![]() |
Hz.Muhammet'e bildirilen gelecek!
şimdi peygamberimize yalancı diyen zihniyet, umarım bu başlıktan sonra hem yalancı hem kahinmiş demezsiniz :S
http://www.hazretimuhammed.org/gelec...aberler.html#3 gözünüzü açmanız temennisiyle..:rolleyes: |
"Allah apaçık inkar edilir hale gelmedikçe kıyamet kopmaz."239 Cennete gidebilmek için bizlerin çoğalmasına ihtiyacınız var ,bizler olmasak kıyamet bile kopmayacakmış:p |
arkadaşım orda söylenenlere bir bak bakalım. şahitleri kim yine din adamları. sence güvenilir mi? zaten bizim sorunumuz o din adamlarına güvenmiyoruz. şahitliklerine mi güvenelim. haaaaa. doğru doğru demiştir mi diyelim. ben inanmıyorum şimdi muhammede de din adamlarına da. nolacak. bi eksiklik de hisstemiyorum. yok şöyle olacak demiş yok böyle olacak demiş. işinize geldiği zaman hadisler güvenilmez. işinize geldiği zaman güvenilir. bırakın artık ikiyüzlülüğü. içiniz dışınız bir olsun.
|
burda tek bir olay yok sürüsüyle var..hepsi mi yalan diyceksiniz?? peki arkadaşlar sizin takdiriniz.. sizlere ihtiyaç olduğundan değil sadece olacak olan bunlar olduğundan söylenmiş bir söz..neyse ya işinize geldiği yerden anlıyorsunuz..ben görmenizi istediklerimi paylaşmayı sürdürücem..en azından bir müslüman olarak bu benim sorumluluğum :) işte böyle de güzel bir din kendin rahatsın başkalarını salla demiyor herkese bildiğini anlat onlar da Allah yoluna girsin diyor..seviyorum dinimi..
|
girmezlerse uyar. tecrit et. köşelerde bekle yolunu kes. yine girmezlerse öldür diyor. değil mi? sen sev ben sevmiyorum senin dinini senin için bi sakınası yoktur umarım.
|
yok yok benim için hiçbir sakıncası yok..ama senin için "haydi abbas vakit tamam akşam diyordun işte oldu akşam" dediklerinde bazı sakıncalar doğabilir..
|
sevgili point islama göre ''allahtan başka kimse gaybı bilmez''
ama verdiğin link muhammedi nostradumus yapmış ilgimi çeken depremler çoğalacakmış . benim sevgili pullusazan kardeşim fayların kırılması periyodiktir .yani dünyada depremler belirli bir periyot izler ne azalır ne çoğalır |
hy nin kullandığı kaynaklara dikkat edin. istediği düşünceyi yansıtmak için bin bir türlü kaynağı kullanmış. hangisi ne kadar sahih bilebilir miyiz?
bir de nostradamus da benzer kehanetleri söylüyor. ayrıca muhammedin söylediğinden daha tutarlı... ayrıca ben de 10 cilt geleceğe dair kitap yazsam benim söylediklerimden de tutanlar olur. bu forumda bu konular tartışılmış heralde. ayrıca hadisler çok genel bi bakış açısıyla bakıyo.1400 sene önce "insanın ayakları yerden kesilecek" desem bunu bugün 1000 farklı şekilde yorumlarlar. uzaya gitmek, uçak, helikopter kullanmak falan. bu dediğim de doğru olabilir. ayrıca bir sürü de muhammedin söyleyip de tutturamadığı şeyler var. |
Sizin Muhammet özellikle de kıymetli madenlere çok meraklı ve alakalı görünüyor,bugün yaşasaydı peygamber olmak yerine belki de bir bankanın kıymetli madenler şefi falan olurdu :)
|
özellikle daha başında uyardım çünkü nerden yaklaşacağınızı az çok tahmin ediyordum..başlıkta da dikkat ederseniz bildirilen yazdım ki konuyu saçma sapan yerlerden ele almayın diye..ama olmamış yine kendiniz çalıp oynamışsınız..elbette gaybı yalnız Allah bilir ama bilinmesini istediklerini Allah peygamberimize vahiy yoluyla bildirmiş olamaz mı?? söylenenlere cevap bulamayınca kaynaklardan şüphe etmişsiniz..oysa bunlar her yerde var ben bu linki bulmadan önce de bu bilgilere sahiptim..
