Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ate-sÖzler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9998)

placebo 16-05-2009 05:20

Ate-sÖzler

“Pek çok insan Pazarları bir saatliğine kilisede oturmaya bile katlanamıyor. Sonsuza dek buna çok benzeyen bir yerde nasıl yaşasınlar?”

Mark Twain

“Yukarda bizi izleyen bir şey olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki o şey hükümet.”

Woody Allen

“Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur.”

Stendhal

Düzgün okunduğunda, İncil ateizm için en büyük güçtür.

Isaac Asimov

Ateistler kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler, inananlar her şeyi bilirler.

Barbara Smoker

İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri din tarafından vicdanlarının yoldan çıkarılmasıdır.

Arthur C. Clarke

"Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıt gerektirir."

Carl Sagan

AYATA 16-05-2009 09:21

“Din, baskı altındaki yaratıkların iç çekişmesi, kalpsiz bir dünyanın kalbi, ruhsuz olayların ruhudur. Din, fakir halkın afyonudur.

Marx

İnsanın Tanrı'nın varlığına inanması, bir anlamda kendi benliğini yalanlaması, özüne yabancılaşması ve fakirleşmesidir.

FEUERBACH

"Tanrı nerelere gitti? Bak, dinle; sana söyleyeyim: Biz onu öldürdük. Senle ben! Onun katili biziz... Tanrı ölüdür ve ölü kalacaktır."

Nietzche

"Tanrı'ya inanç, çocukluktan kalma bir duygusallıktan gelir"

"Tanrılar, düşünceden yoksundur. O halde, zaten var olmadıkları açıktır. İnsanlar, yararlı gördükleri her şeyi, Tanrı zannetmiştir. Daha doğrusu, kendilerine yararlı bir etki yapmış olan doğa nesneleri, Tanrı düşüncesinin doğmasına ve onların yaptıkları iyiliklere karşılık olarak, onlara tapınmalarına neden olmuştur. Böylelikle; ekmek Demeter, şarap Dionysos, su da Poseidon gibi adlar almıştır."

Prodikos

"yaşadığımız sürece, bize ölüm yoktur; ölümün geldiği andan itibaren de, ölüm için, biz yokuz "

Prodikos

Freud

"insanın özgürlüğü için Tanrı’nın yok olması gereklidir. Tanrı varsa özgürlük yok demektir."

Sartre

"Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım… "
~ A. Einstein / Ideas and Opinions, 1930

"İnanç , gerçeği bilmek istememektir."
~ Nietzsche

"Ben bir ateistim, hepsi bu. Ben birbirimize karşı iyi olmaktan, başkalarına yardım etmekten başka bir şeye inanmıyorum."
~ Katharine Hepburn

"İnanç aklın yok edilmesinden başka bir şey olamaz.İnanç kesinlikle kavranamacak olan şeylere karşı sessizce tapınmadır.Bu nedenle inanç insanın kendisini inanmazlığa teslim etmesidir"
~ Voltarie

"Tanrı’yı yahudilerin öldürdüğüne inansam, yahudilere tapınırdım."

~ Bill Hicks

"Biz Tanrı’yı oynamazsak, kim oynayacak? "
~ James Watson

""Ateizm çok az zeki insanın yardımcısıdır."

~ Voltaire

"Dinlerin hepsi fabl, mitoloji gibiler."
~ Thomas Jefferson

"Kiliseler hiçbir zaman insanların özgürlüklerinin koruyuculuğunu yapmamıştır."

~ James Madison

"Deniz fenerleri kiliselerden daha yardımcıdır."
~ Benjamin Franklin

"Düzgün okunduğunda, İncil ateizm için en büyük güçtür."

~ Isaac Asimov

"Ateist hiçbir görünmez desteğe sahip olmayan insandır."

~ John Buchan

"Ben neden bir ateistim? Kısa yanıt hiçbir alternatifi kabul etmiyor olmam. Onları inandırıcı bulmuyorum. Entellektüel gururu suçlayarak, botun diğer ayakta olduğu söylenebilir. Ateistler kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler, inananlar her şeyi bilirler."

~ Barbara Smoker

"Hangisi daha tehlikeli: fanatizm mi yoksa ateizm mi? Fanatizm kesinlikle birkaç bin daha tehlikeli; ateizm asla kanlı bir tutku vermez insana ancak fanatizm verir; ateizm suçun karşısındadır, fanatizm ise suçu işlememeye yönlendirir."

~ Voltaire

"Ateizme din demek, kel birini saç rengiyle çağırmak gibidir".

~ Don Hirschberg, Ann Landers’a yazdığı bir mektupta.

"Bir ateistin tanrının olmadığına ilişkin bir kanıt aramasına gerek yoktur. Yalnızca tanrının olup olmadığı sorusunun kurtadamın olup olmadığı sorusu ile hemen hemen aynı seviyede olduğuna inanmaktır. "

~ John McCarthy

"Ben yeniden doğmuş bir ateistim."
~ Gore Vidal

K.C. 16-05-2009 11:29

Arthur C. Clarke burada sayfalar dolusu söylenmeye çalışılmış olan bazı şeyleri tek bir cümlede ne güzel özetlemiş: İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri din tarafından vicdanlarının yoldan çıkarılmasıdır.

