Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   islama göre yukarısı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8352)

ozgur_beyin 29-11-2008 20:37

islama göre yukarısı

Mü’minûn 86
(Mekkî 74) Yedi kat göklerin Rabbi, azametli Arş'ın Rabbi kimdir? diye sor.
Mü’minûn 116
(Mekkî 74) Mutlak hakim ve hak olan Allah, çok yücedir. O'ndan başka tanrı yoktur, O, yüce Arş'ın sahibidir.

kuran nerden indi
bu hep mechulde kalmıştır. kuran nerden nazil olmuştur.
bu kurana göre levhi mahfuzdandır. levhi mahfuzun anlamı '' korunmuş levhalar''dır bu konu buruc 22 de aynen levhi mahfuz olarak geçer. Demekki yukarda bir yerlerde bu işe ait bir depo gibi yer vardır
bu kuran böyle söylüyorsa inananların bunu inkar etmemesi gerekir. Eğer levhi mahfuz bir yerlerdeyse(uzayda veya yukarıda bir yerde) en azından allaha yakın bir yerlerde olmalı

'kuranda yaklaşık kırk ayette indirmeden söz edilir bunların içinda yağmur vardır demir vardır çoğunluklada kuran vardır bu indirme nerdendir .kuranın anlatımına gore göktendir
Indirme olması için insan telakkisine ihtiyacımız var. yukarı ve aşşağı olarak nitelenen iki duruma ihtiyacımız vardır. Işte yukarıda bir yer bir mekan bir oluşum olmalıki aşağı insin.
Bu yukardaki yer veya mahal levhi mahfuzdur yani burda allahtan gelen veya inen objelerin
Saklandığı depodur .bütün insanlığa allah tarafından verilen ilahi metinler burdandır. Ayrıca
Bu deponun sahibide allahtır. Depo sahibine yakın olmalıdır demekki allahta yukarda bir yerdedir.
Sünni islamın aanlattığı tayyi zaman ve tayyi mekan palavradan ibarettir . tanrının bir mekanı vardır oda ARŞTIR İKİ AYET BU DURUMA İZAH ETMEKTE ve gönderme yapmaktadır.
Mü’minûn 86
Mü’minûn 116
(Mekkî 74) Mutlak hakim ve hak olan Allah, çok yücedir. O'ndan başka tanrı yoktur, O, yüce Arş'ın sahibidir. Arş ‘ ınanlamı kürsü taht anlamındadır demekki allahında kendine ait bir tahtı vardır ve bu taht yukarlarda bir yerdedir
yukarda dedikki aşağı yukarı insani bir kavramdır
bulunduğunuz yerden 20000 km ötesi size gore dünyanın tam öte tarafıdır yani sizin yukarı olarak telakki ettiğiniz yer 20000 km sonra tam ters bir durumdur.
Yani dünyanın herhangi bir yerinde duran herinsan için yukarısı vardır.
Dua eden bütün eller ellerini kendine gore yukarı yöneltir.buna gore her inançlı insan için tanrı yukarlarda bir yerdedir
Bu iki noktadaki insanın aşağısı ve yukarısı tam bir tezat teşkil etmektedir
Böyle bakılınca tanrı’’ hangi yukardan’’ indirdiklerini indirmiştir kuranda şöyle söyleniyor

