Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   inanclının mantığı . (1 trilyon hikayesi) (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=116)

explorer 13-12-2004 16:16

inanclının mantığı . (1 trilyon hikayesi)

A: Merhaba, seni benimle gelip X''e tapmaya davet ediyorum?

B: Pardon! X de kim.ve ben ona niye tapayimki?

A:Eğer ona taparsan sana 1 trilyon verecek. ama tapmassan seni kaynar kazanda kaynatacak.

B:Kim bu herif mafya falanmi?

A:o bu kasabayi kuran adam. buranin sahibi . hem kurallarida koyan o. senden ona tapmanı bekliyor. yoksa yanacaksın.

B:Hey! bu cok sacma değilmi?

A:Sen kim oluyorsunda onu sorgulayabiliyorsun

B:peki ona tapınca parayı hemen alcakmıyım.

A: hayır ancak kasabayı terkedince alacaksın

B:ozaman sen neden terketmiyorsun hemen taptıktan sonra

A: sadece o istediğinde kasabayı terk edebilirsin.

B:Peki hic bu parayı alanları tanıyormusun ?

A:Annem ve babam taptılar ve gecen sene kasabayı terk ettiler.Eminim paralarını almışlardır.

B: Annengille konusmadınmı onlar gideli. öyleyse nasıl onların parayı aldıklarından emin olursun?

A:Elbette konusmadım. X buna izin vermiyor.

B:Bu X bana sahtekarmis gibi geliyor.

A:Böyle konusma lütfen.X bizi duyuyor olabilir.

B:madem duyuyorsa beni hemen şimdi neden cezalandırmıyor.Ben gidip hemen Xle konusmalıyım.bu sacmalık.

A:Hayır kimse Xi göremez. kimse onunla konusamaz.

B:e peki onun gercek oldugunu nerden biliyorsun.

A: O aramızdan birini elçi yapmış.ve onunla bize mektup yazdı.mektubun bir fotokobiside elimde şuan.bak okuyorum

1-Xe tap 1 trilyonu al. yoksa yanacaksın.
2-kasabayı balcık ve hamurdan yaptım.
3-Bu listeyi X yazdı. hersey dogrudur.
4-Hayvanları bana kurban et.
5-yalan söyleme, dogru ol.
6-bana tapmayanları cezalandır.
7-Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.
8-Genisce bir kap içinde suyu karıştırdık ve içtik.
9-Eski elçiler tek kurşunla bir orduyu yenebilirmiş. güneşi 4 parçaya ayırımış. öyleyse X vardır.
10-bu listenin tamamı doğrudur

B:Bunları,size kendini elçi diye yutturan kişi yazmış olmalı.

A:Xin kağıdı yok. X elçiye söylemiş elçide yazmış getirdi işte.

B:Ayrıca bazı kuralların doğru oldugunu bu mektup olmadanda biliyorum zaten. Bu arada bazı maddeler masala benziyor.Ama şu suyu karıştırma olayıda nedir?

A:Bu mektup yıllar önce geldi. 8.ci madde bize yaşadığımız bölgenin durmadan genişlediğini . kasabanın oluşmadan önce yanlızca suyun varoldugunu kanıtlar. Ve bu maddeyi bilim adamları yeni keşfetti.demekki doğru. ayrıca "kap" kelimesi yuvarlak manasınada gelmekte öyleyse dünyanın yuvarlak oldugunuda kanıtlıyor.

B:Hey saçmalıyorsun. burda öyle bişey yazmıyor.

A: bilmiyorum işte onun bi bildiği vardırki yazmıştır.bak ona taparsan parayı alırsın. yoksa hem biz seni dışlarız, hatta diğer örnekler gibi seni öldürürüz. hem böyle bi enayiliği neden yapasınki.X yoksa, zaten kaybedecek bişeyin yok. ama varsa kazanda kaynayacaksın. Bence tapmaya basla 1 trilyonu kacırma.