Kişiye kamçısının ucu konuşmadıkça kıyamet kopmaz. Kişiye (kendi) sesi konuşmadıkça kıyamet kopmaz Şark tarafından bir kuyruklu yıldız doğup aydınlık verecektir. Onun her günkü irtifi (geçiş yönü) meşrıktan mağribedir (doğudan batıya doğrudur). bunlar nasıl uydurulabilir?? atıp tutturulacak şeyler mi bir kez daha düşünün.. Talikan'a (Afganistan'a) yazık oldu. Şüphesiz Allah Teala'nın orada altın ve gümüş olmayan hazineleri vardır. Orada Allah'ı hakkıyla bilen insanlar vardır (altın ve gümüş OLMAYAN deniyor..kıymetli madenlere merakını anlayabilmek de bir meziyet tabii) Her 30 yılda deprem sayısının periyodik olarak artış gösterdiğini kaydeden Ercan, Türkiye'ye denk gelen depremlerin artış yıllarının ise 1910, 1940, 1970 ve 2000'e yakın yıllar olduğunu, gelecekteki artış yılının ise '2030'lu yıllar olmasının beklendiğini' bildirdi. http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2001/07/11/yasam/yasam1.html linkin son paragrafı verilmiştir.. yani depremler periyodiktir..ama periyodik olan depremlerin her 30 yılda arttığıdır ki bu da peygamberimizin sözleriyle paralellik gösterir.. |
Teknolojik gelişmeler ve dünyadaki değişimlerle bu hadisler artacaktır sanırım bekleyelım yırmı yıl sonra daha ne alametler ! cıkacak bakalım..
''Kişiye kamçısının ucu konuşmadıkça. kıyamet kopmaz.272'' benım kamcıda anten yok :) harun yahya zırvalıkları bunlar üç beş hadiste ben uydursam müslümanların cogu anlamaz bile benim uydurduğumu.. |
Ben bunların daha tafsilatlısını 300 yıllık kaynakta da okudum yani dün uydurulmuş değiller. Bazılarına herkes söyleyebilirdi diyebilirsiniz fakat bu hadislerin bazıları 1400 yıl önce yaşamış birinin hayal etmesi ihtimali neredeyse sıfır olan şeyler. Mesela "insanların yüksek binalar yapmakta yarışması", "kadın ve çocukların dünyayı yönetmeye başlaması" vb...
|
Bu ve benzeri mavallar 2000 yıldan beri söylenegelir.
Belki daha öncesi dahi vardır. Ama ufak bir kusuru var. 2000 yıldan beri kıyamet bir türlü kopmuyor. Kopmuyor. Kopmuyor. Kıyamet kopmadığı içinde 2000 yıldan beri bu kıyamet tellalları hep yalancı çıkıyor. Ah şu hain kıyamet... Ah! Bir kopsada şu kıyamet tellallarını sevindiirse. Sevgiler |
Alıntı:
|
Kıyamet tellalığı için google'da "apokalypse" veya "apocalypse" yazmak yeterli.
Sevgiler |
Ben bulamadım, var diyen sizsiniz bir zahmet bulup ekleyin birebir aynı sözleri.
|
arkadaşım sümerden tut antik yunana perslere, çin mitolojisine ordan geç aztek inka öğretilerine hepsinde benzer şeyler var. hatta bunların kökeni 5 çağ inancından gelir. altın gümüş bakır demir tunç. biz tunç çağın sonunda yaşıyormuşuz. peki başlangıcı ne zaman biliyor musun? insanlığın fikir üretmeye başladığı zamanlar. yani şunu söyleyebilirsin. insanlık çevresinin farkına vardığından beri bir kıyametten korkuyor. ama nedense öyle birşey henüz olmadı. bütün kehanetlere rağmen.ve yakın zamana ilişkin kehanetler hep daha çok ilgi çekiyor.
|
Tamam o zaman arkadaşım, o zaman buyrun koyun buraya diyorum ben de. Fakat spesifik şeyler olsun.
