![]() |
beklemek güzel ama doğru durak
deizm, bu da iman zafiyetinden kaynaklanan bu asra uygun ilginç bir tane hastalık bu deistler diyor ki:" evet bir yaratıcı vardır, daha sonra kainatı yarattı ondan sonra çekti gitti" diyorlar hatta kimileri diyor ki:"kainatı kurdu, ondan sonra bıraktı gitti, sonra bunların hiçbirine karışmıyor" tabi bunu inkar eden adam neyi inkar ediyor devamında? ahireti, peygamberi... sadece Allah'ın varlığını kabul ediyor ve diyor ki:"Allah, ilk ateşi yaktı, kainatı yarattı sonra...sonrasında çekti gitti" peki neden ahireti, peygamberi kabul ediyor bu felsefe bu mantık? çünkü peygamber yoksa ahiret de yoksa, getireceği emir ve yasaklar yoktur bana tebliğ edebileceği bir kuran yoktur ben rahatça demlenirim, rahatça zina yaparım yani: "benim artık hesap vermemi gerektirecek yer yoktur" diyor
"Başını kaldır, kendini tanıttırmak isteyen faal ve kudretli bir Zâtın hârika işlerine bak. Sen başıboş olmadığın gibi, bu hadiseler de başıboş olamazlar. Herbirisi çok hikmetli vazifeler peşinde koşturuluyorlar. Bir Müdebbir-i Hakîm tarafından istihdam olunuyorlar." (Bediüzzaman) üstad diyor ki: "başını kaldır, kendini tanıttırmak isteyen faal ve kudretli bir zatın harika işlerine bak" bakalım sineğe... ben sineğe bir baktığımda sinek bana 8000 defa baktı 8000 mercek ne kadar bir yerde? minnacık... saniyede 500 kanat çırpışı var belki helikopterlerle yarışacak teknolojiye bakar mısın? ve böyle bir eseri fiile vermek pek bir problem olmayabilir kocaman bir göz verirsin 8000 mercek... ama şu kadar sineğe veriyorsan ve bu verme eylemini belki günde birkaç yüz bin tane sinek yaratarak, ve belki günde birkaç yüz bin tane sinek öldürerek: "işte sizin kanadını yaratamadığınız sineği günde yüz binlerce yaratıyor ve yüz binlerce öldürüyorum çünkü kainatı yaratmakla bir sinek kanadı yaratmakla benim için hiç fark yok diyor Cenab-ı Allah" ve böyle yapılan bir sanatın eserine diyorsun ki: " yarattı çekti gitti" kainatta basit gördüğümüz sinek gibi bir icraat her daim yaratılıyor ve her daim öldürülüyorsa Cenab-ı Allah'ın daimi bir şekilde esmasını ve sıfatını yansıtması zorunlu değil midir? yoksa akılsız, şuursuz, mekanik ve teknik hiçbir ilmi olmayan bir sineği tesadüfler eseri kendisini oluşturduğu kadar komik bir düşünceye mi dalacaksın? üstad ne diyordu: "Başını kaldır, kendini tanıttırmak isteyen faal ve kudretli bir Zâtın şu sanatlı eserlerine bak" şu suya bakalım oluşması için hidrojenin ve oksijenin inanılmaz bir ısıyla çarpışması gerekiyor bu ısı şuanda yok bu ısı sadece kainatın yaratılışında vardı ve ilk su oluştu aynı oluştuğu miktarı şimdi kullanıyoruz köyde gittiğinde tam çapa yapacaksın sana ne lazım? su lazım yani bulut lazım sürekli denizden çıkaramazsın her yere akarsu götüremezsin hele hele benim gibi çayırı deli gibi seven bir adamsanız çay da rize'de yetişmesi zorunluysa sürekli oraya bir işçi tutmam lazım ki sürekli yağmur versin tam rize'de biri tohum ekiyor o esnada yerle göğün ortasında pamuk dedenin sakalı gibi birşey çıkıyor; bulut... ve bakıyorsun nerede ihtiyaç varsa kusursuz muntazam bir şekilde yerdeki suyun buharlaşması, buludun toplaması ve adeta ihtiyacı olan yerlere devamlı akıtması ve çayın ihtiyacına göre süre gelen hiç kesmeden akıtması, şu esere şöyle bir olaya tesadüf eseri demek... sanki