16-05-2009, 05:20
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ate-sÖzler
“Pek çok insan Pazarları bir saatliğine kilisede oturmaya bile katlanamıyor. Sonsuza dek buna çok benzeyen bir yerde nasıl yaşasınlar?”
Mark Twain
“Yukarda bizi izleyen bir şey olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki o şey hükümet.”
Woody Allen
“Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur.”
Stendhal
Düzgün okunduğunda, İncil ateizm için en büyük güçtür.
Isaac Asimov
Ateistler kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler, inananlar her şeyi bilirler.
Barbara Smoker
İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri din tarafından vicdanlarının yoldan çıkarılmasıdır.
Arthur C. Clarke
"Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıt gerektirir."
Carl Sagan
|

16-05-2009, 09:21
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
“Din, baskı altındaki yaratıkların iç çekişmesi, kalpsiz bir dünyanın kalbi, ruhsuz olayların ruhudur. Din, fakir halkın afyonudur.
Marx
İnsanın Tanrı'nın varlığına inanması, bir anlamda kendi benliğini yalanlaması, özüne yabancılaşması ve fakirleşmesidir.
FEUERBACH
"Tanrı nerelere gitti? Bak, dinle; sana söyleyeyim: Biz onu öldürdük. Senle ben! Onun katili biziz... Tanrı ölüdür ve ölü kalacaktır."
Nietzche
"Tanrı'ya inanç, çocukluktan kalma bir duygusallıktan gelir"
"Tanrılar, düşünceden yoksundur. O halde, zaten var olmadıkları açıktır. İnsanlar, yararlı gördükleri her şeyi, Tanrı zannetmiştir. Daha doğrusu, kendilerine yararlı bir etki yapmış olan doğa nesneleri, Tanrı düşüncesinin doğmasına ve onların yaptıkları iyiliklere karşılık olarak, onlara tapınmalarına neden olmuştur. Böylelikle; ekmek Demeter, şarap Dionysos, su da Poseidon gibi adlar almıştır."
Prodikos
"yaşadığımız sürece, bize ölüm yoktur; ölümün geldiği andan itibaren de, ölüm için, biz yokuz "
Prodikos
Freud
"insanın özgürlüğü için Tanrı’nın yok olması gereklidir. Tanrı varsa özgürlük yok demektir."
Sartre
"Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım… "
~ A. Einstein / Ideas and Opinions, 1930
"İnanç , gerçeği bilmek istememektir."
~ Nietzsche
"Ben bir ateistim, hepsi bu. Ben birbirimize karşı iyi olmaktan, başkalarına yardım etmekten başka bir şeye inanmıyorum."
~ Katharine Hepburn
"İnanç aklın yok edilmesinden başka bir şey olamaz.İnanç kesinlikle kavranamacak olan şeylere karşı sessizce tapınmadır.Bu nedenle inanç insanın kendisini inanmazlığa teslim etmesidir"
~ Voltarie
"Tanrı’yı yahudilerin öldürdüğüne inansam, yahudilere tapınırdım."
~ Bill Hicks
"Biz Tanrı’yı oynamazsak, kim oynayacak? "
~ James Watson
""Ateizm çok az zeki insanın yardımcısıdır."
~ Voltaire
"Dinlerin hepsi fabl, mitoloji gibiler."
~ Thomas Jefferson
"Kiliseler hiçbir zaman insanların özgürlüklerinin koruyuculuğunu yapmamıştır."
~ James Madison
"Deniz fenerleri kiliselerden daha yardımcıdır."
~ Benjamin Franklin
"Düzgün okunduğunda, İncil ateizm için en büyük güçtür."
~ Isaac Asimov
"Ateist hiçbir görünmez desteğe sahip olmayan insandır."
~ John Buchan
"Ben neden bir ateistim? Kısa yanıt hiçbir alternatifi kabul etmiyor olmam. Onları inandırıcı bulmuyorum. Entellektüel gururu suçlayarak, botun diğer ayakta olduğu söylenebilir. Ateistler kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler, inananlar her şeyi bilirler."
~ Barbara Smoker
"Hangisi daha tehlikeli: fanatizm mi yoksa ateizm mi? Fanatizm kesinlikle birkaç bin daha tehlikeli; ateizm asla kanlı bir tutku vermez insana ancak fanatizm verir; ateizm suçun karşısındadır, fanatizm ise suçu işlememeye yönlendirir."
~ Voltaire
"Ateizme din demek, kel birini saç rengiyle çağırmak gibidir".
~ Don Hirschberg, Ann Landers’a yazdığı bir mektupta.
"Bir ateistin tanrının olmadığına ilişkin bir kanıt aramasına gerek yoktur. Yalnızca tanrının olup olmadığı sorusunun kurtadamın olup olmadığı sorusu ile hemen hemen aynı seviyede olduğuna inanmaktır. "
~ John McCarthy
"Ben yeniden doğmuş bir ateistim."
~ Gore Vidal
|

16-05-2009, 11:29
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Arthur C. Clarke burada sayfalar dolusu söylenmeye çalışılmış olan bazı şeyleri tek bir cümlede ne güzel özetlemiş: İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri din tarafından vicdanlarının yoldan çıkarılmasıdır.
Buluğ çağına girmiş bir çocuğa "evlenilebilir" gözüyle bakmak vicdanın din tarafından yoldan çıkarılması değil de nedir?
|

16-05-2009, 11:49
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"Ateistler kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler, inananlar her şeyi bilirler.
Barbara Smoker"
Fazlaca genelleme kullanmış.
Biz bu sözü biraz daha doğruya yaklaştıralım.
Araştıranlar ve öğrenenler, kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler. Yanlızca İnanan ya da inançsız radikaller her şeyi bilirler.
mhmd
|