Hicr *9 *
*(Mekkî*54) Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.
Indirme işi demekki yukardan olmuş ama sorduğumuz gibi’’ hangi yukardan? Yukarısı nere mechulmu hayır kurana gore yukarısı insanın idrak ettiği yukarı. Bu açıdan bakıldığında tanrının mekanı yukarlarda bir yerde ama islamı kesim tanrıya bir mekan yakıştıramadıklarından tanrıyı zamansız ve mekansız olarak tanımlamak zorunda kalmışlardır . bunu yapmazlarsa allahta mahluk sınıfına girecektir.eğer mahlukluk kabuledilirse saçmalık zincirleri yeni baştan başlatmak gerekecektir
şimdi bu söylediklerime bir çok müslüman itiraz edecek. buna itiraz edeceklere şunu söylemem gerekir mirac hadisesini anlatan hadis bu söylediklerimi teyid eder bütün mirac hadisesi ve namaz seronomisi göklerde
geçer
ayrıca hanefi mezhebinin kurucusu ebu hanifeye bir kadın gelir ve allahın nerde olduğunu sorar
ebu hanife şöyle cevap verir'' menfissemae'' bunun anlamı semadadır
bu konuyu imama beyhaki yazmıştır.
yani göklere sığdıralamıyan büyük alimda allahın yukarda olduğunu sanmakta veya öyle düşünmektedir.
tabi reddiyeciler '' yok o öyle demez yahut çarpıtılmıştır'' gibi klasik yalanlamalara başvurmaktadırlar
kim nasıl söylerse söylesin genel kanı herkese göre allahın yukarlarda bir yerlerde olduğu kanısındadır.
imanlı olduğum dönemlerde dualarımda herkes gibi allah yukarda olduğunu zannederek dua ederken hep ellerimi göğe çevirdim.herkeste hala aynısını yapmaktadır.dilaver hariç:D mepin öyle bir derdi yoktur.
obulanık göllerde sazan avlamkla ömrünü geçirir dua falan etmez namazda kılmaz.
sevgili meaculpa arkadşım ise ben yazidi kızıyım sizin traşlarınız beni ilgilendirmez der güler geçer
sevgili pante ise muahmmedin kaç karısı vardır ?acaba çehiz bohçası hazırlasam içine ne koysam derdindedir.
sevgili aldostu'm ise islamın makyaj odasından çıkmaz zemzem suyu içiyormuş gibi elini kafasına koyup RAKI içer:Ddilverde rakı içer ama elini kafasına koyarmı koymazmı bilmiyorum.
bizim doktor aydoe 'miz ise denizli horozumu dah çok öter yoksa ispanya horozumu konusunda 30 yıllık bir bilimsel araştırma yapmaktadır.
oda rakı içer .içerkende allaha hep şöyle serzenişte bulunur
YUMURTAYA CAN VERAN ALLAH aydoe'ye ne zaman para vereceksin diye ağlaşır. maalesef onada bi bok vermez .çünkü tescilli kafirdir.

meraklısına not mirac hikayesinin anlatıldığı hadisi aşağıdaki linkten bakabilirler

http://hadis.ihya.org/kutubusitte/ha...irac&yer=hadis

pante 29-11-2008 21:13

Alıntı:

Arş ‘ ınanlamı kürsü taht anlamındadır demekki allahında kendine ait bir tahtı vardır ve bu taht yukarlarda bir yerdedir
İslam'da Kürsü ayrı, arş ayrı mekandır sevgili Özgür-Beyin.

"Nefsimi kudret elinde tutan Zat'a kasem ederim, yedi sema ve yedi arz, Kürsü'nün yanında, çöl bir arâziye atılmış bir halkadan başka bir şey değildir.
Arş'ın Kürsü'ye olan üstünlüğü de, tıpkı bu çölün o halkaya üstünlüğü gibidir"
[İbnu Kesir, Tefsir 1, 550).]

Füze de, roket de, uzay gemisi de yukarı doğru fırlatılır.
İster Amerika'dan, ister Rusya'dan, ister Çin'den atılsın.
imkan olsa, hep yol alsalar, milyonlarca yıl sonra arşa varırlar.
Arşa erişeni Allah bulur merak etme. Koordinatlar şart değil. :)

ozgur_beyin 29-11-2008 21:21

sevgili pante kelimeyi tanımlamışım yeri değil arş'ın bir kelime anlamıda kürs'tür
dah geniş anlamıda vardır islama göre.yani kürsü anlatmamışım kelimeyi açmışım

Güçistenci 29-11-2008 21:29

Alıntı:

Böyle bakılınca tanrı’’ hangi yukardan’’ indirdiklerini indirmiştir kuranda şöyle söyleniyor
:) bunu hiç düşünmemiştim.

meaic suresi
3. Yükselme derecelerinin sahibi olan Allah katından.
4. Melekler ve Rûh (Cebrail), oraya, miktarı (dünya senesi ile) ellibin yıl olan bir günde yükselip çıkar.

elli bin yıl süren bir gün bilmiyorum ama belki vardır. :) meleklerin de nurdan(ışıktan) yaratıldıklarını hesaba katarsak allahın arşı pek uzakta olmasa gerek. en fazla elli bin ışık yılı uzakta. ama dünyanın neresinden 50.000 yıl uzakta onu bilen yok. :)

sargon 29-11-2008 22:19

sevgili seyhim

eminim sen de biliyorsundur ama ben delikanliforum'dan bir aktarma yapayim. En azindan tartismalara yeni katilanlara destek olur.

