![]() |
kantat/parçacıklar ;kendimden;
özgür; lük adına- eksenine;
--- "yadırgadığım her şey ve yapamadığım olamadığım her şey; boşluktan üzerime yağıp beni yağmalayacak ,çullayacak ve dalga geçişlerle kendini olacak gibi..." "ve tüm öfkelerim, arzularım; imge olup meydanlanarak, (göğe) gerçeklenip, ; beni de içine çekip katacak, anlamlarını (ve doyurum ve doyurumsuzluklarını beni adam edene kadar) bana ve bilişime gülücükler , oyunlar ve saldırılar gibi çarparak (ve benimle alay geçen oyunlar oynayarak) ve kendilerini olarak beni kendime getirecekler gibi …. ..." ben olmayı yadsıyışım o kadar derin ki; ve kendi benime öfkem ve nefretime varan kendimi sevmemem ve onamamam; yerinde duran gaflet gibi olan bu kişiyi sevmemem ve çıkıp onun herşeyi değiştirmesini ve kendini değiştirmesini -birden olup beklemem ve hiç durmadan olmasını beklemem ve bir değişimde hiç onu yadsımadan değişim istememenin derinliği ve anlamsızlığı ve çözümsüzlüğü o kadar anlamsız ve derin bir uçurum ki; -kendi- suratıma çarpan tokat gibi –oluşum; ben olmak istemeyişim o kadar derin ki olmak bir çalkantı ve sallantı) tüm bu tantananın da ne yöne gitmesini bilmediğim de bireysel yaşamımı neye kılabilirdim ki! varı yoku ellerimle biçimlesem ya da dönüştürsem neye biçimlerim?/dönüştürürdüm? dışarda bir anlam, cevap var beni çağıran gibi ama olmayan/henüz yapılmamış durmak, anlamak, yapmak arası çelişkiler de çekim ve gidim gelim selleri çoklaşmış çocuklar gibi günsüz insanların/durumlarının beni sarması hiç yadırgamayan bir insan-biliş topluluğunun, "ooo sen mi geldin" demesi ya da hiç aldırmaması gibi bir yerde dinlenme ve durarak ve bekleyerek sadece varolma gibi histen sonra tüm varoluşu bırakmak gibi bu esaret aklımı kurcalıyor bir coşkunlukla solgunluk arası bir yer ya da her ikisi bir aradaki yerde dirençle bekleme eğilimi (yıkılgan ve yıkılgan olmayan ben ikisi bir arada tutunuyor ve çekiyor birbirini) tüm bu -kendini yaşayanı ve olanı ;kendi adına bağımlamam ve çözümlemem o kadar derin ki; bir şey olmanın merkezi olmaktan öte beni alıp kucaklayacak bi şeyin olması ve durumun kuşatganlığının temizliği ve saflığı gibi oluşun açılımı gibi bekleyişler beni varedecek yada oyuna çağıracak; yeni bir varoluş çocuğu /oyunu ya da "bak bu var gördün mü" de ki yenilenmenin olumu, varoluş gücünde ve büyüklüğünde, belki adam kılığında belki değil ne kılığındaysa o kılığında, beşbin çocuk gelip beni hani ne duruyorsun diyecek gibi .. durumlar ya da bu çocuklar farketmez; etrafta kıyamet kopuyor-çemberimde sanki; dışarıdaki boşluktaki imgeler tüm sesleriyle beni dövecek ve içimden geçecek gibi; beni savurup yerlere vuracaklar gibi "ve tüm öfkelerim, arzularım meydanlanıp (göğe) gerçeklenip, imge olup; beni de içine çekecek - katacak ve anlamlarını (ve doyurum ve doyurumsuzluklarını beni adam edene kadar) bana ve bilişime gülücükler ve oyunlar ve saldırılar gibi (yani bana çala çala) ve hatta alaylar gibi çarparak (ve benimle