Buluğ çağına girmiş bir çocuğa "evlenilebilir" gözüyle bakmak vicdanın din tarafından yoldan çıkarılması değil de nedir?

mhmd 16-05-2009 11:49

"Ateistler kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler, inananlar her şeyi bilirler.

Barbara Smoker"

Fazlaca genelleme kullanmış.
Biz bu sözü biraz daha doğruya yaklaştıralım.

Araştıranlar ve öğrenenler, kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler. Yanlızca İnanan ya da inançsız radikaller her şeyi bilirler.

mhmd :)

AYATA 16-05-2009 12:22

Ateizm de bir tür dindir diye iddiada bulunan Akhenaton'a ithaf olunur. :)

Ateizme din demek, kel birini saç rengiyle çağırmak gibidir".

Don Hirschberg, Ann Landers’a yazdığı bir mektupta.

placebo 18-05-2009 01:32

***Dünyanın evrenin merkezi ve hareketsiz olmadığı ama günlük olarak döndüğü düşüncesi saçma ve hem felsefi hem teolojik olarak yanlış ve en azından bir inanç hatası.

- Katolik Kilisesinin Galileo Galilei'e karşı verdiği karar

***Dünyanın güneş etrafında döndüğünü söylemek İsa'nın bakireden doğmadığını iddia etmek kadar yanlıştır.

- Kardinal Bellermine, 1615, Galileo'nun yargılanması sırasında

***İsa'nın masalları bizim için çok karlı oldu.

- Papa 5. Leo

***İncil benim kitabım değil ve Hristiyanlık benim dinim değil. Hristiyan dogmasının bu uzun, karmaşık ifadelerine asla katılamam.

- Abraham Lincoln

***Bütün bunlara inanabildiğini düşünürsek, sıradan bir Hristiyan acınacak bir figür, üçe kadar kadar bile sayamayan, ve bunun yanında, zihinsel yetersizliği yüzünden Hristiyanlığın ona söz verdiği cezayı bile hak etmeyen biridir.

- Friedrich Nietzsche

***Hristiyanlığı mahkum ediyorum. Ona karşı, bir suçlayıcının kelimelere dökebileceği en kötü suçları yüklüyorum. Bana göre o hayal edilebilecek en büyük yozluk. Yozluğunun dokunmadığı hiçbir şey yok. Her değerden bir değersizlik, her gerçekten bir yalan, her doğruluktan, dürüstlükten bir günah çıkarmış. Biri çıksın da cesaret ediyorsa bana insancıl kutsamalarından bahsetsin! Acıdan ve kederden kurtulmak onun prensiplerine aykırı. Acıyla ve kederle yaşıyor: kendini yaşatmak için acı ve keder yaratıyor. Orijinal günah fikrini yarattı. İşe yaramaz ve adi olanların kinini saklamak için ruhların tanrı karşısında eşitliğini yarattı. Kendi kendini bozma sanatını, her iyi ve temiz içgüdüden iğrenme ve onları küçümsemeyi yarattı. Parazitlik onun başlıca işi. Zayıf kutsallık idealiyle, bütün hayat umuduna ve sevgisine karşı savaşıyor. Her gerçekle pazarlık edebilmek için "öteki dünyayı" yaratıyor. Haç; hayatın kendisine karşı, sağlık, güzellik, iyilik, cesaret, zeka ve yardımseverliğe karşı kurulan komplonun buluşma noktası.

- Friedrich Nietzsche

evrensel-insan 18-05-2009 01:46

Saygideger mhmd;

Kesinlik; hem bilimsel hem de epistemolojik degildir. Bir seyin bilimsel olabilmesi icin; yanlislanabilmesi gerekir. KESINLIK BIR DOGRULUK INANCIDIR. Bu da; sabitlenici, noktalanici ve sorgulanmaz ve irdelenmez olucu, temelde; bilime ve mantiga terstir. Eger, bir dusunce; herhangibirseyi kesinlestirirse; o dusunce korlesir, tikanir, sabitlesir ve gelismekte olan dunyadan geri kalir. Kesinlestirmenin noktasi yerine; herzaman virgul koymak gerekir.

Kesinlik; dogal dusuncenin, en buyuk sorunlarindan, biridir. Ustelik dilinde cumle temelini getirir. dir, dur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

placebo 18-05-2009 01:49

***Dünyada iki çeşit insan var: Aklı olan ve dini olmayanlar, dini olan ve aklı olmayanlar. -

- Abu'l-AlaAl-Ma'arri

***Her dakika övülmek isteyen bir Tanrıya inanamam.

- Friedrich Nietzsche

***Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir. Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar kötü işler yapabilirler. Ama iyi insanlara kötü işler yaptırmak dinin işidir.