"Rabbiniz Allah'dır, o gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş'a kuruldu. O gündüzü sürekli kovalayan geceyi gündüzün üzerine örter. Güneş, ay ve yıldızlar O'nun buyruğuna başeğmişlerdir. İyi bilin ki, yaratma ve yönlendirme O'nun tekelindedir. Alemlerin Rabbi olan Allah yücelerin yücesidir." (Araf: 54)

"Rabbiniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı; sonra Arş'a kuruldu, her işi tasarlıyor ve çekip çeviriyor. O, izin vermedikçe hiç kimse aracılık (şefaat) edemez. İşte budur Rabbiniz olan Allah; o halde O'na kulluk ediniz; bunlar üzerine düşünüp ders almaz mısınız? (Yunus: 3)

"Allah gökleri, gördüğünüz gibi, direksiz olarak yükseltti. Sonra Arş'a kuruldu, güneş ile ayı buyruğu altına aldı, her biri belli bir sürenin sonuna kadar yörüngesinde hareket eder, o bütün bu gelişmeleri düzenler. Rabbinizin karşısına çıkacağınıza kesinlikle inanasınız diye O, size ayetlerini ayrıntılı biçimde açıklar." (Ra'd: 2)

"O rahmeti bol olan Allah, Arş'a kurulmuştur." (Ta-ha: 5)

"O gökleri, yeryüzünü ve ikisi arasındaki tüm varlıkları altı günde yarattı, sonra Arşa kuruldu. O'nun rahmeti boldur. Onu bir bilene sor." (Furkan: 59)

"Gökleri-yeri ve ikisinin arasında bulunanları altı günde yaratan, sonra arşa hükmeden (istiva eden) Allah'tır. O'ndan başka bir dostunuz ve şefaatcınız yoktur. Düşünüp öğüt almıyor musunuz?" (Secde: 4)

"O gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş'a kuruldu. O yeraltına giren ve oradan çıkan, gökten inen ve oraya yükselen herşeyi bilir. Nerede olsanız sizinle beraberdir. O Allah yaptığınız her işi görür." (Hadid: 4)

http://www.delikanforum.net/soralim-...neresidir.html

ozgur_beyin 29-11-2008 22:29

Allah gökleri, gördüğünüz gibi, direksiz olarak yükseltti.rad2
kimin lafıydı unuttum .adını unuttuğum kişi derki ''öküzün aklı olsa tanrıyı bir öküz gibi hayal ederdi''
bu laftan yola çıkarak tanrı veya kuranı yazan 1400 yıl önceki aklıyla evrenin yaradılışını insan gibi düşünmüş. ülen evrende hiç bir şeyin direği yok yani insan gibi düşünürsen
DİREKSİZ yaratmak maharet ister
sevgili ulu kralım yukarda örneklediğin ayetlerde gösteriyorki insan havsalasına göre
allahın yukarlarda(arşta) bir yerde bir bürosu:D var. ve orda bir TARASSUT KULESİNDE HERŞEYİ GÖZETLİYOR

TARASSUT = GÖZETLEME

Güçistenci 29-11-2008 22:36

Alıntı:

5067 - Ubâde İbnu's-Sâmit radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Cennette yüz derece vardır. Her bir derecenin diğer derece ile arası, sema ile arz arası kadar geniştir. Firdevs bunların en yukarıda olanıdır. Cennetin dört nehri buradan çıkar. Bunun üstünde Arş vardır. Allah'tan cennet istediğiniz vakit Firdevs'i isteyin."
Tirmizi, Cennet 4, (2533).
allahım bize arşının altındaki firdevsleri nasib et :D

unbe 29-11-2008 22:55

değerli arkadaşlar
ben bunu protesto ediyorum müsaadenizle.Kuranda ve cennette herşey erkek cinsine yaw arşın altındaki firdevsler bilem......

ozgur_beyin 29-11-2008 23:00

Alıntı:

Akinci-32´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 141549)
değerli arkadaşlar
ben bunu protesto ediyorum müsaadenizle.Kuranda ve cennette herşey erkek cinsine yaw arşın altındaki firdevsler bilem......

sevgili akıcı peygamber erkekse bu normaldir .zaten tribünlerde erkek var .oda tribüne oynuyor :D
sen peygamber olsaydın kime çalışırdın erkeklermi kadınlaramı cevap bu soruda

unbe 29-11-2008 23:30

Bende en sonunda kendimi peygamber ilan edecem kadınlar için bi din kuracam!!!!

placebo 29-11-2008 23:48

Alıntı:

Akinci-32´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 141561)
Bende en sonunda kendimi peygamber ilan edecem kadınlar için bi din kuracam!!!!