alay geçen oyunlar oynayarak) beni kendime getirecekler gibi ya da (bir benzeri-) kendime geleceğim yere bakıyorum..." boşluklara çarpıp dağılıp imgeler olup -beni boşluğa ve imgeye katıp benle -h-alay edecekler ve ben buna artık bi yerden sonra içim geçip -kendime gelip- güleceğim yer -orası -çılgınlığı imgelerim bana tokatlar vuracaklar ve çözümlemelerini vuracaklar-alaylarını vuracaklar alaylarını beni döve döve adam edecekler gibi; işte o zaman /yeni gülmeye/ (gülme olmayana başlayacağım gibi) yadırgadığım her şey ve yapamadığım olamadığım her şey; boşluktan üzerime yağıp beni yağmalayacak çullayacak ve dalga geçişlerle kendini olacak gibi varoluşu-m-uz; bunu çözümlemem o kadar derin ki defalarca düşündüm kendimi bu anılarımla ya da (var ya da yok söksem ve bir oraya ya da buraya götürsem taşısam ve taşsam anlamını sökemiyorum- doyumunu alamıyorum/vuramıyorum. Doyganlık ile bir temas açlığı içimde… Tam bir doyum için arıyorum..) geçmişimle ve varolanımla yüzleşili/barışılı, onu/beni-kendi sayılanı unutarak ve soyutlayarak (içim sanılan yerden, ben sanan olandan) çıkaramıyorum ve dönüştüremiyorum yok edemiyorum-var edemiyorum- bu tutuncalı tutunca beni sarıyor ve aklımı kuşatan bu im doğuyor-bekle ve diren direngen ol; diren diren diren; bu herşeyi yarıda bırakma, kaçma ya da yokolma /olmama çekimleri gibi duran şeyler ve atmosferler beni şey'e savunamıyor ve savunamıyor-olmuyor ve bana yetmiyor bana bize yetmiyor bu varoluş-um-uz sığınamıyorum sığamıyorum/sığamıyorum artan (yalnızlıktan) ve azalan şeylerden umulan medet bana taşmıyor bir zafer istiyorum-adı zafer olmayan -kimseyi yenmemiş zaferin en bilinmedik sonuca-na bekletmiş olumunu bir patlama istiyorum göğsümde -diğer hiç bir şeyi patlatmamış/kırmamış dökmemiş değişim sancısının/değişim isteminin onurduğu ya da kırıp dökmesinin edası bir bağımlılığa ve bağıma gebe olmayan özgür bir olma/dönüşüm yarattıklarımdan yaratacaklarımdan (yani yaptıklarımdan) /kendimden ve olumumdan/olaganlığımdan da ürküyorum ve korkuyorum bir şeyin bağımı olmamam; bu alıp verme ve velvele beni götürüyor yaratamam kullayamam obejktif tam objektif bir yaratımın yaratısı nedir-üretisi nedir? bu sonuçlarla yüzleşmek ve görmek bilmek çılgınlığı , aşıgan çılgınlıklar, artma çığlıkları ve bilinç sesleri --uzayları hiç bir kavrama bağıl bağlı kalamam -ben olurum-ne istersem hiç bir şey beni sınırlayamaz tüm sınırlardaki ve sınırsızlıklardaki herşey öğretir bana --oldurur taşlara ya da başlara dönüşen yanım buğuruyor ben hiç bir şeyin yaratıcı üreticisi uzayı ve bağımı olamam /olmak istemiyorum bir seçimin tanırı bom boş bir anlam ve anlamsızlık ve var ve yok ---- (var ama yok) gibi bir şeye; uykuya dönüşmüş gibi olduğumda; olmak istediğimde; beni uyandıran ses, güç ve kudret ya da durum daha büyük bir zafer ya da umulmayacak umulmadık büyüklüğünde bir sarma kuşatma biliş ve oluş olmalıdır biliş kopuş çığlık ve çığkım çağlısı olmalıdır bütün varoluşun