- Steven Weinberg

***Yaratılışçılar, bir teoriyi, bütün gece sarhoş olduktan sonra hayal ettiğin bir şeymiş zannediyorlar.

- Isaac Asimov

***Mantığı, analitik felsefeyi, matematiği ve bilimi sizi yoldan çıkarmak için Şeytan icat etti. Fazla rasyonel olmadan tövbe edin!

Tanrı dinozor fosillerini (ve evrim için var olan tüm genetik ve antropolojik delilleri) sizi kandırıp, onun var olmadığına inandırmak ve böylece sizi sonsuz cehennemle cezalandırmak için yarattı. Çok geç olmadan tövbe edin'

- Aldous Huxley

KızıL 18-05-2009 19:50

Alıntı:

AYATA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 176864)
Ateizm de bir tür dindir diye iddiada bulunan Akhenaton'a ithaf olunur. :)

Ateizme din demek, kel birini saç rengiyle çağırmak gibidir".

Don Hirschberg, Ann Landers’a yazdığı bir mektupta.

örnek harikaymış :D

byspy 18-05-2009 19:59

Alıntı:

placebo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 177506)
***Dünyada iki çeşit insan var: Aklı olan ve dini olmayanlar, dini olan ve aklı olmayanlar. -

- Abu'l-AlaAl-Ma'arri

Bak bu çok güzel :) ama yinede genelleme yapmayalım :p

prozac 18-05-2009 21:54

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı ...
( Anonim ) :rolleyes:

placebo 19-05-2009 00:36

***Din ,temel olarak korkuya dayanır..Bilinmeye karşı duyulan korku, yenilgi korkusu, ölüm korkusu. Korku her acımasızlığın anasıdır ve o yüzden acımasızlık ve dinin el ele gitmesine şaşırmamalı. Benim din hakkındaki görüşüm Lucretius'la aynı. Onu korkudan doğan bir hastalık ve insan ırkına büyük bir mutsuzluk kaynağı olarak görüyorum.

- Bertrand Russell

***Evrenin sırlarının henüz kabul edilebilir bir açıklamasının olmaması, bir tane yaratmamızı gerektirmez.

- J. Benbasset

***Kuzey Afrika'daki zenci bir kadının resmiydi. Korkunç bir kuraklık yaşıyorlardı.. Ve ölü bebeğini kucağında tutup olabilecek en üzgün ifadeyle gökyüzüne bakıyordu.. Resme baktım ve düşündüm: "Bu kadının tek ihtiyacı olan şey yağmurken,merhametli ya da sevgi dolu bir tanrıya inanabilmek mümkün mü?"

- Charles Templeton

***İnanmak, düşünmekten kolay. Bu yüzden, düşünenden çok inanan var.

- Bruce Calvert

***Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara dayanmalıdır; hiçbir dini temel gerekmez. İnsan, eğer ölümden sonra ceza korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz kötü bir yoldadır.

- Albert Einstein

placebo 22-05-2009 04:50

***Hatalı insanları yaratıp, sonra onları kendi hataları yüzünden suçlayan,her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten bir Tanrı hikayesinin mantığını sorgulamamız gerekir.

- Gene Roddenberry

***Korku beyni felce uğratır. İlerleme cesaretten doğar. Korku inanır, cesaret şüphe eder. Korku yere düşer ve dua eder. Cesaret ayakta durur ve düşünür. Korku kaçar, cesaret ilerler. Korku barbarlıktır, cesaret uygarlık. Korku tanrılara, şeytanlara, ruhlara inanır. Korku dindir. Cesaret bilim.

Robert Ingersoll

***Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.

- Mustafa Kemal Atatürk

***Büyük Angelo'nun, bir kiliseyi dekore ederken, terlik giymiş birkaç melek çizdiği söylenir. Bir kardinal, resme bakıp sanatçıya sormuş: "Kim şu güne kadar terlikli melek görmüş?" Angelo, başka bir soruyla cevap vermiş: "Kim şu güne kadar çıplak ayaklı melek görmüş?"

- Robert Ingersoll

***İnsanlık düşmanı üç din ortaya çıktı: Musevilik, Hristiyanlık ve İslam. Bunlar gök-tanrı dinleri. Tamamen ataerkiller (Tanrı her şeye gücü yeten baba) ve bu yüzden gök-tanrı ve onun dünyalı delegelerinin etkisinde kalan ülkelerde 2000 yıldır kadın düşmanlığı var. Gök-tanrı kıskanç tabi ki. Yeryüzündeki herkesden tam itaat bekliyor çünkü o tek bir kabile için değil bütün insanlar için orada. Ona karşı gelenler onun dinine inandırılmalı veya öldürülmeliler. Sonuçta, totalitaryanizm gök-tanrının amaçlarına hizmet edebilecek tek politik sistem. Herhangi bir liberal hareket onun ve dünyalı delegelerinin otoritesini tehlike altına sokuyor. Tek tanrı, tek kral, tek papa, fabrikada tek usta, evde tek baba-lider.