elini atsan dağılacak gibi gelen bulut 23 trilyon ton su taşıyor var mı öyle tırcılar? böyle bir süre gelen ve her ihtiyaç olan yerde peyda olan akılsız, şuursuz, su nedir tanımayan, çiftçi nedir bilmeyen, malatya'da hangi bahçede ihtiyacı vardır idrak edemeyen bir bulut bu işi yapıyor olamaz madem olamaz: "Başını kaldır, kendini tanıttırmak isteyen faal ve kudretli bir Zâtın hârika işlerine bak." akrebe bakalım Allah öyle bir zırhla yaratıyor ki tank sisteminde olmayan bir zırh ve iki gün aralıksız suda kalabiliyor aylarca aç kalabiliyor dışı öyle bir sistem ki; derin dondurucuya atıp, yirmidört saat sonra çıkarsan bu akrepte problem olmuyor akrebin kanı beyaz radyoaktif silah geçirmeyen bir şey akrep kendi zehri radyoaktif hastalıklarda antikor üretiminde kullanıyor böyle bir akrebe bu kadar donanımı ve bu kadar sanatlı bir eseri içine gömen zat, elbette ki bırakıp terkedip gitmesi asla imkan verilemez çünkü üstad diyor ki:"Başını kaldır, kendini tanıttırmak isteyen faal ve kudretli bir Zâtın hârika işlerine bak. Sen başıboş olmadığın gibi, bu hadiseler de başıboş olamazlar." peygamber efendimizin olması neden zorunludur? "Mâdem kâinatta hüsn-ü san'at, bilmüşahede vardır ve kat'îdir. Elbette Risâlet-i Ahmediyye (A.S.M.), şuhud derecesinde bir kat'iyetle sübûtu lâzımgelir." şöyle diyor üstad hazretleri; madem kainatta güzellikler var peygamber efendimiz olmak zorundadır bugattiye giriyoruz ortak olarak bugatti araba üreticez ben ufak ufak sormaya başlıyorum arabanın vitesini nasıl yapalım otomatik mi? düz mü? eğer bunun vitesini düz yap diyorsan demek ki nedir, düz vites ve otomatik vites ayırt eden bir şuur var peki cantları neyden yapalım? plastikten mi çelikten mi yapalım? çelik... çelik cant yapalım diyorsa plastik cant nedir? plastik cant nedir? bunun ayrımına varabilecek insanlar vardır peki motorunu nasıl yapalım? 5000? 6000? 8000... bu farkları söylüyorsan bu farkları idrak eden insan olmak zorunda mıdır? zorundadır peki bunun iç ısıtmasını döşemesini nasıl yapalım? deriden mi yapalım plastikten mi yapalım? deriden... olaya varabiliyor muyuz? biz bunların tercihlerini konuşuyorsak demek ki, bunların tercihlerini idrak eden bir şuur olmak zorundadır direksiyon simidinden, el frenine kadar ne kadar ayrıntı teferruatı var bu arabayı götürüp bir taşa hediye edeyim mi? abes oldu oldu mu? peki bu arabayı alıp başka bir arabaya hediye etsem o da olmadı mı bizim köydeki ineğe hediye etsem? ha ahır, ha araba aynı şekilde kullanır ahıra ne yapıyorsa, bugatti otamatik vitesmiş cantı çelikmiş sütünü bırakır çeker gider yani bu arabanın kıymetini anlayacak bir hayvan çıkmadı demek ki bu arabanın kıymetini anlayacak bir şuurlu olmak zorundadır yoksa biz ahmak mıyız biz üretelim bu arabayı peki kainattaki sanat eserlerine bakalım bulut diye bir gemi var, titanik halt etmiş yanında toprak gibi bir siensi makinası var şeftali ekiyorsun ayrı siensiden çıkıyor portakal ekiyorsun ayrı siensiden çıkıyor ve kullananlar bilir bir şeyi yamuk yumuk kesmek düz kesmekten çok daha zordur bakıyorsun karbon olarak kainatta ince ayar fenomeni mevcuttur ve baktığında toprak loncasının kapısını çalıyorsun çaldığında diyor ki: "bana 1500 derece ısı bulursan sana demir, 2000 derece ısı bulursan sana bakır veririm" kainattaki bu kadar muntazam sanat eserleri varsa, bu kadar muntazam sanat eserlerini şuurlu bir şekilde anlayan biri olmak zorundadır işte biz buna peygamberlik makamı diyoruz yoksa bu sanat eserlerini Allah yaratacak, bir de onu rehber olarak sunumunu yapmayacak ve onların kıymetini anlamayacak birisini yollayacak olur mu babaoğlu? olmaz demek ki kainatta peygamberliğin olması, bu güzellikler olduğundan dolayı zorunludur Mehmet Yıldız |
