Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   altının hormonlara etkisi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11819)

GODİSLOVE 12-08-2009 01:34

altının hormonlara etkisi?

selamlar..geçenlerde ilahiyat mezunu biriyle tanışma fırsatı bulmuştum kendisiyle uzun uzun sohbet ettik- bu arada din meselesini seviyeli bir şekilde tartışabildiğini gördüğüm nadir insanlardandı-laf döndü dolaştı islamda altın yasağına geldi..kendisinin söylediğine göre altın insan vücüduna etki ederek erkeklik hormonunda bir artışa sebep oluyormuş..daha sonra bu konuyu araştırmaya başladım fakat altının bu etkisiyle ilgili fazla bir kaynak bulamadım.. sadece bir islami sitede altının kadınlık hormonunun artışına sebep olduğu konusunda bir şeyler vardı..bilgiler yeterli gelmedi bana..zaten çoğu kaynakta da altının bu etkisinden ziyade yasak olmasına sebep olan olay anlatılıyor..bu konuda herhangi bir bilgisi olan varsa cevap verirlerse sevinirim..şimdiden teşekkürler..

KızıL 12-08-2009 01:41

konu gerçekten ilginç ve dikkatimi çekti..

bende bilgisi olan birilerini sabırsızlıkla beklıyorum..

placebo 12-08-2009 01:59

Alıntı:

GODİSLOVE´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 214002)
selamlar..geçenlerde ilahiyat mezunu biriyle tanışma fırsatı bulmuştum kendisiyle uzun uzun sohbet ettik- bu arada din meselesini seviyeli bir şekilde tartışabildiğini gördüğüm nadir insanlardandı-laf döndü dolaştı islamda altın yasağına geldi..kendisinin söylediğine göre altın insan vücüduna etki ederek erkeklik hormonunda bir artışa sebep oluyormuş..daha sonra bu konuyu araştırmaya başladım fakat altının bu etkisiyle ilgili fazla bir kaynak bulamadım.. sadece bir islami sitede altının kadınlık hormonunun artışına sebep olduğu konusunda bir şeyler vardı..bilgiler yeterli gelmedi bana..zaten çoğu kaynakta da altının bu etkisinden ziyade yasak olmasına sebep olan olay anlatılıyor..bu konuda herhangi bir bilgisi olan varsa cevap verirlerse sevinirim..şimdiden teşekkürler..

Hiç böyle bir şey merak edilir mi?Kalmadımı vatana millete faydalı başka bilimsel bilgi?

Bu da dindarların mucize arayışlarına değişik ve farklı bir soluk getirecek, absürd başka bir fenomen arayışı olmasın sakın?

GODİSLOVE 12-08-2009 02:06

saygıdeğer placebo öncelikle müslüman olmadığımı bilmenizi isterim yani herhangi bir mucize arayışı içinde değilim..sadece konu ilgimi çekti ve öğrenmek istedim bir kaç doktorada mail attım sitenin görüşlerinide almak istedim..insanların ilgi alanları ya da neyi merak edip etmeyecekleri kendilerini ilgilendirir eğer bir cevabınız varsa yazın yoksa gereksiz yoruma ihtiyacım yok..gördüğüm kadarıyla şimdiden konuyla ilgilenen arkadaşlar var..

KızıL 12-08-2009 02:49

sevgili placebo müslimlerin mucizeleri ilgilendirmıyor bizi yahut doğrumu söylüyorlar düşünceside değil..

altın maddesinin vucuda herhangi bir etkisi var mı bunu merak ettim :)

tensiz.denek 12-08-2009 05:03

wikipedia'ya göre altın ortaçağda iyileştirici etkisi olduğu düşünülerek kullanılıyormuş. Büyük ihtimalle ortaçağdaki bu düşünce çok daha eskilerden geliyor.
Fakat ne yazıkki vücudumuzda gerçekleşen hiçbir kimyasal reaksiyon altını parçalayıp kullanmaya yetmiyor. Yani altın vücuda girdiği gibi çıkıyor ve hiçbir etki yaratmıyor.
Bazı altın tuzlarının antienflamatuvar etkileri varmış. Onun dışında hormonal olarak hiçbir etkisi yok altının. Zaten kolay kolay kimyasal rekasiyona girmeyen bir elementtir. Öyle olmasaydı altın kaplama dişler yapılamazdı, altın vücuda karışır ve altın kaplamalı dişli insanında çok mutlu geçen bir cinsel hayatı olabilirdi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gold#Medicine

AYATA 12-08-2009 08:17

dincilerin saçma yasaklara kılıf uydurma çabasından başka bir şey değil bu....hatırlarmısınız bilmem yemeğe düşen bir sineği çıkarmadan önce yemeğe daldırın diye bir sahih hadis varmış...bu hadisi doğrulamak içinde sineğin bir kanadının altında zehir diğer kanadının altında şifa bulunur diye bir bilimsel yalan uydurmuşlardı..

buyrun okuyun...böyle bir bilimsel gerçek elbette yoktur. bu garip çocuklara bu şekilde inandırılıyor ve onlarda bunu asla sorgulamıyorlar.

http://www.bakterim.com/dini-hikayel...-panzehir.html

GODİSLOVE 12-08-2009 17:11

saygıdeğer tensizdenek yorumlarınızı çok haklı buldum altının hormonları etkileyecek kadar vucudumuza girip reaksiyona katılamıyacak bir madde olduğu bilinen bir gerçek ancak araştırmadan karar vermek istemedim bir doktorada danıştım böyle birşey duymadığını söylemişti.dindarların mucize arayışlarından biri olsa gerek buda..

placebo 22-08-2009 00:03

Alıntı:

GODİSLOVE´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 214161)
saygıdeğer tensizdenek yorumlarınızı çok haklı buldum altının hormonları etkileyecek kadar vucudumuza girip reaksiyona katılamıyacak bir madde olduğu bilinen bir gerçek ancak araştırmadan karar vermek istemedim bir doktorada danıştım böyle birşey duymadığını söylemişti.dindarların mucize arayışlarından biri olsa gerek buda..

Ereceğim yakında demek ki..:D.

İlahimasal 08-05-2016 21:10

Dincilerin hepsinin ağzındaki sakız" erkek adam altın takmaz,peygamberimiz altın takı kullanmazdı .subhanllah"
Mhmd'in boyle bir idaası ve uygulaması varmı,yokmu bilmiyorum ama ,kendimi bildim bileli bu idaayı söylerler.

Dinci erkeklerin alayı gümüş yüssük takalar .
Altın yüssük takan erkeklerin YUMUŞADIĞI idassındadırlar.

Gümüş yüzüğü ile birbirlerine sinyal veren çok müslüm tanırım.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:39 .