Nediyecekler,doğrudur diycekler.
Ama anlamadığım bir şey neden iyi hadislere doğrudur,(kafasına göre)bu hadis doğru değildir diyorlar.Bunu çözebilmiş değilim...Ya Doğruysa?=)
Ama anlamadığım bir şey neden iyi hadislere doğrudur,(kafasına göre)bu hadis doğru değildir diyorlar.Bunu çözebilmiş değilim...Ya Doğruysa?=)
Cübbeli ahmet hoca, hadislere yalan diyenler kafirdir diyor mesela
Bugün biz "sapka düstü kel göründü" denildigi zaman ne anliyorsak
arap'da kendi dilinde bu tür deyimler kullanmasinin nesi garip ?
simdi insanlik tarihi dört bin yil sonra, "kanarya aslani 50 bin kisinin önünde persian etti" diye bir anektod okusak neyi düsünmesini bekleyecegiz insanlarin ?
kanaryanin aslani paramparca edip, perisan ettigini mi ?
Ben öyle bir şeyde demiyorum,insana gerçekçi gelen şeyler gerçektir.Bir Peygamberin böyle bir şey düşündüğünü ve söylediğini düşünmek ne kadar gerçektir peki?
Ben öyle bir şeyde demiyorum,insana gerçekçi gelen şeyler gerçektir.Bir Peygamberin böyle bir şey düşündüğünü ve söylediğini düşünmek ne kadar gerçektir peki?
Peygamber olduğunu düşündüğümü kim söyledi?Peygamber olduğu ne kadar gerçektir?
Tevrat'ta melekler ayaklarını yıkayıp yemek yiyor. Kütübü Sitte'de bazı sahih hadislerde Şeytan osuruyor, kusuyor, işiyor... E onların vücudu varsa Allah'ın da vücudu olması o kadar şaşırtıcı değil.
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)