![]() |
Aise nin gerçek yaşı
Aise nin gerçek yaşı hakkında yapılan bilimsel ispatı lütfen üşenmeyip buradan öğreniniz sizi gidi kafirler :D
http://www.imamhatip.com/kamusalalan...izin-yasi.html Allahım bugünleride gördüm çok şükür..... Başka yorumum yok yorum sizin |
Re: Aise nin gerçek yaşı
Sayfada *şöyle bir *tez de ortaya *atılmış.''Araplar *eskiden *yaşlarını saymaya *on yaşından sonra *başlarlardı''.Herhalde evlendikleri *kadın sayısına da *20 *ekliyorlar *olsa *gerek.Muhammed de tek *eşli yaşam sürmüştür böylece :D Saygılar
|
rojbaş.
inandığını idaa eden insanlar bundan asırlar önce inmiş bir kitabın daha hangi ayetle indiği bile net olarak bilinmiyorken sizler kalkıp inanmayan insanların aişe nin yaşı hakkındaki ortaya atılan bilinmeyeni ortadan kaldırmak için neden uğraşıyorsunuz siz inandığınız resule demekki güvenmediğiniz için bu tezi çürütmeye çalışıyorsunuz. aslında karşı taraftan ziyade kendi içinizdeki şüpheleri çürütmeye çalışıyorsunuz. insanları çoğu annesinin kızlık soyadını bile tam olarak cevaplayamadığı bir ortamda siz kalkıp asırlar öncesinden delil getirmeye çalışıyorsunuz,ve getirdiğiniz delillere bakınca insanın aklına bunu çocuklar bile yapmaz diyesi geliyor. ateistlerin bu yaptığına iftira diyorsunuz sonrada bu iftirayı ortadan kaldırmak için uğraşıyorsunuz acaba ateistlerin bu iftira diye attıkları bilgileri onlara kimler ulaştırdı önemli olan burası. rojbaş. Köpegin agzinda fildisi bulamazsin.çin atasözü |
Ey güneşi balçıkla sıvamaya çalışan zihniyet!!! Sizin bu yaptığınıza ancak bu atasözü yakışırdı. Peygamber diye taptığınız adam günümüzde yaşasaydı, yaptığı şeyden dolayı yargılanır hatta hapse atılırdı. (9 yaşındaki bir kız çocuğuyla cinsel ilişkide bulunmak "tecavüz" suçudur.)
Hep bu hikayeleri anlatıp durur bu zihniyet. Kendilerine de peygamberlerinin yaptığı bu pis şey çok korkunç ve vahşice gelmektedir ama onlar kendilerini kandırmaya çalışarak bunun doğru olmadığını çocukça yöntemlerle akılları sıra yutturmaya çalışmaktadırlar. Yok efendim Araplar yaşları saymaya 10 yaşından başlarlarmış, yok efendim sıcak Arabistan ikliminde çocuklar çabuk ergenleşirmiş. Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin Aişe 17 yaşında olsa bile 50 küsur yaşındaki bir adamın (üstelik bu peygamber) 17 yaşındaki daha reşit bile olmamış bir kızla cinsel ilişkiye girmesi ne kadar doğrudur! Sözde Tanrı'nın en sevgili kulunun, böyle bir şey yapması hoş bir davranışmıdır. Üstelik Muhammed bunu cinsel şehvetini gidermek için yapmıştır. Ha tabi siz Muhammed'in 10 küsur tane karısının her biriyle her gün cinsel zevklerini gidermek için ilişkiye girdiğini de bilmezsiniz. Bunu da söylemiş oldum. *:!: |
Sayın kuranyeter artık sizin islami kaynakları bile doğru dürüst okuduğunuzdan şüphe ediyorum. *Aisenin gerdeğe 9 yaşında girdiği gerçeği ateistlerin uydurması değil bizzat Aisenin ifadeleridir. Bu sitenin ana asayfasını dikkatle incelemenizi tekrar tavsiye ederim. Aisenin kendi ifadesi ile yaşı hakkındaki bilgiler sahih-i buharidendir ve sitede mevcuttur. Buna yalandır veya değildir demeniz sizi bağlar.
