![]() |
Re: Allah ı ispat kur'an ın yada islam ilahiyatının işi degi
:)
siz bundan endişe etmeyin benimki çelişki değil ben bu içinde bulunduğum duruma (yani iman ve itaat) goğrulardan kaçarak değil kimden ve nereden gelirse gelsin *doğruları tastik ederk doğrulara sahip çıkarak geldim |
şimdi sizler diyeceksinizki allaha inana insanlar *hayatın acı gerçekleri karşısında
çaresizliğe düşen ve büyük bir güce sığınma ihtiyacı duyan insanlardır bu büyük gücüde tanrı olarak *isimlendirirle bu tanrıya tapınmaları asıl itibariyle *bu tanrıya sığınmalarıdır. dünya ve yaşam karşısındaki acizliklerini bu sığınma ile giderler ve bu yüzden icad ettikleri bu tanrıya allah derler...... sizin tüm bu söylemlerinize sizin baktığınız boyuttan bakarak sizleri daha iyi anladım. dışarıdan gözlemlegiğiniz din olayını ateizme göre *yorumluyorsunuz. bu yorumu kendi açınızdan *doğru kabul ediyorsunuz doğru kabul etmenizin nedeni bu yorumun mantıklı olması.... ama maalesef kaçırdığınız nokta MANTIK DOĞRULUK ÖLÇÜSÜ DEĞİLDİR. HERHANGİ BİR ŞEYİN BİNLERCE MANTIKI AÇIKLAMASI OLMASINA RAGMEN BİR TANE DOĞRUSU VARDIR. makul nedenlere dayanan mantıkı açıklamalarise makul nedenleradedincedir mesela ben *senin yada sizlerin bu zaman diliminde burada neden bulunduğunuza (bu şehir ülke saat yaşam ı da kapsar) dair *onlarca mantıkı teori üretebilirim senin yada sizin dışınızdaki birçok insanda bu mantıkı teorilere inanabilirler. ancak sen gerçeği bildiğin için benim teorilemi mantıkı bulmana rağmen dogru bulmazsın. çünkü bu teorilerin mantıkı olması doğru olması anlamına gelmez DAHA ÖNCE SÖYLEDİĞİM GİBİ MANTIK DOĞRULUK ÖLÇÜSÜ DEĞİLDİR |
bana doğruluk ölçüsü nedir diye soracak olursanız *ozaman size cevabım ilim olur
siz bula bilgi dersiniz ama hayır bu *bilgi degildir. çünkü bilgi sadece bir döküman bir hammadedir.bu hammaddenin doğru bir yöntemle ve temiz bir akılla işlenmesinden ilim meydana gelir. aslında sizin düşüncelerinize bir anlamda katılıyorum ama bunu siz söylediğiniz için değil *islami açıdan fıtrı bir özellik oldugu için yani insanların yaşam karşısında aciz düştüklerini bu acizlikten korkarak yüce bir güce sığınmak istediklerini kabul ediyorum . ama bu ortak noktamızdaki farklılıgımız bu yüce gücün olup olmaması noktasında. sizin mantıgınıza göre insanlar olmayan birşey yönelip olmayan birşeyi sevip olamyan birşeyden korkuyorlar. islama göre ise her insanın fıtratında allah gerçegi var. çünkü allah biz insanları dünya yaşantısına göndermezden evvel huzurunda toplamış ve ben sizin rabbiniz değilmiyim buyurarak hepimize bu gerçegi tastik ettirmiştir. işte insanların allaha yönelmeleri bu gerçegin günyüzüne çıkmasıdır. kaldıki en koyu ATEİST ler dahi tehlike anlarında farkında olmadan ALLAH diyerek ve ALLAH a yönelerek fıtratlarında böyle bir gerçegin olduğunu hissederler[/b] |
Alıntı:
Eğer doğru bilgiye ulaşırsan, bu bilgiyi değerlendirmen ve bir teoriye (teorilere) sahip olman mümkündür. O bilginin doğruluğu şüpheye düşmediği sürece de teorin doğrudur. Alıntı:
