![]() |
içsel bir özeleştiri ve bir soru
dinlere inanıyormuyum, hayır..peki bir yaratıcının olduğuna inanıyormuyum işte orası muallakta..aklım bir yaratıcıyı reddederken kalbimse bunun tersini hissettiryor bana..sadece şunu merak ediyorum..acaba hersey günlük gülistanlık devam ederken aklıma ucundan gecmeyen tanrı kavramı yasadıgım kötü olaylarda nedense sıgındıgım bir liman haline geliyor..ve evet bu oldukca bencilce bir davranış bunun da farkındayım ve itiraf ediyorum..
ailem var sevdiklerim var dostlarım var..ama onlarında care olamadıkları ya da en azından paylasamadıgım seyler de var..ve kendi kendime üstesinden gelemediğim durumlar..ve böyle anlarda ilahi bir gücün varlıgını düşünmek beni rahatlatıyor.. bu sıgınma ya da medet bulma icgüdüsümüdür sadece yoksa özümüzde var olan birşeylere inanma duygusumudur?, elestirel bakıs acısından ziyade gersekten duygularınızı merak ediyorum..özellikle inanmayan arkadaslardan..sizinde bir an olsun aklınızdan böyle duygular geçmedi mi? |
Saygideger history;
Sonucta tum sorulari, insanoglu sorar ve insanoglu cevaplar; tarih devam ettikce de sorular-cevaplar devam edecektir. Ama senin icin sadece yasam var ve bu sinirli. O yuzden senin yapman gereken bu yasaminin kontrolunu ve yonlendirimini kendi eline alman ve gercekci olarak yasayabilecegin hayatini yasaman. Oyuzden tum sorulari ve cevaplarini da "bu soru ve verecegim cevabi, benim yasam ve iliskilerime ne katacak/kazandiracak/fayda saglayacak?" temelli sor. Eger cevap olumlu ise de sor ve cevabini ara, olumsuzsa hic ustunde durma ve " bu soruyu sormamin ve verecegim herhangibir cevabin, benim yasam ve ilskilerime hic bir faydasi/yarari/artisi/kattigi v.s. bir sey yok" temelli dusun. Kisaca herseyi; kendi yasam ve iliskilerinin bir ihtiyaci mi? sorusuyla degerlendir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
durum sudur ki insanlar akıllarıyla redderken duygularıda temize çekip bu işi kökünden halletmek en zoru..hem kalbiyle hem mantıgıyla inanmış yada inanmamayı tercih etmiş insanları gercekten bu konuda tebrik ediyorum |
Saygideger history;
Dusunce tek bir organdan, beyin den geliyor. Mantik ta, duygu da beyindedir. Rahat edecek olan da, rahatsiz olacak olan da beyindir. Bence sen insansal vicdaninin sesini, dusuncenin icinden bul cikar ve dinle, ne kendine, ne de baskasina fiziksel/dusunsel zarar verme. En mantiksali da budur. Saygilarimla; evrensel-insan |
history kardeşim şöyle yazmışsın bir sıkıntı durumunda kalbim bir yaratıcıya sığınma hissi beliriyo fakat geçince tekrar beynim bana bunu unutturuyo demişşin islam dininde anlatılan şeytanın insanla bu tür oyunlar oynayabilceği ona sezsisce fısıldayıp vesvese yani Allah'a karşı isyan ve küfre davet etmesinden bahsedilir bu aklına gelir fakat kalbin bunu istemezse güçlü bir imana sahip olduğun ortaya çıkar buda hadis-i şerifte belirtilmiştir, bunlardan yola çıkarak sende gördüğüm şey en kısa zamanda iman yoluna gidip şeytanın senle oynamasını ortadan kaldırabilirsin çünkü senin olayın bizimkinden farklı islam dinine ve diğer dinlerede inanmıyosun dinsiz bir şekildeyken şeytan senle oynuyo ve sen iyi durumunda, kötü durumunda olduğun gibi bir ilahi güce sığınmıyosun bunada münafık derler yani inanmış gibi gözüküp Allah'ı kandırmak, geçenlerde gerçek bi öykü okudum aksenovun rüyası diye rusyada yaşayan bi adam yaşadığı yerden başka bi şehirdeki panayıra gidip ticaret filan yapıcakmış karısı rüya görmüş gitme demiş oda bişey olmaz filan derken yola koyulmuş dini inancıda üst seviyedeymiş fakat hristiyan sonra gideken yolda konaklıyo ordan çıkp yola devam ediyo yolda durduruyolar hancı ölmüş bıçakta onun torbasından çıkmış sonra hapis ordan sibiryaya sürgün işcilik filan ama dini inancı yerinde olduğu için çokda dürüstmüş gerçek katilde oraya sürgün gelyo sonra tanışıyolar sonra ölüyo yani karısını çocuklarını bi 45 yıl göremiyo benim çıkardığım mantık burda dini inancı çok kuvvetli fakat yanlış inanç olduğundan Allah ona öyle bir hayat verip bağışlamaya vesile kılabilir tabii bu benim düşüncem katılıp katılmamak tercih meselesi, ve sen yukarda yazdıklarımı iyi düşün sevinirim
|
insansal vicdanımın sesi ne derece mantıklı olabilirki?
|
Saygideger history;
insansal vicdanımın sesi ne derece mantıklı olabilirki? -history- Bu derece; ne kendine, ne de baskasina fiziksel/dusunsel zarar vermeme. Saygilarimla; evrensel-insan |
dediğim gibi insansal dediğin ses şeytanın oyunudur şeytanda sonuçta bir melek olup insana fısıldayabilir tercih yine senin
|
Saygideger mongus;
insansal dediğin ses şeytanın oyunudur -mongus- Tanrinin oyunu hangisi? Saygilarimla; evrensel-insan |
evrensel insan çok basit ve ilgisiz şeyler yola çıkıyosun tanrı insanla oyun oynamaz sadece uyarır ve şeytanın tuzağına düşmeyin der insanlar tanrının oyuncağı değil kendine muhattap olarak yarattığı özel varlıklardır
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:36 . |