Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   ADEMİN PALEOLİTİK ÇAĞI (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3642)

26-02-2007 13:24

ADEMİN PALEOLİTİK ÇAĞI

Yontma veya Eski Taş Çağı olarakta adlandırılan Çağ günümüzden yakşalık 2 milyon yıl önce başlamış 10.000 yıl önce son bulmuştur. Yani insanlık tarihinin % 99' ını bu dönem oluşturur. İnsanlığın bu uzun dönemi ekonomik açıdan, avcı ve toplayıcı toplulukları temsil eder. Bu demek oluyor ki ; insanlar üretim yapmayı bilmiyorlar, yani toprağı işleyi bilmiyorlar sadece avlanarak ve çeşitli yiyecekleri toplayarak yaşamlarını sürdüyorlar. Tarımla uğraşmadıkları için yerleşik bir hayatları yok. Toplayıcılığında etkisiyle ve doğanın baskısıyla göçebe yaşıyorlar. Barınakları mağaralar ve kayaaltları gibi yerler. Tekrar ediyorum bu dönem insanlık tarihinin (dünyanın çeşitli yerlerine göre az ve çok olabilir bu rakamlar genel kabul görmüş rakamlar) %99' una karşılık gelen insanlığın en uzun dönemi. Burda düşünülmesi gereken soru şudur ki; islama göre ilk insan adem ve dünya 6 günde yaratıldı. Allah dünyayı insanlar için yarattı ve ilk insan olan ademi bu dünyaya gönderdi. Bütün insanlarda ademden ve havvadan türedi. Tanrı ademe 99 ismini öğretti. Bütün meleklere ona tapınmalarını söyledi. Çünkü insan hepsinden daha üstündü. Onu diğerlerinden üstün yaratmı tanrı. Bu anlatımlarda tanrının ademle konuştuğunada şahit oluyoruz. Örneğin cennette adem ve havva yaşarken onlara elmayı yemeyin dediğini ve onların elmayı yedikten sonra tanrıdan af dilediklerini vs. hikayeyi herkes aşşağı yukarı bilir. Demek ki adem konuşabiliyordu. Konuşulan dil hangi dildi bilmiyoruz tabii ki. İnananlar arapça diyebilirler ya da ayrı bir boyutta başka bir dil diyebilirler. Daha sonra adem ve havva dünyaya göndeririyor. Ve herşeyden üstün yaratılan insan ve kendisinin yaşaması *için yapılan dünyada 1.990 milyon yıl boyunca *doğaya karşı yaşam savaşı veriyor. toprağı işleme bilgisine bile sahip değil. göçebe yaşıyor. Dünya üzerinde bir sürü doğal afet oluyor. İnsanoğlu vahşi hayvanların dışında birde doğal afetlere karşı savaşmak zorunda kalıyor yaşamak için. Ve son 10.000 yıl insanoğlu doğaya egemen oluyor. Tablo buyken tanrının dünyayı insanlar için yarattığı, bütün nimetleri onların faydalanması için yarattığı savı çok zayıf kalıyor. Eğer öyle olsaydı Ademin dünyada yaşamını sürdürebilecek *çeşitli bilgilere sahip olması gerekir, tanrıyla ve havva ile konuştuğu dili ondan sonraki nesillerede aktarmış olması gerekir, tanrıyı çocuklarına anlatmış olması gerekir ki (biliyoruz ki o dönemde dini inanış yok sihirsel inanış var) , vs. ve dünya insanlar için nimet olarak yapıldıysa vahşi hayvanların insanları yememesi gerekmezmiydi?

26-02-2007 15:11

Re: ADEMİN PALEOLİTİK ÇAĞI

Bir aslan bir insanı yerse onun için o yediği *insan nimet midir?

Tanrı o insanı o aslan yesin diye mi yaratmıştır?

Hani koyunlar, kuzular , sebzeler meyveler *biz yiyelim diye yaratılmış ya.
Hani yağmur bizim için yağıyor ya
Kısacası dünya bizim için dönüyor ya ideolojiye göre.
Bu hassas denge bizim için kurulmuş ya.
O zaman neden milyonlarca insan doğal afetler sonucunda ölüyor.

