor ise kişi özünden uzaklaşmış, benliğine yabancılaşmaya başlamıştır. En büyük tehlike budur.
Bu evrendeki bize ait olan tek mutlak şey benliğimizdir. Ona yabacılaşmamalıyız. Bunun faturası bazen ağır da olsa kendimiz olabilmeliyiz. Her şeye rağmen akıl ve gerçeklik diyorum. Ve benzeri bir soruyu da sana soruyorum: Diyelim ki öteki dünya var ama tanrı Muhammed diye bir peygamber göndermediğini, onun bir sahtekar olduğunu söylüyor. Muhammed'de tesadüf bu ya tam senin yanında duruyor. Onun suratının ortasına okkalı bir yumruk indirir miydin? |
Alıntı:
Biz ya yoksa diyerek ateist değiliz. Olmadığını biliyorsunuz. Ama siz emin olmadığınız her saçmalığı kabul ediyorsunuz.. Buna Pascal's wager denir.. Yani Pascal'ın kumarı (bahsi) Siz işte bu kadar aptalsınız.. Olmayan bir şeyle kumar oynuyorsunuz. Ya varsa diyerek öteki dünyayı garanti altına almak istiyorsunuz. Ahlaksızlığınızın bir nedeni de bu kumar oyunu.. Hepiniz ahlaksızsınız.. İstisnasız.. Çünkü hepinizin aklında bir çıkar var.. Menfaat var.. Onun için yapmayacağınız ahlaksızlık yok.. Midemi bulandırıyorsunuz.. HACI |
Pascal's wager ateistforumda tartışılmıştı.. Konuyu yeniden tartışmaya açtım.. Adresi aşağıda.
http://www.ateizm.org/new_nuke/forum...?showtopic=716 HACI |
Ben Bir Örnek Vermek İsterim ki;
Bizler Allahın Varlığını Kabul Etmekteyiz Sizler İse Kabullenmemektesiniz? Yukarıda Bahse Konu Ettiğim Olay Bazı Arkadaşlar Tarafından Muhammed S.A.V le Bağdaşmadığı Bazılarınız İse Rahmanın Var Olmadığı Yolunda Yorumlar Yapmılmıştır. Benim Kendime Göre Doğru Olan Şeklim Böyledir. Ben İbadetimi Yaparım ve Yerine Getirmeye Çalışırım, Şayet Sizin İddanız Olan Rahmanın Var Olmadığı Çıkarsa Zetan Olan bir Şey Yoktur ve Ben Pek bir Şey Kaybetmem, Peki Ya Varsa ? O Zaman Kurtuluşa Erende Ben Olurum (İnşallah) Bence En iyi Formul Rahmanın Var Olduğuna İnanmak ve Beşeri Dünya da Apaçık Olan Varlığını İspatlamış Olan Rahmanın Yolundan Gitmektir. Ayrıca Günümüze Kadar ateistlerinde, Teoricilerinde Yanıtlayamadıkları En Büyük Sorun hala Mevcuttur... İnsan Neden Ölür ? ve Ateistlerde Teoriclerce bu Soruya Br türlü Yanıt Bulamamışlardır... Teori Mantığını Ortaya Atabilen ve İnsanların Belirli bir atadan Geldiğin İdda Eden Darwin Neden Ölmüştür ? Hazırladığı Teoirisine Göre Doğada Sadece Günsüz Olanlar ve Hasta Olanlar Ayrılacak Sağlam Olanlar Neslin Devam Etmesini Sağaladığını Öne sürmüştür !! Ancak Günümüz Dünyası hiç Bir Şekilde Nedeni Bilinme ve Gelişen Tıbbın Dahi Çözemediği Genç ve sağlıklı Yaşta Ölümler Gerçekleşmektedir ... İşte Bu Olay Darwinin Teorisini Yere Sermiş ve Teorinin Ahmaklığını Gün Yüzüne Çıkartmıştır... |
Ammar