Hz. Akıncı..Cennetin tanımını almadan buna müsaade edemeyiz..İşimize gelirse eğer peygamberliğinizi kabul edebiliriz..Huri olayına yeni bir alternatif getirdiniz mi??Getirdinizse vahiyleri alalım lütfen..

unbe 29-11-2008 23:55

sevgili preach
benim cennetimde huriler olmayacak kadınlara hizmet ön planda olacak.Cennetim bütün kadınların isteği doğrultusunda düzenlenecek.ben demokratik bi peygamberim:)

placebo 30-11-2008 00:16

Alıntı:

Akinci-32´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 141566)
sevgili preach
benim cennetimde huriler olmayacak kadınlara hizmet ön planda olacak.Cennetim bütün kadınların isteği doğrultusunda düzenlenecek.ben demokratik bi peygamberim:)

O zaman tamam..Bu şartlar altında ben kabul ediyorum :rolleyes:

katre_07 30-11-2008 01:04

Alıntı:

ozgur_beyin;14
Indirme olması için insan telakkisine ihtiyacımız var. yukarı ve aşşağı olarak nitelenen iki duruma ihtiyacımız vardır. Işte yukarıda bir yer bir mekan bir oluşum olmalıki aşağı insin.
Bu yukardaki yer veya mahal levhi mahfuzdur yani burda allahtan gelen veya inen objelerin
Saklandığı depodur .bütün insanlığa allah tarafından verilen ilahi metinler burdandır. Ayrıca
Bu deponun sahibide allahtır. Depo sahibine yakın olmalıdır demekki allahta yukarda bir yerdedir.
Sünni islamın aanlattığı tayyi zaman ve tayyi mekan palavradan ibarettir . tanrının bir mekanı vardır oda ARŞTIR İKİ AYET BU DURUMA İZAH ETMEKTE ve gönderme yapmaktadır.
Mü’minûn 86
Mü’minûn 116
(Mekkî 74) Mutlak hakim ve hak olan Allah, çok yücedir. O'ndan başka tanrı yoktur, O, yüce Arş'ın sahibidir. Arş ‘ ınanlamı kürsü taht anlamındadır demekki allahında kendine ait bir tahtı vardır ve bu taht yukarlarda bir yerdedir
yukarda dedikki aşağı yukarı insani bir kavramdır
bulunduğunuz yerden 20000 km ötesi size gore dünyanın tam öte tarafıdır yani sizin yukarı olarak telakki ettiğiniz yer 20000 km sonra tam ters bir durumdur.
Yani dünyanın herhangi bir yerinde duran herinsan için yukarısı vardır.
Dua eden bütün eller ellerini kendine gore yukarı yöneltir.buna gore her inançlı insan için tanrı yukarlarda bir yerdedir
Bu iki noktadaki insanın aşağısı ve yukarısı tam bir tezat teşkil etmektedir
Indirme işi demekki yukardan olmuş ama sorduğumuz gibi’’ hangi yukardan? Yukarısı nere mechulmu hayır kurana gore yukarısı insanın idrak ettiği yukarı. Bu açıdan bakıldığında tanrının mekanı yukarlarda bir yerde ama islamı kesim tanrıya bir mekan yakıştıramadıklarından tanrıyı zamansız ve mekansız olarak tanımlamak zorunda kalmışlardır . bunu yapmazlarsa allahta mahluk sınıfına girecektir.eğer mahlukluk kabuledilirse saçmalık zincirleri yeni baştan başlatmak gerekecektir
şimdi bu söylediklerime bir çok müslüman itiraz edecek. buna itiraz edeceklere şunu söylemem gerekir mirac hadisesini anlatan hadis bu söylediklerimi teyid eder bütün mirac hadisesi ve namaz seronomisi göklerde
geçer

[URL
´isimli üyeden Alıntı
http://hadis.ihya.org/kutubusitte/hadisler.php?t2=ara&ara=mirac&yer=hadis[/url]

yahu ne guzel gıdıyodu..sonra yıne aynı zırvalar...(işime gelirse fılan sen peygamberım ol)

tanrı zamandan ve mekandan munuzzehtır..

şimdi benım evımın onunde guzel bı arabam olsa.. ve ben yanımdakılere desem o araba benımdır dıye..yanımdakıler hı o zaman bu ev senın değil deseler..:)dıyebılırler mi ne tuhaf olur demni..

aynı şekılde goklerı yaratan Allah yerın de hakımıdır ..ınsanları en cok hayran bırakan şey nedır?gokyuzu ..o halde Allahın ben orada kuruldum.. onları yarattım.. hukmume aldım demesı ..Onun buralara uğramadığına işaret olabılır mı? ..oyle dıyenler benım arkdaşlarım gıbı tuhaf bır duruma duşmez mi..