http://www.turandursun.com/modules.p...showpage&pid=4 *TD dürüstlük göstererek kaynağı tamamen islami literatürden alarak aisenin ifadesine dikkat çekerken, sizin o çok *derin ilminizle bunu anlayabileceğinizi zaten beklemiyorum. Ama en azından acaba bunlar doğrumudur deyip bu kaynaklara bir göz atmanızı beklerdim. Ateistler bunları kaynak göstermeden ortaya atmazlar. O kaynaklar ise ateistlerin değil bizzat diyanetin yayınıdır. Lütfen dürüst olun ve inceleyin inanıp inanmamak sizin sorununuz. * "-"Ve ben dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine'ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar: -Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar. Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."" *TD Sahih-i buhari den *"aslında karşı taraftan ziyade kendi içinizdeki şüpheleri çürütmeye çalışıyorsunuz."diyorsunuz * Biz en azından ben o şüpheler nedeniyle *düştüğüm karanlıktan kurtulalı beri *çok yıllar geçti. Umarım sizde bir gün anlarsınız... *Saygılarımla *"" Beni bilimle anla iki gözüm, felsefeyle anla ve tarihle yargıla......"" |
Alıntı:
ben yazımda şahsından ziyade o kaynakları kendilerine din olarak seçenleri eleştiriyorum,ey inandığını savunan zavallılar sizler islamın kaynağı diye ortaya sapık bir zihniyetin sözünü din olarak kabul ederseniz inanamayan insanlarda sizin bu sapık söylemlerinizden dolayı sizi eleştirlerse siz bu eleştiriyi çürütmek için daha da komik oluyorsunuz diyorum. benim sözde islam kaynak larımı okumadığımı söylemenizde sadece sizin söyleminizdir. zamanında çok okudum ama şimdilik bir değer ifade etmediğini belirtmek isterim. asırlar önce ne olduğunu kim nasıl biliyor bende ona şaşarım. dünya yaşantısı sürdüğü sürece hiç bir zaman öğrenemeyeceğimiz bir konuda kuranın ilk ayetleri olacak bu mümkün değildir.bunu bile bimezken aişenin yaşını hiç bilemeyiz. islam dinine zararı ateistler vermiyorlar hadis gibi asılsız kimin yazdığı bile belli olmayan tamamen kurana ters düşen sözleri islamın kurandan sonra ikinci kaynağı olarak bizlere yutturmaya çalışan zavallı hadisçilerdir. bir inancınız var olduğunu söylüyorsun ama her şeye gücü yeten allahın dini bu kadar basite indirilirse ateistlerde bu şekilde gülerler size. rojbaş ben bir namlu ağzıyım omuz vermiş halkına, başkalıdırıyorum hey varım benim farkıma. |
Asırlar önce ne olduğunu kim nasıl biliyor bende ona şaşarım.
Ben de buna şaşarım ! Asırlar önce neyin nasıl olduğunu bilmeyen insanlar hayatlarını bahsi geçen bir 7. yüzyıl vaizine göre şekillendiriyor. Şaşırmamak elde değil... |
rojbaş./iyi günler
biz bizim gibi bir insanın bizim için bir kullanma kılavuzu yazdığına inanmıyoruz nasıl ki bir televizyon bir başka televizyon için kullanma kılavuzu yazamıyorsa aynı onun gibi biz televizyon için bir kılavuz yazan gibi yarattığı insan için kullanma kılavuzu yazan yaratıcının kılavuzuna inanıyoruz. siz inanmaya bilirsiniz bu çok doğaldır,buna hiç bir şekilde müdahale etme hakkına sahip değilim. insan özgür bir düşünceye sahipse ve bu hakkı varsa istediği gibi inanır istediği gibi yaşar. yeterki art niyet taşımasın. kazanacak olanlar hep iyilerdir. sevgi ile |
rojbaş kuranyeter;
''asırlar önce ne olduğunu kim nasıl biliyor bende ona şaşarım. '' böylede olmazki be kuranyeter. yani öle bir durumdan söz ediyorsunki geçmişten söz etmek için illede o dönemde yaşamak şartı getiriyorsun.gecmişteki savaşlar, yaşam tarzları, sosyal, dini hayat.....vs herseyden söz edilirken sen kalkıpta sen nerden biliyorsun dersen hiç bir zaman doğruya ulaşamayız. kusura bakma sen o gecmişten söz edip sen nerden biliyorsan dersen birileride gelip kurandaki yazılar için gelip sen nerden biliyorsun bunun allahın kelimeleri olduğu derler. saygılar |
merhaba roni
sevgili roni asırlar önce olan savaşlar bilinebilir ama savaşta kaç kişi öldü diye bir rakam veremeyiz heleki kendi toplumun kurandan uzaklaştığını allaha şikayet eden bir resulun evlendiği kadının yaşını nerden bilebiliriz ben diyorumki hadis yazarları müslüman değildiler ve bizlere din kaynağı olarak yazdıkları hadisler dinin kaynağı değillerdir. bir yaratıcı var her şeyi eksiksiz yarattığını söyleyecek kuranında inanan insanlar için yeterli bir kaynak olduğunu söyleyecek bir başkasıda çıkacak diyecekki hadis olmassa sünnet olmassa biz müslüman olamayız. sorun burda hadisçilerin hepsi kuran yetmez diyorlar kuran yetmezse allah yetmez anlamı çıkar. işte burdan anlayacağımız şu ateistler bu konuda kendilerine getirilen din kaynaklarını karşılaştırdıklarında ve söcde islamcıların yaşantısına baktıklarında haklı olarak diyorlarki bu din saçma bir din bu konuda aynı düşüncedeyiz böyle bir din anlayışı olmaz. inanır yada inanmaz bu ayrı bir konu inandığını idaa eden kesim kendi içinde çelişki yaşıyor sorun bu. sevgi ile |