kopması gibi bilinmez bi enginlikte olmalıdır burdan (ben'im) enerji taşan ışımlarla ve ışınlarla sökü-lü-p çağlayan özgürlüklüklere gitmek/götürmek ve bilinçler ve tüm varoluşlar meydanlarında kopan gezintiler gibi olmalıdır ---- o kadar anlamsız ve derin bir uçurum ki; --- yadırganmayan -ikilik duyulmayan -ya da kendinden başka kalamayan bir özel imge oluşunda ve varoluşunda evreninde gibi bir yerde özgür-tutsak tutkuların kendilerini kendilerini -deneyimletmesi gibi bir çözümlemeye ithafen; ya da yadırganmayan -ikilik duyulmayan -ya da kendinden başka kalamayan bir özel imge oluşunda ve varoluşunda evreninde gibi bir yerde özgür-tutsak tutkuların kendilerini (dışarı savurarak ve oldurarak kendine kendi kendilerini -kendileri gerçeklerenerek nerdeyse coşkunla ve yağımla kendini ters bana yağması olması gibi) deneyimletmesi ya da durumu çözümlemesi gibi bir ters bakışta; narsizmin öbeği; yeniden doğuş; ------ ölme gibi yer... ... kayıp kanat çırpışları ufkuna.... |
Blanchotcu tükenişi gerçekleştirmeye meraklı görüyorum seni uydurtu :) kocaman saygı!
|
Alıntı:
Bir kocaman saygıda benden. :) |
sen büyüyorsun çocuk!
bunu görüyorum! bunu biliyorum,bunu şimdi izliyorum şimdi ben onurla onurlanmış yaşamların bekçiliğine/erdemine soyun! soyunmuş yürek! kutsal taze şafak! git şafağa ve yalnız kalma orda inançlar ve umutlar göğsünü doldursun pekiştirsin! -bakışın erdemi! sen büyüyorsun çocuk! tutuşa! tutuna! büyüyeceksin /büyüyorsun /kendinden büyümenin adını biliyorsun şimdi' bunu görüyorum! büyümenin adını biliyorsun kapanık kıskaçlığın sonu gördüğümü görüyorum onam selleri gibi akan akımlar /çağkımı görmem gerekeni orda olanı ve yalnızlıklar izleri ve talep patikaları büyüyorsun çocuk! kendinden yapma meraklar ve kendinden yapma yalnızlıklar içinde kuşanmış (yapsanmış) kendini ve yapmayı savunduğun kendiler ve -.- savurduğun kendiler içinden geçip donanmış erdemi/cephaneyi ... savuran/savrulan savurgan yalnızlıklar oklu rüzgarlar erdemin taze bahçesinde yürüyorsun ve taze soluk alışlarla yeni ok bir erdemin varması bir erdemin bir yere varması yeri bu olum bekçiler bekçiler zamanın soluk alışları ve sersefil yerüyüzü tutuşa tutuşa ateş ışkınlarda boğuşup, ateş ışkınlarla boğuşup ateş kuşanmış bedenlerden ve ateş kuşanmış erdemlerden geçip yankılardan ve yankıyan erdemlerden bedenine vuran yeniyi ve aklına vuran/ doğan -imi- ışıl çağkımı/çağdağı seyrediyorsun/seyrediyorum şimdi yankınlardan ağmış yalnızlığın içinden geçip geline geline gelinen yerde olunan bir olum 0 yerde bir ağ/ağkım görüyorum şafağın tutuncunu tutuncun bekçisini izlerin izlerini ve sellerin selleri yalnızlık ve ateş bekçiliğine soyulmuş/soyunmuş yürekleden geçip/geçinip bir aile aramanın -yalnız- erdeminde/özleminde/esencinde yalnızlığın sancısını giydim,bedenime giydim /aklıma giydim /onadım... çıkardığım yalnızlık mıdır şimdi kendimden/üstümden döktüğüm kendilik aramanın kıskacında/tutsakında yakınsak aradım- yalın tutuncun