mıraç mucızesı bır semboldur..aslında keımeler yetersız kalır..o olayı anlatmaya.(tanrının kelamı elbette her şeyı açıklamaya yeter ancak anlaşılacak bır şekılde yanı ınsanın anlayacağı bır şekılde nasıl anlatılacak ..)işte bu yuzden Kuran her şeyde old.gıbı burada da sembollerle açıklıyor her şeyi..(olayın ınsanlara hıtap edılışi o kdar sade ve ınsanların vakıf olmalarına o kadar musait olduğu halde bıle bılıyosunuz olayı E.B Sıddık tan başka anlatılanlara kımse ınanmamıştı)

indirdik demesınde de hıç bır şey yok..maddı olarak algılamayın ındırmeyı o da semboldur..

o zamn alın sıze başka bır ayet ''nereye donersenız donun Allahın yüzü işte oradadır.''

yucemanitu 30-11-2008 01:15

Alıntı:

Akinci-32´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 141566)
sevgili preach

Devam et bakalım neler çıkacak:rolleyes: Kate Millet yaramış sana:D

ozgur_beyin 30-11-2008 01:20

sevgili katre müslümanların en büyük becerisi her minareye kılıf uydurmaktır sende geleneği bozmayıp bir kaç kılıf dikmişsin kendini apaçık olarak tanımlayan bir kitabı şifreler kitabı haline getirmişsin. allah neden hep kinayeli konuşuyorda şifrelemeyi tercih ediyor.
bu akla yakınmı . yok sembolmuş yok şifreymiş bu kadar fikri olarak basitleşip sapla samanı bir birine karıştırmayın. din yalancılığına soyunmayın

katre_07 30-11-2008 01:27

sayın ozgur_beyın

''nereye donersenız Allahın yüzü işte oradadır''

bu tanımlamanın sembol olduğunu sende bende herkes de bılıyor değil mi..

demek ki Kuranda sembolerde varmış..

ben anladığımı anlatıyorum lutfen aynı şekılde bir daha bana ıthafda bulunma..

şimdi sen bu ılk cumlenın sembol olmadığını bana kanıtlayabılır mısın..?
(sembol olduğunu bildiğin halde)

saygılar..!

yucemanitu 30-11-2008 01:28

Alıntı:

sargon´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 141544)
sevgili seyhim

eminim sen de biliyorsundur ama ben delikanliforum'dan bir aktarma yapayim. En azindan tartismalara yeni katilanlara destek olur.

"Rabbiniz Allah'dır, o gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş'a kuruldu. O gündüzü sürekli kovalayan geceyi gündüzün üzerine örter. Güneş, ay ve yıldızlar O'nun buyruğuna başeğmişlerdir. İyi bilin ki, yaratma ve yönlendirme O'nun tekelindedir. Alemlerin Rabbi olan Allah yücelerin yücesidir." (Araf: 54)

"Rabbiniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı; sonra Arş'a kuruldu, her işi tasarlıyor ve çekip çeviriyor. O, izin vermedikçe hiç kimse aracılık (şefaat) edemez. İşte budur Rabbiniz olan Allah; o halde O'na kulluk ediniz; bunlar üzerine düşünüp ders almaz mısınız? (Yunus: 3)

"Allah gökleri, gördüğünüz gibi, direksiz olarak yükseltti. Sonra Arş'a kuruldu, güneş ile ayı buyruğu altına aldı, her biri belli bir sürenin sonuna kadar yörüngesinde hareket eder, o bütün bu gelişmeleri düzenler. Rabbinizin karşısına çıkacağınıza kesinlikle inanasınız diye O, size ayetlerini ayrıntılı biçimde açıklar." (Ra'd: 2)

"O rahmeti bol olan Allah, Arş'a kurulmuştur." (Ta-ha: 5)

"O gökleri, yeryüzünü ve ikisi arasındaki tüm varlıkları altı günde yarattı, sonra Arşa kuruldu. O'nun rahmeti boldur. Onu bir bilene sor." (Furkan: 59)

"Gökleri-yeri ve ikisinin arasında bulunanları altı günde yaratan, sonra arşa hükmeden (istiva eden) Allah'tır. O'ndan başka bir dostunuz ve şefaatcınız yoktur. Düşünüp öğüt almıyor musunuz?" (Secde: 4)

"O gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş'a kuruldu. O yeraltına giren ve oradan çıkan, gökten inen ve oraya yükselen herşeyi bilir. Nerede olsanız sizinle beraberdir. O Allah yaptığınız her işi görür." (Hadid: 4)

http://www.delikanforum.net/soralim-...neresidir.html

Sevgili Sargon yazık emeklerine hocam katre arkadaşımız zırvalık deyince bütün bunlar güme gitti :p

placebo 30-11-2008 01:40

Alıntı:

katre_07´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 141583)
sayın ozgur_beyın

''nereye donersenız Allahın yüzü işte oradadır''

bu tanımlamanın sembol olduğunu sende bende herkes de bılıyor değil mi..

demek ki Kuranda sembolerde varmış..

ben anladığımı anlatıyorum lutfen aynı şekılde bir daha bana ıthafda bulunma..