"islam dinine zararı ateistler vermiyorlar hadis gibi asılsız kimin yazdığı bile belli olmayan tamamen kurana ters düşen sözleri islamın kurandan sonra ikinci kaynağı olarak bizlere yutturmaya çalışan zavallı hadisçilerdir." (kuranyeter)
* Sayın kuranyeter bakın bir çırpıda hadisçileri ve hadisleri bir kenara atabiliyorsunuz. Aslında doğrusuda bu. Ama bunu inanan bir insandan duymak şaşırtıcı olabiliyor. Hadi bir adım daha atınız. İslamı anlamak için kuranyeter mi acaba bunuda bir düşünün iyice. Hadislerle bile anlaşılamayan islam tek başına kuran ile nasıl anlaşılabilir. Nebe 33 de inanç sahiplerine cennette "göğüsleri tomurcuk gibi yaşıt kızlar" vaadeden bir tanrı anlayışını inancın neresine koyabilirsiniz. Kusura bakmayın ama bu sözler bana tanrının değil de, 9 yaşında ( göğüsleri tomurcuk gibi yaşıt kız ) olan bir kızla gerdeğe giren muhammedin sözleri gibi geliyor. Bu ayeti vermemin nedeni konu ile ilgili olduğu içindir. Size daha birçok ayet gösterebilirimki tanrının değil bizzat muhammedin ağzından çıktığı gün gibi aşikardır. * * "bir inancınız var olduğunu söylüyorsun " (kuranyeter) * Bununla geçmişte olan inancımı mı kastettiniz pek anlayamadım. Eğer öyle ise tabiiki bende geçmişimde bir inanandım. Üstelik bayağı bir bilgiye sahip olduğuma inanan bir müslümandım. Bunlar çocukluğum boyunca bana ezberletilmiş bilgilerdi. Kendimi buldukça, sorgulamaya başladıkça doğal olarak sonuca ulaşmak mümkündü bende öyle yaptım ve bana göre sonuca ulaştım. Ateistler tanrının olmadığına inananlar değildir. Ateistler tanrıtanımazdır. Yani ateizm sizin sandığınız gibi bir inanç değil bir felsefi görüştür. Bu çok ince bir noktadır. * * Saygı ve sevgilerimle.......... |
merhaba zapata.
ateizim konusunda sizler kadar bilgili değilim belki de hiç bilgili değilim. daha önceki inancından dolayı islamı tanıdığını sanıyorsun nasılki ben senin gibi ateizimi tanımıyorsam acaba sende benim kadar islamı bilmiyorsun anlamını çıkaramazmıyız. belkide o konudada benden iyi bilebilirsin. diyorsunki kuranı muhammed yazmış daha önceki yazmıştım bu günkü islamcıların ilk şartını kurana göre hak kafirliğin şartı olduğunu sadece kurana göre sana ispatlarsam hemde çok net bir şekilde işte o zaman sen kuranın muhammed tarafından yazılmadığına inanırmısın. şöyle düşün muhammed kuranı yazıyor hadislere göre önümüze sürülen kelimei şehadet müslümanlığın ilk şartı onu söylemessen müslüman olamıyorsun ama kurana görede bu hak kafirlik oluyor. muhammed yazdığı kitapta neden bu şekilde kendi ismini zikreden bu topluluğa kafir desin. ben ateizimi tanımamışım sen islamı tanımamışsın bu çok doğaldır. sen ateizimi ben sana islamı anlatırım . sevgi ile |
sevgili kuranyeter, hadisleri reddediyorsunuz. esasında bu reddeşinizde bazı hadislerin kurandan daha saçma
olduğu *gerçeği vardır. kütübi sittenin yazarlarının hiç biri sizin söylediğiniz gibi kafir falan değildir. eğer bu adamlar (ki saedece biri araptır ) bu hadisleri toplamasalrdı muameletta bir sürü belirsizlikler uzayıp gidecekti eğer siz ''kuran yeter'' diyorsanız nasıl *rafine islami bir ilmihal hazırlaycaksınız. bu sizin rafine islamınıza benzer nevzuhur üç ekol oluştu son otuzyılda birisi evrenesoğluki bu şarlatan kuranı arabi olarak okumaktan aciz. o ki kuranı *kendine dayanak yapmak için tıpkı saidi nursi gibi çarpıtyor. öteki, kendine büyük alim süsü veren takma adı von aysberg olan aslen *karadenizli bir gazeteci. bu iki grupta kendilerine ''hanif'' diyorlar. yani tıpkı selefiler ,veya selefiler bir üst kolu olan vehhabiler gibi.dinden bidatları temizlediklerini söylüyorlar son grupta edip yükselin başını çektiği ''kuran yeter''cilerdir. zannediyorum sende bu ekoldan etkilenmişsiniz. şunu hiç unutma bütün tanrı ve tanrılar kişnini beynindeki gibidir. yani dinler kişnin zannındadır. tıpkı şu an sizin ''zannınızda '' olan tanrı ve dinde olduğu gibi. kuranda çok muğlak tanımlamalar olduğu için *çoğu kimse kendine taraftar (mürit) toplamak için kuranı kendi yelkenine rüzgar verecek şekilde anlatıyor. bakın kendini ''çıplak mehdi'' de (yaşar nuri) kuranı kendine göre anlatıp kuranda olmayan lafları tercümeywe sokuyor (nisa 34) yani kuran bir depo herkes kendin uyan bir ''mal'' buluyor. tıpkı sizin bulmaya çalıştığınız gibi. tekrar soruyorum sadece kuranla nasıl bir islam yaratabileceksiniz. laf kalabalığına etirmeden açık, açık yazarsanız sevinirim |
ayrıca, sizin kuranı tam anlamanız için ''nuzul sebeblerine'' ihtiyacınız var. bu sebebleride, sadece hadislerden öğrenebilirsiniz. başka şansınız yok.
