POST 4
Ateist Forum Admin Özel Mesaj Teması Kısaltması 2
Şimdi birincisi herkesin kafasını bulandırmak istiyorum,
İkincisi birazda olsa anlaşılmak istiyorum,
Üçüncüsü, kesinlikle ve kesinlikle yanlış anlaşılmak istemiyorum,
Burada daha mistik ve din benzeri olarak algılanabilecek, dogma ya da benzeri olarak bile adlandırılabilecek bir düşünüş, inanç tabanı gibi bir şey ve alternatif bir kaç kaynak sunumu ya da tartışması ile bulunmak istiyorum,
Neden böyle karnın ağrıyor dostum diyebilirsiniz,
Dediğim gibi burada ne din ne de bilim ve evrim olmayan farklı bir gerçeklik algısı persektifini hem sunmak hemde ilgi görürse tartışmak, kendimide geliştirmek, yanlış donanımlarım ve girdilerim varsa bulmak ve silmek-gidermek istiyorum;
Ama şunu yanlış anlaşılmaması için tekrar hatırlatmak istiyorum, Tek algılayış penceresi din ve yaratılış ve bilim ve evrim değil gibi bir durumdayım ve bunu burada anlatmak istiyorum,
Anlatacağım şeyin temel dinamiği/önermesi ve öngörüsü, bizim aslında kendimizin tüm hareket ve eylemlerimizin, kendi seçimimizle sorumluluğunu üstlenmiş, kendi oyununu oynayan deneyimleyen oyuncular/tasarımcılar olabileceğimiz fikri,
Aslında tüm hepimizin birbirimiz ve diğerlerimiz olsak ta, birbirimizin farklı yansımaları olabileceği temelinde bi düşünüş ve algılayış biçimi sunmak istiyorum,
Evrimleşen fizik yapı yerine (tasarım fizik yapı ama tasarımsız bilinç), süreğen bilinç ve ben bütünlüğünü korunarak ölüm ( değil form değiştirme, ayrışmama ve dağılmama ikilemi) fikriyle birlikte; Evrimleşen aslında bilinçtir ve zaman değil, bilinç süreklidir savını savunmak istiyorum,
Her şeyi söyleyebilirsiniz ve kaldırabilirm anlamında ama izin verilirse karşılığını da veririm
Anlatacaklarıma, bilimsel bi önerme veya sav gibi, bu değilse mantıksal bi düşünüş önermesi ya da bu değilse bile; sonsuz olasılıklı bi evrende bi olasılık olarak bakılmasını istiyorum,
Bir dogmayı savunan biri olarak etiketlenmek son isteğim,
Lütfen beni yargılayacaksanız da oldukça zaman vererek ve yeterince kendimi anlatma ve savunma şansı vererek sonrasında yapın,
Her türlü eleştirebilirsiniz buna açığım, tüm içtenliğimle belirtiyorum ki izin verilirse ve kabul görürse uzun soluklu tartışmalara da girmeye de hazırım,
Yani kendimi anlatabilmek için tüm sözlerimi ve tüm enerjimi sarf etmeye hazırım,
Aşırıya kaçan manikliğe saran yanlarım var, Uyarılırsam toparların-toparlayacağım, emin olabilirsiniz,
Duygusal durumlarımda kendimi yanlışta ifade edebilirim,
Tüm ifadelerimin başında görünmeyen bir bence olduğunu düşünelim,
Çünkü muhtemelen bilime inanıyorsunuz ve değer veriyorsunuz ve ben çıkıp din gibi bilim çöplük demek istiyorum ve bunu bağıra bağıra yapmak istiyorum,Kokuşmuş bi dünyada her şey kötüyken, kötüler her yeri sarmışken, bütün idealistlerin ve iyilerin bilim yaptığını, bilimin iyi olduğunu, bilimi iylerin mi finanse ettiği ve yönlendirdiğini düşünelim örneğin, bunu demek istiyorum ve fazlasını;
Forum İç Alıntı Linki