![]() |
KASYOPYA DENEYİ BİLGİLERİNE DAİR ÖN YAPILIM
"KASYOPYA DENEYİNE İLİŞKİN SORU CEVAPLAR" BAŞLIĞINA ÖNCÜL
KASYOPYA DENEYİ BİLGİLERİNE DAİR ÖN YAPILIM BAŞLIĞI POST 1 Alıntı:
Alıntı:
|
POST 2
Grubun Kendi İç Tanımı Denenmesi ve Bir Fizikçinin Tanımda Zorlanması Alıntı:
-devam edecek- |
POST 3
Aşağıda Kasyopya okumanın bize kattığı heyecanı ve forumlarla ilk temasa geçtiğimizdeki ilk coşkuyu bulabilirsiniz.. Ateist Forum Admin Özel Mesaj Teması Kısaltması 1 Yeryüzündeki inanç paradigmalarını yıkmak istiyorum, Yeryüzündeki Tanrı düşüncesi ve imajıyla ve inanç paradigmalarıyla sorunlarım var, Kovuldum, atıldım, sürüldüm, çünkü ifade özgürlüğü yok, Benim bütün işim gücüm değilse bile sonucu, ifademin doğal sonucu (düşünsel-inançsal) putlarını yıkmak-kırmak atmak olurdu, En karamsar kavramlarla oynar mizah yaparım, İnsanların, düşüncelerini esnetmek, sınırsızlamak için esin olmak, inançlarını kırmak-gevşetmek-rahatlatmak için ne gerekiyorsa denerim Denerim, Nesin ifadesiyle dalgacıyım ben, Ben burada gerçekten özgün bir yapı ve dinamik arzuluyorum Ve tüm kalbimle sizlere soruyorum, Ne yapayım, Oturayım mı oturduğum yerde ya da nerde isterseniz ve izin verirseniz orda bi başlık açıp derdimi anlatıp bi sunum ya da sunumlar bütünü mü yapayım,? Keşke bi sizi temin etme makinesi olsa da soksam temin etsem, Ben kendi subjektivitemde iddialıyım; Bilmiyorum iddiaları severmisiniz? ya da bahse girmeye var mısınız? Seyir zevki yüksek ve finali doyumsuz bir film vaad ediyoruz; Din gerçeğinin sahne arkası ve perde arkasını vaad ediyoruz; 2013 Forum İç Alıntı Linki |
POST 4
Ateist Forum Admin Özel Mesaj Teması Kısaltması 2 Şimdi birincisi herkesin kafasını bulandırmak istiyorum, İkincisi birazda olsa anlaşılmak istiyorum, Üçüncüsü, kesinlikle ve kesinlikle yanlış anlaşılmak istemiyorum, Burada daha mistik ve din benzeri olarak algılanabilecek, dogma ya da benzeri olarak bile adlandırılabilecek bir düşünüş, inanç tabanı gibi bir şey ve alternatif bir kaç kaynak sunumu ya da tartışması ile bulunmak istiyorum, Neden böyle karnın ağrıyor dostum diyebilirsiniz, Dediğim gibi burada ne din ne de bilim ve evrim olmayan farklı bir gerçeklik algısı persektifini hem sunmak hemde ilgi görürse tartışmak, kendimide geliştirmek, yanlış donanımlarım ve girdilerim varsa bulmak ve silmek-gidermek istiyorum; Ama şunu yanlış anlaşılmaması için tekrar hatırlatmak istiyorum, Tek algılayış penceresi din ve yaratılış ve bilim ve evrim değil gibi bir durumdayım ve bunu burada anlatmak istiyorum, Anlatacağım şeyin temel dinamiği/önermesi ve öngörüsü, bizim aslında kendimizin tüm hareket ve eylemlerimizin, kendi seçimimizle sorumluluğunu üstlenmiş, kendi oyununu oynayan deneyimleyen oyuncular/tasarımcılar olabileceğimiz fikri, Aslında tüm hepimizin birbirimiz ve diğerlerimiz olsak ta, birbirimizin farklı yansımaları olabileceği temelinde bi düşünüş ve algılayış biçimi sunmak istiyorum, Evrimleşen fizik yapı yerine (tasarım fizik yapı ama tasarımsız bilinç), süreğen bilinç ve ben bütünlüğünü korunarak ölüm ( değil form değiştirme, ayrışmama ve dağılmama ikilemi) fikriyle birlikte; Evrimleşen aslında bilinçtir ve zaman değil, bilinç süreklidir savını savunmak istiyorum, Her şeyi söyleyebilirsiniz ve kaldırabilirm anlamında ama izin verilirse karşılığını da veririm Anlatacaklarıma, bilimsel bi önerme veya sav gibi, bu değilse mantıksal bi düşünüş önermesi ya da bu değilse bile; sonsuz olasılıklı bi evrende bi olasılık olarak bakılmasını istiyorum, Bir dogmayı savunan biri olarak etiketlenmek son isteğim, Lütfen beni yargılayacaksanız da oldukça zaman vererek