ayrıca nuzul sebeblerine ihtiyacımız yok derseniz. bunu nasıl izah edersiniz ,bilemem bir örnek vereyim. bizim sitedeki ben sargona desem (k ulu bir kraldır kendi çapında :lol: ) ''sargon, zaman zaman namazın tamamını kılmanıza gerek yok'' dese ve arkasından bir ayet gelse '' onu söyleyenler haltetmiştir. allahtan dahamı iyi biliyorlar'' eğer sargonun ,ne söylediğini bilmiyorsak, bu ayeti nasıl anlayabiliriz? sizin zannınızca |
sevgili özgürbeyin.
kuranın maide suresi 6 ayeti sünnet denen kavramı ortandan kaldıran ayettir oda abdestin alım şekli ile ilgili ayettir. sistemde abdest nasıl alınır bilirsiniz kuranda farklı alım tarifi vardır. kurana göre abdesti fazla yada eksik alma söz konusu değildir ama hadise göre bu olabilir düşünsenize allah meleğe vahiy veriyor muhammede abdesti taif et diyor vahy meleği abdesti muhammede öğretiyor muhammed abdesti fazlalaştırıyor işte biz buna çelişki diyoruz en sahih hadis bile kurana ters düşüyorsa kalan geris hiç uymaz sevgi ile |
Alıntı:
bizim kurana bakış açımız ve kurandan aldığımız bilgiye göre insanın kalktığı yer düştüğü yerden olmalı kuran bugün türkiyedeki inançları ve yaşam tarzlarını ele alırsak alak suresinden başlar ama kuranı alıp lübnan a gidersek burdanda başlayacağımız sure bakara suresi olacaktır. ordaki dinlerin yoğunlu dahası insanların düştüğü nokta farklı olduğu için kalkış noktasına bu sure cevap verdiği için burdan başlamak zorundayız. yani kuran 1400 sene önce alaktan varsayalım başladıysa bu bugün için geçerli değil mekke dönemini tam olarak kavrayabilsek nerden başlayacağını az çok tahmin ederdik ama tam bir delil yok. sevgi ile |
vallahi tallahi *:lol: *aynı süleyman demirel gibi konuşmuşsun kuran yeterci bir şeyler söylemişsin ama ''hiç bir şey söylememişsin''
anladığım şu. benim sorduklarıma verecek cevabın ve bu konuda çözümlerin ve bilgin yok ayrıca şu yazıma bakmnı öneririm http://www.turandursun.com/modules.p...+geldi&start=0 |
merhaba .
koskoca türkiye nin reisi cumhuruna benzetilmek hiçte gocunacak bir durum değil. kuranın yazılımını kim yaptı diye bir mucize getiremem çok normaldir ama kuran ayetlerine dayanarak bu kitabı muhammedin yazmadığı açık ve nettir. bir insan toplumuna müslüman olmanız için benim adımı zikredeceksin diyecek sonra da yazdığı kitap ta bunun tam tersini yazacak. konuları değiştirmeden gidersek daha sağlıklı olur. inan şu an için iş yerime gelen hadisçilerin saysını bile tam bilmiyorum kime nasıl cevap vereceğimi şaşırıyorum. kimi söverek çıkıyor kimi şaşkınca bakıyor kimi dövmeye yeltenmeye çalışıyor,biraz evvel biri bu siteye girdiğimi görünce tamam abi olay bitmiş bu adam kafir demesinmi. acaba özgür beyin ilime göre çok düşünürsem aklımı yitirebilirmiyim. yoksa yitirmeye başlıyormuyum. muhabbetle |
kuranyeter kardeşim yine sorduklarıma cevap vermeyip kuyunun etrfından dolanmışsın :lol:
ama son yazdıklarında samimiysen (ben öyle varsayıyorum) bir sonraki adımın ''ateizmle'' sonuçlanacak. |
gideceğim yeri ben değil kalbim seçecek ve buna karşı çıkmak mümkün olmayacaktır kalp hiç bir şeyi dinlemez
Gerçekler öğrenilince, zannetmeler biter. (Huzeyl) |
Şu ana kadar yapılan yorumlardan bu konuya ait dört görüş olduğunu görmekteyiz.