erdemi ile taze bir aile bekledim bir aile aradım! olumumu saygılayan/uman/karatmayan/tutan/belirleyen imler kim aradım/bir kim aradım coşkuyu göğe saldırtan şeyler umdum/aradım oluncumu tazeleyen/parlayan bekçiler kuşancalar olunşuma yön veren/katan- erdem tutan/katan katıncı katıncın bekçisi; onumun onumu içinde kim aradım/bir kim aradım onu-m buldum mu en büyük mülkiyet yalnızlığından sıyrıldı mı soyundu-m mu? yalnızlık yalnızlıığından bilmem ama ben onu biliyorum şimdi (bu yalnızlığın adını-öğrendim-kendimden-yaptığımı;) -- kutsanmış erdemlerin kutsal/yalnız şafağı! ve yanına gelir yalnızlığın sayısı erdemsiz is'in takibi ve olumun bekçisi düşsel yalnızlık -yüreğime onanç kılan onanç kılan onancın onancı onançlanmalıdır! --- taze bir iletişim bir müziğin kulakla olan iletişimi gibi bir iletişim --- -düzenlenecek- -bir sonra- -bir yarın- |
üstümden dökülen yalnızlık
kendimi atasım geliyor bedenim diye tuttuğum şey ona bakıp bu ben diye bakıp onadığım; onu değiştiresim tutası ve kendi olmayası tutası ona bakıyorum darmadağın darmadağın herşey bu olumu onaylamıyorum ben kendim dediğimde bir ağacı gösterir gibi olmalıydım sanki tanrılara karşı kendimden utanıyorum bu utançlar beni gizleyen diğer şeylere yetemiyorum sanki bir boşlukta kendim diye bir şeyi şu anki ben ,o kendi yokken, tuttu da kendi yaptı ben dediğim o şeyi saklamam sonra söz ve düşüncelerle onu yüceltmem bir domuz kılığında olsam oraya buraya toslamamı kisme umursamazdı bugünkü duyumsamam hayatım için oldukça yeni bu ilk ve yeni duruyordu bunu hayretler içinde izledim aslında böyle bir şey ummuyordum kendimden kendimi çekip çeviremem varoluşumdan/kendimden çekiniyorum/utanıyorum ben denilen şeyi boşluklarla değiştirmeli bu yanlış bir ayakkabıya sahip olmak gibi bir eşy ya da çoraplarının delik olması; |
Bugün cumartesi
bu haftadan yırtmak istediğim bir gün --- Tamamen yazmaya çıldırdım Dilin (ve anlamın anlatımın) (aktarma denilen ya da kendinden taşma ve verme denilenin) sınırlarını arayacağım Anlamın ve imgenin geçirgenliği/iletenliği ve verirliği üzerine senfoni! Kafamda devirdiğim/devinen düşüncelere bakıyorum da bu coşkunluk yalancı mı? Serbest zaman kuramı Yazarken oluşan etkinlik beni çağırıyor Başka türlü olamıyorum bazen Geçici bir hayatı yalan yaşıyorum sanrısal Degişik benleri degiştiriyorum sabahları Bazen üstümde bulduğum bir ben Şimdi bura böyle olmamalıydı İmgeyi ne yöne çeksen o yöne gider, nasıl tutsan öyle gider Duyum, duyuşum, duyuşma, duyuşumluluk, duyuşmalılık olarak var duyuşmak duyuşmaktaır gözlerinin içine bakmaktaki kulaklarının içine bakmaktır başkasının anlamının içine bakmaktır duyuşmak etkinliktir - duyuşukluk, birlikte duyuşum, birlikte duyuşukluk Aşkınlık/taşkınlık olarak düşünce devindirme-k çocuksu bir saçmalık/sapma mı? böyle ise; duygusal taşma ve bir bulanıklık ise bunu durdurmalıyım Denge kuramları ögrenilmelidir Caka satmak ve kendini beğendirmek olumlanmamalıdır Hep hayatı