|
sizin işiniz bu ama
bakıyorum birkaç ay önce bir internet sitesi yayınlamıştı şimdiye kadar gerçekleşmeyenleri. |
Gerçekleşmeyenler de gerçekleşse zaten kıyamet kopmuş olurdu arkadaşım.:D
Burada Hz. Muhammed'in söylediklerinin daha önce de söylendiği iddia edildi. Buyrun siz ekleyin o zaman diyorum ben. Bir iddiam yok. Haklıysanız bilgimizi arttırmış oluruz. |
http://www.internethaber.com/galeri/gallery.php?id=702
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=17039 http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=104731 http://www.duygusuz.com/forum/archiv...p/t-36684.html http://www.xdosyalar.com/html/nostrada.asp http://www.tumgazeteler.com/?a=4101088 http://www.guncel.net/gundem/yasam/2...re-bekledi.htm bu linktede birkaç bölüm halinde incelemiş boşa çıkanlarını |
Mağarada kıyameti bekliyorlar...
Saygıdeğer arkadaşlar, Eğer kıyametin kopuş saatini kimse bilmiyorsa onu beklemek ve onun için hazırlık yapmak sapıkça bir davranıştır.
Aşağıda bu davranış türüne güzel bir örnek var. İbretle duyurulur ;) Rusya’nın orta kesimindeki Penza bölgesinde “Kıyamet Günü korkusu” yüzünden sonbahardan bu yana mağaraya kapanan bir tarikatın üyelerinden 3 kişi daha “dünyaya döndü.” Penza Valisi Oleg Malniçenko’nun verdiği bilgiye göre, başkent Moskova’nın 640 kilometre güneydoğusuna düşen Nikolskoye köyü ormanında mağaraya sığınan tarikat üyelerinden halen 11 kişi “en geç ilkbaharda gelecek kıyameti” beklemeye devam ediyor. Mağaranın kar erimesinden çökme tehlikesi bulunduğuna işaret ediliyor. Ortodoks Kilisesinden ayrılma tarikatın üyeleri, yerel yetkililere, mağaraya başta 35 kişiyle kapandıklarını, orada kalanları zorla çıkarma niyetlerinin olmadığını söylediler. “Gerçek Rus Ortodoks Kilisesi” adlı tarikatın kurucusu “peygamber” Piotr Kuznetsov, “şiddet içeren tarikat kurduğu” suçlamasıyla ruhbilimci hekimlerin gözetimine alınmıştı. http://www.ntvmsnbc.com/news/441408.asp |
Rum suresi ilk ayetleri islamiyetin mucizesini açıkça belirtir:
''rum mağlup oldu pek yakın bir zamanda galip gelecektir 1 kaç yıl içinde bundan önündede sonundada emir allahındır ve o gün müslümanlar sevinecektir'' şimdi bunada inanmayız demeyin.tarihlerde kayıtlıdır. Şimdi ben ''sahte bir dinle '' toplumun önüne geçsem yani ''peygamberliğimi'' ilan etsem bu kadar kesin bir ayeti kesinlikle getirmezdim çünkü eninde sonunda foyanız meydana çıkacak böyle bir riske kimse girmez |
Sevgili arkadaşlar eleştirilerimi mantıkla değerlendirip duygusal davranmayacağınızı umarım. Bu gaybden haber verme konusunun tartışmaya açılmasını da duygusal olmama konusunda bir taahüt kabul ediyorum.