1. Bu yaştaki evliliği ‘’Hz. Muhammed’e özel ’’ gibi gösteren görüş. 2. Bu yaştaki evliliği kabul etmeyen görüş. 3. Yaşı kabul eden ancak dönemin bir uygulaması olarak normal gören görüş. 4. Yaşı dönem olarak görse bile bunun söz konusu asır içinde düzeltilmesi gerektiğini söyleyen görüş. Şimdi bu görüşleri analiz edelim. Birinci görüş: Bu görüşte olanlara göre küçük yaşta evlilik konusu, Hz. Muhammed’e özel bir durumdur. Döneminde, bu yaşta evlenen yoktur. Bunlar bundan olsa gerek O’na ‘’pedofili’’ demeyi dillerinden düşürmezler. Aslında meseleyi biraz araştıran kimse, bu yaştaki evliliğin O’na özel olmadığını görür. O’na özel bir durum olsaydı hakkında her türlü söz söylemek için tetikte bekleyen dönemin putperestleri bu olayı her defasında dillerine dolarlardı. Bu durum ve tarih kitaplarının anlattığı olayları okuduğumuzda küçük yaş evliliklerinin ‘’dönem geleneği’’ olduğu kesin görülmektedir. Bunları bir arada düşündüğümüz zaman onu bu yaş konusunda (diğerlerini göz ardı ederek) eleştirmenin bir dayanağı kalmamaktadır. Sadece dördüncü görüşte ele alacağımız yönüyle (düzeltilmesi gereken bir uygulama)eleştirebilmelidir. Bu görüşte olanlar, bunu ikide bir dile getirerek Müslümanları Hz. Muhammed hakkında şüpheye düşürmek isterler. Yoksa azıcık bir çalışma, bu yaştaki evliliklerin dönem uygulaması olduğunu gösterecektir. İkinci görüş: Bunlar ise 9–10 yaşları arasında evlendiği konusunu kabul etmezler. Bu yaştaki evliliğin dönem ürünü olduğunu kabul etmekle beraber Peygamberin bu uygulamayı kaldırdığını söylerler. Genelde mealci olup hadisleri hiç kabul etmeyen bu kesimin alternatif olarak sunduğu herhangi bir delili görmüyoruz. Bilakis daha zayıf sayılan hadisleri kanıt gösterme peşine düşerler. Eğer Hz. Muhammed’in hayatının geneli ile ilgili bir bilgi getirselerdi daha çok inandırıcı olabilirlerdi. Bunlar bu hadisleri kitaplarına alanları ‘’sapık ve iftiracı’’ olarak değerlendirmektedir. Bu görüşte olanlar da birinci görüşte olanlar gibi duygusal ve tepkisel bir tavır içindedirler. Ancak bu görüşte olan ve başka hadisleri delil getiren bir grup da vardır ki(çalışmalarını takdir etmekle beraber)tespitlerine katılmıyoruz. Bunu ilk mesajlarımda dile getirmiş bulunmaktayım. Evrensel öğreti içinde düşündükleri Peygamberlerine bunu yakıştırtamadıkları için yaşını büyük gösteren zayıf dayanaklı haberlerin peşine düşerler. Oysa kanaatime göre eğer sorun küçük yaştaki ile evlilik sorun ise ‘’biyolojik ergenlik’’ açısından 9-10 ile 17-18 yaşı arasında bir fark yoktur. Hz. Aişe, 18 yaşında bile olsa dedesi yaşında olan 53 yaşındaki biri ile evlenmiştir. Modern değer yargıları ile olaya bakıldığı zaman bu yaş bile sorunludur. Üçüncü görüş: Yaşı 9–10 olarak kabul eden ve dönem uygulaması olarak normal gören görüştür. Eskiden beri hadis külliyatlarının sağlam kabul ettiği bu görüşü İlahiyat Fakültelerinde İslam Tarihi dalında Öğretim üyesi olanlar da kabul etmektedir. Ben de bu görüşü tercih ediyorum. Bu yaştaki evliliğin de, köleliğin kaldırılması konusunda olduğu gibi zamana bırakıldığını, hatta zamanla değişmediği takdirde devam edilmesinde sakınca görülmeyen bir uygulama olarak düşünüyoruz. Çünkü uygulamanın yürürlükte olduğu toplum’’Ataerkil ve tarım toplumu’’.Sosyologlar, bu toplumların özelliklerini bizden daha iyi biliyorlardır. Bu toplumda kadın, zaten toplumun bir bağımsız üyesi değil, içinde