tıkıyorsunuz Dışardaki düşselik Onunla bağımı kopardığımda imgem gerçektir Beni içine çeken imge uzayında düşünceler canlıdır Düşüncelerin canlılığı, o an -ki- olumum Bunu duyumsamanın peşindeyim Diğer zaman yarılmış (ayrılmış bölünmüş) bir çöplük/yokluk -imteki/eskiz;pasaj imgede canlıyım; imge içindeyken Koşuyorum koşuyorum -imgelere Boşlukları yararak Kafama saldıran düşünceler Imgelere gidiyorum/ sığınıyorum Başka türlü bir varoluş beni içine katmıyor beni benimsemiyor ben kendimi benimsemiyorum bana benimlik benimsetmiyor diğer duyuş var.... düşsellikte bengilim Bana duygunluk, diğer an duygunluk ve benimlik/*bengilllik yaşatmıyor İmgeler cağılları kuşanma, izleme deviminde ben benim; İmgelerim içinde geçimgenim yoksa geçimsizim İmgelem uzayları ve kafadaki imgelem düşlülüğü ve imge çağılları imgelem rüzgarları imgelem ileyken ben benim; en çok imgelem düşlülüğünde İmgelem uzayımda ,uzay zamanımda diğer uzay zamanı ,bura olanı, onaylamıyorum; yani ordaki beni çatışıyorum -- haylü hayalsal/hulyasal gerçekten kaçım mı bu? bunu onamıyorum bunu bana kim söylüyor! hayalin içine hayal sokmak/katmakta bir bilmece imgelem dediğim bi düşçü hayal ve kaçım mı yani gerçekten yani gerçekten mi kaçıyorum ben bunu mu diyorsun sen aklınca beni kandırıyorsun değil mi? |
kelimeleri dansederken ve tınılarını çalarken ,tınılara eşlik ederken, gördüm!
ne yalnızlıktı be hey! kelimeleri dans ederken ve (harfleri) titreşirken gördüğümü biliyorum!' |
benden sana sınır ören, senden bana sınır ören, benle seni böldüreler
benle seni bölmez imiş; bir bölmeyen, bir toplamda; şairliğim on par'- etmez şu sendeki okuyan 'us' olmas'a -- ben evinse ben oturur sen evinse kim oturur evsizlere kim bakar? - kim dışında kimim mi var? ben dışında benim mi var? kendim başka kimim/benim mi var? ben olmayan (kendim başka) senim mi var? - ben de buldum, bende buldum, şu kimliğim (şu benliğim benim) benim olsun benden aldım benden aldım, şu benliğim benim kalsın burda buldum, şimdi buldum, şu benliğim ahir olsun şu benliğim benim olsun --- şu senliğin sende kalsın senden bana senlik/onluk vermen şu senliğin sende kalsın; - gökkubbeye ah atarım ah atmazsam içim sızlar - kimden alır kimden satar, bu kimliği kimden buldu -/kimden aldı sen evinde ben yok mudur? 'sizin evde ben yok muyum?' - ben böldüren sen böldüren kimine de sopa veren bunlar kimdir? bunlar kimdir? |
ateş almaca (vermece-yakmaca) vardı eskiden
ve ben yavaş koşardım bu yüzden pek kimseyi yakamazdım ve bu yüzden bu oyunları oynamaz, oynayamaz, beceremez pek oyuna da alınmaz, kendi hayallerini kurmacılık oynardım koşu oyunlarını sevmedim-koşu oyunlarına yetişemedim, bu yüzden taş oyunları, biliş oyunları, zeka oyunları, strateji oyunları ve diğer oyunları oynadım yani bunun gibi ve bu ateşi alır verirsem ya da ateşimi birilerinin duyduğuna emin olursam yani yangın -yanma- sırasını kovmak için peşindeyim içimdeki parçanlanmaları açamam herkes büyük bir rahatlığın