- Gore Vidal

KızıL 22-05-2009 05:08

***Korku beyni felce uğratır. İlerleme cesaretten doğar. Korku inanır, cesaret şüphe eder. Korku yere düşer ve dua eder. Cesaret ayakta durur ve düşünür. Korku kaçar, cesaret ilerler. Korku barbarlıktır, cesaret uygarlık. Korku tanrılara, şeytanlara, ruhlara inanır. Korku dindir. Cesaret bilim.

Robert Ingersoll

***Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.

- Mustafa Kemal Atatürk

çok güzeller gerçekten...

placebo 22-05-2009 05:08

*İkimizin de ateist olduğunu iddia ediyorum. Ben sadece senin inandığından bir tane daha az tanrıya inanıyorum. Sen var olduğu iddia edilen diğer tanrılara niye inanmadığını anladığın zaman, benim senin tanrına niye inanmadığımı anlayacaksın.

Stephen Roberts

mhmd 23-05-2009 00:11

"Dünyada iki çeşit insan var: Aklı olan ve dini olmayanlar, dini olan ve aklı olmayan.
- Abu'l-AlaAl-Ma'arri
"

Doğru ancak eksik.
Muhtemelen; Abu'l-AlaAl-Ma'arri duygularıyla yazmış.
Biz ise matematiksel olarak tamamlayalım.

Dünyada dört çeşit insan vardır;
Aklı olup dini olan, aklı olup dini olmayan, aklı olmayıp dini olan ve aklı olmayıp dini olmayan.
Hem aklı hem dini olana ERMİŞ
Aklı olup dini olmayana ERECEK
Aklı olmayıp dini olana EREMEZ
Hem aklı hem de dini olmayana ise ERMEZ denir.
mhmd
:)

placebo 23-05-2009 04:52

***Ben polyateistim. İnanmadığım bir sürü tanrı var.

- Dan Fouts

***Bir gün köprüde yürüyordum ve köprünün kenarında kendisini aşağı atmak üzere olan bir adam gördüm. Yanına gidip bağırdım: "Dur! Yapma! "Neden yapmayayım?" dedi "Çünkü yaşanacak çok şey var". "Mesela ne?" dedi. "Peki, sen ateist misin yoksa inançlı mısın?" "İnançlıyım" dedi. "Ben de" dedim. "Hristiyan mısın, Müslüman mısın, Musevi misin, Budist misin, Hindu musun?" "Hristiyanım" dedi. "Ben de" dedim. "Katolik misin Protestan mısın?" "Protestanım dedi. "Ben de" dedim. "Anglikan mısın, Baptist misin?" "Baptistim" dedi. "Woow ben de" dedim. "Tanrının Baptist Kilisesine mi yoksa Efendimizin Baptist Kilisesine mi üyesin?" "Tanrının Baptist Kilisesine üyeyim" dedi. "Ben de" dedim. "Orijinal Tanrının Baptist Kilisesine mi yoksa Reformcu Tanrının Baptist Kilisesine mi üyesin?". "Reformcu Tanrının Baptist Kilisesine üyeyim" dedi. "Ben de" dedim. "Reformcu Baptist Kilisesi, 1879 Reformuna mı yoksa Reformcu Baptist Kilisesi, 1915 Reformuna mı üyesin?" "Reformcu Baptist Kilisesi, 1915 Reformuna üyeyim" dedi. "O zaman geber, seni dinsiz kafir" dedim ve onu aşağı ittim!

- Emo Philips

***Misyonerlerin Afrika'ya gelmeleriyle ilgili, iyi bilinen bir hikaye vardır. Onların İncil'i vardı ve bizim, yerlilerin, toprağı vardı. Bize "Hadi dua edelim" dediler ve boynumuzu eğip gözlerimizi kapadık. Gözlerimizi açtığımızda, artık İncil bizim, toprak onların olmuştu.

- Desmond Tutu

milomanara 23-05-2009 20:27

"What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence."
"Kanıt olmadan beyan edilen şeyler yine kanıt olmadan defedilebilirler."
Christopher Hitchens.

placebo 25-05-2009 00:18

***Çağlardan beri, bir tarafta aklın ve düşüncenin izinde birkaç cesur insan ve diğer tarafta cahil büyük bir dindar kitle arasında ölümcül bir çatışma devam ediyor. Bu, bilim ve imanın savaşı. Çok az insan mantığa, onura, adalete, özgürlüğe, bilinene ve bu dünyadaki mutluluğa; bir çoğu önyargıya, korkuya, mucizelere, köleliğe, bilinmeyene ve ölümden sonraki sefalete güvendi. Çok az kişi "Düşün", bir çok kişi "Diz çök ve iman et!" dedi. İlk şüphe ilerlemenin beşiği oldu, ve bu ilk şüpheden, insan ilerlemeye başladı.