bulunduğu ailenin bağımlı bir üyesidir. Tarihçiler de, 7.yy dünyasında Arap Yarımadasının kültürel yapısını bizden daha iyi biliyorlardır. Bu görüşün eleştiri aldığı tek konu ’’ Evrensel mesaj getiren bir peygamberin tarihsel olarak yorumlanmaması gerektiği’’dir.Bunu da dördüncü görüş olarak değerlendirdim ki üçüncü görüşün bu görüşe olan cevabını da orada getireceğim. Dördüncü görüş: Bunlar da uygulamayı dönem olarak sorunlu görmemelerine rağmen Peygamberin bunu düzeltmesi gerektiğini söyleyenlerdir. Çünkü evrensel öğreti getiren ve toplumunun eksik kalan uygulamalarını düzelten birinin evlenme konusu gibi bir konuyu düzeltmemeleri bir eksikliktir. Hele buna Peygamberin kendisinin katılması hatadır. Bu sorun ,’’Evlatlıkların gerçek evlat olarak bakılması’’ sorunundan daha büyüktür. Bu konu için ayet özel olarak araya girmişken bu konuya ise girmemiş olması anlaşılacak gibi değildir. Özellikle dördüncü görüşün eleştiri ve iddialarının çok yerinde olduğunu belirteyim. Bu açıdan eleştirilerine cevabı da ayrı noktadan verelim. ‘’Evrensel öğreti getirmiş bir peygamberin tarihsel bir uygulamaya katılması yanlıştır.’’ eleştirisi: Hz. Peygamberin ‘’öğretileri’’ ile ‘’uygulamaları’’ karıştırılmaktadır. Onun tüm uygulamalarını her asırda bağlayıcı gören bir anlayış var ise de iyice araştırıldıktan sonra dinin sosyal hayatı düzenleyen kurallarının değil de insanlara o kurallarla getirmek istediği mesajın evrensel olduğu görülecektir. Hz.Muhammed tarihi bir kişilik olduğuna göre tarihinin bir ürünü olacaktır. Uygulamaları da, sosyal hayatı düzenleyen kuralları da… Ancak, sözgelimi Hz. Muhammed bu evlilik ile ilgili uygulamada döneminin uygulamasına katılmışsa da buradan çıkarılacak evrensel mesaj ne olabilir? Kanaatime göre, İslam’ın özellikle aile hukuku ile ilgili evrensel değerleri Peygamberden sonraki kuşağa bu evlilik sayesinde taşınmıştır. Karı-Koca ilişkilerinin nasıl olacağı ilgili evlilik vasıtasıyla öğrenilmiştir. Diğer eşlerinin aksine Hz. Aişe’nin İslam tarihindeki konumu çok iyi bilinmektedir.Bu öğretileri 45–50 yaşlarında kadın birinin net aktarılması zor idi.Hz.Aişe sivri zekâsı ve keskin görüşleri, önemli bir yer edinmiş bu evliliğin aslında ne anlama geldiğini göstermiştir. |
Sayın kuranyeter....
"kuranın yazılımını kim yaptı diye bir mucize getiremem çok normaldir ama kuran ayetlerine dayanarak bu kitabı muhammedin yazmadığı açık ve nettir. " ( kuranyeter ) * Siteden bir link http://www.turandursun.com/modules.p...howpage&pid=64 *Ayrıca sizden ricam şu linki lütfen üşenmeden okuyup inceleyiniz. http://www.ilhan-arsel.org/KurElestri/icindekiler.html *Tüm bu incelemelerin mantığına ve vardığı sonuçlara eğer aklın kabul edebileceği şekilde, kendi bildikleriniz yada başka kaynaklardan alıntı yaparak itirazlarınız varsa lütfen yazınız. Ama gerçekten rica ediyorum bana göre akla aykırı temelsiz içi boş iddialarla konuyu anlamsız noktalara sürükleyerek uzunca tartışmalara girmeyelim. Bu temelsiz iddialar bunları okuyan arkadaşlarda da sıkılma eğilimi yaratır. Düşüncelerimize sağlam temelli kaynaklar göstererek ikna yolunu seçersek sanırım daha bilimsel bir tartışma yaratmış oluruz. *Tanrı tarafından gönderildiği, *yalnızca kendi içerisinde iddia edilen bir kitaba inanmak bilimsellikle çelişir. Bunun başka kanıtlarlada ispatlanması gerekir. Ne dersiniz.. Saygı ve sevgilerimle.... |
Sayın ozedonus.....
