Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-03-2008, 07:12
zapata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zapata zapata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Aise nin gerçek yaşı

Aise nin gerçek yaşı hakkında yapılan bilimsel ispatı lütfen üşenmeyip buradan öğreniniz sizi gidi kafirler

http://www.imamhatip.com/kamusalalan...izin-yasi.html

Allahım bugünleride gördüm çok şükür.....

Başka yorumum yok yorum sizin

.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....
Alt 27-03-2008, 12:38
mutluluk35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mutluluk35 mutluluk35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Aise nin gerçek yaşı

Sayfada *şöyle bir *tez de ortaya *atılmış.''Araplar *eskiden *yaşlarını saymaya *on yaşından sonra *başlarlardı''.Herhalde evlendikleri *kadın sayısına da *20 *ekliyorlar *olsa *gerek.Muhammed de tek *eşli yaşam sürmüştür böylece Saygılar
Alt 27-03-2008, 14:19
kuranyeter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kuranyeter kuranyeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

rojbaş.
inandığını idaa eden insanlar bundan asırlar önce inmiş bir kitabın daha hangi ayetle indiği bile net olarak bilinmiyorken sizler kalkıp inanmayan insanların aişe nin yaşı hakkındaki ortaya atılan bilinmeyeni ortadan kaldırmak için neden uğraşıyorsunuz siz inandığınız resule demekki güvenmediğiniz için bu tezi çürütmeye çalışıyorsunuz. aslında karşı taraftan ziyade kendi içinizdeki şüpheleri çürütmeye çalışıyorsunuz.

insanları çoğu annesinin kızlık soyadını bile tam olarak cevaplayamadığı bir ortamda siz kalkıp asırlar öncesinden delil getirmeye çalışıyorsunuz,ve getirdiğiniz delillere bakınca insanın aklına bunu çocuklar bile yapmaz diyesi geliyor.

ateistlerin bu yaptığına iftira diyorsunuz sonrada bu iftirayı ortadan kaldırmak için uğraşıyorsunuz acaba ateistlerin bu iftira diye attıkları bilgileri onlara kimler ulaştırdı önemli olan burası.

rojbaş.

Köpegin agzinda fildisi bulamazsin.çin atasözü
Alt 27-03-2008, 17:58
bad_religion bad_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ey güneşi balçıkla sıvamaya çalışan zihniyet!!! Sizin bu yaptığınıza ancak bu atasözü yakışırdı. Peygamber diye taptığınız adam günümüzde yaşasaydı, yaptığı şeyden dolayı yargılanır hatta hapse atılırdı. (9 yaşındaki bir kız çocuğuyla cinsel ilişkide bulunmak "tecavüz" suçudur.)

Hep bu hikayeleri anlatıp durur bu zihniyet. Kendilerine de peygamberlerinin yaptığı bu pis şey çok korkunç ve vahşice gelmektedir ama onlar kendilerini kandırmaya çalışarak bunun doğru olmadığını çocukça yöntemlerle akılları sıra yutturmaya çalışmaktadırlar.

Yok efendim Araplar yaşları saymaya 10 yaşından başlarlarmış, yok efendim sıcak Arabistan ikliminde çocuklar çabuk ergenleşirmiş.

Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin Aişe 17 yaşında olsa bile 50 küsur yaşındaki bir adamın (üstelik bu peygamber) 17 yaşındaki daha reşit bile olmamış bir kızla cinsel ilişkiye girmesi ne kadar doğrudur! Sözde Tanrı'nın en sevgili kulunun, böyle bir şey yapması hoş bir davranışmıdır. Üstelik Muhammed bunu cinsel şehvetini gidermek için yapmıştır. Ha tabi siz Muhammed'in 10 küsur tane karısının her biriyle her gün cinsel zevklerini gidermek için ilişkiye girdiğini de bilmezsiniz. Bunu da söylemiş oldum. *:!:
Alt 27-03-2008, 21:54
zapata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zapata zapata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın kuranyeter artık sizin islami kaynakları bile doğru dürüst okuduğunuzdan şüphe ediyorum. *Aisenin gerdeğe 9 yaşında girdiği gerçeği ateistlerin uydurması değil bizzat Aisenin ifadeleridir. Bu sitenin ana asayfasını dikkatle incelemenizi tekrar tavsiye ederim. Aisenin kendi ifadesi ile yaşı hakkındaki bilgiler sahih-i buharidendir ve sitede mevcuttur. Buna yalandır veya değildir demeniz sizi bağlar.

