Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-01-2006, 15:52
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart işte bu

ESAS AKIL

Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar:
Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl
belirliyorsunuz?
Doktor:
Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç sey
veriyoruz.
Bir kaşık, bir fincan, ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl
boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz.
Siz NE yapardınız?
Adam:
OOO ! Anladım. Normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova
kaşık ve fincandan büyük.
Hayır, der doktor.
Normal bir insan küvetin tıpasını çeker.

Ders: Sadece bize sunulanlar dışında çözüm bulmaktır akıl.

bunu hayatına uygulayan insanlar dinlere ve allaha inanmamaktadır.işte olay budur.akıl budur.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 05-01-2006, 13:18
Üye Değil

yani ALLAHa inanan akılsız mı demek istiyorsun..

sana o aklını veren de ALLAHtır unutma..

nasıl inkardasın hala anlamıyorum..belki de ben den daha fazla inceleme yapmışsındır KURAN hakkında..kendi aklınca onu inkar etmekiçin uğraşmışsındır..

ben de seni insan sanıp konuşmak istemiştim ama kusura bakma hayvan dilini bilmiyorum..
Alt 05-01-2006, 13:44
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bak, bak, suna bak hele. Boyundan büyük laflar ediyo. Suc onda degil ki, onu böyle yetistirenlerde. Niye islam dini böyle insanlar yetistirir diye tartismamiz lazim bizim aslinda. Bu yaklasim tarzi siradan, insanlarin kendi ürettikleri bir sey midir, yoksa Islama ickin birsey mi neden oluyor bu tarza.

Ben hic bir zaman bir Budist ögrencinin, hatta bir Hiristiyan gencinin böyle yaklasacagini sanmiyorum. Farkli bir ahlak anlayisi var onlarda.

Soylenen sey cok acik aslinda. Herkesin benimsedigi yoldan gitmek icin akil kullanmaya gerek yok. Akintiyla birilkte gidersin zaten. Farkli yol aramak, bize sunulanlar disinda cozumler aramak akil gerektirir. Burdan geleneksel yoldan gidenlerin akilsiz olduklari sonucu cikmaz tabii ki. Su argumandaki gibi: Akli olmayanin imani olmaz. Dogrudur, bir hayvanin imani olmaz, cunku akli yoktur. Ama bu sadece imani olanlarin akillari oldugu anlamina gelmez.
Alt 05-01-2006, 16:29
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok güzel hikaye ngcoskun... olayı gayet güzel izah etmişsin.

Özgür olmayan bir akıl seçim yapma becerisini de yitiriyor malesef.

Doğar doğmaz kendilerine atfedilen müslümanlık sıfatına sonuna kadar sahip çıkmaya ise "özgür seçim" diyorlar.

Türkiye seçmeyi bilen insanların olduğu bir ülke olsaydı başımızda böyle yöneticiler mi olurdu? Yönetici seçimlerimize bir bakın yahu devleti kimlere emanet etmişiz: Sülü baba, mucit Özal (özel televizyonun mucidi--maksat kayınçolar kalkınsın), vatandaşın bacısı Tansu (sürç-i lisan bacı), kanlımı kansızmı necmettin (kayıp trilyon necmo da denir), Forvet tayyip (malum 16 sene top koşturmuş)

Çok enteresan bir milletiz yahu. Askerin zırt pırt darbe yapıp sonra yönetimi tekrar sivillere bıraktığını başka hiçbir ülkede göremezsiniz...

Futbol takımı tutarken bile seçim yapmaktan aciz bir milletiz. 3 istanbul takımını koyuyolar milletin önüne, millet de rastgele birini seçip belki de en çok o İstanbul üzünden geri kalmış gariban anadolu şehrinde, yine o istanbulun çığırtkanlığını yapıyor futbol aracılığı ile... Sanırsın ki adam erzincanlı değil de doğma büyüme kadıköylü.. öyle de güzel kandırıyorlar ki saf insanımızı, 3 büyüklerden başka takım tutmadığı gibi tutanla da alay ediyor... 3 kuruş parasını da harcıyor maç seyredecem diye... Bari kendi yerel takımını desteklese hıyar. Hiç olmasa kendi şehrine faydası dokunur, parası kendi fakir şehrinde kalır...

Bunun da örneği başka memlekette zor bulunur... Doğma büyüme manchester'lı bi ingiliz kalkıp başka semtin takımını tutmaz.
Alt 05-01-2006, 18:23
paco paco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ders: Sadece bize sunulanlar dışında çözüm bulmaktır akıl.

bunu hayatına uygulayan insanlar dinlere ve allaha inanmamaktadır.işte olay budur.akıl budur.

ben de seni insan sanıp konuşmak istemiştim ama kusura bakma hayvan dilini bilmiyorum..
cevap veremeyeceklerin adresi hakarettir

Aptallar,kendilerinden emin olarak yaşarlar;Akıllılar ise şüphe içinde yaşarlar.
(Bertrand Russel)
Alt 06-01-2006, 23:10
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ne güzel ki akıllı kişiler herşeyin farkında.benim b,rşey yazmamam gerek kalmamış bile

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN

Önerilen Siteler