B: bu bilgilerden haberi olmayan milyonlarca insan var onlara ne olacak peki . yanacaklar öyleyse.

A: haberi olmayan sorumlu tutulmuyor.

B: ÖYLEYSE BANA BUNLARI NEDEN ANLATTIN !!!!!

A: ???!!???!!!

haci 17-12-2004 22:00

Allah, Allah.........
Ben bu X’i biliyorum sanki..
Hiç yabancı değil.....
Dilimin ucunda ama, bir türlü çıkaramıyorum....

Keeeeeeh keh keeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhh

17-12-2004 23:57

Yazik ya, ne acinasi insanlar var su dunyada. Su sayfalari zaman zaman okuyorum, kah guluyor kahda cahil ateistlere aciyorum gercekten. Adamin anlattigi hikayeye bakarmisiniz, tabi bununla, allah-dunya-kuran-peygamber eslemesi yapmis, vede anlattigi hikaye nekadar sacma ise dinde oyle sacmadir demek istemis

ne guzelde bulmus kendini kandirma yontemini, kandirin kendinizi, nasilsa kandirabileceginiz gunler sayili, dunyaya kazik cakmadinizya, er yada gec o cok merak ettiginiz seye kavusacaksiniz.

birkere sizlerin budenli atesli bir tarzla dine saldirmaniz bile onun dogru oldugunu kanitliyor.

yazik ya, vallaha cok acidim simdi, inkar etmek ugruna insanoglu nelerde dusunuyor ve kendini nasilda kandiriyor, bir baskasi ise ona espirili bisekilde katiliyor.

Tum bu yazdiklariniz sizin nasil bir ruh hali icinde oldugunuzu gosteriyor, her an ic cekislmeler icinde yanip kavruluyorsunuz, iciniz Allah var diyor ama benliginiz buna engel oluyor, bu catisma ve kandirmacalar taaaki dunyadan ayrilincaya kadar surecek.

Mucadele etmeyi birakin, sabirli olun nasilsa sonsuza kadar yasamayacaksiniz, herkesin sinirli sene omru var vede bu dunyadan gecip gidecek, iste o zaman neler oldugunu gozlerinizle gorursunuz.

Insallah Allah kalplerinize serinlik, beyinlerinizede derinlik verir.

SIZINTI

explorer 18-12-2004 01:49

Alıntı:

SIZINTI´isimli üyeden Alıntı
Yazik ya, ne acinasi insanlar var su dunyada. Su sayfalari zaman zaman okuyorum, kah guluyor kahda cahil ateistlere aciyorum gercekten. Adamin anlattigi hikayeye bakarmisiniz, tabi bununla, allah-dunya-kuran-peygamber eslemesi yapmis, vede anlattigi hikaye nekadar sacma ise dinde oyle sacmadir demek istemis

ne guzelde bulmus kendini kandirma yontemini, kandirin kendinizi, nasilsa kandirabileceginiz gunler sayili, dunyaya kazik cakmadinizya, er yada gec o cok merak ettiginiz seye kavusacaksiniz.

birkere sizlerin budenli atesli bir tarzla dine saldirmaniz bile onun dogru oldugunu kanitliyor.

yazik ya, vallaha cok acidim simdi, inkar etmek ugruna insanoglu nelerde dusunuyor ve kendini nasilda kandiriyor, bir baskasi ise ona espirili bisekilde katiliyor.

Tum bu yazdiklariniz sizin nasil bir ruh hali icinde oldugunuzu gosteriyor, her an ic cekislmeler icinde yanip kavruluyorsunuz, iciniz Allah var diyor ama benliginiz buna engel oluyor, bu catisma ve kandirmacalar taaaki dunyadan ayrilincaya kadar surecek.

Mucadele etmeyi birakin, sabirli olun nasilsa sonsuza kadar yasamayacaksiniz, herkesin sinirli sene omru var vede bu dunyadan gecip gidecek, iste o zaman neler oldugunu gozlerinizle gorursunuz.

Insallah Allah kalplerinize serinlik, beyinlerinizede derinlik verir.