Valla ilk msjdaki linke baktım iyi güzel de hadisler için kaynak yazmıyordu. Ben bir hadis örneği verirsem Buhari, Müslim ya da Tırmızi derim. Araştırmak isteyene kolaylık sağlaması açısından hani. Burada sadece Fırat'la ilgili hadisin altında Suyuti yazmış. Orda da altın dağ diyor hazine diyor barajdan bahsetmiyor. Bahseden vardı da yazılmadı yazmayacağız biraz tuhaf bir iddia olur. Yok açlık olacak demiş savaş olacak demiş iyi de izin verin 1.400 yıl boyunca açlık ve savaş olsun yani. 1.400 yılda her şey oldu zaten. 1.400 yıl boyunca yazılan (ne kadar sahih bilinmez kaynağı belirtilmemiş) hadislere uygun şeyleri ayırıp koymuşsunuz. Güzellik olacak da diyebilirdi o zamanda aha bilmiş deyip İstanbul'un fethini koyardınız alametlere. E peki kıyamet ne zaman kopacak bunun tarihini vermiş mi? Güzel kardeşim bin beş yüz yıl sonrasını okuyan oturduğu devenin altındaki takıyı nasıl bilememiş hayret ettim. Teyemmümle ilgili sureler ne zaman ne sebepten inmiş biliyor musunuz? Bir araştırın ve şaşırırsınız. Ayrıca gaybden haber alan biri karısı hakkında dedikodular çıktığında neden hemen bu gayb haberini almadı da bilememekten şüpheye düşüp "Böyle bir şey yaptınsa tevbe et" dedi ve ayet günler sonra indi? Zaten böyle bir olayın olması bile akıl alır gibi değil Allah habibini bu kadar üzmüş. Bir husus da yöntemle ilgili. Biz Buhari'nin hadislerini asıyoruz itirazlarla karşılaşıyoruz ki Buhari en sağlam kaynak. Ona inanmayan arkadaşlar bu kaynağı belirtilmeyen hadislere nasıl inanıyor, bu biraz tuhaf. Saygılar. |
Alıntı:
Olamaz..Vahiy Kuran dır zaten..Sanırım siz Muhammedin tarif ettiği Muhammed-Allah -cebrail dialoglarını da aşıp,Muhammedin her canı sıkıldığında Allahla dialoğa geçip dedikodu edecekleri bir zemin canlandırıyorsunuz gözünüzde..Muhammed ve Allah birlikte dolaşıyor olsalar bile allah bu kadar çok hadis vahyedemezdi..Sayıları o kadar fazla ki çünkü..Buna göre Muhammedin yemeden ,içmeden,mütemadiyen Allah tan hadis,ayet vahiyleri almış olması lazımdır ki buna ne ömrü vefa eder ne de hadis vahyi denen bir şey vardır..Bahsedilen vahiy zaten ayetleri içeren kuran'dır..Bunları da insanlığa iletmekle yükümlüdür..O tarz bir iletişimleri vardıysa eğer,faraza Zeyd'in karısını ona alacağını aralarında kalmak suretiyle hadis şeklinde vahyetmeliydi Allah Muhammede ,hiç değilse bize karşı ayıp olmazdı..Görüldüğü üzere her şey aleni..En gizli saklı kalması gereken özel sırlar bile herkesin gözü önünde ve ayet şeklinde çattadanak indirilmiş..:D |
Alıntı:
|
sevgili point_13;
gelecekten haber denen cümlelere baktım,açıkçası hiçbir haber göremedim.Istersen gel beraber bakalım. "Kıyametin hemen yakınında anarşi ve kargaşa günleri vardır." Şimdi burda nerden anladın geleceği gördüğünü?kıyamet koptu da bizim mi haberimiz yok?dünyadaki kargaşa günlerini hatırlamak istersen 1000 yıl önceki dünya düzenine,savaşlara,avrupada herkesin birbirini katletmesine bak.Ne yazik ki o kargaşa günlerinde olan avrupa,şu anda sınırları kaldırarak birlik olmuştur.Neya dayanarak muhammet geleceğe dair mesaj vermiş deniyor anlamadım.Bi de utanmadan terör olayları artmaktadır deniyor alttaki açıklamada.Yahu terör olaylarının çoğundan zaten müslümanlar sorumlu.Ki yukarda açıkladığım gibi,eskiye nazaran bu olaylar azalmıştır. "Allah apaçık inkar edilir hale gelmedikçe kıyamet kopmaz." Tarih bütün dünyanın allaha inandığı bir devir zaten daha kaydetmemiştir.Burdan allahtan kasıt müslümanların allahı ise,zaten islamın varlığından