- Robert Ingersoll

***Dünyadaki bütün dinler içinde, esrarengiz bir rastlantıyı görüyoruz: ezici bir çoğunluk sadece ailesinin ait olduğu dini seçiyor. En iyi delile, en iyi mucizelere, en iyi ahlaki yapıya, en iyi ibadethaneye, en iyi müziğe sahip olanı değil: iş tezgahdaki dinlerden bir tanesini seçmeye gelince, dinlerin potansiyel erdemleri, aile etkisinin yanında hiçbir şey ifade etmiyor. Bu açık bir gerçek ve kimse de inkar edemez. Ama bunun nedensiz doğasını çok iyi bilen biri, bir şekilde dinine sıkıca bağlanıyor, hem de öyle bir fanatiklikle ki, başka bir dine inananı öldürmeye hazır olarak.

- Richard Dawkins

***Dünyada şu an Adem ve Havva hikayesine inanan zeki bir erkek veya kadın kaldı mı? Eğer ona inanan birini bulursanız kafasına hafifçe vurarak tıklatın ve bir yankı duyacaksınız. Kiralık boş bir oda var.

- Robert Ingersoll

milomanara 25-05-2009 00:32

http://img34.imageshack.us/img34/743...stengerbus.jpg
Bilim aya uçurur, din binalara :)

Victor Stenger'in ateist otobüs kampanyası için bulduğu 11 Eylül'ü kasteden slogan

mhmd 25-05-2009 09:08

Bu köşenin düzelticisi biz mi olacağız?

Christopher Hitchens.

Bir zamanlar tüm buluşlar yapılmıştır diyerek patent enstitüsünün kapısına kilit takanlardan biri midir Christopher HİTCHENS?

Yasaya ulaşmak için, tez, hipotez ve teorileri başlamadan çöpe atan bir yazı ile karşı karşıyayız.
Christopher HİTCHENS'in sözüne uyarsak Yaratılış Teorisi gibi Evrim Teorisini de, Big Bang gibi sonsuz evren teorilerini de defetmemiz gerekecekti.
Şükür ki, tüm bilim adamları aynı şekliyle düşünmüyor.

Bizce;
Beyanda kanıt aranmaz. Varsa yasa olur yoksa tasa!
mhmd

milomanara 25-05-2009 10:45

Alıntı:

mhmd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 180551)
Bu köşenin düzelticisi biz mi olacağız?

Christopher Hitchens.

Bir zamanlar tüm buluşlar yapılmıştır diyerek patent enstitüsünün kapısına kilit takanlardan biri midir Christopher HİTCHENS?

Yasaya ulaşmak için, tez, hipotez ve teorileri başlamadan çöpe atan bir yazı ile karşı karşıyayız.
Christopher HİTCHENS'in sözüne uyarsak Yaratılış Teorisi gibi Evrim Teorisini de, Big Bang gibi sonsuz evren teorilerini de defetmemiz gerekecekti.
Şükür ki, tüm bilim adamları aynı şekliyle düşünmüyor.

Bizce;
Beyanda kanıt aranmaz. Varsa yasa olur yoksa tasa!
mhmd

Sayın mhmd,

Çeviriyi ben yaptım, "assert" kelimesi için kullanılabilecek ifadelerden sadece biri beyan etmektir. Aynı sözün bir başka çevirisi aşağıda, beğenirsiniz belki? :)

"Kanıt gösterilmeden yapılmış bir iddiayı çürütmek için kanıta ihtiyaç yoktur."

Patent enstitüsü ile ilgili geçmişini bilmiyorum, kaynak gösterirseniz inceler, fikrimi söylerim. Ayrıca doğru bile olsa, bunun yazarın ürettiği "Ate-Söz"le ne ilgisi var?

mhmd 25-05-2009 11:33

İşte şimdi olmadı.

Sn. milomanara, bu iki çeviriyi de siz mi yaptınız?
Nedeni şudur ki;

Cümlesi ile
Cümlesinin bir olan tek şeyi var. O da, isimlerinin cümle olması. Gayrısı farklı.

Patent enstitüsü için okuduğumuz bir yazı vardı. Bulabilirsek mutlaka göndereceğiz. Tabii internet efsanesi değilse.

Yaptığınız birinci tercüme tüm düşünsel faaliyetlere karşı olması durumuyla bağlantılıydı.

milomanara 25-05-2009 12:44

Alıntı:

mhmd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 180588)
İşte şimdi olmadı.

Sn. milomanara, bu iki çeviriyi de siz mi yaptınız?
Nedeni şudur ki;

Cümlesi ile
Cümlesinin bir olan tek şeyi var. O da, isimlerinin cümle olması. Gayrısı farklı.

Patent enstitüsü için okuduğumuz bir yazı vardı. Bulabilirsek mutlaka göndereceğiz. Tabii internet efsanesi değilse.

Yaptığınız birinci tercüme tüm düşünsel faaliyetlere karşı olması durumuyla bağlantılıydı.

İlkini ben çevirdim sayın mhmd, ikincisini eleştiriniz üzerine bu linkden aldım. Kusur varsa bendedir:o

Patent mevzusu ile ilgili yazıyı bulursanız bekliyorum. Merak ettim bende.

mhmd 25-05-2009 14:43

Kusur hepimizindir. Kusursuz olsa idik insan olamazdık.

