"bir defa kitapli dinler dunyanin farkli yerlerinden cikmis degildir hepsinin kokeni ortadogu ve yahudi toplumudur" bunu sakın arapların yanında söyleme

tavsiye etmem neden? mi tarihe bak oku yahudilerin nereden geldiğini öğren
ikincisi ben 4 peygamberden bahsediyorum TARİHİN YAZDIĞI 4 (tabi kabul edersen dini kitaplarda bir nevi tarih kitabı sayılır) peygamber beliki TARİHİN yazmadıkları amerikada veya cinde veya marstadır nedersin.. komünizime gelince bunun tartışmasını yapmak dahi istemiyorum neden çünkü TARİH diyorki komünizim artık bitti gerçekmi istiyorsun kardeş pekine git komünizim yüzünde hala marketlerde insan ceninlerinin yemek için satıldığını göreceksin hatta sana tam adresi bile verbilirim sipariş alıyorlar, tadıda güzelmiş

biraz tuzlu maddi açıdan

hatta nette bile bulabilirsinnn neyse konumuz koministler değil
ve tarih demişken Christof Kolomb amerikayı keşfedince oradaki yerli sayısı kaçtı? bir toplum olamayacak kadar az ve en önemlisi bu yerlilerin çoğu kutsal ruha inanıyorlardı kendi yaptıkları şeylere değil ben demiyorum TARİH yazıyor.. ama ne varki hiristiyanlık oraya kadar uzandı engelleyebildinmi.. bak dünyanın yarısından fazlası 150 yıllık bir teori yerine tanrıya inanıyor acaba diyorum 4 peygamber gelmeden önce dünya nufusunun çoğu neredeydi hangi bölgelerde bir araştırsana TARİHİ öğrenmiş olursun.. Tiyo veriyim ortadoğu
ve güzel kardeşim sana kazık bir soru daha yazılı TARİH kiminle başladı 0 yıl isanın doğumu ve milenyum 2000 yıllık bir tarih.. son peygamber muhammet 600 yıl sonra çıktı... ve kardeşim tanrıdan bize 4 kitap kaldı 4000 değil.. ve tarih 4 kitabı yazdı.. en yakın yazılı tarihimiz deki kutsal kitaplar bile kemiklere, derilere papirüslere yazılarak bu zamana kadar geldi belki isadan önceki peygamberlerin leptabının şarjı bitmiştir ne dersin