beri de her zaman inanmayan,sorgulayan kesim olmuştur,apaçık inkar edilmiştir. "Büyük şehirler dün sanki yokmuş gibi helak olur." Hele bu tam bir komedi.Bir de depremler örnek verilmiş.Tokyo şehri demek yok olmuş da bizim haberimiz yok.Bu cümlenin nesi mucizedir?savaşlarda sehirler zaten sanki dün yokmuş gibi helak olmuyor muydu? "Açlık ve hayat pahalılığı alabildiğine yayılacak." Kıyamet diye bir senaryoyu beyninde kurduktan sonra şu cümleyi söylemek bana hiç de garip gelmiyor.Açlık ve hayat pahalılığı kriz dönemlerinde artarken,kriz sonraları eski hale gelmektedir.Kuzey ve batı avrupa ülkelerine,avustralyaya,kuzey amerika kıtasına bakarsan,açlığın gitgide azaldığını da görürsün.Yani o eski açlık dönemlerini de dünya geride bırakmıştır.Açlık yaşayan ülkeler için buyrun islam ülkelerine bakın. "Erkekler erkeklerle, kadınlar kadınlarla yetindiklerinde. kıyamet yaklaşmış olacaktır." antik yunanda erkeklerin çoğu eşcinseldi.Özellikle spartalılarda askerler her daim beraber eğitim alır,aralarında duygusal bağ oluştuktan sonra eşcinsellik de yayılırdı.Günümüz yunanistanına bakarsan,o eski oranın azaldığını görürsün.Eşcinsellik her zaman vardı,yeni ortaya çıkmadı,en çok da binlerce yıl önce süren yunan medeniyetinde vardı.Gördüğün gibi yine kıyamet alameti denen şey aslında tam tersi. bunların hepsi komik ve saçma önermeler. saygılarımla; dr humanist |
teror, haya, verilen butun ornekler gecmiste, bugunden daha kotu durumdaydi. Savaslar tam bir insan kiyimiydi. Isgal edilen halklarin kadinlari, orta yerde tecavuz ediliyordu. Hatta Hz. Muhammed'in yasadigi donem, bircok insanlik disi geleneklere sahne olmustur. Bugun medya, basin ve demokratik haklar sayesinde, olanlardan herkesin haberi oluyor. Mesela Amerika-Irak savasinda, ilk gun olen asker sayisi 40. Bu savaslari, binlerce kisinin celik palalarla gogus goguse girmesi ile kiyaslayamazsin. Peygamberlerin yasadigi donemler, ne haktan ne hukuktan bahsedilmeyen gunlerdi. Bu durumda sanirim Hz. Muhammed'in tahminleri sanki tersine cikmis.
|
islamın ne bilimle nede kilimle hiçbir işi yoktur.
tüm hadisler kıssalar tevatürlertek şeyin peşindedirler oda''allah tektir ve ona şirk koşmamak gerekir''gerisi lafı güzaftır. dah sonra uydurulan mucize hikayeleri''arabın bokunda boncuk bulması gibidir. hala günümüzde bir sürü aklı evvveller hala arabın bokunda boncuk arama sevdasından vazgeçmediler,geçecekler gibide görünmüyorlar. kuranı kutsal kitaplıktan emekli ettirip nostradumus kitabı haline getirdiler bu hem islamın ana temasına uymuyor. hemde ruhuna |
islamiyet başlı başına mucizedir..görmek istemeyen gözünün önündekini de görmez..(kısa ve öz anlayana)
|
Alıntı:
saygılarımla; dr humanist |
Alıntı:
Ne İslam'ın, ne Kur'an'ın ne de Muhammed'in herhangi bir mucizesi yoktur. Bunu bizzat Kur'an açıklar zaten. Ama ayetlerle tatmin olamayanlar, mucize avcılığına soyunurlar. Çelişkilerden kafası karışanlar, meal tahrifatçılığına yeltenirler. Muhammed'in yaşamından rahatsız olanlar, hadis ve siyer inkarcılığına kalkışırlar. Tevrat ve İncil'deki Kur'an'la bağdaşmayan konulardan köşeye sıkışanlar, İslam'ın amentüsünü çiğneyip iman etmeleri gereken kitapları inkar ederler. Şimdi öncelikle siz "Muhammed'e mucize verilmiştir" diye iddia ediyorsanız, koyun kanıtınızı ortaya. Mucize uydurmalarını yazmanıza gerek yok. Allah'tan mucize verildiğinin kanıtını belirtin, ayet gösterin. |
Alıntı:
İnan ki görmeye çalışıyorum point13 okuyorum araştırıyorum görmek için elimden geleni yapıyorum ama olmuyor hala bir mucize göremedim :(:( |