Amerika Patent Dairesi Başkanı Charles H. Duell 1895 yılında,
-Boşuna uğraşmayın, her şey icat edildi, icat edilecek bir şey kalmadı.
Demiş MİŞ(Henüz)

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_H._Duell

milomanara 25-05-2009 15:08

Alıntı:

mhmd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 180666)
Kusur hepimizindir. Kusursuz olsa idik insan olamazdık.

Amerika Patent Dairesi Başkanı Charles H. Duell 1895 yılında,
-Boşuna uğraşmayın, her şey icat edildi, icat edilecek bir şey kalmadı.
Demiş MİŞ(Henüz)

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_H._Duell

Sayın mhmd,

Zaten Hitchens bu kadar saçma bir şey söyleseydi çok şaşırırdım. Yine de az değildir kendisi, daha önceki bir yazımda verdiğim videoda, NBC'de canlı yayında yellenmişliği vardır :) Tabi bu bizi güldürmekler beraber, fikirlerine verdiğimiz değeri düşürmez.

placebo 28-05-2009 02:24

***Muayeneye gelen tesettürlü kızlarımız ve kadınlarımız soyununca, dayanılmaz bir ter kokusu yayılır. Memelerinin altı kırmızı ve kokulu bir sıvı ile kaplıdır. Din uğruna eliniz ıslanır, mideniz bulanır. Türbanları yumurta gibi sert olsun ve dik dursun diye, eski röntgen filmlerini kesip, iki kat eşarbın altına koyuyor bazıları. Başlarını açtıklarında, baş derileri, havasızlıktan suları akan, cılk yaradır. Ve bizden, yani hekimlerden, tam da bu yaralar için tedavi isterler. Dünyada bu kadar iğrenç bir manzara ile karşılaşmamışsınızdır Mine Hanım. D vitamini eksikliğinden geçtim, fındık kadar beyni olan erkek zihniyetinin marifeti bu işte! Yeryüzünde kadınlarına bunu reva görürken, öbür dünyada açık saçık hurilerin hayali ile yaşamak yetiyor o zihniyete!..

- Bir Kadın Doktor

***Bilimde sıklıkla bir bilim adamı "Evet, bu gerçekten güzel bir argüman, ben hatalıyım" deyip sonra kendi fikrini değiştirir ve eski fikrini ondan bir daha asla duyamazsınız. Bilim adamları bunu gerçekten yapar. Olması gerektiği kadar sık olmaz, çünkü bilim adamları da insan ve değişim bazen acı çektiricidir. Ama her gün olur. Bunun gibi bir şeyin siyasette veya dinde en son ne zaman gerçekleştiğini hatırlamıyorum.

- Carl Sagan

***Eğer dünya en parlak dahilerinin, bunlar içinde halkın bilgelik ve erdemlik kanısında bile en seçkin olanların din konusunda tamamen şüpheci olduğunu bilseydi şaşkınlıktan dona kalırdı.

- John Stuart Mill

placebo 28-05-2009 02:27

***Çağlar boyunca, güçlü zayıfı ezdi; kurnaz ve kalpsiz, aptal ve masum olanları tuzağa düşürdü ve köleleştirdi, ve insanlık tarihinde, hiçbir yerde, hiçbir Tanrı ezilenlerin yardımına koşmadı.

- Robert Ingersoll

mhmd 28-05-2009 10:20

"***Muayeneye gelen tesettürlü kızlarımız ve kadınlarımız soyununca, dayanılmaz bir ter kokusu yayılır. Memelerinin altı kırmızı ve kokulu bir sıvı ile kaplıdır. Din uğruna eliniz ıslanır, mideniz bulanır. Türbanları yumurta gibi sert olsun ve dik dursun diye, eski röntgen filmlerini kesip, iki kat eşarbın altına koyuyor bazıları. Başlarını açtıklarında, baş derileri, havasızlıktan suları akan, cılk yaradır. Ve bizden, yani hekimlerden, tam da bu yaralar için tedavi isterler. Dünyada bu kadar iğrenç bir manzara ile karşılaşmamışsınızdır Mine Hanım. D vitamini eksikliğinden geçtim, fındık kadar beyni olan erkek zihniyetinin marifeti bu işte! Yeryüzünde kadınlarına bunu reva görürken, öbür dünyada açık saçık hurilerin hayali ile yaşamak yetiyor o zihniyete!..

- Bir Kadın Doktor"

Ama bu Atece söz olmadı ki.
Pekçok düşünürün çok güzel sözlerini de aktarıyorsunuz.
Aktardığınız en son yazı, bayan bir doktorun fikri, atece bir söz değil. Hatta biraz daha ileri gidersek ideolojik bir yorum dahi diyebiliriz.