SIZINTI

sızıntı seni tam olarak anlıyabiliyorum.
gercekten inan bana anlıyorum.

şöyle bir durum var:

en azınsan siz haklı çıkarsanız. umarımki çıkarsınız .
bizim için cehennemdede olsa hayat devam edecek.

ama biz haklı çıkarsak.biz bilinçli bir şekilde yok olacagız. ama siz haksızlığa bile uğradığınızı anımsamıyor olacaksınız. en kötüsüde bu bence

Henna 18-12-2004 04:49

Alıntı:

ama biz haklı çıkarsak.biz bilinçli bir şekilde yok olacagız. ama siz haksızlığa bile uğradığınızı anımsamıyor olacaksınız. en kötüsüde bu bence
Bilincli bir sekilde yok olmanizin size ne faydasi olacak?
Oldukten sonra oylece bos bos yok olunuyorsa siz neyi animsayacaksiniz dunyaya ve dunyada yaptiklariniza dair?

"Onemli olan bu dunyada dogru yolda oldugumuzu bilmek, soyle nesiller yetistirmek, boyle faydali vs insan olmak" vs vs diyorsaniz, oldukten sonra hic bir sekilde bunun doyumunu, ic huzurunu alamayacak, herhangi bir sey animsamiyor olacaksaniz tum bunlarin ne anlami var???????

Eger siz dogru olani yapiyorsaniz, hic bir sey animsamayacaginiz icin bu isten zararli cikan sizsiniz... Arkanizdakiler tarafindan modern-bilincli vs ateistlerler olarak anilmanizi da hissetmeyeceginize gore bunun da bir anlami yok!!

Sizin mantiginiza gore; biz kotu, ahlaksiz vs vs isek, olunce hatirlamayacagimiz, cezasini gormeyecegimiz, vicdan azabini duymayacagimiz icin bu durumda karli olan da biziz!!!!!

Ama oldukten sonra ve sonrasinda yeniden dirildikten sonra.... Iste o zaman; yapilan her kucuk iyiligin mukafati verildiginde, her kucuk kotulugun cezasi kesildiginde... iste o zaman hayatin anlami neymis herkes anlayacak insallah....

explorer 18-12-2004 05:23

Alıntı:

Henna´isimli üyeden Alıntı
Alıntı:

Bilincli bir sekilde yok olmanizin size ne faydasi olacak?
Oldukten sonra oylece bos bos yok olunuyorsa siz neyi animsayacaksiniz dunyaya ve dunyada yaptiklariniza dair?

"Onemli olan bu dunyada dogru yolda oldugumuzu bilmek, soyle nesiller yetistirmek, boyle faydali vs insan olmak" vs vs diyorsaniz, oldukten sonra hic bir sekilde bunun doyumunu, ic huzurunu alamayacak, herhangi bir sey animsamiyor olacaksaniz tum bunlarin ne anlami var???????

Eger siz dogru olani yapiyorsaniz, hic bir sey animsamayacaginiz icin bu isten zararli cikan sizsiniz... Arkanizdakiler tarafindan modern-bilincli vs ateistlerler olarak anilmanizi da hissetmeyeceginize gore bunun da bir anlami yok!!

Sizin mantiginiza gore; biz kotu, ahlaksiz vs vs isek, olunce hatirlamayacagimiz, cezasini gormeyecegimiz, vicdan azabini duymayacagimiz icin bu durumda karli olan da biziz!!!!!

Ama oldukten sonra ve sonrasinda yeniden dirildikten sonra.... Iste o zaman; yapilan her kucuk iyiligin mukafati verildiginde, her kucuk kotulugun cezasi kesildiginde... iste o zaman hayatin anlami neymis herkes anlayacak insallah....

yaff sizin şu öteki dünyanız batsın.
birazda burası için gayret edin
yada Tanrınıza söyleyin. nede olsa olacakları şimdiden biliyor. sizleri oraya götürsün hemen. bu dünyanın insanı bizlerde bari rahat rahat yaşayalım burda.

keh keh keh..