"Kanaatime göre, İslam’ın özellikle aile hukuku ile ilgili evrensel değerleri Peygamberden sonraki kuşağa bu evlilik sayesinde taşınmıştır. Karı-Koca ilişkilerinin nasıl olacağı ilgili evlilik vasıtasıyla öğrenilmiştir. Diğer eşlerinin aksine Hz. Aişe’nin İslam tarihindeki konumu çok iyi bilinmektedir.Bu öğretileri 45–50 yaşlarında kadın birinin net aktarılması zor idi.Hz.Aişe sivri zekâsı ve keskin görüşleri, önemli bir yer edinmiş bu evliliğin aslında ne anlama geldiğini göstermiştir. " demişsiniz Bundan şunu çıkarırsam yanlışmı olur. Aise henüz 6 yaşında iken muhammed onun sonraki kuşaklara aile hukuku ile ilgili evrensel değerleri taşıyacağını biliyordu öylemi. Ayrıca şunu söylemeliyim. ( Bu öğretileri 45–50 yaşlarında kadın birinin net aktarılması zor idi ) demişsiniz. (Aktarılması kelimesinin yerine sanırım aktarması denmeliydi) Bu muhammedin diğer eşlerinin ve o yaştaki tüm kadınların zekalarının küçümsenmesi değil midir. 45-50 yaşlarındaki bir erkeğin bazı öğretileri aktarması, o yaştaki bir kadına göre dahamı nettir. Demekki bizler Muazzez İlmiye Çığ gibi asırlık bir çınarı boşuna okuyormuşuz. Bu onun zekasına bir hakarettir diye algılıyorum. Yanlış anladıysam özür dilerim ama çıkardığım bu. *Saygı ve sevgilerimle... |
Alıntı:
şekle kamufle edilmesi çabalarıdır. Hiçbir gerçekliği yoktur. Ayşe'nin İslam'a katkılarından bahsedilemez, aksine tahribatından bahsedilebilir. Çıkarın Ayşe'yi Muhammed'in hayatından ve İslam'dan, bir de bu şekilde bakın. Karı-koca ilişkilerini toplum ne Ayşe'den öğrenmiştir ne de Muhammed'den. Ayşe'den ya da İslam'dan önceki evlilikler anormal değildi ki, Ayşe'nin öğretileriyle düzelsin. Nedir Ayşe'nin gösterdiği evliliğin asıl anlamı? Ayşe'nin zekasını, keskin dilini, öğretilerini hadislerden okuyup kabulleniyorsanız eğer, Ayşe'den nakledilen aşağıdaki hadis sonuçlarına da inanmalısınız: * Bugün dahi 8 yıl 9 ay yaşa ulaşan kızların reşit olup evlenebileceği. Örnek İran. * Hayız halinde iken öpüşülüp koklaşılabileceği, göğüslerin okşanabileceği, * Elbisedeki meni kalıntısının tırnakla kazınarak çıkarılabileceği, * Karşısındaki adamın gözleri görmese dahi yanında açık olunamayacağı, * Muhammed'in ilahının Muhammed'in hevası için elinden geleni yaptığı, * Muhammed'le mehirsiz evlenecek kadınları utanmaz olarak nitelediği, * Kadının domuz, şeytan, kara köpekle eş tutularak aşağılandığı, * Kıskançlığı, fitnesi nedeniyle tahrim suresinin yazıldığı, * İfk hadisesi ( Safvan'la zina yaptığı iddiaları) nedeniyle ortalığı karıştırdığı, * Cemel savaşıyla müslümanları birbirine kırdırdığı. Topluma öğretmen yetiştirmek için torunun yaşındaki ile evlilik olmaz. Gelecek nesiller için çocuklar eğitilir, yetiştirilir. 23,5 senede istenseydi binlerce çocuk öğretmen olarak eğitilebilirdi. Muhammed'in evlilikleri için türlü bahaneler uydurulur. Üstelik bu bahaneleri günümüz İslamcıları öne sürer. Halbuki o dönemden kalan herhangi bir sebep yoktur ortada. Mesele Muhammed'in cinsel sıkıntısının giderilmesidir tamamen. |
Yazdığım bu makale aslında kendi görüşümden çok görüşlerin analizinden ibarettir.Ancak son paragrafta kanaaatimi söylemiş olmama rağmen eleştirinin son paragrafta yoğunlaşması garibime gitti.
Ama normal karşiılıyorum.Neticede tüm olgular hakkında kararını vermiş ve kendi görüşlerinden emin olan muhataplarım var.O açıdan savunmacı cevapları yazmayacağım.Ki zamanım da yok zaten. Ama üzücü olan eleştiriler değil mesajın içeriğinin anlaşılmamması... |
Sevgili yucemanitu'nun eklemiş olduğu başka bir konudaki linkin buraya da uygun olduğunu düşündüğümden güncelleme ihtiyacı duydum.
http://www.youtube.com/watch?v=sW7Nx...layer_embedded Saygı ve sevgi ile... |
bu konu her zaman tartışılır. bi sitede, bi kitappta bazı din karşıtı kişiler bu ve buna benzer iddialarını ortaya koyarlar sonra müslümanlar cevap verir bunu iddia edenler de kabul eder ama başka bi sitede yada eserde yine aynı tartışma açılır. bu sitede bile bu konuyla aynı diyebileceğim bir çok yazı yazıldığını görebilirsiniz. ben de daha önceleri Ayşe 6 yaşında falan iken İslam peygamberi Hz. Muhammedle evlendiğini zannediyordum. ama Ayşe'nin Hz. Muhammed'ten önce başka biriyle nişanlı olduğunu öğrenince bu konu da benim için kapanmış oldu. doğruya doğru demek gerek.
