![]() |
Yanılgı ve doğrunun bulunması üzerine bir soru...
Merhaba,
Sizce doğru yanılgının son noktası mıdır, yoksa keşfin ilk adımı mı? Yorum ekleyecek değerli arkadaşlara teşekkür ederim. |
Re: Yanılgı ve doğrunun bulunması üzerine bir soru...
OKİNONO,what it means?كلم كلم * *لاينفاغ
|
I' means that , What do you think about true. So, *answers may be like this
True, is not end of false *Or Human always Knowed. Sorry i'dont know arabic language Türkçe konuşmayı tercih ederim. |
dogru evrensel bilgi dagarcıgından tırtıkladıgımız parçalardır. Yeni tırtıklara eriştigimiz oranda keşfin ilk adımından yanılgının son noktasına dogru bir süreç izler.
* * *saygılarımla |
sevgili okinono, eskiden telgraf vardı yaşın itibariyle yetiştin mi? Bilmem.
telgraf metinleri, çok kısa olurdu. sadece ''meram'' anlatılırdı. senin yazında telgraf metinleri gibi *çok kısa olmuş ama ''mearamını'' anlatamamış. Bir insanın kafasındaki ,sübjektif ''doğru'' onun fikri yapısıyla ,doğru orantılıdır.KEŞİFLERLE hiç bir alakası yoktur. Tabi keşiflerden ,ne kastettiğinde belli değil. coğrafi keşiflerdende *bahsetmediğin belli. Yine sübjektif olan, *içsel (batıni) *'' keşiflerden bahsediyorsan ,buda kişden kişiye değişir. Onun için, yukarda ki ''mesajına'' , ingilizce bir cümle kurarak ,ironi yaptım. |
Alıntı:
Alınıtladığım cevabınız *ile bilginin farklı dönem,mekan,kişi lere bağlı olarak doğru adı altında adlandırması ile , doğru nun subjektif bir olgu olduğunu söylersek yanılmış olurmuyuz.? Saygı bizden. Alıntı:
Bugün Tanrı'nın varlığını iddia etmek ile Yokluğunu iddia etmek veya Herşeyin O olduğunu vs. nin doğruluğu üzerinde mi tartışılmalıdır? Yoksa subjektifliği doğru kabul ederek, ikinci bir zamansal doğru kavramı üzerinde mi insan karar vermelidir? Not: Sorularımı gerçekten bu sorunun cevabını arayan biri olarak cevaplarsanız sevinirim. Yazınızda defans sezinledim. Ama doğrunun subjektifliğini kabul edersek bunun yanlış olduğunu kabul etmeliyim. Yok doğru ise o zaman keşif ile alakalı demektir :) Turan Dursun sitesinde yazdığım ilk yorumum çok uzun olduğu için bir arkadaş uyarmıştı. Bu sefer de çok kısa sordum diye uyarıldım. Yok mu bunun ortası, doğrusu, sanırım zamanla öğreneceğim(keşfedeceğim) :) Düğünüm de gelen telgraflardan birini hala saklıyorum. Vakit ayırıp yorum yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim. |
sevgili okinono, yazdıklarından dolayı *seni *''uyarmak'' , *haddime düşmez. Bu sitedekiler, çoğunlukla (ben dahil)
okumayı seven insanlarız. uzun yaz, biz okuruz merak etme. |
sayın okinono
* *dogrunun degil de dogruya varma sürecinin subjektif yorumlarla dolu oldugunu söyleyebiliriz kanaatindeyim. Dogrunun matematiksel kesinlik içermesi gerekiyor. Matematiksel olarak ispatlanabilen olguya dogru diyebiliriz. İspatlanamayanlar ise bilgi kavramının ötesine geçemezler. Bu bilginin gözlenebilir, test edilebilir ve yanlışlanabilir olması bilimsel bilgi sıfatını kazandırır. Bunun haricindeki bilgiler ise subjektiftir. Ama dogru nesneldir. * * saygılarımla |
Sevgili okinono, hoşgeldiniz...
Temanız ve tarzınız 'craven' isimli üyemize ne kadar da benziyor; çok şaşırtıcı! Sevgiler... |
Merhaba thunderpoint,
hoşbulduk. craven isimli şahsı tanımıyorum. Tarzımızın ortak yönlerinin ne olduğunu da bilemeyeceğim. Ama sen aslında cravensen gibi gizli bir şüphe içierisindeyseniz, herşeyde olduğu gibi şüphenin asıl ilacının zaman olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca craven isimli şahısla da tanışmak isterim. Sevgiler. ............................ Merhaba Dilaver, "dogrunun degil de dogruya varma sürecinin subjektif yorumlarla dolu oldugunu söyleyebiliriz kanaatindeyim." yukarıdaki cümlenize göre, doğruya varma sürecinin subjektifliğini etkileyen en büyük faktörün ne olduğunu söylersiniz? Benim bu konuda ki cevabım, güçtür. *Para gücü, tanrı gücü, fiziksel güç vs. anlamında ki güç. Cevabınızı bekleyeceğim. Saygı bizden. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:58 . |