Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-10-2010, 16:40
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Darfur vur ha vur nede olsa gavur

Tüm dünyada filistindeki israil vahşeti seyredilmekte, ancak en azından ülkemizde herkesçe ve medyaca sürekli konu edilip haberdar edilmekteyiz.Müslümanlara yahudilerin yaptığı insanlık suçu.

Peki ya Darfuru soran-bilen var mı? Müslümanların kendinden olmayan 250-300 bin kişiyi öldürüp binlerce kadına tecavüz ettiği o bölgeyi haber yapan var mı?Filistinden farkı ne ki herkes sırtını dönüp üç maymunu oynuyor.Müslüman olmayınca öldürülenler,ırzına geçilenler suç sayılmıyor mu? Bu suçları işleten kişi devletimizce krallar gibi ağırlandı.

İçimizde hem filistin, hem ırak,hem darfur vede geçmişten günümüze tüm insanlık dramlarına ayırt etmeksizin(din-dil-ideoloji vesaire) iğrenerek reddeden var mı?

Yoksa oturduğumuz yerden ancak kendimizden olana sahip çıkıp gerisi bizden değil diyerek inançsal ve ideolojik çarpıklığımızla ,vah vah masalları ile kimi kandırıyoruz.İnsanlık suçunun dini, ideolojisi olur mu? Filistinde, darfurda resmen inanç üzerinden emperyalist oyunlar liberal faşizmin denetiminde tüm dünyaya servis ediliyor.

Kimsede sorgulamıyor asıl suç kimin diye. Asıl suç insan ürünü ideoloji ve inançları kutsallığa bürüyerek insandan daha değerli kılan insanlardadır. Darfur hala kan ağlıyor, sadece filistine saplanıp kalan kişilerin kendi insanlığını ve insana bakışını şekillendiren inanç ve ideolojisini gözden geçirmesi gerekir.Çünkü insanı insana aşağılattıran, düşman sayan busistemlerin doğruluğunu savunmak resmen insanlık suçudur.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 16-10-2010, 20:07
milliyetçimuhafazakar milliyetçimuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

250.000 300.000 ölü mü
darfurdaki facia bu kadar büyük mü yav

bu rakamın doğruluğunu nasıl anlayabiliriz acep
rakamlar bana olduğundan fazla gibi gözüktü
Alt 16-10-2010, 20:09
milliyetçimuhafazakar milliyetçimuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bm ye göre ölü sayısı 180 000
darfur meselesi hakkında yeni bilgim oluyor
senin verdiğin rakamlar yanlış olsa da
bu kadar büyük bir katliam yaşandığını sayen de öğrendim

internette bir araştırma yaptım
senin dediğin gibi ilgisiz değil darfur meselesine müslümanlar
darfurda yapılan haksızlığı eleştiren yazıları senden çok önce yazmışlar

peki soruyorum şimdi
senden önce darfur konusuyla ilgilenen bir kişi var mı forumda
müslümanlar bu meseleye ateistlerden çok daha duyarlı

Konu milliyetçimuhafazakar tarafından (16-10-2010 Saat 20:16 ) değiştirilmiştir.
Alt 16-10-2010, 21:44
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

milliyetçimuhafazakar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
peki soruyorum şimdi
senden önce darfur konusuyla ilgilenen bir kişi var mı forumda
müslümanlar bu meseleye ateistlerden çok daha duyarlı
Dostum bırakınız Darfur'u;

Müslüman sünni Arap şakşakcılarının Maraşta yaptıklarını, yine aynı şakşakcıların Çorum'da yaptıklarını, tarihte Yavuz Selim haysiyetsizinin sünni fikirler ile yaptıklarını biliyoruz. Müslüman dediğin bu meseleye duyarlı falan değildir. Darfur Katilleri müslümandı zaten...

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 13-12-2010, 19:35
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum bırakınız Darfur'u;

Müslüman sünni Arap şakşakcılarının Maraşta yaptıklarını, yine aynı şakşakcıların Çorum'da yaptıklarını, tarihte Yavuz Selim haysiyetsizinin sünni fikirler ile yaptıklarını biliyoruz. Müslüman dediğin bu meseleye duyarlı falan değildir. Darfur Katilleri müslümandı zaten...
sayın aera
darfurda katledilenlerde müslüman diğerleride
katillerde müslüman
fakat ne darfurda yapılanların nede diğerlerinin
dinde yeri yok
Alt 13-12-2010, 19:48
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Evet butun kabahat gazoz satanlar cemiyeti mensuplarinda; ortaligi isitip, yananlara daha cok gazoz satabilmeleri icin yapilan islemler bunlar.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 14-12-2010, 11:28
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Müslüman soykırım yapmaz![1]
Alt 14-12-2010, 23:23
kaanuni kaanuni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...
Darfur'daki insanlık ayıbının medya tarafından çok az gösterildiği bir gerçek. Sizin de dediğiniz gibi insanlar kendilerinden olanın trajedisine daha çok ilgi gösteriyor. Fakat böyle büyük olaylarda, din ve ırk sempatisinin etkisi bence marjinal; Filistin'e gösterilen ilginin Darfur'dan daha yüksek olmasının temel sebebi ekonomik.

Ben Amerikan, İngiliz ve Alman medyasını da takip ediyorum; Onlar da Darfur'a Türkler'den daha fazla ilgi göstermiyorlar. Sadece Filistin'e bizim kadar ilgi göstermiyorlar. Fakat yine bizde de olduğu gibi Filistin'e veya İsrail'e Darfur'dan daha büyük ilgi gösteriyorlar.

Tabi bu noktada Avrupalı ve Amerikalı'nın Darfur'a karşı gösterdiği ilgisizliğin de soykırıma uğrayanların zenci olduğundan kaynaklandığını söyleyebilirsiniz. Ancak haber psikolojisinde çok daha temel bir dinamik var, ki o din, dil, ırk gözetmiyor. O da sık olan şeyler'in, haber değerini yitirmesi.

Filistinlilerin sorunları da aynı dinamikten dolayı haber değerini yitirmiş durumda; aslında hem batı'da hem de Türkiye'de hak ettiğinden çok daha az anlatılıyor. Ne İsrail'deki appartheid rejiminin, ne İsrail'in kullandığo oransız gücün, ne Filistinliler'in terrör eylemleri'nin, ne de Afrika'da soykırım yapılmasının şok ve dolayısıyla medya şirketleri için ekonomik değeri yok.

Peki ozaman aradaki fark nereden kaynaklanıyor?

İsrail'in Filistinliler'e yaptıkları Sudanlılar'ın Darfur'a yaptıklarının yanında aslında çok hafif kalıyor. Kuşkusuz bir Gazalı bile bir Darfurlu'dan hem daha zengin, hem kat kat eğitimli, hem de daha az tehdit altında. Dolayısı ile Filistinli, Darfurlu'dan daha iyi organize olabiliyor; problemlerini dünyaya aktarmakta da daha başarılı oluyor. Benim tanıdığım üç Filistinli'den ikisi Almanya'da doktorluk yapıyor. Bunlar'ın sesi tabi çok daha yüksek çıkıyor.

Önerilen Siteler