Yoruma paralel yorumlarımız da olsun o zaman.
"Bayanlar için bikini mükemmel sağlıklı bir giysidir. Vücudun dış yüzeyinin %99,99 açıkta kalıp güneşin tüm faydalı ışınlarına maruz bırakılmalı ki D vitamini eksikliği olmasın.
Ayrıca düşük bel pantolonlar da sağlık için yerine konulmaz eşyalardır.
Üriner sistem!!! sağlığı için mutlaka 7 den 77 ye tüm kadınlarımız düşük bel pantolon giymelidirler...."

mhmd

sinner 28-05-2009 11:41

“Din olumlu nedenlerin üstüne kurulmalı ve teolojiye olduğu kadar metafiziğe de sırt

çevirmelidir. İnsanlık dininin ilkesi, başkaları için yaşamaktır. Nereden geldiğimiz ve
nereye gideceğimizi düşünmeden yaşamamızı daha mutlu kılabiliriz. Bu mutluluk,
birbirimizi sevmek ve birbirimiz için yaşamakla gerçekleşir. İnsanlığı bir insanı
sevdiğiniz gibi seviniz ve insanlık için yaşayınız.”

Auguste Comte

Wand 28-05-2009 12:39

merhaba arkadaşlar..herkesin fikrine saygılıyım ama bu sözleri yorumları okuyunca sanki tek akıllı ateistler diğerleri boş gibi sözler var..kendini beğenmişlik ve insanüstülük seziyorum..aslında bu ironi havası sitedeki çoğu ateistte mevcut..kendini yükseltip karşıdakini bir sınıfa koyuyorsunuz hümanistim diyip bunu yapıyorsunuz aklım ermedi.ben bir müslümanım ama size boş demiyorum..inançları olmayan ama genede araştıran bir çok insandan daha bilgili doğru ve yanlışı bulmaya çalışanlar diyorum siz ise bana aptal diyorsunuz.

evrensel-insan 28-05-2009 19:51

Saygideger arkadaslar;
--------------------------------------------------------------------------
INSANLIK:dunyevi temelde INSAN ve BIREY ikileminin;KISISEL ve EVRENSEL karsitliginda;bireyin kisisel SAYGIsi(farkin farkina varmak;ne farki ayirmak nede farki"yok"saymak) ve insanin evrensel VICDANi(ne kendine,nede baskasina fiziksel ve dusunsel zarar vermeme)ni,INSANSAL;duygu,dusunce ve davranis temelinde birlestirip,YASAM da yansitmak.-evrensel-insan
-------------------------------------------------------------------------
"Baskalariyla anlasmazliga dusmek,isin bir yonu;dusuncelerinizin baskalarinin dusuncelerinden farkli oldugunu anlatabilmek,ve yapisal tartismaya temel ve dayanak yaratabilmek,isin baska bir yonudur.

Eger ikinciye odaklanirsaniz; hicbir zaman uyum saglayabileceginizi dusunemeyeceginiz konularda nasil o konulari uyumlastirmaya yoneldiginize sasirip kalacaksiniz"-evrensel-insan
-------------------------------------------------------------------------
Saygilarimla;
evrensel-insan

placebo 28-05-2009 22:40

Alıntı:

Wand´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 182063)
merhaba arkadaşlar..herkesin fikrine saygılıyım ama bu sözleri yorumları okuyunca sanki tek akıllı ateistler diğerleri boş gibi sözler var..kendini beğenmişlik ve insanüstülük seziyorum..aslında bu ironi havası sitedeki çoğu ateistte mevcut..kendini yükseltip karşıdakini bir sınıfa koyuyorsunuz hümanistim diyip bunu yapıyorsunuz aklım ermedi.ben bir müslümanım ama size boş demiyorum..inançları olmayan ama genede araştıran bir çok insandan daha bilgili doğru ve yanlışı bulmaya çalışanlar diyorum siz ise bana aptal diyorsunuz.

Sevgili Wand,dikkat ederseniz biz demiyoruz.Hiç bir sözün altında sitenin ateist üyelerinden herhangi birinin imzası yok..Bilim adamları,tanınmış düşünürlerin imzaları var.Biz de okuyor ve düşünüyoruz..

Wand 28-05-2009 23:35

nası imzan olmaz senin bu lafı tastiklemen seninde söylemen anlamına gelir..ha söyleyemezmisin söylersin ama söyleceksen söyle ben burda olmayayım.. bu sitede afedersin herkes kafasına göre at koşturur diyosan ben iptal eder üyeliğimi esenlikler dilerim..hiç tasvip etmediğim şeylerdir kendini bişe sanıp karşıdakini küçük görmek ha bunları niye diyorum vizyonunuzun herkese açık olduğunu sandığımdan dolayı bende girdim yorum yapıyorum.yeterince açık olmuştur umarım..yoksa benimde bazı düşünürlerin ateizmle ilgili sözleri var ama yazarsam saygısızlık etmiş olurum diye düşünüyorum.

dillante 29-05-2009 00:03

dini kim icat etti? ilk aptalla karşılaşan ilk üçkağıtçı...VOLTEİR

placebo 29-05-2009 00:26

Alıntı:

Wand´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 182330)
nası imzan olmaz senin bu lafı tastiklemen seninde söylemen anlamına gelir..