özlemini arıyor- özlemi peşinde ben de öyle.. sade, sıradan bir hayat yaşayışı arayışı duyarlılıklarında devri ve paylaşılması ah bilsem o duyarlı insanlar nerdeler ah bilsem o duyarlı insanlar koşturuyorlar ah bilsem o duyarlı insanlar çırpınıyorlar bu herşeyi değiştirir küçük çarpışmalarda ? susacağım ve herşeyi bırakacağım birilerinin elinden geleni yaptığını, elinden geleni yapacağını ve elinden gelenin en iyisini ve bir şeyleri yaptığını bir tam bilsem, biliyor olsam ve buna inansam ve bir tam buna emin olsam herkesin işini yapmaya -ve herkesi onun yerine olmaya- girişmezdim herkes yerine -ben- olmaya ve en duyarlı ya da girişken ya da en kendini parçalayan ve herşeyi yapmaya çalışan olmaya da girişmezdim ve -en en duyarlı olmaya kalkmaya hiç girişmezdim.. değiştirmek istediğim şeyleri değiştireceğim .bir şeyin öyle olmasına izin vermeyeceğim. bunu onaylamıyorsam bir şeyin öyle değil böyle olmasına izin vermiyorsam ve vermek istemiyorsam ve bireysel gücüm buna yetmiyorsa ya da bireysel bilgi-ilgi ve etkinliğim onaylanmıyorsa ve sayılmıyorsa ya da yetip olmuyorsa? bazı şeyleri onaylamıyorsam ve bu onaylamadıklarım karşısında durmaya bireysel tınım yetmiyorsa? ben onu tüm dünya ve gerçeklik üzerinden etkilemem ve değiştirmem gerekeceği sonucuna vardığımdan beri bir şeylerin tüm gerçeklikle birlikte değiştirilmesine çalışma çırpınma sancımla boğuşuyorum en sevdiğim, seveceğim insanlar listesine girmeli değil birileri ama özgünlüğü, duyarlılığı ya da duyarlılık ve yaşam biçimlerini seveceğim insanlara dostlukara ihtiyacım var yalnızlıktan boğuluyorum umursamazlıktan boğuluyorum kötü ve yanlış bilginin tahakkümü insansızlıktan ve duyarsızlıktan boğuluyorum! kötü ve yanlış bilgini tahakkümü dediğim olduğunda kimden gelirse gelsin benim yapmak istediklerimin boyunu ve derinliğini ben bile ölçemem bunu biliyorum bir şeylerin değişeceğine inansam ahh! bu kötü kovalamacılık ve ateş yaymacılık ve ateş vermecilikten en çok ben yoruldum insanların duyarlılık ve bilgi ediniş-yöneliş biçimlerini sevmiyorum bilgi ile ilgileniş biçimleri de bilgime-bilgiye ve olmak istediğime ya da öyle olmasını istediğime !; bunun önünde engel yaratmayacağım artık herkesi ben tek tek değiştireceğim ve kendimi anlara dönüştüreceğim cümleyi ve cümleleri tam kuramadım ve düşüremedim ama bireysel bir olum-bireysellik karmaşadır kendim olamayacağım, olmadığım ve ben diye birinin diğerleriyle bağsızca tek var sorumlu -özerk- kendini yapan olan ve yaşayan olmayacağı sonucunu ben pek çok kez ürettim her ne kadar arada ben diye birinden bahsediyorsam da tüm bunları anlamıyorum ve yapılandıramıyorum ondandır tek başıma kendimi ya da bir şeyleri yapan olmayacağım gibi beni yapanın da ve olanın da durumlar ve başkaları paylaşımı olması gibi sancılarda çözümsüzüm hep.. Na Campbell-mcbride ve diğerlerimize... |
-olmak yalnızlığı-
- şimdisel doğaçlama -anlık-sal yazılıp taşınmıştır... -
