![]() |
işte bu
ESAS AKIL
Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar: Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl belirliyorsunuz? Doktor: Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç sey veriyoruz. Bir kaşık, bir fincan, ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz. Siz NE yapardınız? Adam: OOO ! Anladım. Normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova kaşık ve fincandan büyük. Hayır, der doktor. Normal bir insan küvetin tıpasını çeker. Ders: Sadece bize sunulanlar dışında çözüm bulmaktır akıl. bunu hayatına uygulayan insanlar dinlere ve allaha inanmamaktadır.işte olay budur.akıl budur. |
yani ALLAHa inanan akılsız mı demek istiyorsun..
sana o aklını veren de ALLAHtır unutma.. nasıl inkardasın hala anlamıyorum..belki de ben den daha fazla inceleme yapmışsındır KURAN hakkında..kendi aklınca onu inkar etmekiçin uğraşmışsındır.. ben de seni insan sanıp konuşmak istemiştim ama kusura bakma hayvan dilini bilmiyorum.. |
Bak, bak, suna bak hele. Boyundan büyük laflar ediyo. Suc onda degil ki, onu böyle yetistirenlerde. Niye islam dini böyle insanlar yetistirir diye tartismamiz lazim bizim aslinda. Bu yaklasim tarzi siradan, insanlarin kendi ürettikleri bir sey midir, yoksa Islama ickin birsey mi neden oluyor bu tarza.
Ben hic bir zaman bir Budist ögrencinin, hatta bir Hiristiyan gencinin böyle yaklasacagini sanmiyorum. Farkli bir ahlak anlayisi var onlarda. Soylenen sey cok acik aslinda. Herkesin benimsedigi yoldan gitmek icin akil kullanmaya gerek yok. Akintiyla birilkte gidersin zaten. Farkli yol aramak, bize sunulanlar disinda cozumler aramak akil gerektirir. Burdan geleneksel yoldan gidenlerin akilsiz olduklari sonucu cikmaz tabii ki. Su argumandaki gibi: Akli olmayanin imani olmaz. Dogrudur, bir hayvanin imani olmaz, cunku akli yoktur. Ama bu sadece imani olanlarin akillari oldugu anlamina gelmez. |
Çok güzel hikaye ngcoskun... olayı gayet güzel izah etmişsin.
Özgür olmayan bir akıl seçim yapma becerisini de yitiriyor malesef. Doğar doğmaz kendilerine atfedilen müslümanlık sıfatına sonuna kadar sahip çıkmaya ise "özgür seçim" diyorlar. Türkiye seçmeyi bilen insanların olduğu bir ülke olsaydı başımızda böyle yöneticiler mi olurdu? Yönetici seçimlerimize bir bakın yahu devleti kimlere emanet etmişiz: Sülü baba, mucit Özal (özel televizyonun mucidi--maksat kayınçolar kalkınsın), vatandaşın bacısı Tansu (sürç-i lisan bacı), kanlımı kansızmı necmettin (kayıp trilyon necmo da denir), Forvet tayyip (malum 16 sene top koşturmuş) Çok enteresan bir milletiz yahu. Askerin zırt pırt darbe yapıp sonra yönetimi tekrar sivillere bıraktığını başka hiçbir ülkede göremezsiniz... Futbol takımı tutarken bile seçim yapmaktan aciz bir milletiz. 3 istanbul takımını koyuyolar milletin önüne, millet de rastgele birini seçip belki de en çok o İstanbul üzünden geri kalmış gariban anadolu şehrinde, yine o istanbulun çığırtkanlığını yapıyor futbol aracılığı ile... Sanırsın ki adam erzincanlı değil de doğma büyüme kadıköylü.. öyle de güzel kandırıyorlar ki saf insanımızı, 3 büyüklerden başka takım tutmadığı gibi tutanla da alay ediyor... 3 kuruş parasını da harcıyor maç seyredecem diye... Bari kendi yerel takımını desteklese hıyar. Hiç olmasa kendi şehrine faydası dokunur, parası kendi fakir şehrinde kalır... Bunun da örneği başka memlekette zor bulunur... Doğma büyüme manchester'lı bi ingiliz kalkıp başka semtin takımını tutmaz. |
Alıntı:
Alıntı:
|
ne güzel ki akıllı kişiler herşeyin farkında.benim b,rşey yazmamam gerek kalmamış bile
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:34 . |