ve yeterince kendimi anlatma ve savunma şansı vererek sonrasında yapın, Her türlü eleştirebilirsiniz buna açığım, tüm içtenliğimle belirtiyorum ki izin verilirse ve kabul görürse uzun soluklu tartışmalara da girmeye de hazırım, Yani kendimi anlatabilmek için tüm sözlerimi ve tüm enerjimi sarf etmeye hazırım, Aşırıya kaçan manikliğe saran yanlarım var, Uyarılırsam toparların-toparlayacağım, emin olabilirsiniz, Duygusal durumlarımda kendimi yanlışta ifade edebilirim, Tüm ifadelerimin başında görünmeyen bir bence olduğunu düşünelim, Çünkü muhtemelen bilime inanıyorsunuz ve değer veriyorsunuz ve ben çıkıp din gibi bilim çöplük demek istiyorum ve bunu bağıra bağıra yapmak istiyorum,Kokuşmuş bi dünyada her şey kötüyken, kötüler her yeri sarmışken, bütün idealistlerin ve iyilerin bilim yaptığını, bilimin iyi olduğunu, bilimi iylerin mi finanse ettiği ve yönlendirdiğini düşünelim örneğin, bunu demek istiyorum ve fazlasını; Forum İç Alıntı Linki |
POST 5
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
POST 6
-düzenlenecek-düzenleniyor- Esoterism Alanına Taslaklanması İçerilen Post Öncülü ve Metnin Ezoterik ve Okültçü Olup Olmadığı Üzerine Çelişkiler Aşmaşı Gelecekle İletişim kurulduğu Üzerine Başlığı Kasyopyaya Dair Bir Oturumun İçerilmesi Üzerinden Yürütülen Bir Tartışma Burada daha önce yukarıdaki linklerde kabaca içerilen Kasyopya Deneyine bir tanıtım ve soru cevap başlığı açmak istedim Ben bu sunumun nasıl yapılması gerektiğini gerçekten inanın bilmiyorum. Bunu çok düşündüm. Bu yüzden alternatif bir kaç sunum metnini alt alta yazmak istiyoruz. Ayrıca linklerimden de bir kaç şeyi buraya alabilir ya da alıntılayabilirim Sizlere tr.casssiopaean.org sitesinden yayımı yapılan ve bu adresle organik olarak bağı olmaksızın kişisel merakla ve gönüllü emekle çevrilerek Türçesi de baskalarinahizmet.com sitesinde bulunabilen Kasyopya Deneyi, Celseleri ya da Bilgileri olarak sözedilen bir içeriği sunmak istiyoruz. Antik okült ya da antik gizemci diyebileceğimiz yöntemlerle örneğin viya tahtası (ouja board) yoluyla ya da insan bedeninin hipnoz benzeri derin uykuya geçirilmesi yani trans yöntemiyle dış dünyadan bilgi verici tanıkların çağrılıp davet edilmesi yöntemiyle binyıllardır okült veri alınıyor. Bu alan Okültizm adında adıyla kapsanıyordu ve tarihte böyle addedilen bir çok içerik var Belirteceğimiz kaynakta bu yollarla edinildi. Viya tahtası ve trans sujelik yoluyla bunu apaçık belirtiyoruz ancak bize göre yine de tam bir okült değildir. O şimdilik külttür. Biz her türden merak ve keşif aslında ....(nokta nokta)dır. Burada farklı bir şey var. Cevap veren tanık ya da taraf ben "A" yım ya da "B" yim demiyordu. "Biz geleceğiz" ve "biz aslında siziz" diyordu. Bu yüzden yayımcıları onu ışıktan hızlı düşünce aktarımı ya da gelecekle iletişim'e yönelik süren gözlem açık bilimsel bir deney ya da aslında bağımsız ve tanımsız (ve aslıdan tama ad konulmamış) bir biçimde "iletişimler" olarak tanımlamaktadır. Resmi bilimler ve bilimsel yöntemler sınırlamaları ve tabuları nedeniyle şu aşamada Okült Gizem adı almasında bir sakınca görmüyoruz. Neyin bilim olduğuna karar verebilenlerin vicdanında apaçık bilimdir. Laura ve arkadaşları 24 yılı aşkın süredir bu çalışmayı yürütüyor ve internetten yayıyorlar. Forumlarını ve çalışmalarını inceleyebilirsiniz. Ben sorular varsa almak ve ayrıca bir bağımsız bir alıntılar başlığı da sunmak istiyorum. Ya da nasıl ilerlemeliyim.? Sizlere soruyorum... Link Gönüllü çevirmen forumu |
Metnin Şimdilik Bilim değil de Ezoterik ve Okült adı aldığı için Yapılacak Açıklama ve Dinden Özgürleştiricilik İşlevi Kapsanması
Biz hiç bir bilindik başka Okült içeriği önemden saymıyor ve okumuyoruz ve Kasyopya yanyana getirmiyoruz paralellemiyoruz. İşin aslı Kasyopyayı da belirttiğimiz gibi artık Okültten saymıyoruz. Forumda kapsanacksa yine de en uygun alan bura gözüktüğü için bu başlığı burada açmak zorunda kaldık Bu içerik getirilir getirilmez new age safsata işaretlemesi ve yakıştırması yapılır. Ben bir new-age ci değilim… Dediğim gibi bu da new-age literatür değil. Bunu birebir metin alıntılarıyla yorumlarla göstereceğiz. Tarihi ve çağı aşan bir bilgi ile karşı karşıyayız. İşin aslı, Eski Yunan'a ve gizem okullarına, örneğn Kabalacılık gibi hatta Masonluk gibi başka örgütlenmelere bakarak antik okült ve gizemci ezoterik bilgi avcılığı ve taşımacılığı içerdiklerini düşünüyor ve öne sürebilirdik. Ben konunun tam bir derin araştırmacısı ya da uzmanı da değilim. Kasyopyadan ibaret bilgiliyim. Kasyopya'dan başka da hiç bir okült adı alan, new age ya da esoteri adı alan, vb. olarak tanıtılan içeriğe ilgim ya da bağım yoktur Ve ben Kasyopyayı da new age olarak tanıtmadım Ezoteri ya da okült yakıştırması alabilir ancak sunulan link incelenirse bilim tanımına da uydurulmaya çalışılmaktadır. Dürüst olmak gerekirse açık bilimsel sorguyu şüpheciliği ya da buna dair tanıklık ve araştırmayı görmezden gelen arkadaşlarımı ben uzun vadede bilimi ve aklı bükmekle eleştiriyor olabilirim. Ancak dinler gibi bir alana girdiğimizde mistik addedilen bu bilgiyi dinsel bilgiyi yenmek için yine böyle addedilen anti bir kaynağı ve dinlerin diyalektik yıkımcısını sunacağız sizlere. Bu cümlenin altına beşbin perçin korkmadan vurabilirim Dinlerin ayağı bu metinden sonra çukurdadır. Uzun vadede bir den özgürlük sitesinde olduğumuz için dinden kopmayan arkadaşlara bu metnin birincil tavsiyesini önereceğiz. Metin dinden özgürleştiricidir. Tüm dünya da bağ kuran okuyucuları dinden özgürleşmektedir. Din kavramını küresel düzeyde tehdit etmektedir. Bu tehditin Turan Dursun kitaplarından büyük olduğu için sitede yayınlanması konusunda terdedütlerimiz var Metin küresel bütün güç ve kontrol odaklarını tehdit etmektedir Gerekirse ve istenirse sadece üyelere açık bir alandan bunu sürdürelim.. |
POST 8
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
POST 9
İçsel Okuyucu Yorumları Alıntı:
Alıntı:
|
POST 10
Bir Okuyucu Yorumu Bu olguyu doğru biçimde karakterize edip gerçekliğe eklemleyebilirsek dinsel kafakarışıklığını ve kanıt tanıt karışıklığını ve bizlerin bilgi söylevciliğinde arada ve zorda kalmasını net olarak aşabilir kanaatindeyim Bunun bence net olarak farkındayım Kavram olarak gelecek bilişimi kavramını tanıtlamak zor da olsa bu işin ordan az çok yapılıyor olduğunu bilmek ve bunun üzerine yürümek bize bir koruma ve geçerlilik sağlar En çok karşı dincilerin ve karşı bilgi ve olgucuların gelecekçilerin ve cesur yürekli herkesin yanında Olgu herkesi özellikle karşı dincileri rahatlatacaktır . Evrenin geleceği bizle ortak konuşuyor tanımıyla . son peygamber hülasaları insan tanıksızca reddedilebilecek Karşı bilgiciler olarak bizler zor durumdayız . içerik ve olgu bizim yanımızda ve tarafımızda Bu tanık kanıt ikilemlerini de sen kimsin de kim oluyorsun durumlarını da oldukça aşacak kanaatindeyiz . . Karşı bilgiciler olarak bizler zor durumdayız . Çok ama çom zorlanıyoruz ve içerik ve olgu bizim yanımızda ve tarafımızda ve bşr koruma korunma barajı - aracısıdır Bize koruma seti çekecek Bu tanık kanıt ikilmlerini de sen kimsin de kim oluyorsun durumlarını da oldukça aşıyor ve aşacak kanaatindeyiz . . |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:44 . |