http://s14.postimg.org/b07bte93h/Untitled_1_copy.png
Allahümme inna sabirûn, yâ eyyuhâllezîne âmenustainû bis sab-r. |
Hakikato
Zina dedigin işi ilk ademle havvanın bebeleri yapmış, zinadan öte erkek kardeş bacısını Babası kızını Oglu anasını Bu nasıl yaratıcı ki insanlari bu şekil çoğaltım diyerek hava atiyor. Buna ceva veremiyorsunuz zaten..veremediğiniz içinde ensestlik islam dinin temel prensibi diyebiliyorum. Oglum yazıya başlar başlamaz zina ,mina ne ayaksın lan sen sende namus ar,utanma diye bir kavram yokmuki,başkasının namusuna dil uzatarak konuya giriş yapdın Oglum senin allahın muhammede hela yapmayı ögretememiş ortalik yere sıçıp işiyorlarmış.kenef kûltürü yok yani. Sen kalkmış yagmuru ellah yagdıriyor.yok bulutu dede gibi çikarıyor gibi saçma söylemlerle ne anlatmaya çalışıyorsun. Oğlum sen.karından dogan çocukları ayni yatağa attıran sapık tanrina inanirmısın denyooo. Deli saidi git evlendir gel önce.otuz bir çeke ceke geberdi desem kızıcan. O zaman bu herifin kuş hiç ötmüyordu. |
Adam gibi yaz adam gibi cevap al.
|
Alıntı:
Hurma ve üzüm ağaçlarının meyvalarından da hem içki, hem de güzel gıdalar edinirsiniz. Şüphesiz ki bunda aklını kullanan kimseler için büyük bir ibret vardır. Sonra üzerine onlar için kaynar bir içecek vardır. Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz. Ey Muhammed! Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: Bu ikisinde büyük bir günah, bir de insanlar için bazı menfaatler vardır. Fakat günahları, menfaatlerinden daha büyüktür. Yine sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki: İhtiyaçtan fazlasını infak edin. İşte böylece Allah, size âyetlerini açıklıyor. Umulur ki siz düşünürsünüz. bu ayetleri neden çelişkili olarak görmüyorsun? çünkü anlaşılıyor ki içki kademeli olarak kaldırılmış o zaman bütünü anladın mı? "İşte böyle; Allah dilediğini yapar." (Âl-i İmrân, 3/40); "... O, bana kolaydır; daha önce, sen hiçbir şey değilken seni de yaratmıştım." (Meryem, 19/9) Hz. Ademin anası da yok babası da yok Hz. İsa'nın yalnızca anası var ve kurana baktığımızda kardeşler birbiriyle evlenmiş diye bir şey yok o zaman bu olay seni, hz. isanın babası yoktur ben inanmıyorum demeyi ve Hz. Adem'in çocuklarının da çoğalabileceğini yapan Allah'ı reddetmeye kadar götürür mü? mucizeyi reddedersen Allah'ın gücünü reddetme paradoksuna düşüyorsun |
hakikato galiba 0hakikat0 aveli .youtube kanalı vardı izleyip izleyip sinir krizi geçirdiğim akıla taban tabana zıt videoları vardı o musun sen?
|
Alıntı:
0hakikat0, o başka ben başka biriyim kardeşim |
Alıntı:
|
Hoş geldin doğa yasalarını inkar eden cahil!
Parayı havaya attığımız da Allah olmadan yazı veya tura gelemiyor mu ? Paranın yazı veya tura gelmesinde, paranın atış hızı, açısı, yer çekimi gibi bir çok etkenin hiç bir etkisi yok mu ? Bu etkenlerin hepsi uydurma mı ? |
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:15 . |