Ah tabi . Tanrının günahkar kullarına gazabı değil mi.
Herşeye verecek *bir cevabınız var.
Bir zamanlar cüppeli ahmet hoca diye bir zatta çıkıp depremde ölen zavallı insanlar için günahkar olduklarından dolayı öldüklerini *söyleme hadsizliğini göstermişti. Üstelikte yakınlarını kaybeden insanların acılarını hiç düşünmeden. Halbuki o depremde çocuk yaşta, masum bir çok insanıda kaybetmiştik. Onların günahkar olduklarını söylemek bunun için tanrının onları cezalandırdığını söylemek inandıkları tanrıya/allaha hakaretten başka birşey değildir. Ancak içine düştükleri çelişki o kadar büyüktür ki bu çelişkiyi düşünmemek onlar için daha hayırlıdır. Çünkü deprem tanrının isteği doğrultusunda olmamıştır deseler doğa yasalarının kendi bildiği gibi işlediğini ve tanrının buna müdahale edemediğini kabul etmiş sayılacaklardı. Bunun yerine, Tanrının küçücük çocukları göcük altında saatlerce işkence çektirerek ölmelerini istemesi amacınında günahkar insanları cezalandırarak *insanlığa ders vermek olduğunu *söyleyerekte inandıkları şeyin ne denli şiddet içerdiğini *
kendi elleriyle onaylamış oldular. Öyle ki bu durum aynı şuna benziyordu: Çok nefret ettikleri ABD 'nin egemenliğini kabul etmeyen, kendi bağımsız dünyaları için ABD ile savaşan direnişçilerin üzerine ABD nin bombalar yağdırarak küçükücük çocukların ölmelerine neden olması gibi. Şİmdi ABD ile Tanrının ne farkı var ?

K.C. 26-02-2007 15:40

Sevgili Gözde,
Belki sen de duymuş ya da şahit olmuşsundur. Bu Adem ile Havva hikayesinin mantıksızlığını ve reel tarihle çelişkilerini gidermek için bir kısım İslam Bilginleri (?) aslında ilk insan olarak yaratılan Adem ile, cennetten kovulan, kendisine eşyanın isimleri öğrtilen ve peygamber olan Adem'in farklı kişiler olduğunu söylüyorlar. Yani iki farklı Adem var ortada. Kuran'ın bu hikayedeki çelişkileri onları da böyle bir çare bulmaya itti.
Adem ile Havva hikayesinin aslında gerçek olmadığını, bunun sembolik bir anlatım olduğunu ve anlamının anlayamayacağımız kadar derin olduğunu savunanlar da var. Özellikle yasak ağacın meyvesini yediklerinde ayıp yerlerinin birbirlerine görünmüş olması aslında oldukça derin bir konuymuş, göründüğü, okunduğu ve yorumlandığı gibi değilmiş. :) Ne çare ki benim kafam o kadar derine basmıyor.

Bütün evren, dünya ve dünya üzerindeki tüm varlıklar (canlı, cansız) insan için yaratılmışsa Dünya'nın insansız döneminde var olan onca canlı türünün açıklamasını Allah'ın hikmetiyle yapıyorlar. Kendilerindeki bu çelişkiyi fark etmeleri ne yazık ki mümkün değil. Dediğiniz gibi, her derde bir devaları, her soruya bir cevapları, her mantıksızlığa bir mantık kılıflaları mutlaka oluyor. Okyanusun ulaşılması mümkün olmayan dibindeki bir kum tanesinin, bir balığın hangi insan için yaratıldığını ben de merak ediyorum. Hele ki bir de herşeyin Muhammed'in yüzü suyu hürmetine yaratılmış olması yok mu?...

Turan Dursun'un Kullateyn'inden bir cümle hatırladım. Küçük Turan Dursun caminin yanındaki bir duvarın dibinde böcekler görüyor. "Allahım, ne lüzümsüz bir böcek yaratmışsın" diyor.
Ama bizim Harun Yahya ve ekibi bu lüzümsüz böceklerin aslında ekolojik dengeyi sağlamak için var olduklarını söylüyor. Bataklıklar sivri sinek üretir, sivri sinekleri bir başka lüzümsüz hayvan yer, o hayvan olmasa sivri sineklerin püpülasyonunda artış olacaktı, sivri sineği yiyen hayvanı bir başka hayvan yer v.s. ve böylece Allah en ince ayrıntısına kadar bir denge kurmuş ve devam ettiyor oluyor onların savlarında.

Dünyanın ekolojik dengesi bozulmuş ve büyük değişimlere uğramış 5 sefer. Bu değişikliklerin yaşandığı dönemlerde yine her şeyin en ince ayrıntısına kadar tasarlandığını ve dengede kaldığını savunabilirler miydi? Hiç mi tarih bilmiyorlar, biliyorlarsa da hiç mi kullanmıyorlar ve mantık kurmaya gerek duymuyorlar?

26-02-2007 16:04

gözde sen olayı beyinde bitirmişin zaten.Hem yazmış ,hem kendince inanmışsın.cevaplamışsın.artık sana ne yazsak kafi gelmez.İnanamasın.bende zaten seni bu konudaki fikirlerine cevap yazacak değilim.Hiç bir müslümanda sana hidayet verecek değildir.
hidayet yalnızca ALLAH tandır.Peki sen tüm bunların uydurma olduğuna inanıyorsun ya peki ozaman
neden hala buralardasın. Bu sitedeki %99 unuz *halen inançlı fakat *haberiniz yok.kendini ateist sananlardan daha sıkı sualler bekliyoruz.

26-02-2007 16:08

Sevgili K.C.

