![]() |
Darfur vur ha vur nede olsa gavur
Tüm dünyada filistindeki israil vahşeti seyredilmekte, ancak en azından ülkemizde herkesçe ve medyaca sürekli konu edilip haberdar edilmekteyiz.Müslümanlara yahudilerin yaptığı insanlık suçu.
Peki ya Darfuru soran-bilen var mı? Müslümanların kendinden olmayan 250-300 bin kişiyi öldürüp binlerce kadına tecavüz ettiği o bölgeyi haber yapan var mı?Filistinden farkı ne ki herkes sırtını dönüp üç maymunu oynuyor.Müslüman olmayınca öldürülenler,ırzına geçilenler suç sayılmıyor mu? Bu suçları işleten kişi devletimizce krallar gibi ağırlandı. İçimizde hem filistin, hem ırak,hem darfur vede geçmişten günümüze tüm insanlık dramlarına ayırt etmeksizin(din-dil-ideoloji vesaire) iğrenerek reddeden var mı? Yoksa oturduğumuz yerden ancak kendimizden olana sahip çıkıp gerisi bizden değil diyerek inançsal ve ideolojik çarpıklığımızla ,vah vah masalları ile kimi kandırıyoruz.İnsanlık suçunun dini, ideolojisi olur mu? Filistinde, darfurda resmen inanç üzerinden emperyalist oyunlar liberal faşizmin denetiminde tüm dünyaya servis ediliyor. Kimsede sorgulamıyor asıl suç kimin diye. Asıl suç insan ürünü ideoloji ve inançları kutsallığa bürüyerek insandan daha değerli kılan insanlardadır. Darfur hala kan ağlıyor, sadece filistine saplanıp kalan kişilerin kendi insanlığını ve insana bakışını şekillendiren inanç ve ideolojisini gözden geçirmesi gerekir.Çünkü insanı insana aşağılattıran, düşman sayan busistemlerin doğruluğunu savunmak resmen insanlık suçudur. Şimdilik saygımla gittim... |
250.000 300.000 ölü mü
darfurdaki facia bu kadar büyük mü yav bu rakamın doğruluğunu nasıl anlayabiliriz acep rakamlar bana olduğundan fazla gibi gözüktü |
bm ye göre ölü sayısı 180 000
darfur meselesi hakkında yeni bilgim oluyor senin verdiğin rakamlar yanlış olsa da bu kadar büyük bir katliam yaşandığını sayen de öğrendim internette bir araştırma yaptım senin dediğin gibi ilgisiz değil darfur meselesine müslümanlar darfurda yapılan haksızlığı eleştiren yazıları senden çok önce yazmışlar peki soruyorum şimdi senden önce darfur konusuyla ilgilenen bir kişi var mı forumda müslümanlar bu meseleye ateistlerden çok daha duyarlı |
Alıntı:
Müslüman sünni Arap şakşakcılarının Maraşta yaptıklarını, yine aynı şakşakcıların Çorum'da yaptıklarını, tarihte Yavuz Selim haysiyetsizinin sünni fikirler ile yaptıklarını biliyoruz. Müslüman dediğin bu meseleye duyarlı falan değildir. Darfur Katilleri müslümandı zaten... |
Alıntı:
darfurda katledilenlerde müslüman diğerleride katillerde müslüman fakat ne darfurda yapılanların nede diğerlerinin dinde yeri yok |
Evet butun kabahat gazoz satanlar cemiyeti mensuplarinda; ortaligi isitip, yananlara daha cok gazoz satabilmeleri icin yapilan islemler bunlar.
|
Müslüman soykırım yapmaz![1] :D
|
Alıntı:
Ben Amerikan, İngiliz ve Alman medyasını da takip ediyorum; Onlar da Darfur'a Türkler'den daha fazla ilgi göstermiyorlar. Sadece Filistin'e bizim kadar ilgi göstermiyorlar. Fakat yine bizde de olduğu gibi Filistin'e veya İsrail'e Darfur'dan daha büyük ilgi gösteriyorlar. Tabi bu noktada Avrupalı ve Amerikalı'nın Darfur'a karşı gösterdiği ilgisizliğin de soykırıma uğrayanların zenci olduğundan kaynaklandığını söyleyebilirsiniz. Ancak haber psikolojisinde çok daha temel bir dinamik var, ki o din, dil, ırk gözetmiyor. O da sık olan şeyler'in, haber değerini yitirmesi. Filistinlilerin sorunları da aynı dinamikten dolayı haber değerini yitirmiş durumda; aslında hem batı'da hem de Türkiye'de hak ettiğinden çok daha az anlatılıyor. Ne İsrail'deki appartheid rejiminin, ne İsrail'in kullandığo oransız gücün, ne Filistinliler'in terrör eylemleri'nin, ne de Afrika'da soykırım yapılmasının şok ve dolayısıyla medya şirketleri için ekonomik değeri yok. Peki ozaman aradaki fark nereden kaynaklanıyor? İsrail'in Filistinliler'e yaptıkları Sudanlılar'ın Darfur'a yaptıklarının yanında aslında çok hafif kalıyor. Kuşkusuz bir Gazalı bile bir Darfurlu'dan hem daha zengin, hem kat kat eğitimli, hem de daha az tehdit altında. Dolayısı ile Filistinli, Darfurlu'dan daha iyi organize olabiliyor; problemlerini dünyaya aktarmakta da daha başarılı oluyor. Benim tanıdığım üç Filistinli'den ikisi Almanya'da doktorluk yapıyor. Bunlar'ın sesi tabi çok daha yüksek çıkıyor. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:18 . |