http://www.turandursun.com/modules.p...showpage&pid=4

*TD dürüstlük göstererek kaynağı tamamen islami literatürden alarak aisenin ifadesine dikkat çekerken, sizin o çok *derin ilminizle bunu anlayabileceğinizi zaten beklemiyorum. Ama en azından acaba bunlar doğrumudur deyip bu kaynaklara bir göz atmanızı beklerdim. Ateistler bunları kaynak göstermeden ortaya atmazlar. O kaynaklar ise ateistlerin değil bizzat diyanetin yayınıdır. Lütfen dürüst olun ve inceleyin inanıp inanmamak sizin sorununuz.

* "-"Ve ben dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine'ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar:

-Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.

Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."" *TD Sahih-i buhari den

*"aslında karşı taraftan ziyade kendi içinizdeki şüpheleri çürütmeye çalışıyorsunuz."diyorsunuz

* Biz en azından ben o şüpheler nedeniyle *düştüğüm karanlıktan kurtulalı beri *çok yıllar geçti.
Umarım sizde bir gün anlarsınız... *Saygılarımla

*"" Beni bilimle anla iki gözüm, felsefeyle anla ve tarihle yargıla......""

.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....
Alt 28-03-2008, 10:50
Üye

zapata";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın kuranyeter artık sizin islami kaynakları bile doğru dürüst okuduğunuzdan şüphe ediyorum. *Aisenin gerdeğe 9 yaşında girdiği gerçeği ateistlerin uydurması değil bizzat Aisenin ifadeleridir. Bu sitenin ana asayfasını dikkatle incelemenizi tekrar tavsiye ederim. Aisenin kendi ifadesi ile yaşı hakkındaki bilgiler sahih-i buharidendir ve sitede mevcuttur. Buna yalandır veya değildir demeniz sizi bağlar.

http://www.turandursun.com/modules.p...showpage&pid=4

*TD dürüstlük göstererek kaynağı tamamen islami literatürden alarak aisenin ifadesine dikkat çekerken, sizin o çok *derin ilminizle bunu anlayabileceğinizi zaten beklemiyorum. Ama en azından acaba bunlar doğrumudur deyip bu kaynaklara bir göz atmanızı beklerdim. Ateistler bunları kaynak göstermeden ortaya atmazlar. O kaynaklar ise ateistlerin değil bizzat diyanetin yayınıdır. Lütfen dürüst olun ve inceleyin inanıp inanmamak sizin sorununuz.

* "-"Ve ben dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine'ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar:

-Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.

Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."" *TD Sahih-i buhari den

*"aslında karşı taraftan ziyade kendi içinizdeki şüpheleri çürütmeye çalışıyorsunuz."diyorsunuz

* Biz en azından ben o şüpheler nedeniyle *düştüğüm karanlıktan kurtulalı beri *çok yıllar geçti.
Umarım sizde bir gün anlarsınız... *Saygılarımla

*"" Beni bilimle anla iki gözüm, felsefeyle anla ve tarihle yargıla......""
rojbaş.zapata.

ben yazımda şahsından ziyade o kaynakları kendilerine din olarak seçenleri eleştiriyorum,ey inandığını savunan zavallılar sizler islamın kaynağı diye ortaya sapık bir zihniyetin sözünü din olarak kabul ederseniz inanamayan insanlarda sizin bu sapık söylemlerinizden dolayı sizi eleştirlerse siz bu eleştiriyi çürütmek için daha da komik oluyorsunuz diyorum.

benim sözde islam kaynak larımı okumadığımı söylemenizde sadece sizin söyleminizdir.
zamanında çok okudum ama şimdilik bir değer ifade etmediğini belirtmek isterim.
asırlar önce ne olduğunu kim nasıl biliyor bende ona şaşarım.