şimdi sen bu ılk cumlenın sembol olmadığını bana kanıtlayabılır mısın..?
(sembol olduğunu bildiğin halde)

saygılar..!

Vermiş olduğunuz cevaplar kifayetsiz ve elle tutulur bir açıklama getiremez türden..Biz zamanında bu sorulara çoook cevaplar aradık ama mantıklı birşeyler bulamadık ..Sizin değişik bir yaklaşım getirebileceğinizi ve bizi nurunuzla aydınlatacağınızı düşündük..Ama siz de akla uydurmaktan öteye gidemiyorsunuz..

Verdiğiniz sembol örnekleri de olmamış..Nereye dönerseniz dönün Allah oradadır ile Allah ın arşa kurulmuş olduğunu belirten nice ayet arasında biçimsel ve anlamsal olarak farklar vardır..Kendisinn gerçekten de arşa kurulduğunu çok sayıda ayette açıkça belirtmektedir.Bu ayetler hiç bir şeyi sembolize etmez..Resmen kendisinin (yani muhammedin tarifiyle)gökyüzünde konumlandığını belirtir..Kendi kendine çelişen ayetler açıkça belli olmakta ..Göremiyor musunuz?? Allah bir orada, bir burada ,çat kapı arkasında..Ara ki bulasın..

unbe 30-11-2008 01:46

Atlas
Kate milleti henüz okuma fırsatım olmadı malum sebeplerden.....

DreiMalAli 30-11-2008 02:03

Kuran'ı aşşağıdan yukarı çıkardık deseydi de aynı itirazı yapacaktınız. Bu sefer de, niye indirmedi diye mızıkcılık yapacaktınız.
Ne yapsın gariban Allah. Zaten kala kala tek 1 tane kalmış. Tek başına bu kadar insana nasıl laf yetiştirsin?

Sevgiler

katre_07 30-11-2008 02:07

sayın preach Kuranda çelişki dediklerınızın aslında çelişki olmadığını anlatmaya çalışıyorum aynı zamanda..

verdiğim örnekler ısabetlı arkadaşım..neden çunku hepsı aynı kapıya çıkar.. .biçimsel olarak farklı olabılır belkı . ama aynı kapıya çıktıkları muhakkak...

yahu islamda Allahın ululuğu elzemdir O doğmamıştır doğurulmamıştır..O tüm kusurlardan munezzehtir..kainatı o yaratmıştır..vb yüzlerce şey anlatılan bir kitapta..
'arşa kurulma' yı tanrının tepemizde oturduğu ile açıklamak ?????:o

vemiş olduğum örneklerin basitliği sizi yanıltmasın...aslında olayın ne kadar basit olduğunu açıklmak ıcın verdim örnekleri..

saygılar

sinner 30-11-2008 02:40

O zaman daha açık bir soru gerekli :
Allah şu an nerede ?
Müslümanların bu soruya cevap verirken ilgili bütün ayetleri kapsama alarak cevap vermelerini bekliyorum ;)

Güçistenci 30-11-2008 09:57

tanrı zamandan ve mekandan munuzzehtır..
sn katre bu iddanızı destekleyecek bi ayet var mı? kuranın hiç bir yerinde böyle bir ayet göremedim. hep o mitolojik öykülerde anlatılan tanrılara benziyor allah. bazı ayetler gökte, bazıları göğün üstünde, arşa tahtını kurmuş, falan filan. bu iddaa yeni ortaya çıktı. önceden allah semadadır. iddası meşurdu.

ozgur_beyin 30-11-2008 11:37

sevgili katre doğmamış doğurulmamışa bu allah nasıl ve nerde oluşmuşturonu vucude kim getirmiştir.kendi kendinimi yaratmıştırbak güzel kardeşim bu savunmalaraın iler tutar yanı yok
bak sevgili katre sünni akaidlerde allahın sıfatları diye bir bölüm varişte onlar

İlâhî sıfatlar, zatî ve sübutî olmak üzere iki gruba ayrılıyor.