ŞAKK-I KAMER:
Ayın yarılması, Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselâmın ayı ikiye ayırması mûcizesi. Muhammed aleyhisselâmın mûcizelerinin en büyüklerinden birisi de, Şakk-ı kamer mûcizesidir. Bu mûcize başka hiçbir peygambere nasîb olmamıştır. Muhammed aleyhisselâm elli iki yaşında iken, Mekke'de Kureyş kâfirlerinin elebaşıları yanına gelip; "Peyga mber isen ayı ikiye ayır" dediler. Muhammed aleyhisselâm, herkesin ve hele tanıdıklarının, akrabâsının îmân etmesini çok istiyordu. Ellerini kaldırıp duâ etti. Allahü teâlâ, kabûl edip, ayı ikiye böldü. Yarısı bir dağın, diğer yarısı başka dağın üzerinde göründü. Kâfirler, Muhammed bize sihr yaptı dediler. Îmân etmediler. (Nişâncızâde) Apollo-10, ayın her tarafını fotoğraflarla tesbit ettikten sonra, Apollo-11 ile gelecek olan ay fâtihlerinin iniş yerlerini belirledi. Apollo-11'in çektiği fotoğraflarda, ayın etrâfını çevreleyen derin ve geniş bir kanalın bulunduğu görüldü. Fransız gazeteleri bunu; "Bu kanal, Şakk-ı kameri işâret etmiş olamaz mı? şeklinde, resim altı haber olarak verdiler. Papalığın îkâzı üzerine, bu haberden bir daha söz edilmemiştir. (M. Sıddîk Gümüş) bu yazılanlar bir mucize göstermez mi?? kusura bakmayın daha önceden verildiyse çünkü benim siteye girişim biraz sorunlu her attığım mesajdan sonra siteden çıkıp tekrar girmem gerekiyor sürekli bu şekilde girmek sıktı zaten site yetkililerine sesleniyorum bi tuhaflık var ilgilenirlerse sevinirim.. |
Sayın point
O dönemin tarihçileri var, uygarlıkları var. Bize bunların yazdıklarından bir örnek getirin. O dönemde İslamın yazıyı bilmemesi Çinlilerin kagıdı bilememsini getirmiyor. Adamlar yazıp çizmişler. Biraz mantıklı olun. İslam Emevilerin dışında bize ayın yarılması ile ilgili kaynak getirin. Hadi Hiristiyanlar sakladı, yahu tüm dünya da mı sakladı. Nasıl insanlarsınız siz. Ayın yarılması ile ilgili bir tane de dünyasal kaynak olmaz mı. Bu ciddi bir olyadır. Senin genç olmana ve gelecegimizi temsil edenlerden biri olmana üzülüyorum. Başka da bir şeye degil. saygılarımla |
inanın ben de sizin için çok üzülüyorum ama naparsınız elden birşey gelmiyor..yalnız seni üzecek birşey daha var bu ülkenin çok çok çok büyük bir kısmı müslüman..yani öyle bir söylemişsin ki sanki herkes ateist bir ben müslümanım..neyse kendi takdiriniz..
|
Sanırım bunu bitek kureyşin kafirleri görmüş olmalı point
|
Dilaver kardeş senin bu mucizeye inanmaman normal.. hayır o günün insanları bu mucizeyi gördükleri halde kabul etmemişler. '' Bu apaçık bir sihirdir'' demişler.
Bakın hiç kimse o günlerde o mucizelere ve peygambere yalan veya yalancı dememişler. sadece bunlar ''sihirdir'' h.z muhammed haşa ''kahindir'' demişler ama yalancı dememişler(ebu cehil bile) zaten o toplumun en güvenilir insanıydı peygamberimiz; '' Şu dağın arkasından düşman geliyor desem inanımısınız'' ''Evet inanırız çünkü sen ömründe yalan söylemedin'' bu olay ne kadar güvenilir olduğunu gösteriyor. Saygılarımla |
point
neden iletimin ilk satırlarını cevaplamadın. Dünya üzerinden kaynak getir bize. Getiremiyorsan akıllı müslümanlar gibi sus ve bu konuda laf etme. saygılarımla |
karadenizli mucize olmuşsa diger uygarlıkların yazınına da geçmiştir. Bana bu konuda örnek getir.
saygılarımla. not : Muhammed El Emin miydi isimli bir yazım var. Orada el eminligi tarışalım. Araştırıp bulabilirsin. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:38 . |