Sizin bazı bilimsel gerçeklerden, örneğin evrimden, nasıbini almamış bir yarı cahil olduğunuz belli oluyor. Bunu okuduğum birkaç iletinizden çıkarıyorum. Hala ya varsa diyorsunuz.. Bu pozisyonun ahlak dışı olduğunu yazdık... Nedenini de yazdık ama, anlamıyorsunuz. Darwin'in kuramını ise hiç anlamadığınız belli oluyor. Bilmediğiniz ve anlamadığınız konularda yorum yapmanızın doğru olmadığını da bilimiyor olmalısınız.. Sizinle yararlı bir tartışma yapmamız çok güç. Bu yüzden ben sizi ihmal etmek zorundayım.. Adresini verdiğim yerde Pascal'ın Bahsini okuyun.. Biraz aydınlanın.. HACI |
ammar'ın cahiliği aşağıdaki yazısından belli
fazla muhatap olmaya gerek yok böyle cahillerle. Alıntı:
|
hacı
Hacı Kardeş Asıl Senle Tartışmak, İmkansızdır. Sizin Hitamınıza Yanıt Vermeyecem Artık, Ama Acı Yaralarınız Pascal ve Darwin İle Çözülemediği Aslında Sizlerde Bilmektesiniz Ama Rahat Br Dünya ve Şeytanın Sizler Üzerinizdeki Etkisi Malasef Hat Sahfaya Kadar Ulaşmıştır.
Arkasına Sığınmakta Olduğunuz Darwin Teoriside Beniim yukarıda Kullandığım Söz İle Aynıdır... Darwin Teorisinde Var Olan Ara Geçiş Formları ve İnsanın Evrimleşmesini Destekleyen Hiç Bir Materyal Olmamasına Rağmen Bir Evrimleşmenin Gerçekleştiğine Kesinlikle Kaanat Getirmiş Durumdasınız.... Darwinin De Elinde Hiç Bir Fosil Kayıdı Olmaksızın ve Hiç Bir Ara Geçiş formaları Olmaksızın Ürettiği Teoride Evrimleşme Aşamalarının Olduğunu Açıklamıştır !!! Peki Darwin Bu Açıklamayı neye Göre Yapmıştır ? Geçmiş 100.000 yıl Öncesinemi Gidip Gelmiştir Yoksa Ortaya Koyabildiği Somut br Yanıtmı Vardır ? Ve Allah Resuluna Şöyle Bir Sorulduğunda: Kıyamet Ne Zaman KJopacaktır? Allah Resulünün Cevapları Arasından Biriyde Şöyleydi: İnsanoğlu Allahın Varlığını Açık Açık İnkar Etmedikçe, Kıyamet Kopmaz !!! Anlayınki Kıyamet Artık Yakındır...... |
müslüman lık hak dindir ve inanmayanlar gazaba ugrayacaktır .inamayanlar yani sizler sizin için geç olabilir ama bu ülkedeki ve dünyadaki diger beyinleri bari sulandırmayın siz ataizm ve hiç bişeye ianamayan arkadaşlar size bir söz "ben allaha iananıyorum ve siz inamıyosunuz.oldumuzde eger allah yoksa(haşa)ben birşey kaybetmem ama egerki allah varsa(tabiki var) sizin için azap gunur hak din İSLAM dır.bundan hiç bir kuskunuz olmasın.islamı seçmeyenler ve bu siteyi hazırlayan şerefsiz sen tam bir .......... gunaha girmek istemiyorum.senin gibi şerefsizler bu dünyada olduk tan sonra senin gibilerin anası daha cok si..... By Azrail msn bu gelin konusalım.... bladee18@hotmail.com
|
ay kardeşim ammar bunların kafası darwin itinin teorisi gibi çürümüş ve yemek içmek ve sı.... maktan başka hgiç bir işe yaramıyor bunlara biz insan lar (müslümanlar) idiot dioruz nasıl inkar edersiniz allahın olmadını peki darwin bu evrim düşüncesini ortaya attı ve maymundan geldimizi iddda etti.dünya nasıl oluştu eger onuda açıkladıysa dunyayı olusturan şey nasıl yaratıldı egr onuda açıkladıysa bunlar naıl olustu şu bir gerçektir herşeyi ALLAHU TE-ALA dan baskası yaratmamaıs ve olusturmamıstır........