Zatî sıfatlar :
1- Vücut (Varlık),
2- Kıdem (Ezeliyet, evveli olmama),
3- Beka (Ebediyet, ahiri olmama),
4-Vahdaniyet (Bir olma, şeriki bulunmama),
5- Kıyam binefsihî (Varlığının devamının zatından olması-başkasın yardımıyla olmaması ),
6- Muhalefetü’n- lil-havâdis ( Zatının mahlukatın zatlarına ve sıfatlarında mahluk sıfatlarına benzememesi)

Sübutî sıfatlar:
1-Hayat
2- İlim
3- İrade
4- Kudret
5- Sem (işitme)
6- Basar (görme)
7- Kelâm
8- Tekvin (Yaratma, var etme.) Tekvin sıfatı Maturudî mezhebine göredir. Diğer İtikat imamımız İmam Eş’arî, bu sıfatı müstakil bir sıfat olarak düşünmez. Böylece bu mezhepte Sübutî sıfatlar yedi tane olmuş olur.

her şete bir kılıf uydurup züğürt ağanın gereksiz savnuculuğunu yapıyorsunuz. ne uğruna demagoji ve yeri yurdu belli olmayan cennet uğruna
SUBUTİ=şüpheye yer bırakmayacak şekilde oluşma

katre_07 30-11-2008 22:20

O'nun benzeri gibi olan hiç bir şey yoktur.

Artık Allah'a benzerler aramaya kalkışmayın; çünkü Allah bilir, siz ise bilmezsiniz.

Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir.(hiç bir ''şey'' ona denk,benzer değildir..)

bu ayetler neyi açıklamak istiyor sizce.

katre_07 30-11-2008 22:25

sayın özgür beyin..

o sıfatları sence bu insanlar nereden çıkarmışlar ..

ya hadi biz Allaha bu sıfatı verelim mi demişler..

bakın oraya sıfatlara Allahın kendınden var old.munezzeh old.vb. her sonuca varırısın ..

peki bu ınsanlar bu sıfatlara nasıl ulaşmışlar..?

sakın Allahın gökte oturduğu anlamını çıkardığınız kitaptan olmasın..

saygılar.

Güçistenci 30-11-2008 22:30

Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir.(hiç bir ''şey'' ona denk,benzer değildir..)

eğer böyle tanımlıyorsanız Allahın tim sıfatlarını reddetmeniz gerekiyor. çünkü tüm o sıfatlar da maddi dünyanın açıklamaları, maddesel açıklamalar. merhametli, azap eden, her şeyi bilen vs.

ayrıca hiç bir şeyden kasıt nedir??? o zaman "Allah hiç bir şeydir." gibi bir şey oluyor...

katre_07 30-11-2008 23:55

evet yavaş yavaş oluyo sanırım..

Allah hiç bir ''şey'' değildir..Allah 'şey'lere benzemez..

bakın Allahın zati sıfatlarına Alalhın bu konuda benzeri olamaz..benzeri olabilir mi?(kendinden olma ezeli olma vb)

bir de subuti sıfatlarına bakın Allahın bu anlamdakı sıfatları 'şeylerin'yaptıklarıyla denk olabilir mi..?(işitme gorme vb.)

not :

arkadaş lar ben anladıklarımı ,yorumlarımı yazıyorum katılan katılır katılmayan eleştırısını yapar.. bazı şeylerı de yenı keşfedıyorum bu sıtede ..anladığımı yorumlayabıldığımı aklıma yatkın olanını açıklıyorum demogoji vb şeyler yapma nıyetınde değilim.

dr humanist 01-12-2008 00:04

sevgili katre_07;

allah hiçbirşeye benzemez demişsin,ama; nedense tıpkı bir insan gibi kızıyor,sinirleniyor,tehdit ediyor,aşağılıyor,vaadler veriyor.bu nasıl bir "hiçbir şey"e benzememektir?diyorsunuz ki;o ezelden veri var,dünyasal düşünülünce anlaşılmıyor;ama,bütün bu dünyanın bir sahibi olmalı derken ,siz de bu dünyaya ait olan "sahiplik" duygusuyla hareket ettiğiniz için,dünyevi bir mantıklı ona ulaşmıyor musunuz?

yani işimize gelince dünyevi düşünelim,işimize gelmeyince dünyevi düşünmeyelim.hacıyatmazlık topiğine kadar gider bu :)

saygılarımla;
dr humanist

yucemanitu 01-12-2008 00:08

Sevgili Katre Allah insan aklının kavradığı şeylerin dışında bir varlık ise ve bunu insanlara kavratacak yeterliliğe sahip bir varlık ise ama bunu yapmıyorsa ve dedikleri bile insanlarca bu kadar anlaşılmaz oluyorsa ama istese anlayabileceksek o halde ne sınavından ne hesabından bahsediyoruz o zaman sevgili katre? Aslında sorum şu okuduğumuz gibi anlayamayacaksak onun arşta olduğu sözü niye söylenmiş nasıl baktığını ve değerlendirdiğini merak ediyorum.

