Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-08-2009, 01:34
GODİSLOVE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GODİSLOVE GODİSLOVE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart altının hormonlara etkisi?

selamlar..geçenlerde ilahiyat mezunu biriyle tanışma fırsatı bulmuştum kendisiyle uzun uzun sohbet ettik- bu arada din meselesini seviyeli bir şekilde tartışabildiğini gördüğüm nadir insanlardandı-laf döndü dolaştı islamda altın yasağına geldi..kendisinin söylediğine göre altın insan vücüduna etki ederek erkeklik hormonunda bir artışa sebep oluyormuş..daha sonra bu konuyu araştırmaya başladım fakat altının bu etkisiyle ilgili fazla bir kaynak bulamadım.. sadece bir islami sitede altının kadınlık hormonunun artışına sebep olduğu konusunda bir şeyler vardı..bilgiler yeterli gelmedi bana..zaten çoğu kaynakta da altının bu etkisinden ziyade yasak olmasına sebep olan olay anlatılıyor..bu konuda herhangi bir bilgisi olan varsa cevap verirlerse sevinirim..şimdiden teşekkürler..
Alt 12-08-2009, 01:41
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

konu gerçekten ilginç ve dikkatimi çekti..

bende bilgisi olan birilerini sabırsızlıkla beklıyorum..

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 12-08-2009, 01:59
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

GODİSLOVE´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
selamlar..geçenlerde ilahiyat mezunu biriyle tanışma fırsatı bulmuştum kendisiyle uzun uzun sohbet ettik- bu arada din meselesini seviyeli bir şekilde tartışabildiğini gördüğüm nadir insanlardandı-laf döndü dolaştı islamda altın yasağına geldi..kendisinin söylediğine göre altın insan vücüduna etki ederek erkeklik hormonunda bir artışa sebep oluyormuş..daha sonra bu konuyu araştırmaya başladım fakat altının bu etkisiyle ilgili fazla bir kaynak bulamadım.. sadece bir islami sitede altının kadınlık hormonunun artışına sebep olduğu konusunda bir şeyler vardı..bilgiler yeterli gelmedi bana..zaten çoğu kaynakta da altının bu etkisinden ziyade yasak olmasına sebep olan olay anlatılıyor..bu konuda herhangi bir bilgisi olan varsa cevap verirlerse sevinirim..şimdiden teşekkürler..
Hiç böyle bir şey merak edilir mi?Kalmadımı vatana millete faydalı başka bilimsel bilgi?

Bu da dindarların mucize arayışlarına değişik ve farklı bir soluk getirecek, absürd başka bir fenomen arayışı olmasın sakın?
Alt 12-08-2009, 02:06
Üye

saygıdeğer placebo öncelikle müslüman olmadığımı bilmenizi isterim yani herhangi bir mucize arayışı içinde değilim..sadece konu ilgimi çekti ve öğrenmek istedim bir kaç doktorada mail attım sitenin görüşlerinide almak istedim..insanların ilgi alanları ya da neyi merak edip etmeyecekleri kendilerini ilgilendirir eğer bir cevabınız varsa yazın yoksa gereksiz yoruma ihtiyacım yok..gördüğüm kadarıyla şimdiden konuyla ilgilenen arkadaşlar var..
Alt 12-08-2009, 02:49
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili placebo müslimlerin mucizeleri ilgilendirmıyor bizi yahut doğrumu söylüyorlar düşünceside değil..

altın maddesinin vucuda herhangi bir etkisi var mı bunu merak ettim

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 12-08-2009, 05:03
tensiz.denek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tensiz.denek tensiz.denek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

tensiz.denek - MSN üzeri Mesaj gönder

wikipedia'ya göre altın ortaçağda iyileştirici etkisi olduğu düşünülerek kullanılıyormuş. Büyük ihtimalle ortaçağdaki bu düşünce çok daha eskilerden geliyor.
Fakat ne yazıkki vücudumuzda gerçekleşen hiçbir kimyasal reaksiyon altını parçalayıp kullanmaya yetmiyor. Yani altın vücuda girdiği gibi çıkıyor ve hiçbir etki yaratmıyor.
Bazı altın tuzlarının antienflamatuvar etkileri varmış. Onun dışında hormonal olarak hiçbir etkisi yok altının. Zaten kolay kolay kimyasal rekasiyona girmeyen bir elementtir. Öyle olmasaydı altın kaplama dişler yapılamazdı, altın vücuda karışır ve altın kaplamalı dişli insanında çok mutlu geçen bir cinsel hayatı olabilirdi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gold#Medicine

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 12-08-2009, 08:17
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

dincilerin saçma yasaklara kılıf uydurma çabasından başka bir şey değil bu....hatırlarmısınız bilmem yemeğe düşen bir sineği çıkarmadan önce yemeğe daldırın diye bir sahih hadis varmış...bu hadisi doğrulamak içinde sineğin bir kanadının altında zehir diğer kanadının altında şifa bulunur diye bir bilimsel yalan uydurmuşlardı..

buyrun okuyun...böyle bir bilimsel gerçek elbette yoktur. bu garip çocuklara bu şekilde inandırılıyor ve onlarda bunu asla sorgulamıyorlar.

http://www.bakterim.com/dini-hikayel...-panzehir.html
Alt 12-08-2009, 17:11
Üye

saygıdeğer tensizdenek yorumlarınızı çok haklı buldum altının hormonları etkileyecek kadar vucudumuza girip reaksiyona katılamıyacak bir madde olduğu bilinen bir gerçek ancak araştırmadan karar vermek istemedim bir doktorada danıştım böyle birşey duymadığını söylemişti.dindarların mucize arayışlarından biri olsa gerek buda..
Alt 22-08-2009, 00:03
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

GODİSLOVE´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
saygıdeğer tensizdenek yorumlarınızı çok haklı buldum altının hormonları etkileyecek kadar vucudumuza girip reaksiyona katılamıyacak bir madde olduğu bilinen bir gerçek ancak araştırmadan karar vermek istemedim bir doktorada danıştım böyle birşey duymadığını söylemişti.dindarların mucize arayışlarından biri olsa gerek buda..
Ereceğim yakında demek ki...
Alt 08-05-2016, 21:10
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dincilerin hepsinin ağzındaki sakız" erkek adam altın takmaz,peygamberimiz altın takı kullanmazdı .subhanllah"
Mhmd'in boyle bir idaası ve uygulaması varmı,yokmu bilmiyorum ama ,kendimi bildim bileli bu idaayı söylerler.

Dinci erkeklerin alayı gümüş yüssük takalar .
Altın yüssük takan erkeklerin YUMUŞADIĞI idassındadırlar.

Gümüş yüzüğü ile birbirlerine sinyal veren çok müslüm tanırım.

Önerilen Siteler