olmamakın olmadığı yerde olmamakın varı gibiydim olmayan gibi, ..olmayan -var- gibi...ydim... ben oldum mu? var mıyım? beni doğrula ve beni sar beni kuşan, kuşat beni ne istersen onu yap beni ne istersen onu yap yıkma beni çok yıkıldım ben artık yıkma beni dur acıyorum ve derin acımalarla öğürsüyorum ve boğuluyorum şimdi kalem kırdım ve yeniden çatladım eskisinden daha iyi çatladım -bulundum -olduğum yerde bulundum.. bulunma hallerimi giyindim onlardan bir ara soyundum gibi olsa da, onları yeniden giyinip soyundum ve giyindim... gibi oldum... bildiğim ve olduğum herşeyle çatıştım oluşarak yeniden çatıştım çatışarak yeniden çatıştım ve bildiğimi yeniden çatıştım ve bildiğimi yeniden çatlattım bilgimi bilişimi yeniden yeniden çatırdattım ve bildiğimi eskisinden daha iyi çatlattım kimliğime baktım ve kimliksizliğime de baktım bakışıma kanat tuttum taa bakışıma bakmaya yeltendim kendimi çatırtılarla yeğittim ve çatlattım ve böldüm onun içine de baktım bakmadığım yerlere de bir daha baktım heryere baktım herkese sordum ve onu bunları bir daha patlattım ve onların içlerine de baktım ben yoktum ya da nesnedeydim-nesnedeydim nesneldim-apaçık nesneldim.. ben nerdeyim siz kimsiniz bana haber verin kendinizi bulduğunuzda beni bulduğunuzda benim nerde olduğumu bana da gösterin ve haber iletin - yere bir göğ patlattım kendi çukurumda ve boşluğumda yerler-gökler açtım ve patlattım ve yer içinde yer gökler yeni gökler açtım ve gövledim gök içinde yeni gökler açtım ve yerledim gövlemeleri de gövledim, gövleyişlerlide kılışlarla gövledim aslına bakarsan bu gövleyişleri de kılışları da gövleyişler ve kılışlarla sonsuz uzamladım ve hareketledim gövlerin içine de baktım içlerine de baktım ben yoktum yoklamamı yaptım sen nerdesin ben nerdeyim beni ve seni buldun mu oldun mu şiiri dörde böldüm dörde bölüşleri bi daha sekize yardım yarışları yardım ve yarışları yarışlarla sürdürdüm ben orda yoktum sen beni buldun mu sen de beni buldum mu sen de beni oldum mu, ben gökyüzünü esini şaha kalkar duruşlar durur yerinde nesin denilen sonsuz yazım çemberi ve üretim sonsuzluğu kalem-nesin tutmaz yazan kendini bi daha yazmaz matematik yazmalı düşleri ve şiirleri matematik ile söyleşmeli içinde matematik diye bir adam -güneş gibi gökyüzü ve yer- kurmalı yalnızlık varsa matematik ile söyleşmeli yalnızlık varsa,matematik yardımlaşır yardımlaşkan ve yardımlaşıcıdır matematik adamı-matematik insanı matematik yoldaşlık kurar sonsuzluk çemberinin sayıları ve sayısızlığı matematiği susturuyor ya da sorusuz ve soru-ş-suz kendi kendine konuşmaz matematik sorular matematik'i konuşturur ve onu yapar üretir bu yüzden sorulara ihtiyacımız var, çok fazla soruya matematiği biz konuştururuz bu yüzden bilmeden en önce soru-ş-lara duyu-ş-lara ve tabi ki özgün meraka da ihtiyaç var -duyarız ne istediğimizi matematiğe söyleriz, matematik ile düşünürüz ve matematik ile konuşuruz ve ne istediğimizi matematik bize sağlar |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:15 . |