ozgur_beyin 01-12-2008 00:10

sevgili katre islamın hacıyatmazlarını yazmama siz neden oldunuz bilesiniz

placebo 01-12-2008 00:36

Alıntı:

Allah hiç bir ''şey'' değildir..Allah 'şey'lere benzemez..

bakın Allahın zati sıfatlarına Alalhın bu konuda benzeri olamaz..benzeri olabilir mi?(kendinden olma ezeli olma vb)

bir de subuti sıfatlarına bakın Allahın bu anlamdakı sıfatları 'şeylerin'yaptıklarıyla denk olabilir mi..?(işitme gorme vb.)

Tarifinize bakınca koskoca,yüce ve kutsal bir Allahla burun buruna geliyoruz..Ve bu koskoca Allah tutup milletin k... başıyla uğraşıyor..Türban takın diyebiliyor mesela,muhammedin cinselliğinin boyutlarıyla birebir uğraşabiliyor..Huriler nuriler,cihat...Hiç tarifinizle bağdaşıyormu? Allah aşkına:D..Biraz elinizi vicdanınıza koyup öyle tanımlar yapın..Papağan gibi, birbirinden öğrenilmiş kalıpları kapan koşuyor islamiyeti yayacam diye..Yahu biraz da kendi aklınızı çalıştırın ,düşünün "ben nelere inanıyorum,neyim var acaba??"diye..

katre_07 01-12-2008 01:28

sayın preach iyi hoş da

biz tanrılar arası mektuplaşılan bir kıtabı okumuyoruz...

bu kıtap bıze yanlışlıkla a tanrıdan b tanrıya gıderken onumuze duşmuş değil..

O ınsanlara gonderılmıştır ve ıcerısınde ınsanla ılgılı olabılecek ne varsa bulmak mumkundur şaşılcak bır şey de yoktur..

ayrıca ben o tarıflerı o basıte aldığınIZ kıtaptan faydalanarak yapıyorum..

unbe 01-12-2008 01:34

değil tanrılar tanrı bile yoktur ki mektuplaşsınlar!!!!
olsaydı da herhalde pc kullanırlardı dimi??????

cık cık devir teknoloji devri malum....

ozgur_beyin 01-12-2008 01:41

sevgili katre peygamberlik rüya gibidir . sizden başka şahidi yoktur.
kuranın vaya dinlerin insanlara gönderildiğini sadece insanlar söylemiştir. başka şahit yoktur tabi siz yina kuranı öne çıkaracaksınız osözlerde muhammedden sadır olmuştur.
bu yüzden kuranın tek şahidi ,rüya gibi sadece muhammeddir

prozac 01-12-2008 08:49

Alıntı:

Akinci-32´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 141742)
değil tanrılar tanrı bile yoktur ki mektuplaşsınlar!!!!
olsaydı da herhalde pc kullanırlardı dimi??????

cık cık devir teknoloji devri malum....

Sevgili Akıncı sizin için tanrılardan rica ettim:)

http://img360.imageshack.us/img360/6...351341kpy3.jpg

O ınsanlara gonderılmıştır ve ıcerısınde ınsanla ılgılı olabılecek ne varsa bulmak mumkundur şaşılcak bır şey de yoktur.. --Katre

Haklısın sevgili katre 6.yy. arap yarım adasındakı ınsanlarla ilgili birtakım olayları bulmak mümkündür..

unbe 01-12-2008 10:09

Sn. Prozac02
12 milyon okunmamış dua ilginç gerçekten!!!

K.C. 01-12-2008 11:38

Sevgili antidepresan,
kontrol panelini de ele geçirmişsin, zebanilerce korunduğunu sanıyordum, ah şu hackerlar bunu da başardılar sonunda.
:))
çok güldüm yahu:)

pante 01-12-2008 11:48

Alıntı:

12 milyon okunmamış dua ilginç gerçekten!!!
Hac ve kurban zamanı normaldir.
Malum, şimdi Mekke ve Medine'de yüzbinlerce insan her dakika "Allah" diyor.
Yoğunluk çok fazla. Hatlar dolu. :D

Bildiğiniz gibi, melekler ve ruh Allah katına bizim hesabımızla 50.000 yıl olan bir günde, işler, bilgiler, dualar vs. ise 1000 yıl olan bir günde ulaşıyor Allah katına.
Tüm dua ve mesajları bir çırpıda okuması olanaksız tabi. :)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:36 .