dünya yaşantısı sürdüğü sürece hiç bir zaman öğrenemeyeceğimiz bir konuda kuranın ilk ayetleri olacak bu mümkün değildir.bunu bile bimezken aişenin yaşını hiç bilemeyiz.

islam dinine zararı ateistler vermiyorlar hadis gibi asılsız kimin yazdığı bile belli olmayan tamamen kurana ters düşen sözleri islamın kurandan sonra ikinci kaynağı olarak bizlere yutturmaya çalışan zavallı hadisçilerdir.

bir inancınız var olduğunu söylüyorsun ama her şeye gücü yeten allahın dini bu kadar basite indirilirse ateistlerde bu şekilde gülerler size.

rojbaş

ben bir namlu ağzıyım omuz vermiş halkına, başkalıdırıyorum hey varım benim farkıma.
Alt 28-03-2008, 13:38
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Asırlar önce ne olduğunu kim nasıl biliyor bende ona şaşarım.

Ben de buna şaşarım !

Asırlar önce neyin nasıl olduğunu bilmeyen insanlar hayatlarını bahsi geçen bir 7. yüzyıl vaizine göre şekillendiriyor.

Şaşırmamak elde değil...
Alt 28-03-2008, 13:53
Üye

rojbaş./iyi günler

biz bizim gibi bir insanın bizim için bir kullanma kılavuzu yazdığına inanmıyoruz nasıl ki bir televizyon bir başka televizyon için kullanma kılavuzu yazamıyorsa aynı onun gibi

biz televizyon için bir kılavuz yazan gibi yarattığı insan için kullanma kılavuzu yazan yaratıcının kılavuzuna inanıyoruz.

siz inanmaya bilirsiniz bu çok doğaldır,buna hiç bir şekilde müdahale etme hakkına sahip değilim.
insan özgür bir düşünceye sahipse ve bu hakkı varsa istediği gibi inanır istediği gibi yaşar.
yeterki art niyet taşımasın.

kazanacak olanlar hep iyilerdir.

sevgi ile
Alt 28-03-2008, 17:25
rebera_roni rebera_roni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

rojbaş kuranyeter;
''asırlar önce ne olduğunu kim nasıl biliyor bende ona şaşarım. '' böylede olmazki be kuranyeter. yani öle bir durumdan söz ediyorsunki geçmişten söz etmek için illede o dönemde yaşamak şartı getiriyorsun.gecmişteki savaşlar, yaşam tarzları, sosyal, dini hayat.....vs herseyden söz edilirken sen kalkıpta sen nerden biliyorsun dersen hiç bir zaman doğruya ulaşamayız.
kusura bakma sen o gecmişten söz edip sen nerden biliyorsan dersen birileride gelip kurandaki yazılar için gelip sen nerden biliyorsun bunun allahın kelimeleri olduğu derler.
saygılar

HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY
Alt 28-03-2008, 18:01
Üye

merhaba roni

sevgili roni asırlar önce olan savaşlar bilinebilir ama savaşta kaç kişi öldü diye bir rakam veremeyiz heleki kendi toplumun kurandan uzaklaştığını allaha şikayet eden bir resulun evlendiği kadının yaşını nerden bilebiliriz ben diyorumki hadis yazarları müslüman değildiler ve bizlere din kaynağı olarak yazdıkları hadisler dinin kaynağı değillerdir.

bir yaratıcı var her şeyi eksiksiz yarattığını söyleyecek kuranında inanan insanlar için yeterli bir kaynak olduğunu söyleyecek bir başkasıda çıkacak diyecekki hadis olmassa sünnet olmassa biz müslüman olamayız.
sorun burda hadisçilerin hepsi kuran yetmez diyorlar kuran yetmezse allah yetmez anlamı çıkar.

işte burdan anlayacağımız şu ateistler bu konuda kendilerine getirilen din kaynaklarını karşılaştırdıklarında ve söcde islamcıların yaşantısına baktıklarında haklı olarak diyorlarki bu din saçma bir din bu konuda aynı düşüncedeyiz böyle bir din anlayışı olmaz.

inanır yada inanmaz bu ayrı bir konu inandığını idaa eden kesim kendi içinde çelişki yaşıyor sorun bu.
sevgi ile

Önerilen Siteler