|
bu sitedeki arkadaşlar müslümanlarla neyi tartişabileceğini düşünüyorlar
anlamıyorum.Adamlar 1400 yıl önceki arapların tatmin olduğu cevapları yeterli görüp sorgulamadan inanmış.Mantığı aramamış şimdi onlara ne anlatılabilir ki |
bu sitedeki arkadaşlar müslümanlarla neyi tartişabileceğini düşünüyorlar
anlamıyorum.Adamlar 1400 yıl önceki arapların tatmin olduğu cevapları yeterli görüp sorgulamadan inanmış.Mantığı aramamış şimdi onlara ne anlatılabilir ki |
Alıntı:
|
hacı sen tam bir gerizekalısın kendini akıllı zannedıyorsun demi yazılarına baktıgımda aptal salak ınsanı cok ta gusel asaglıyorsun ıster ıstemez ınsan sana sınır olup kufur etmek ıstıyor ama bunu yapmıcam ona bıle degmez basit bir yaratıksın amipten farkın yok
|
cevabı alahın bildiğinden sual sorulmaz
ya (Am)mar sen harbiden kafayı yemişsin insan neden ölürmüş bunun açıklaması yok muş muş.canlı yaşamının kuralıdır canlı doğar yaşar ve ölür kimi canlılar uzun yaşar kimileri uzun yaşar. sen şu soruya cevap ver ot obur olupta az hareket eden canlılar niye çok uzun yaşarlar mesela kaplumbağalar,deniz kestaneleri v.s. tanrı onları niye uzun yaşatıyor merak ediyorum.
|
sayın Syshock bu adı bir an önce değiştir
s.k y.r.k yemekten şok olmuşsun S=s.k + Y=Y.r.k +Shock=şok |
Öncelkle şunu söyleyeyim..
Melih dinsizi.. Sizin inandığınız şey size bunu öğretiyor demek..seviyeni burada gösterdin zaten... ammar ve syshock a karşı konuşmaların nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu burada gösterdi....İmanı kuvvetli olan hiçbir müslüman kavga etmz - küfür etmez...ama siz zorda kaldığınız zaman küfür edersiniz... 2.olarak diğer birisi..darwin dedi..darvin veya evrim demeyin artık...hücre için söyledikleri evrimin ve darvinin çökmesine yeter de artar bile..[ hücre içi jöle dolu basit bir yapıymış] 3. olarak sen Russell! Ammar kardeşim konuşmasında belki bir hata yapmış..çok mu komik? " hata aramayın..zira allah ta hata arayanın hatasını arar ve açığa çıkarır" |
Arkadaşlar ben insanların birbirlerine hakaret etmesinde bir mana bulamıyorum.Eğer kanıtlayabiliyorsanız kanıtlayın düşüncenizi kabul etmek istemeyen de etmez.Ama o kadar şeyi bir entellektüel gibi yazıp yazıp ta sonra birbirinize ağıza alınmayacak laflar etmek te ne oluyor.....
