![]() |
Deniz kenarında içki içen vatandaşlara ceza
Antalyada Sadece deniz kenarında içki içtikleri için vatandaşlar araç içinde olmadıkları halde alkol kontrolüne tabi tutulmuşlar.
Orada bulunan iki genç ise, sadece ve sadece Deniz kenarında bira içtikleri için 75 tl para cezası almış. http://haber.mynet.com/detay/yasam/p...-cezasi/558592 Nerde kalmıştık? Devletbaba vatandaşını özel zevklerinden korusunmu korumasın mı? O zaman gelsin sıradaki parça diyelim. http://www.youtube.com/watch?v=gFGVX4Cwh_A |
Bir Ramazan günüydü. Polis otomobilleri durdurup kimlik kontrolü yapıyordu. Sürücüler arabalarından indirilmeden kimliklerine bakılıyor, sorun yoksa gitmelerine izin veriliyordu.
Sıra bana geldiğinde, yaşıma, ağarmış saçıma aldırmadan, beni arabadan indirip tepeden tırnağa silah araması yaptılar. Arabamı da didik didik aradılar. Gitmeme izin verdiklerinde neden farklı muameleye tabi tutulduğumu düşünüp durdum ve birden durumu kavradım. Beni durdurduklarında ağzımda sigara vardı. Sen misin Ramazanda sigara içen? Al sana terörist muamelesi ! Polis devletimiz hayırlı olsun... Ağır silah alımı konusu da yakında halledilir. Gelecekte olabilecekleri düşündükçe içim kararıyor. |
Ağlanacak haldeyiz yahu
|
Umarım uzaylılar yoktur ve umarım varsa da iniş yaptıkları ilk yer türkiye olmaz. Galaksiye rezil olan bir halkın mensubu olmak pekde hoş olmazdı hani.
|
Kraldan çok kralcılıkta doktora tezi olmaya aday Turizm bakanımız Da Bu konuyla ilgili, "Kraldan çok kralcılar var, Bu kamu görevlilerine de zarar veriyor" benzeri bir açıklamada bulunmuş.
|
Bu uygulama yıllardır yapılıyor. Özellikle istanbulda 4 yıl önce çok yaygındı.
Polis çevirmesine takılırsanız, ve 50 promilin altında alkollü çıksanız bile, sevgili polislerimiz ceza yazmak için başka nedenler buluyorlar. Hiç olmadı, zincir soruyorlar yaz günü... |
Alıntı:
Bu asaiş çevirmesi falan değil, iki eleman deniz kenarında oturmuş sadece bira içiyor |
İki memurun 'münferit' işgüzarlığıdır, gibi laflarla açıklanması hayli güç alarm çanları olarak yorumluyorum şahsen bu olayı.
Neyse ki, az önce haberlerde, verilen cezanın geri alındığı ve iki memur hakkında hem disiplin soruşturması hem de savcılık tarafından soruşturma açıldığı söylendi. Umarım devamı takip edilir ve sadece lafta kalmaz. |
Alıntı:
Sn Ulpian, 32. gündeaçık açık yalan söyleyen Bülent Arınç hakkında da birşeyler yapılmadıkça, yasa 18 yaş sınırlamasına çekilmedikçe, hiçbir şekilde şahsım adına içimin rahatlayacağını düşünmüyorum. Saygıyla. |
Alkolde yaş sınırı 24 olacaktı, sanırım. Silah ruhsatı içinse 18 yaş sınırı olacaktı.. Şimdi şöyle diyebiliriz ; Alkollüyken silah kullanmak yasaktır.
Vay benim memleket.. Hafif bir rüzgarla denize karşı içmek bile yasak.. Onu bırak, gülmek bile yasak.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:45 . |