Kim gormus o cenneti, cehennemi?
Kim gitmis de getirmis , haberini?
Kimselerin bilmedigi bir dunya
Ozlenmeye korkulmaya deger mi?

Beni özene bezene yaratan kim?
sen!..
Yolumu da çizmissin önceden
Madem bana günah ileten de sen
Öyleyse nedir o cennet cehennem?.."
Hayyam

Kaygusuz Abdal der cennet yarattin
Cehenneme nice kullari attin
Nicesin ates-i ask ile yaktin
Yakip da neylersin bundan sana ne

Beni cennet va’di ile avutma,
O kalbimdir, çünkü sevgi elidir
Cehennemin azabıyle korkutma
Korku nedir bilmez gönlüm, delidir..
Z. gökalp

ngcoskun 18-12-2004 10:21

sızıntı;
Alıntı:

komiksin gerçekten.arada bir gelip boşboş konuşup lafkalbalığından başka birşey yapmıyorsun.kimin kimi kandırdığı ortada.biz en azından yok olduğunu bildiğimiz birşey için kendimizi kandırıyoruz hadi. ya siz var olduğunu aslında kendinizde emin olmadığınız ama ulan ya varsa diye korktuğunuz için inanmaya devam ettiğiniz şey için siz daha çok kendinizi kandırıyorsunuz.ayrıca dünyaya kazık çakmadık doğru ama biz değiliz merak eden ne olacağını , inanan ve asıl merak eden sizsiniz.ve maalesef sizinle karşılaşamayacağız.

Henna 18-12-2004 15:23

Alıntı:

komiksin gerçekten.arada bir gelip boşboş konuşup lafkalbalığından başka birşey yapmıyorsun.kimin kimi kandırdığı ortada.biz en azından yok olduğunu bildiğimiz birşey için kendimizi kandırıyoruz hadi. ya siz var olduğunu aslında kendinizde emin olmadığınız ama ulan ya varsa diye korktuğunuz için inanmaya devam ettiğiniz şey için siz daha çok kendinizi kandırıyorsunuz.ayrıca dünyaya kazık çakmadık doğru ama biz değiliz merak eden ne olacağını , inanan ve asıl merak eden sizsiniz.ve maalesef sizinle karşılaşamayacağız.
Dunyada milyarca musluman var, her birine tek tek sordun mu da, herkesin "ya varsa" diye inandigini iddia ediyorsun???
Sizinbir tek bildiginiz "Turk-muslumanlar" hatasiyla-sevabiyla; evirin, cevirin, istediginiz gibi hakaret edin... Acaba Turk olmayan kac musluman tanidiniz bu gune kadar sayin ngcoskun????????
Siz biraz ufkunuzu genisletin de sonra gelin.. Sizin, medeniyetine hayran oldugunuz insanlar sizin iddialariniza ancak guler.. Guluyorlar da zaten!!!

haci 18-12-2004 15:30

Siz demekle beni de bu kalabalığa katıyorsanız, hemen cevap vereyim. Tonla yabancı Müslüman tanıdım. Türk’lerden farkları yok..

ngcoskun 18-12-2004 15:37

henna

benim ufkum dar biraz bana yardım edermisin.benim medeniyetine hayran olduğum hangi insanlardan bahsediyorsunuz ve güldüklerini nerden biliyorsunuz.
tanımak sadece fiziksel tanışmakmıdır.burda da yabancı olduğunu bildiğim müslümanlar var ve başka yerlerden de tanıdıklarım var biraz allah üzerine tartışınca eminim ki kuşkuya düşüyorlar sonra toparlıyorlar kendilerini.çelişkilerin farkına varmak korkutuyor sizleri.cesaretiniz yok zincirlerinizi kırmaya.çok duymuşumdur söylediğim bir iki çelişki üstüne "evet orası öyle ama sorgulayamam ben günahına giremem " diyenleri.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:15 .