Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah'ın vücudu var mı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11364)

-Deist- 21-07-2009 18:31

Allah'ın vücudu var mı?

Şu iki hadis dikkatimi çekti. Sizinle paylaşmak istedim;

''Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir''

Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1

"Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim”

Hanbel 5/243

bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? özellikle müslümanların görüşlerini merak ediyorum.

nogada 21-07-2009 19:14

Hadis,Hadis yaaaaaaaaaa Hadis...

Artık hadislerle uğraşmayın,gerçekliği kesin olup olmadığı belli değildir.Ve en sahih denilen hadisler bile güvenilir değildir.

Saygılarımla...

Portakaloglu 21-07-2009 19:15

Nediyecekler,doğrudur diycekler.:D
Ama anlamadığım bir şey neden iyi hadislere doğrudur,(kafasına göre)bu hadis doğru değildir diyorlar.Bunu çözebilmiş değilim...Ya Doğruysa?=)

unbe 21-07-2009 19:17

kanlı canlı bi tanrı olma olasılığı ilginç......
ama tabii,uydurmasyon olduğundan bu dinler minler kanlı canlı bi tanrı da uydurmasyon olsa gerek....

-Deist- 21-07-2009 19:18

Alıntı:

ByShaweling´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 204647)
Ama anlamadığım bir şey neden iyi hadislere doğrudur,(kafasına göre)bu hadis doğru değildir diyorlar.Bunu çözebilmiş değilim...Ya Doğruysa?=)

Cübbeli ahmet hoca, hadislere yalan diyenler kafirdir diyor mesela :D

-InVi- 21-07-2009 19:21

Bugün biz "sapka düstü kel göründü" denildigi zaman ne anliyorsak
arap'da kendi dilinde bu tür deyimler kullanmasinin nesi garip ?

simdi insanlik tarihi dört bin yil sonra, "kanarya aslani 50 bin kisinin önünde persian etti" diye bir anektod okusak neyi düsünmesini bekleyecegiz insanlarin ?
kanaryanin aslani paramparca edip, perisan ettigini mi ?

nogada 21-07-2009 19:23

Alıntı:

ByShaweling´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 204647)

Ben öyle bir şeyde demiyorum,insana gerçekçi gelen şeyler gerçektir.Bir Peygamberin böyle bir şey düşündüğünü ve söylediğini düşünmek ne kadar gerçektir peki?

Portakaloglu 21-07-2009 19:25

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 204654)
Ben öyle bir şeyde demiyorum,insana gerçekçi gelen şeyler gerçektir.Bir Peygamberin böyle bir şey düşündüğünü ve söylediğini düşünmek ne kadar gerçektir peki?

Peygamber olduğunu düşündüğümü kim söyledi?Peygamber olduğu ne kadar gerçektir?

K.C. 21-07-2009 19:36

Yasin
(71) Görmediler mi ki biz onlar için, ellerimizin eseri olan hayvanlar yarattık da onlar bu hayvanlara sahip oluyorlar.

yucemanitu 21-07-2009 20:32

Tevrat'ta melekler ayaklarını yıkayıp yemek yiyor. Kütübü Sitte'de bazı sahih hadislerde Şeytan osuruyor, kusuyor, işiyor... E onların vücudu varsa Allah'ın da vücudu olması o kadar şaşırtıcı değil.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:07 .