![]() |
Kuran İslam'ın putudur!
İslam’da put yoktur denilir. Bu yanlıştır. İslam’da birçok put vardır. Kabe bir puttur. Kara taş bir diğer puttur.. Ama İslam’daki putların içinde en önemlisi Kur’an’dır.
Bu kitaba büyük ve aşırı bir saygı gösterilir. Abdestsizlerin, Lohusa ve kanayan kadınların Kur’ana dokunmasına ve Kur’an dinlemesine izin verilmez. Kur’an’a sol elle dokunulamaz. Yalnız sağ el kullanılır. İslam’da sol el pis işlere tahsis edilmiştir. Kur’an okunurken ses çıkarılmaz. Gürültü yapılmaz ve Kur’an sessiz bir ortlamda okunur. Kur’an diğer kitapların altında tutulmaz. Mutlaka en üste yer almalıdır. Kur’an okunurken sigara ve içki içilmez... Kur’an okunurken odada sigara ve içki için bulunamaz. Müslüman’lar Kur’an’a O’nu putlaştıracak kadar önem verirler. O’nun bir madde olduğunu düşünmezler bile.. Kur’an İslam’ın putlarından biridir.. HACI |
Bence önce putların o dönemki insanlar için önemi ele alınmalı.Ben konuda çok bilgili değilim.Ancak eğer putlar o dönemki araplar için birer tanrıdan daha çok saygı duyulacak nesne ise o zaman karşılaştırma yerinde olur.Yani araplar için onlar birer tanrımıydı yoksa saygı duyulacak taş anıtlarmı ..
Putlara yaratıcı oldukları için bir saygı duyulma söz konusuysa o zaman Kurana duyulan saygı aynı konumda olmaz. |
Kuran suçu ne ?
Tabi ilahi bir kitap ..Saygı göstermek lazımdır..Aslında tüm kitaplara .. Fakat sen onu saygı ve kutsiyyetle duvara asarsan,Biz onu anlamaya muktedir değiliz dersen İşte o zaman put olur..... KUran ise bunun tam tersini söyler...Açıp iyi okumuan önerilir..Adetlere,gelenklere göre eleştiri yapmaman en doğru olandır. |
Alıntı:
|
Benim gözlemlediğim kadarıyla eski bir Arap putu ile Kur’an arasında hemen hiç bir fark yoktur.
Put bir Tanrı’yı simgeler. Kur’an ise Allah’ın sözlerini içerdiği için, Allah’ı simgelemektedir. Daha da ilginci... Arapça bir kağıt parçası gören Müslüman’lar içeriğini anlamasalar da, onun önüne hürmetle eğilir ve kağıdı buldukları yerden alarak, yüksekçe bir yere koyarlar. Bu da bir tür puta tapmadır. Kur’an’a hürmetsizlik eden biri öldürülür.. Bunun birçok örneği vardır. Demek ki Kur’an birini öldürecek kadar kutsal bir kitaptır. Geçmişte Kur’an’ın bir silah olarak kullanıldığını da biliyoruz. Müslüman’ların kabe, kara taş ve Kur’an’a karşı duydukları aşırı saygı ve sevgiyi başka türlü açıklamaya olanak yoktur. İslam putperestliğin devamıdır. HACI |
Alıntı:
Dinler ve kutsal kitaplar bu kültürel yönlendirmeyi yapan en önemli faktörlerdir..... Dolayısıyla müsülüman benim için doğru kuran ve islam derken,hıristiyanda incil ve hristiyanlıktir der.. Dolayısıyla her birey toplumun sosyal yapısına göre beyni yıkanmış oluyor,özgün doğru karar veremiyor....... Şimdi ben size kuranı ,onun doğrunun,hakikatin ,hidayetin referans kitabı olarak savunsam ,yukardaki toplum örneklerinde belirttiğim ,bireylerden pek bir farkım kalmayacak... Dolayısıyla olaya sizin çerçevenizden(ateist) yaklaşmaya çalışarak durumu irdeliyelim..Çünkü siz ateistler dini bir yönlenidrmenin etkisinde kalmayan bir gurub olarak daha rasyonel düşünebilirsiniz.. Allahı inkar,Dinleri red için mantıksal bilimsel bir dayanağınız varmı? Eğerki varsa buyur bizde öğrenelim.. Hayır yok deyip sadece inkarı adeta toplumdan farklı olma egosunu tatmi için seçmişsseniz,Dinini anasından babasından kulaktan dolma öğrenip akli bir eleştriden geçirmeden kabul etmiş ,tornadan geçmiş bir inanç sahibinden çok farkınız kalımıyor.. Kuran akıl ister kuran sorgu ister Zaman göre yorum ister.... |
İnsanlara doğuştan etiket vurmak mı inanç?