16-05-2009, 12:22
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Ateizm de bir tür dindir diye iddiada bulunan Akhenaton'a ithaf olunur.
Ateizme din demek, kel birini saç rengiyle çağırmak gibidir".
Don Hirschberg, Ann Landers’a yazdığı bir mektupta.
|

18-05-2009, 01:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
***Dünyanın evrenin merkezi ve hareketsiz olmadığı ama günlük olarak döndüğü düşüncesi saçma ve hem felsefi hem teolojik olarak yanlış ve en azından bir inanç hatası.
- Katolik Kilisesinin Galileo Galilei'e karşı verdiği karar
***Dünyanın güneş etrafında döndüğünü söylemek İsa'nın bakireden doğmadığını iddia etmek kadar yanlıştır.
- Kardinal Bellermine, 1615, Galileo'nun yargılanması sırasında
***İsa'nın masalları bizim için çok karlı oldu.
- Papa 5. Leo
***İncil benim kitabım değil ve Hristiyanlık benim dinim değil. Hristiyan dogmasının bu uzun, karmaşık ifadelerine asla katılamam.
- Abraham Lincoln
***Bütün bunlara inanabildiğini düşünürsek, sıradan bir Hristiyan acınacak bir figür, üçe kadar kadar bile sayamayan, ve bunun yanında, zihinsel yetersizliği yüzünden Hristiyanlığın ona söz verdiği cezayı bile hak etmeyen biridir.
- Friedrich Nietzsche
***Hristiyanlığı mahkum ediyorum. Ona karşı, bir suçlayıcının kelimelere dökebileceği en kötü suçları yüklüyorum. Bana göre o hayal edilebilecek en büyük yozluk. Yozluğunun dokunmadığı hiçbir şey yok. Her değerden bir değersizlik, her gerçekten bir yalan, her doğruluktan, dürüstlükten bir günah çıkarmış. Biri çıksın da cesaret ediyorsa bana insancıl kutsamalarından bahsetsin! Acıdan ve kederden kurtulmak onun prensiplerine aykırı. Acıyla ve kederle yaşıyor: kendini yaşatmak için acı ve keder yaratıyor. Orijinal günah fikrini yarattı. İşe yaramaz ve adi olanların kinini saklamak için ruhların tanrı karşısında eşitliğini yarattı. Kendi kendini bozma sanatını, her iyi ve temiz içgüdüden iğrenme ve onları küçümsemeyi yarattı. Parazitlik onun başlıca işi. Zayıf kutsallık idealiyle, bütün hayat umuduna ve sevgisine karşı savaşıyor. Her gerçekle pazarlık edebilmek için "öteki dünyayı" yaratıyor. Haç; hayatın kendisine karşı, sağlık, güzellik, iyilik, cesaret, zeka ve yardımseverliğe karşı kurulan komplonun buluşma noktası.
- Friedrich Nietzsche
|

18-05-2009, 01:46
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger mhmd;
Kesinlik; hem bilimsel hem de epistemolojik degildir. Bir seyin bilimsel olabilmesi icin; yanlislanabilmesi gerekir. KESINLIK BIR DOGRULUK INANCIDIR. Bu da; sabitlenici, noktalanici ve sorgulanmaz ve irdelenmez olucu, temelde; bilime ve mantiga terstir. Eger, bir dusunce; herhangibirseyi kesinlestirirse; o dusunce korlesir, tikanir, sabitlesir ve gelismekte olan dunyadan geri kalir. Kesinlestirmenin noktasi yerine; herzaman virgul koymak gerekir.
Kesinlik; dogal dusuncenin, en buyuk sorunlarindan, biridir. Ustelik dilinde cumle temelini getirir. dir, dur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

18-05-2009, 01:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
***Dünyada iki çeşit insan var: Aklı olan ve dini olmayanlar, dini olan ve aklı olmayanlar. -
- Abu'l-AlaAl-Ma'arri
***Her dakika övülmek isteyen bir Tanrıya inanamam.
- Friedrich Nietzsche
***Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir. Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar kötü işler yapabilirler. Ama iyi insanlara kötü işler yaptırmak dinin işidir.
- Steven Weinberg
***Yaratılışçılar, bir teoriyi, bütün gece sarhoş olduktan sonra hayal ettiğin bir şeymiş zannediyorlar.
- Isaac Asimov
***Mantığı, analitik felsefeyi, matematiği ve bilimi sizi yoldan çıkarmak için Şeytan icat etti. Fazla rasyonel olmadan tövbe edin!
Tanrı dinozor fosillerini (ve evrim için var olan tüm genetik ve antropolojik delilleri) sizi kandırıp, onun var olmadığına inandırmak ve böylece sizi sonsuz cehennemle cezalandırmak için yarattı. Çok geç olmadan tövbe edin'
- Aldous Huxley
|

18-05-2009, 19:50
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
AYATA´isimli üyeden Alıntı
Ateizm de bir tür dindir diye iddiada bulunan Akhenaton'a ithaf olunur.
Ateizme din demek, kel birini saç rengiyle çağırmak gibidir".
Don Hirschberg, Ann Landers’a yazdığı bir mektupta.
|
örnek harikaymış
ÖRGÜTLENİN!!!
|

18-05-2009, 19:59
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
placebo´isimli üyeden Alıntı
***Dünyada iki çeşit insan var: Aklı olan ve dini olmayanlar, dini olan ve aklı olmayanlar. -
- Abu'l-AlaAl-Ma'arri
|
Bak bu çok güzel  ama yinede genelleme yapmayalım
Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...
|