saygılar... |
Alıntı:
Muhammed'den önce kısmetinin çıkmış olması (nişanlı olması), Ayşenin yaşını değiştirmez. Bir kız o yaşta evlenebiliyorsa pekâla nişanlanabilir. Muhammed kimi istemişse elde etmiştir. Ayşenin nişanlısı da avucunu yalamıştır. Muhammed ayşe'yle evlendiğinde ayşe'nin yaşı 6'ydı. O dönemde o yaştaki çocuklarla evlenen insanları ayıplamıyoruz. Gelenek öyleymiş. Ama peygamber olduğunu söyleyen birini 6 yaşında bir kızla düşünmek size normal geliyorsa diyecek bir şey yok. Suudiler, ana dillerinde inmiş Kur-an'ı anlamadılar da siz mi anladınız. Bugün Suudi Arabistanda, İran'da 6 yaşındaki kız çocuklarla evlenen hatta onlarla ters ilişkiye giren bir sürü müslüman var. İsteyen 1 yaşındaki bir kızla evlenebilir. İlişkiye girer mi girmez mi bilmiyoruz. İran hastaneleri bu ilişkilerden zarar görmüş kız çocuklarıyla dolup taşmıştır. Muhammed bir devrimci idiyse, işe önce buradan başlamalı, bunu yasaklamalıydı. İnsanlara akıl dağıtacağına önce kendisi dünya zevklerinden vazgeçmeliydi. 25 kadınla evleneceğine 1 kadınla evlenmeliydi. Uyanın artık! Kadınlarımıza verdiği haklardan dolayı da gerçek devrimci Atatürk'e dua edin. saygılar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fasil:NİKAH BÖLÜMÜKonu:Resulullah (sav)`ın ZevceleriRavi:AişeHadis:Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine`ye geldik. Beni`l-Haris İbnu`l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)(`ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O`na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim.HadisNo:5611 |
Alıntı:
Bunuda geçtim hadislerin hala siyasi oyunlar icabında,egemenlerce içi doldurulmuş şeyler olduğunu anlayamamanız gerçekten ilahi-komedidir. Hadis o kadar gerekliydide,Tanrı neden vahiy etti acaba,pes doğrusu. Hadislerin geçerliliğini kimse bilemez.Doğru yada yanlış düşünce olsun bir geçerliliği yoktur. |
Alıntı:
saygılar... |
Alıntı:
Muhammed ayşey'le 6 yaşındayken nişanlanmış 9 yaşındayken evlenmiştir (gerdeğe girmiştir diyenler de var). 17-20 yaşlarında olduğunu söyleyenler kıvırmaktadırlar. O dönemlerde kadınların yaşının regl döneminden itibaren sayıldığını vs. iddia ederler. Ama iş haticenin yaşına geldiğinde, muhammed'den 15 yaş büyük olup 40 yaşındaydı derler. Ayrıca çeşitli vakalar (savaşlar, muhammedin ölümü vs.) sırasında ayşenin yaşından söz edilir. Burada belirtilen yaşlar dikkate alındığında ayşenin muhammedle evlendiği zamanki yaşının 9 olduğu ortaya çıkar. Daha önce yazdığım gibi, o dönemlerde bu tür evlilikler normaldi. Tek evlenen muhammed değildi. Müslümanların neden bu kadar hassasiyetle bu konuya kılıf uydurduğunu anlamıyorum. "O dönemde öyleymiş. Ne yapalım." deseler sorun ortadan kalkacak. Kimse de çıkıp bu konuyu büyütmeyecek. Muhammedin 25 kadınla evlenmesi daha beter bir olaydır. İnsanlara akıl dağıtmakla yükümlü birinin başkalarına 4 kadın sınırlaması getirirken aynı anda 11 kadınla evli olması utanmazlıktır. Bugün başbakan herkese 1 kadın için izin verip kendisi 5 kadınla evlenseydi ne tepki gösterirdiniz? Elinizi vicdanınıza koyup düşünün. saygılar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hadislerin nasıl yöneticilerin elinde,deşifre olduğunu,isteyenin siyasi olarak hükümlerini halka yükletmek için kullandığını bir okuyun araştırın.Nasıl güç sahiplerinin dinin içine kendi ego ve fantazilerine uygun adetler getirdiğini anlayın. Saygılar... |
Birde şunu merak ediyorum.Ayşe 30 yaşında olsaydı,imanmı edecektin yucemanitu?
|
Sen kabul etmeyebilirsin Nogada ama bu kaynağın sahih hadis olduğunu, Buhari hadislerinin İslam'da en muteber kaynaklar olduğunu değiştirmez. Bak bugün şeriatla yönetilen ülkelere onlar kendi dillerini, dinlerini, tarihlerini hep yanlış biliyor da bir tek laik TC mi İslam'ı doğru biliyor. "Ayşe 30 yaşında olsaydı,imanmı edecektin yucemanitu?" demişsin. Ayşe 30 yaşında olsa da iman etmeyecektim çünkü beni dinden soğutan tek sebep Ayşe'nin yaşı değil. Bir kişinin evlilik yaşıyla iman edip etmeme değişmez mesela Ayşe'nin 9 yaşında evlendiğini doğrulayan Müslümanlar da Ateist olmuyor. İsa hiç evlenmedi şimdi Hıristiyan mı olmam gerek hayır.
|
Alıntı:
Buhari yazınca kendi emelleri için muhammed yazınca allahtan vahiy geldi. nerden biliyorsun . kuranda öyle yazıyor..... |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:30 . |