Ben sadece ateist veya deistlerin sözlerini aldım,bilakis bazıları benim düşünceme hitap etmiyor..Ama siz de ateist bir sitede bulunduğunuzu unutmuşa benziyorsunuz..Burası nurbahçesi org veya harun yahya sitesi değil..Dolayısıyla hadis ve teist övücü söz bulamayacağınıza garanti verebiliyorum..

Yazılarını alıntıladığım adamlar kendi ülkelerinde gayet rahat bu düşüncelerini dile getirebilen adamlar..Düşüncelerini özgürce seslendirmek yasak olmadığından ilimde bilimde ileri gitmişler..Umarım Türkiye insanlarını da en kısa zamanda bu seviyede görürüz..

pante 29-05-2009 00:35

Alıntı:

hiç tasvip etmediğim şeylerdir kendini bişe sanıp karşıdakini küçük görmek ha bunları niye diyorum vizyonunuzun herkese açık olduğunu sandığımdan dolayı bende girdim yorum yapıyorum.yeterince açık olmuştur umarım..yoksa benimde bazı düşünürlerin ateizmle ilgili sözleri var ama yazarsam saygısızlık etmiş olurum diye düşünüyorum.
Ateistler, inananları küçümseyici sözler yazmışlar da, sanki teistler çok mu saygılı olmuş diğer inançlara ya da inanmayanlara.
Kutsal olduğuna inanılan kitaplar sövgülerle, aşağılamalarla, küçümsemelerle dolu.
Al birini vur ötekine. :D

Wand 29-05-2009 11:41

Düşüncelerini özgürce seslendirmek yasak olmadığından demişsin arkadaşım ben düşünceni söylemene bişey dedimmi yukarda ayrıca Burası nurbahçesi org veya harun yahya sitesi değil demişsin bende zaten öyle olduğunu iddaa etmedim tabiki ateizm le ilgili yazılar olacak..ama ateizmin karşıdaki aşşağılama veya her an heryerde istediğini yapabilme gibi
bi durumu olduğunu bilmiyordum

sayın pante Ateistler, inananları küçümseyici sözler yazmışlar da, sanki teistler çok mu saygılı olmuş diğer inançlara ya da inanmayanlara. demişsiniz benim bu sitedeki yorumlarım duruyor rica etsem açıp bana gösterirmisiniz size saygısız davrandığım yeri ?
ben size nasıl davranıyorsam karşılığınıda almak hakkımdır diye düşünüyorum

saygılarımla.

mhmd 29-05-2009 12:17

Sn. Wand,

Sitemizde ate ya da inançlı kişilerin hitaplarından öte, edepli ya da edepsiz kişilerin hitapları vardır.
Genellemeleri de üzerinize almayın, şayet siz genelleme yapmıyorsanız.
Alın, verin.
Bu pazarda her türden satıcı olduğu gibi her türlü alıcıya da rastlayacaksınız.
Hayırlı alış verişler.

Özne 29-05-2009 12:29

Sevgili Wand;

Öncelikle tüm sitenin ateist olmadığını hatırlatmak isterim. Aramızda çok sayıda deist, agnostik, panteist vardır. Burası ateist yeri değil dinlerden özgürlüğün yeridir. En azından ben bugüne bunu gördüm.

Yeri gelir bu ateist arkadaşlarımız deizmi, agnostizmi, panteizmi de eleştirirler. Hatta alaycı uslübta kullanırlar. Özellikle deizm ve panteizm bu konuda çok müzdariptir. İlk başlarda çoğu kişi sizin gibi yadırgasa da sonrada benim gibi güler geçer. Tabi güler geçer derken dikkate almaz manasında değil. Onların bu şekilde söylemlerinin nedenini anlar. Empati başladıkça bu tip şeyler sorun olmaktan çıkıyor. Ayrıca multimedya bölümünde panteizmle dalga geçen videolarda mevcut. Ancak hiçbir panteist sizin gibi tepki vermedi inanın. Ayrıca sevgili panteye katılıyorum bu sitede teizmin övüldüğü sözleri nadiren görürsünüz.

Nasılki islamı öven mesajlar silinmiyorsa bu yazılanlarda silinmez. Kişisel hakaret olmadığı sürece düşüncelere, sorgulamaya izin vardır. Sitemizde halk arasında yobaz olarak tabir edilen müslüman arkadaşlar olduğu gibi bir başlıktaki gibi "ömer baba" gibi müslüman profili çizen arkadaşlarda var. İnanıyorumki mevcut konuları okudukça bana hak vereceksiniz.

Bu sözlere deistlerin alınmama nedeni de üstümüze alınmamızdır. Birde bu ateistler bana siz deistler ne alıngansınız der durur :D Arada bir oluyo canım :p

Konuyu bulandırmadan düşüncelerinizi anladığımızı ancak mevcut konuları okudukça bize hak vereceğinizi düşünüyorum. Ek ve son olarak. Sitede 2-3 kendi bilmez ateist kendini yukarıda görüyor diye kızmayın/darılmayın. İnanın içinde çok iyi insanlar var. Ben gül gibi geçinip gidiyorum onlarla :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:44 .