Yani, elinden hiç bir istatistiki bilgin olmadan, işkembeden sallıyorsun. Buna apaçık bir şekilde ossuruktan teyyare denir. Hükmü de ancak o kadar olur.. Bir ateistin, başı sıkışınca Allah diyerek bağırması, dediğin türden ham bir bilgidir. İşlenmesi gerekir. Bakılır, bu ateist ne oluyor da böyle bağırıyor? Korkunca örneğin. Nasıl oluyor? Nöroloji biliminden destek alınır. Ve görülür ki, insna korkunca vs. beynin amigdala denen kısmı, iradeyi eline alıyor. Düşünmeden, ezberlenmiş bir şekilde bir tepki veriyor. Amigdalanın vereceği tepki, daha önceden öğretilmiş olmalı. Hımm diyoruz bu durumda. Ateist, çocukluğunda böyle eğitilmiş. Düşmüş, Allah de bir şey olmaz vs. Başı sıkışınca Allah demesi, böylece kurtulacağı öğretilmiş. Büyümüş, gerçeği görmüş. Ama bu ilkel beyin sistemi hala yerli yerinde. Bir gün başına başeedemyeceği bir hal gelmiş. Amigdala devreye girmiş, bakmış, bu durumdan çıkış için bulabildiği tek yol, Allah demek. Ve Amigdala'nın tesiriyle ateist Allah demiş.. Demekki, ateistin böyle yapma sebebi, Allahın inayeti filan değil. Beynin ilkel sistemlerine kazınmış olan öğreti. İşte bilgi böyle işlenir. Senin işleme yoluna bakalım. çünkü allah biz insanları dünya yaşantısına göndermezden evvel huzurunda toplamış ve ben sizin rabbiniz değilmiyim buyurarak hepimize bu gerçegi tastik ettirmiştir. Buna dair gözlem nerededir? Mesela, Allah nerededir? Eğer Allah gözlenmiş, aha şurada diyebiliyorsanız, onun bir gün böyle yapmış olup olmadığına karar verebiliriz. Ama Allah'ın varlığına dair hiç bir gözlem yok. Demekki, senin argümanın self-reference ve circular fallacy sorunu yaşıyor. Yani bir safsatadan ibaret. Bu tür güzel bir bilimsel yaklaşım kullanandan bu kadar bariz bir safsataya düşmemesi beklenirdi. Demek ki, sen bunu bir yerden okumuş, havalı bir söz olarak görüp, buraya yapıştırmışsın. Çünkü, senin ilim yolun, tarif ettiğin yoldan gitmiyor. Tavsiyem, sözlerin havanı artırmasına değil, seni daha bilge yapmasına çalışman. |
Ateistler tanrıyı yok saymazlar!yok saysalar bukadar uğraşmazlar T.D tanrıyı yok saysaydı katledilmezdi.o sizin tanrınız dininiz bu dediği için katledildi. ateistler tanrıya inanmazlar ama yok saymazlar sizler var oldukça tanrıda var olacak.tanrıya inanmamak başka bişey yok saymak başka bişey insanların kafasındaki tanrı olgusunu çürütmeye çalışmak onu yok saymakla olmaz
o sizin kafanızdaki tanrıyı tanrı inancını yok saysalar size bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışmazlar.bunu insanoğlunun en büyük sorunu olarak görürler ve bazıları bu konuda bir misyon üstlenir T.D gibi binlerce yüzbinlerce milyonlarca ateist var.hepsi neden katledilmiyor çünkü çoğu tanrıyı yok saydığı için ama T.D gibi ilim adamları sizin kafanızdaki din ve tanrı olgusunu yok etmek için çalıştılar insanlığın bu din iman allah kavramlarından kendilerini kurtarmaları için bu yüzden akan kanların durması için.sizin tanrınızı size anlatan T.D gibi insanlar bu yüzden katledildi yine sizin tanrınız yüzünden dininiz yüzünden. |
siyasi ve toplumsal mesajlar vermeyin :)
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:16 . |