Hangi inanış olursa olsun, insanları doğuştan damgalamak mı doğru olan? Baştan özgür seçimin olmadığı bir inancın, özgürlüğü, adaleti savunması nüfuzunu koruma çalışmasından başka bir şey değildir. |
Merhaba,
Birincisi Kuran’ın yazısı değil sözleri Allah sözü olduğu için kutsaldır. Müslümanlar Kuran’ın yazısına değil sözlerine içindeki anlamlara bakarlar. Bu konuda ciddi anlamda hem toplumda yanlış bir bilgi hem de yanlış uygulamalar vardır. Abdestsiz yada adet halinde kadınların Kuran okumaması yasak diye bir şey yoktur. Bazı uydurma hadislerin etkisiyle, ayet yanlış yorumlanır. Şahsen ben sadece namaz kılarken abdest alırım. Kuran okurken de abdestim olup olmamsına bakmam. Kuran sol elle tutulmaz sözü de gerçek değildir. Ben şahsen bunu ilk defa duyuyorum. Hadi yemek yerken bazı hadislere göre sağ elle yenmesi tavsiye edildiğini duydum ama Kuran için ilk defa duyuyorum. Kuran okunurken ses çıkarılması son derece makul bir hareket. Allah’ın sözleri okunurken insanların susup onu dinlemeyi istemesinden daha doğal ne olabilir ki? Kuran’ın belden yukarı tutulması gibi bir şart Kuran’da yoktur. İnsanlar saygı adına bazı hareketleri rutin hale getirmişlerdir. Ben şahsen en rahat haldeyken okumaya çalışırım. Uzandığımda da Kuran okurum. İçki ve sigara içilmemesi konusuna gelince, sigara içilmediğini yine ilk defa senden duyuyorum. İçki içen bir kişi isterse Kuran okur. Kuran okumak ayrı bir şeydir, harama girmek ayrı bir şeydir. Oda da sigara ve içki bulunmaz konusunu da ilk defa senden duyuyorum. Bence buradaki iddiaların büyük kısmı doğru değil. Bu tarz şeyler söyleyen olabilir ama dediğim gibi Kuran’da böyle bir şey yoktur. Benzer şeyleri Hacı’nın yazdıkları için de söyleyebilirim: Hacı Yazdı: Daha da ilginci... Arapça bir kağıt parçası gören Müslüman’lar içeriğini anlamasalar da, onun önüne hürmetle eğilir ve kağıdı buldukları yerden alarak, yüksekçe bir yere koyarlar. Bu da bir tür puta tapmadır. Kur’an’a hürmetsizlik eden biri öldürülür.. Bunun birçok örneği vardır. Demek ki Kur’an birini öldürecek kadar kutsal bir kitaptır. Arapça yazının kutsallıkla alakası yoktur. Ben şahsen kendimden örnek vereyim. Müslüman bir kişiyim, az çok Arapça bilgim var ve Arapça kitaplar okuyorum. Hiç de bu yazıya hürmet ettiğim yoktur. Latin harflerine nasıl davranıyorsam, arap harflerine aynı şekilde davranıyorum. Bir insan Kuran ayetlerine karşı hürmetsizlik yaptığı için öldürülürse, bunu yapan katildir. Hesap günü haksız yere insan öldürmekten sorumlu tutulacağını düşünüyorum. Eğer Kuran’daki hukuk uygulansa, haksız yere insan öldürmekten dolayı ailesi isterse kısas yapılmasına hükmedilir. Benim gördüğüm, inançsız olan arkadaşlar dine karşı son derece ön yargılı ve bilgisizler. Bilmedikleri şeyler konusunda doğru olmayan iddialarda bulunup yanlış sonuçlar çıkartıyorlar. Bence bu tarz kulaktan dolma şeylerle hareket etmek yerine doğrusunu araştırıp öğrenmeye çalışmanız. Selamlar |
Ella kardes;
Siz kendinize yeni bir İslam uydurmuşsunuz... Hayırlı olsun..... Ama o da yetersiz.. Çünkü Kur’an çok yetersiz.. Kitabını yeniden yazmalısınız.. |
Re: KURAN İSLAMIN PUTUDUR..
Alıntı:
sözde müslüman alevi katilleri kuranı da ne hale getirdiler. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:52 . |