evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger history;
Sonucta tum sorulari, insanoglu sorar ve insanoglu cevaplar; tarih devam ettikce de sorular-cevaplar devam edecektir. Ama senin icin sadece yasam var ve bu sinirli. O yuzden senin yapman gereken bu yasaminin kontrolunu ve yonlendirimini kendi eline alman ve gercekci olarak yasayabilecegin hayatini yasaman. Oyuzden tum sorulari ve cevaplarini da "bu soru ve verecegim cevabi, benim yasam ve iliskilerime ne katacak/kazandiracak/fayda saglayacak?" temelli sor. Eger cevap olumlu ise de sor ve cevabini ara, olumsuzsa hic ustunde durma ve " bu soruyu sormamin ve verecegim herhangibir cevabin, benim yasam ve ilskilerime hic bir faydasi/yarari/artisi/kattigi v.s. bir sey yok" temelli dusun.
Kisaca herseyi; kendi yasam ve iliskilerinin bir ihtiyaci mi? sorusuyla degerlendir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
sayın evrensel insan zaten bu olaya yeterince duygusal yaklastıgımı düşünüyorum birde pragmatik açıdan yaklasırsam işin içinden hiç sıyrılamam bence...
durum sudur ki insanlar akıllarıyla redderken duygularıda temize çekip bu işi kökünden halletmek en zoru..hem kalbiyle hem mantıgıyla inanmış yada inanmamayı tercih etmiş insanları gercekten bu konuda tebrik ediyorum