![]() |
Dunning-Kruger Sendromu
Alıntı:
|
Cahil kesimin, kendini peygamber olarak gösteren kişilerin yaptığı 3-5 numarayı anlayamayıp "yahu bunu nasıl yaptı" şeklinde düşüncelere girmesi sonucu peygamberlere inanmasını; sosyolojik ve psikolojik olarak açıklayan bir tez olmuş...
Çokta doğru olmuş... |
çok güzelmiş :)
Alıntı:
|
Sendrom için güzel örnekmiş :) "Başarılı ve bilgili insanlarda daima bir şüphe olması normaldir" aynen denildiği gibi..
|
İnsanın kodları arasında "bilmiyorum" diye bir kod yok, bunu fark edemiyorlar, bunu kullansalar da "kerhen" kullanıyorlar, helede biraz bir şeyler bilen, bilmediği konularda azcık bir fikri bile olması yeterli geliyor, biliyor olmak dünyalara bedel oluyor.
Zaten fikri olması da cesaret ve öz güvenin de tam olmasıyla alakalıdır ki böyle biri ASLA artık bilmiyor olarak görmüyor kendini. Alıntı:
Bilmiyor olmak kötü bir şey değil ama biliyor görünerek, tüm ihtimal kapılarını kapatmak, bu çok ilginçtir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Oradan cevap versem veririm de, orayı buraya taşımak anlamsız değil mi? Bu sendromu bugün öğrendim, başka bir sitede konusu geçti, ilginçti, burada canlandırmak istedim, zaten forumda da varmış, hepsi oydu. Öteki türlü insanın kodları arasında "bilmiyorum" kodu yok diye, daha öncede forumda demiştim bir kaç kez, bunun bir sendrom şeklinde olması ilgimi çekti, isterse 1999 yılı olsun, konu canlanamaz mı? Hele ki böyle ölmez konular, Güzel konu nihayetinde. Sevgiler |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dediğim bu yeni öğrendiğim bir sendrom, daha bugün, hatta başka bir sendrom daha var ama onuda söylemeyeceğim artık, temelli üstüne alınacaksın, olmaz. |
Sevgili felasife konu güzel konu , her konu birbirinden daha güzel , bu durum ayrı da.
Gerçek bilgi ne ? O testte sorulan sorular kimin doğruları? Çoğunluğun kabul ettiği doğrudur .Cevap mıdır? Tecrübelerden elde edilen doğru ve gerçek bilgimidir? Yanılmalar olamazmı? Bu soruları sana , başlıkdaki iddiayı peşinen hiç sorgulamadan kabul eder gibi yazdığın için soruyorum. Kusura bakma. Taşkın dan nasibini alan sen sorgulamadan nasıl şartsız kabullendin ona şaşırdım. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:50 . |