dilaver";p="´isimli üyeden Alıntı
dogru evrensel bilgi dagarcıgından tırtıkladıgımız parçalardır. Yeni tırtıklara eriştigimiz oranda keşfin ilk adımından yanılgının son noktasına dogru bir süreç izler.
* * *saygılarımla
|
Dilaver ;
Alınıtladığım cevabınız *ile bilginin farklı dönem,mekan,kişi lere bağlı olarak doğru adı altında adlandırması ile , doğru nun subjektif bir olgu olduğunu söylersek yanılmış olurmuyuz.?
Saygı bizden.
ozgur_beyin";p="´isimli üyeden Alıntı
Bir insanın kafasındaki ,sübjektif ''doğru'' onun fikri yapısıyla ,doğru orantılıdır.KEŞİFLERLE hiç bir alakası yoktur.
Tabi keşiflerden ,ne kastettiğinde belli değil. coğrafi keşiflerdende bahsetmediğin belli. Yine sübjektif olan, içsel
(batıni) '' keşiflerden bahsediyorsan ,buda kişden kişiye değişir.
|
Özgür_Beyin;
Bugün Tanrı'nın varlığını iddia etmek ile Yokluğunu iddia etmek veya Herşeyin O olduğunu vs. nin doğruluğu üzerinde mi tartışılmalıdır? Yoksa subjektifliği doğru kabul ederek, ikinci bir zamansal doğru kavramı üzerinde mi insan karar vermelidir?
Not: Sorularımı gerçekten bu sorunun cevabını arayan biri olarak cevaplarsanız sevinirim. Yazınızda defans sezinledim. Ama doğrunun subjektifliğini kabul edersek bunun yanlış olduğunu kabul etmeliyim. Yok doğru ise o zaman keşif ile alakalı demektir
Turan Dursun sitesinde yazdığım ilk yorumum çok uzun olduğu için bir arkadaş uyarmıştı. Bu sefer de çok kısa sordum diye uyarıldım. Yok mu bunun ortası,
doğrusu, sanırım zamanla öğreneceğim(keşfedeceğim)
Düğünüm de gelen telgraflardan birini hala saklıyorum.
Vakit ayırıp yorum yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim.