Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Mitoloji & Esoterisizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-02-2019, 02:11
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart KASYOPYA DENEYİ BİLGİLERİNE DAİR ÖN YAPILIM

"KASYOPYA DENEYİNE İLİŞKİN SORU CEVAPLAR" BAŞLIĞINA ÖNCÜL

KASYOPYA DENEYİ BİLGİLERİNE DAİR ÖN YAPILIM BAŞLIĞI

POST 1

Arkadaşlar Merhabalar;

Size gelecek ile haberleşme ve gelecekten veri trafiği olduğu söylenen bir metinden sözedeceğiz.

Gelecekle iletişim Kurulmuş olabilir mi?

Forum İç Alıntı Linki
--------------------
10 yıl kadar önce burada sunulan içerik olan Kasyopya Deneyi üzerine yoğun okumalar yapmıştım. Sonrasında içeriğin sunduğu şeylerin doğru olabileceğine ve bunun gerçekten gelecekle bir iletişim fenomeni olabileceğine karar vermiştim.
Bize göre Büyük İnsanlıktan saklı önemli bir bilgi ve bilgi tabanı ya da olgu gibi bir şeyden sözediyoruz.

Bunun halka duyurulması, geniş kitlelere ve insan gruplarına yayılması ve ifşa edilmesi gibi yankılar duyduk. Gerekirse tüm kamuoyuna açıklanması ya da insanlığın büyük bölümünün ya da özellikle kamusal emek ve bilgi gözeten aşağı yukarı herkesin dikkatine sunulması gerektiğini düşünüyorduk.

Metin içerdiği kamusal bilgi ve biliş ve bilgilendirmeden öte, insan ırkı için önemli bilgi ve uyarılar ,hatta milli güvenlik bilgisi diyebileceğimiz şeyler barındırıyordu.

Ben bu içeriği okumuş olmamın, duymuş ve biliyor olmamın vicdani ve kamusal içsel yükünü duyuyorum/taşıyorum ve bu yükü atabilmek için elimden geleni yapmak ve artık bu konuda endişelenmeyi bırakmak istiyorum..

Her türden öneri, yardım ve desteğe açığım. Yardım ve destek bekliyorum ve istiyorum diyebiliyorum.

Forum İç Alıntı Linki

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 15-02-2019, 02:12
Üye

POST 2

Grubun Kendi İç Tanımı Denenmesi ve Bir Fizikçinin Tanımda Zorlanması

Bilimsel gizemci Laura Knight-Jadczyk'in çalışmalarının bir arşivi niteliğindeki Kasyopya (Cassiopaea) sayfasına hoş geldiniz. Laura 'nın kuramsal matematikçi ve fizikçi olan eşi Arkadiusz Jadczyk bu çalışmayı aşağıdaki alıntıda görüldüğü şekilde takdim etmektedir:
"Kasyopya (Cassiopaea) ismi Laura'nın iki yıl süren deneysel çalışmasının ardından 1994 yılında temas kurmayı başardığı, bilinçli bir şekilde "kanalize edilmiş bir kaynak" ("chaneled source") tarafından verilmiştir. Kaynak kendisini "biz gelecekteki sizleriz" şeklinde tanımlamıştır. Modern fizik bizlere bu türden bir iletişimin pratik yöntemlerini verememektedir ve bu konudaki teoriler de pek gelişmiş değildir, hatta işin aslında bu teoriler yetersiz ve tartışmalıdır.

"Biz gelecekteki sizleriz" ifadesini aşırı basitleştirilmiş bir şekilde yorumlarken bir takım nedensel çelişkilerle karşı karşıya kalıyoruz. Diğer taraftan fizikle ilgili yayınlarda yayımlanan makalelerden öğreniyoruz ki; uygun ve dikkatli bir yorumlama aracılığıyla ve kuantum kesinsizliklerini de hesaba katarak, geçmişle iletişim kurmak imkansızdır denilerek reddedilemez. Belki de ‘beklenmedik' doğru kelimedir fakat beklenmedik olup da yine de gerçekleşen bir çok şey var.
Bir fenomen ne kadar beklenmedikse, meydana gelmesi durumunda beraberinde getirdiği bilgi de o kadar fazladır ve onun üzerinde çalışarak o kadar daha çok şey öğrenebiliriz.

Bu sebeple ki "biz gelecekteki sizleriz" tanımını imkansız ve dolayısıyla göz ardı edilebilir diye yaftalayıp reddetmedik. Bunun yerine bu "iletişimlere" "süperlümünal [ç.n. ışıktan hızlı] düşünce aktarımı" konusunda kontrollü bir deney olarak devam etmeye karar verdik; her ne kadar bu ifadenin bir çok muhtemel yorum arasından yalnızca bir tanesinin belirsiz bir göstergesi olarak düşünülmesi gerektiği açık olsa da.

Bu deneyden elde edilen bilgiler tarihsel, bilimsel ve diğer metafiziksel materyalleri geniş bir yelpazede kapsayan bir içerik dahilinde sunulmuştur ve bu bilgi bizleri bu sitede yer alan sayısız yayınımızda ve diğer basılı yayınlarımızda ortaya koyduğumuz dünya görüşü ve çıkarımlara yönelten ipuçlarını sunmaktadır. Belki de kendini "kaynak" olarak takdim eden sadece bizim kendi "bilinçaltımızdır" ama öyle bile olsa burada önemli olan bu kaynağın bize yeni birşeyler sunup sunmadığıdır. "Bilinçaltı zihnin" ne olduğunu ve nelere muktedir olduğunu gerçekten biliyor muyuz?

Bazen kendimize Kasyopyalıların söyledikleri şey olup olmadıklarını soruyoruz, çünkü hiçbir şeyi sorgulanmaz gerçek olarak kabul etmiyoruz. Herşeyi ihtiyat ve kuşkuyla ele alıyoruz, doğru olduğu yönünde büyük bir ihtimalin sözkonusu olduğunu düşünsek bile. Bu materyali ve aynı şekilde bilim ve gizem konularının çok çeşitli sahalarından dikkatimizi çeken diğer bir çok materyali sürekli analiz edip irdeliyoruz.

https://tr.cassiopaea.org
Türkçe Metin Linki

-devam edecek-

Alt 15-02-2019, 02:12
Üye

POST 3

Aşağıda Kasyopya okumanın bize kattığı heyecanı ve forumlarla ilk temasa geçtiğimizdeki ilk coşkuyu bulabilirsiniz..

Ateist Forum Admin Özel Mesaj Teması Kısaltması 1

Yeryüzündeki inanç paradigmalarını yıkmak istiyorum,

Yeryüzündeki Tanrı düşüncesi ve imajıyla ve inanç paradigmalarıyla sorunlarım var,

Kovuldum, atıldım, sürüldüm, çünkü ifade özgürlüğü yok,

Benim bütün işim gücüm değilse bile sonucu, ifademin doğal sonucu (düşünsel-inançsal) putlarını yıkmak-kırmak atmak olurdu,

En karamsar kavramlarla oynar mizah yaparım,

İnsanların, düşüncelerini esnetmek, sınırsızlamak için esin olmak, inançlarını kırmak-gevşetmek-rahatlatmak için ne gerekiyorsa denerim

Denerim,
Nesin ifadesiyle dalgacıyım ben,

Ben burada gerçekten özgün bir yapı ve dinamik arzuluyorum

Ve tüm kalbimle sizlere soruyorum, Ne yapayım, Oturayım mı oturduğum yerde ya da nerde isterseniz ve izin verirseniz orda bi başlık açıp derdimi anlatıp bi sunum ya da sunumlar bütünü mü yapayım,?

Keşke bi sizi temin etme makinesi olsa da soksam temin etsem,
Ben kendi subjektivitemde iddialıyım;

Bilmiyorum iddiaları severmisiniz?
ya da bahse girmeye var mısınız?
Seyir zevki yüksek ve finali doyumsuz bir film vaad ediyoruz;

Din gerçeğinin sahne arkası ve perde arkasını vaad ediyoruz;

2013

Forum İç Alıntı Linki

Alt 15-02-2019, 02:13
Üye

POST 4

Ateist Forum Admin Özel Mesaj Teması Kısaltması 2

Şimdi birincisi herkesin kafasını bulandırmak istiyorum,
İkincisi birazda olsa anlaşılmak istiyorum,
Üçüncüsü, kesinlikle ve kesinlikle yanlış anlaşılmak istemiyorum,
Burada daha mistik ve din benzeri olarak algılanabilecek, dogma ya da benzeri olarak bile adlandırılabilecek bir düşünüş, inanç tabanı gibi bir şey ve alternatif bir kaç kaynak sunumu ya da tartışması ile bulunmak istiyorum,

Neden böyle karnın ağrıyor dostum diyebilirsiniz,

Dediğim gibi burada ne din ne de bilim ve evrim olmayan farklı bir gerçeklik algısı persektifini hem sunmak hemde ilgi görürse tartışmak, kendimide geliştirmek, yanlış donanımlarım ve girdilerim varsa bulmak ve silmek-gidermek istiyorum;
Ama şunu yanlış anlaşılmaması için tekrar hatırlatmak istiyorum, Tek algılayış penceresi din ve yaratılış ve bilim ve evrim değil gibi bir durumdayım ve bunu burada anlatmak istiyorum,

Anlatacağım şeyin temel dinamiği/önermesi ve öngörüsü, bizim aslında kendimizin tüm hareket ve eylemlerimizin, kendi seçimimizle sorumluluğunu üstlenmiş, kendi oyununu oynayan deneyimleyen oyuncular/tasarımcılar olabileceğimiz fikri,

Aslında tüm hepimizin birbirimiz ve diğerlerimiz olsak ta, birbirimizin farklı yansımaları olabileceği temelinde bi düşünüş ve algılayış biçimi sunmak istiyorum,

Evrimleşen fizik yapı yerine (tasarım fizik yapı ama tasarımsız bilinç), süreğen bilinç ve ben bütünlüğünü korunarak ölüm ( değil form değiştirme, ayrışmama ve dağılmama ikilemi) fikriyle birlikte; Evrimleşen aslında bilinçtir ve zaman değil, bilinç süreklidir savını savunmak istiyorum,

Her şeyi söyleyebilirsiniz ve kaldırabilirm anlamında ama izin verilirse karşılığını da veririm

Anlatacaklarıma, bilimsel bi önerme veya sav gibi, bu değilse mantıksal bi düşünüş önermesi ya da bu değilse bile; sonsuz olasılıklı bi evrende bi olasılık olarak bakılmasını istiyorum,

Bir dogmayı savunan biri olarak etiketlenmek son isteğim,

Lütfen beni yargılayacaksanız da oldukça zaman vererek ve yeterince kendimi anlatma ve savunma şansı vererek sonrasında yapın,

Her türlü eleştirebilirsiniz buna açığım, tüm içtenliğimle belirtiyorum ki izin verilirse ve kabul görürse uzun soluklu tartışmalara da girmeye de hazırım,
Yani kendimi anlatabilmek için tüm sözlerimi ve tüm enerjimi sarf etmeye hazırım,

Aşırıya kaçan manikliğe saran yanlarım var, Uyarılırsam toparların-toparlayacağım, emin olabilirsiniz,

Duygusal durumlarımda kendimi yanlışta ifade edebilirim,

Tüm ifadelerimin başında görünmeyen bir bence olduğunu düşünelim,

Çünkü muhtemelen bilime inanıyorsunuz ve değer veriyorsunuz ve ben çıkıp din gibi bilim çöplük demek istiyorum ve bunu bağıra bağıra yapmak istiyorum,Kokuşmuş bi dünyada her şey kötüyken, kötüler her yeri sarmışken, bütün idealistlerin ve iyilerin bilim yaptığını, bilimin iyi olduğunu, bilimi iylerin mi finanse ettiği ve yönlendirdiğini düşünelim örneğin, bunu demek istiyorum ve fazlasını;

Forum İç Alıntı Linki

Alt 15-02-2019, 02:14
Üye

POST 5

Tamam burda sunulan bu Kasyopya nedir? özeti?

Gelecekle iletişim kurulduğu söyleniyor hocam. ve geleceğin bize bir bilgi-yardımı yaptığı. iletim yardımı yaptığı.. -tüm insanlık olarak...- bilinç üzerinden bunu başarabildiği.. sadece bilgilendirmecilik (bilgi iletimi) ama....

Forum İç Alıntı Linki
Benim tarafımda bu bir gelecek iletişimi ve bu su götürmez. Olduğum yerde son yedi yıldır patlıyorum ve çatlıyorum tabiri caizse bu yüzden. Tanıklık... Bunu Kasyopyayı bir kaç foruma götürdüm ve gelecekle iletişim tanısı ile anlatmayı denedim ancak aradığım tepkiyi ya da tarihsel ilgiyi de henüz bulamamış ve henüz tam anlaşılamamış hissediyorum.

Forum İç Alıntı Linki

Tüm tarihi yıkacağız ve yerle bir edeceğiz. yepyenisini kuracağız

Tarihsel bir göreve/oluşuma davetlisiniz!

Forum İç Alıntı Linki

Alt 15-02-2019, 02:15
Üye

POST 6

-düzenlenecek-düzenleniyor-

Esoterism Alanına Taslaklanması İçerilen Post Öncülü ve Metnin Ezoterik ve Okültçü Olup Olmadığı Üzerine Çelişkiler Aşmaşı

Gelecekle İletişim kurulduğu Üzerine Başlığı
Kasyopyaya Dair Bir Oturumun İçerilmesi Üzerinden Yürütülen Bir Tartışma

Burada daha önce yukarıdaki linklerde kabaca içerilen Kasyopya Deneyine bir tanıtım ve soru cevap başlığı açmak istedim

Ben bu sunumun nasıl yapılması gerektiğini gerçekten inanın bilmiyorum. Bunu çok düşündüm. Bu yüzden alternatif bir kaç sunum metnini alt alta yazmak istiyoruz. Ayrıca linklerimden de bir kaç şeyi buraya alabilir ya da alıntılayabilirim

Sizlere tr.casssiopaean.org sitesinden yayımı yapılan ve bu adresle organik olarak bağı olmaksızın kişisel merakla ve gönüllü emekle çevrilerek Türçesi de baskalarinahizmet.com sitesinde bulunabilen Kasyopya Deneyi, Celseleri ya da Bilgileri olarak sözedilen bir içeriği sunmak istiyoruz.

Antik okült ya da antik gizemci diyebileceğimiz yöntemlerle örneğin viya tahtası (ouja board) yoluyla ya da insan bedeninin hipnoz benzeri derin uykuya geçirilmesi yani trans yöntemiyle dış dünyadan bilgi verici tanıkların çağrılıp davet edilmesi yöntemiyle binyıllardır okült veri alınıyor.

Bu alan Okültizm adında adıyla kapsanıyordu ve tarihte böyle addedilen bir çok içerik var

Belirteceğimiz kaynakta bu yollarla edinildi. Viya tahtası ve trans sujelik yoluyla bunu apaçık belirtiyoruz ancak bize göre yine de tam bir okült değildir. O şimdilik külttür. Biz her türden merak ve keşif aslında ....(nokta nokta)dır.

Burada farklı bir şey var. Cevap veren tanık ya da taraf ben "A" yım ya da "B" yim demiyordu. "Biz geleceğiz" ve "biz aslında siziz" diyordu. Bu yüzden yayımcıları onu ışıktan hızlı düşünce aktarımı ya da gelecekle iletişim'e yönelik süren gözlem açık bilimsel bir deney ya da aslında bağımsız ve tanımsız (ve aslıdan tama ad konulmamış) bir biçimde "iletişimler" olarak tanımlamaktadır.

Resmi bilimler ve bilimsel yöntemler sınırlamaları ve tabuları nedeniyle şu aşamada Okült Gizem adı almasında bir sakınca görmüyoruz. Neyin bilim olduğuna karar verebilenlerin vicdanında apaçık bilimdir.

Laura ve arkadaşları 24 yılı aşkın süredir bu çalışmayı yürütüyor ve internetten yayıyorlar.
Forumlarını ve çalışmalarını inceleyebilirsiniz.

Ben sorular varsa almak ve ayrıca bir bağımsız bir alıntılar başlığı da sunmak istiyorum.
Ya da nasıl ilerlemeliyim.? Sizlere soruyorum...

Link
Gönüllü çevirmen forumu

Alt 15-02-2019, 02:16
Üye

Metnin Şimdilik Bilim değil de Ezoterik ve Okült adı aldığı için Yapılacak Açıklama ve Dinden Özgürleştiricilik İşlevi Kapsanması

Biz hiç bir bilindik başka Okült içeriği önemden saymıyor ve okumuyoruz ve Kasyopya yanyana getirmiyoruz paralellemiyoruz. İşin aslı Kasyopyayı da belirttiğimiz gibi artık Okültten saymıyoruz.
Forumda kapsanacksa yine de en uygun alan bura gözüktüğü için bu başlığı burada açmak zorunda kaldık

Bu içerik getirilir getirilmez new age safsata işaretlemesi ve yakıştırması yapılır. Ben bir new-age ci değilim… Dediğim gibi bu da new-age literatür değil. Bunu birebir metin alıntılarıyla yorumlarla göstereceğiz.

Tarihi ve çağı aşan bir bilgi ile karşı karşıyayız.

İşin aslı, Eski Yunan'a ve gizem okullarına, örneğn Kabalacılık gibi hatta Masonluk gibi başka örgütlenmelere bakarak antik okült ve gizemci ezoterik bilgi avcılığı ve taşımacılığı içerdiklerini düşünüyor ve öne sürebilirdik.

Ben konunun tam bir derin araştırmacısı ya da uzmanı da değilim. Kasyopyadan ibaret bilgiliyim.
Kasyopya'dan başka da hiç bir okült adı alan, new age ya da esoteri adı alan, vb. olarak tanıtılan içeriğe ilgim ya da bağım yoktur
Ve ben Kasyopyayı da new age olarak tanıtmadım
Ezoteri ya da okült yakıştırması alabilir ancak sunulan link incelenirse bilim tanımına da uydurulmaya çalışılmaktadır.

Dürüst olmak gerekirse açık bilimsel sorguyu şüpheciliği ya da buna dair tanıklık ve araştırmayı görmezden gelen arkadaşlarımı ben uzun vadede bilimi ve aklı bükmekle eleştiriyor olabilirim.

Ancak dinler gibi bir alana girdiğimizde mistik addedilen bu bilgiyi dinsel bilgiyi yenmek için yine böyle addedilen anti bir kaynağı ve dinlerin diyalektik yıkımcısını sunacağız sizlere.
Bu cümlenin altına beşbin perçin korkmadan vurabilirim

Dinlerin ayağı bu metinden sonra çukurdadır.
Uzun vadede bir den özgürlük sitesinde olduğumuz için dinden kopmayan arkadaşlara bu metnin birincil tavsiyesini önereceğiz.

Metin dinden özgürleştiricidir. Tüm dünya da bağ kuran okuyucuları dinden özgürleşmektedir.
Din kavramını küresel düzeyde tehdit etmektedir.
Bu tehditin Turan Dursun kitaplarından büyük olduğu için sitede yayınlanması konusunda terdedütlerimiz var
Metin küresel bütün güç ve kontrol odaklarını tehdit etmektedir
Gerekirse ve istenirse sadece üyelere açık bir alandan bunu sürdürelim..

Alt 15-02-2019, 02:17
Üye

POST 8

"evet bu şey; yeryüzündeki dinsel paradigmanın -tahakkümün- kökünü kazıyabilecek (beline vurabilecek/vurulabilecek) (gerçek bir-reel bir) bir antiparadigmadır"

Forum İç ALıntı Linki
------------------------------

metin
dinsel tarihi çöpe çevirip yerine yeni bir gerçeklik koyuyor/monte ediyor
ve ilginçtir ayakları yere basıyor

metin new age sanılan literatürü çöpe çeviriyor
metin ruhçu sanılan alemi'n foyasını ortaya döküyor

Forum İç ALıntı Linki

Metin dinlerin/dinsel metinleri politik üretimler ve dezenformatif veriler olduğunu olacağını defaten belirliyor

C: Politik sorunların kökeninde, medeniyeti kontrol altına almak amacıyla, zaten sınırlı koşullarda elde edilen bilgiyi kontrol altında tutma çabası var.

Metin bilinç ve madde gibi bir ayrım sorunsalı belirlemiyor

Forum İç ALıntı Linki

Alt 15-02-2019, 02:18
Üye

POST 9

İçsel Okuyucu Yorumları

İçerik kendini ortaya koyamıyor sunamıyor ya da sunucuları-okyucuları, içerik ilgileri ve ve tanıtım bağcıları onu açıp savlayamıyor

İçerik, bırakalım bilimsel bir veri etiketi yemeyi ve alabilmeyi başarma, basit bir aile deneyi ya da insansı bir yordam fenomu olarak bile gözler önüne serilemiyor

Paradigma sunulamiyor ya da olgu/olan gözler önüne serilemiyor çünkü;
İnsan araciligiyla ve bir tahta araciligiyla bilincalti, bilincdisi ya da ortak bir bellek ve bilinç dışı ile iletişilemez savı karşı bilim etiketlidir, -reddiyelidir

Icerik karsi dindir.karsi tanridir
Bir kere dinlerin tümünü topa tutuyor
Tüm tarihi topa tutuyor
Insan bilgisini topa tutuyor

Reddiyeci bilim anlayisi yada sozde ve tirnak icinde reddiyecilik nedeniyle bu icerik tanitilamiyor

Forum İç ALıntı Linki

Bu paradigma dine karşı kullanılabilir mi? Tanrı anlayışına karşı kullanılabilir mi?
Evet ve kesinlikle evet ve net bir biçimde

Kutsaldan kaçarken bir çok insan bunlara ihtiyaç duyuyor/arıyor çünkü tanrı olmadığını tanıtlayacak bir merkez arıyorlar

Bugünlerde de ilahi ya da 'duymasal' kaynakla yüksel bilgi alma yordamı benzerini araştıran ve ya da (geçmişte) ne olduğunu anlamayı ve açıklamayı da deneyen ;ve eğer oluyorsa benzer yollarla bilgi almak isteyen, aşkınsal varlık ve zihin tecrübesi arayan (ve ruhsal bilgi öğreti almayı deneyen) insanlar ve tarihin her döneminde olacağı gibi bugünlerde de var

Bu örnekte bunlardan biri

Forum İç ALıntı Linki

Alt 15-02-2019, 02:19
Üye

POST 10

Bir Okuyucu Yorumu

Bu olguyu doğru biçimde karakterize edip gerçekliğe eklemleyebilirsek dinsel kafakarışıklığını ve kanıt tanıt karışıklığını ve bizlerin bilgi söylevciliğinde arada ve zorda kalmasını net olarak aşabilir kanaatindeyim
Bunun bence net olarak farkındayım

Kavram olarak gelecek bilişimi kavramını tanıtlamak zor da olsa bu işin ordan az çok yapılıyor olduğunu bilmek ve bunun üzerine yürümek bize bir koruma ve geçerlilik sağlar

En çok karşı dincilerin ve karşı bilgi ve olgucuların gelecekçilerin ve cesur yürekli herkesin yanında

Olgu herkesi özellikle karşı dincileri rahatlatacaktır .
Evrenin geleceği bizle ortak konuşuyor tanımıyla . son peygamber hülasaları insan tanıksızca reddedilebilecek

Karşı bilgiciler olarak bizler zor durumdayız .
içerik ve olgu bizim yanımızda ve tarafımızda
Bu tanık kanıt ikilemlerini de sen kimsin de kim oluyorsun durumlarını da oldukça aşacak kanaatindeyiz . .

Karşı bilgiciler olarak bizler zor durumdayız . Çok ama çom zorlanıyoruz ve içerik ve olgu bizim yanımızda ve tarafımızda ve bşr koruma korunma barajı - aracısıdır
Bize koruma seti çekecek
Bu tanık kanıt ikilmlerini de sen kimsin de kim oluyorsun durumlarını da oldukça aşıyor ve aşacak kanaatindeyiz . .

Önerilen Siteler