O kadar haklısın ki üzerine seni tastiklemekten başka birşey söyleye lüzum bile görmüyorum.
sadece umalım ki insanlar biraz olsun şu sis perdesini üzerlerinden kaldırabilsinler. Dedikleri birşey var ya hani " onların gözleri mühürlenmiş göremezler ... vs. " aslında kendilerini anlatıyorlar değil mi .

26-02-2007 16:14

Alıntı:

fenerbahçeli";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 66859)
gözde sen olayı beyinde bitirmişin zaten.Hem yazmış ,hem kendince inanmışsın.cevaplamışsın.artık sana ne yazsak kafi gelmez.İnanamasın.bende zaten seni bu konudaki fikirlerine cevap yazacak değilim.Hiç bir müslümanda sana hidayet verecek değildir.
hidayet yalnızca ALLAH tandır.Peki sen tüm bunların uydurma olduğuna inanıyorsun ya peki ozaman
neden hala buralardasın. Bu sitedeki %99 unuz  halen inançlı fakat  haberiniz yok.kendini ateist sananlardan daha sıkı sualler bekliyoruz.

Fenerbahçeli ,
Neden hala buralardasın derken neresini kast ettin anlamadım.
Eğer kastın bu site ise, bir ateist olarak t.d. sitesinden başka hangi sitede olmalıydım daha uygun bilmiyorum. Eğer kastın bu site ise benim sana sormam lazım bir inanır olarak sen neden bu sitedesin hakikatten ?

Birde böyle kişisel polemilere girmesekte sizde yukarıdaki yazım hakkında yorum yapsanız daha güzel olmaz mı. Televoleye çevirmeyelim burayı lütfen.

Kont 26-02-2007 16:34

İlahi GOZDE,sen bilmiyor musun ki HY. bu paleolitik çağların "olmadığını" müminlere ispat etti. :)

26-02-2007 20:12

gözde hanım ben gerçekleri yazsam ispatlasam *zaten inanmayacaksınki,bunu sende çok iyi biliyorsun.Bu sitede inan birşey aramıyorum. zaten ben çok yoğun bir insanımdır.işim var gücüm var.siz burada tartışırken,müslümanıda ,ateisttide * dışarıda parayı götürüyor.bende boşuna burada kafa patlatmak istemiyorum.

mep 26-02-2007 22:49

müslümanıda *,ateisttide * * dışarıda *parayı *götürüyor.bende *boşuna *burada *kafa *patlatmak *istemiyorum.

* Bence kafa patlat be fenerli abim,burda patlatma gerçi, *kendi kendine çekil bi
köşeye orda kafa patlat deki kendine '' Ulan! hadi bu Ateistler parayı götürüyo...! ki
onlar götürür dinyok,İman yok,Ahlak yok,İlim yok..! iyide bu müslümanlar nasıl malı
götürüyo,yoksa ben çokmu safım,yoksa birileri kafayamı alıyo beni'' *sor kendine
patlat kafayı abim,en fazla bırakır ahkam kesmeyi,Sende Müslüman(!) olur
GANİMETTEN payına düşeni alırsın. öyle Peygamberin bile ganimetten payını( Aslan payı)
alıp parayı götürmüyomuydu?.Safmısın sen be abim?Sizin kitabınız vaad etmiştir.
Parayı götürmeyi,Hadi koş sende al Ganimetten,Dünya nimetinden payını.

beelzbb 27-02-2007 01:30

Alıntı:

mep";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 66908)
müslümanıda *,ateisttide * * dışarıda *parayı *götürüyor.bende *boşuna *burada *kafa *patlatmak *istemiyorum.

* Bence kafa patlat be fenerli abim,burda patlatma gerçi, *kendi kendine çekil bi
köşeye orda kafa patlat deki kendine '' Ulan! hadi bu Ateistler parayı götürüyo...! ki
onlar götürür dinyok,İman yok,Ahlak yok,İlim yok..! iyide bu müslümanlar nasıl malı
götürüyo,yoksa ben çokmu safım,yoksa birileri kafayamı alıyo beni'' *sor kendine
patlat kafayı abim,en fazla bırakır ahkam kesmeyi,Sende Müslüman(!) olur
GANİMETTEN payına düşeni alırsın. öyle Peygamberin bile ganimetten payını( Aslan payı)
alıp parayı götürmüyomuydu?.Safmısın sen be abim?Sizin kitabınız vaad etmiştir.
Parayı götürmeyi,Hadi koş sende al Ganimetten,Dünya nimetinden payını.

mepisto ağır olmuş be kardeşim islam paylaşmayı emretmiyor mu?komşusu aç yatarken tok olanın bizden olamayacağını söylemiyor mu? fenerli yazmış öyle içinden geldiği gibi sen bakma ona...

ama yazdıkların gerçekten çok ilginç ve islamda olmayan ancak çarpıtılmış ve yalanlaştırılmış *olan kısmı yoksa müslüman olmazdım...

Kusura bakma beni aşıyo biraz yalan talan baht bedevi...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:13 .