|
ben sorya yanıtvermek istiyorum Yüce Allah bunlara soracak niye inanmadınız gözünüz körmüydü ben size akıl vermedimmi die soracak bunlar ise yalvarışlar içinde olacaklar
|
melih dinsizi
abi bu sitedeki ateistler tartışmanın dozunu kaçırdıkları için bir süredir yazmıyordum ancak melihin yukarda ki yakıştırmalarına cevap vermek için tekrar yazıyorum
melih benim hiç bir yazımda isim yakıştırması yapmamışımdır ve seviyeli tartışmaya çalıştım ama yukarıda (am)mar diye kullanmak ta olduğun isim yani ammar hem ben teşkil eder hemde benm manevyatta saygı duyduğum bir ismi bu nedenle bana ve dğer arkadaşıma yapmış olduğun bir terbyeszlkten ibarettir, istenrse senin isminde dahil olmaz üzere her isime bir uydurma yapılabilir Örneğin: M : Melih E : Ebeni L : Loş ışıkta i : İnlettiğim H : Hikaye'yi Biliyormusun ? Gibi Çevrilebilir Ama Sakın Müslüman Arkadaşlarım ve Ste Yöneticileri Bunu Küfürlü İçerik Olarak Algılamasınlar Bu sadece Melih in yaptığı Terbiyesizliğe Cevap Nteliğindedir. Saygılarımla Ammar |
Alıntı:
Not: Küfüre HAYIR!!!! |
ammar hk
sayın ammar bir daha senin için manevi açıdan önemli olan isimleri her an saldırıya uğrayacağını düşünerek kullanmamanı öneririm senin isminin baş harflerini dizer bir dize çıkartırım burada ananda sende manevi olarak çökersiniz.Ama ben anaları asla karıştırmam.meyhane morışık altında rakı içme hikayesşni biliyormusun biliyorsan sus bilmiyorsan hiç merak etme çok uzun hikaye.siz inançlılar tanrı üzerine çok ucuz hesaplar yapıyorsunuz allah yoksa bizim kaybedeceğimiz hiçbirşey yok ama allah var ise o zaman biz kazanmış oluruz diyerek tanrı üzerine çok ucuz hesap yapıyorsunuz sizin tanrınız bu kadar basit mi?aslında sişzin tanrınız değil kafanızda yarattığınız tanrı sizi basitleştirmiş
|
Tanrı kendi yarattığı insanlara,kendini göstermediği halde, inanmıyorlar diye neden kızsın? Bence tanrı varsa (ki varolup olmadığı ispat edilemez,çünkü yapısı gereği akıldışı bir varlıktır) ona inanmıyoruz diye bize kızmaz,kızamaz,kızmaya hakkı yoktur eğer ben hakkı gözeten bir tanrıyım diyorsa...
|
Alıntı:
sandığının aksine eğer bir ateist ya da deist tanrıyla karşılaştığında tanrıyla arasında geçecek olan diyalog sandığın gibi değil şu şekilde olacaktır... - merhabaaa - ??? sen senn... - evet ben tanrı oluyorum -yeterli kanıt olsa inanırdım, çok zorladım zihnimi, sana inanmak için tek bir mantıklı neden bulamadım... - biliyorum, biliyorum... zaten araştıran, düşünen, yorumlayan her kulum da senin gibi olmalıydı. yani 3-5 saçma kitaba, peygambere inanıp kananlar maldır benim gözümde. - eheh öyle değil mi ya?!... - elbette. sizin için yarattığım en önemli şey beyinlerinizdi, onu kullanmasını bilmeyen kullarım din-iman geyiklerine kapıldılar, kendi inançlarından olmayanları hor gördüler. şimdi o akıllarını kullanmaktan aciz dallamaları cayır cayır yakmaktayım, sizin yeriniz ise cennet olacak sevgili ateist(veya deist) kulum... - yaw bir tanrı bu kadar mı mantıklı olur?!.. dur bi öpecem... her ne kadar bu konuşma ironi taşısa da zihnimi zorladığımda en fazla böyle bir diyalog geçebileceğini düşünüyorum... |
Ammar sen kaç yaşındasın?
allah denen yaratıgı kac kere gördün? sana paramı veriyorlar boyle sacmalıkları yaymak için? müslümanların yeni peygamberi senmisin? sende peygamberin gibi sübyancımısın? |
selamlar
sevgili azad neden tartışmak yerine saldırı diye soru sormuşssun şimdi senin yazılarını okuyorum da bende sana soruyorum neden tartışmak yerine hakaret ediyor bilinçsizce sırf muhalefet olsundiye saçmalıyorsun. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:47 . |