Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-10-2006, 05:04
humayun humayun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Allahın Yokluğunun İspat Edilmesi üzerine

8O

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 03-10-2006, 06:42
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Milletiniz mi yoksa ummetiniz mi. Bir milletin dine ihtiyaci yoktur ulkesini korumak icin, o ancak sizin gibi saldirin kafire ummetine *ait bir zihniyettir.
* * * * * *Yarin, araplar Turkiyeye saldirirsa tutmunuzun ne olacagini merak ediyorum. Nerede kalicak o iman gucu yurdunuzu korumak icin gormek isterdim.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 19-10-2006, 21:40
sniper13 sniper13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sniper13 - MSN üzeri Mesaj gönder

islam dünyanın hiçbir ülkesinde tam anlamıyla yaşanmıyor yaşansaydı zaten ümmetler arasında savaş olmazdı . *oldu o zaman yine tanrının kuralları geçerlidir onun dediği gibi sizinle savaşanlarla savaşın. onu bunu bilmem ama ben bu ülke için seve seve cehennemde yanarım
Alt 19-10-2006, 23:30
Üye

akson";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilinemezciler şöyle diyorlar: Eskiden, insanlar, güneşi düz bir daire olarak görüyorlardı ve gerçeğin öyle olduğunu sanıyorlardı; yanılıyorlardı. Bugün, bilim bize, güneşin gördüğümüz gibi olmadığını söylüyor ve her şeyi açıklayacağını ileri sürüyor. Ama gene biz biliyoruz ki, bilim de bir önceki gün yaptığını, bugün yıkarak, sık sık yanılıyor. Dün yanlış, bugün doğru, ama yarın yanlış. Böylece, diye savunuyorlar bilinemezciler, bilemeyiz; akıl, bize kesin hiçbir bilgi getirmez. Ve eğer, örneğin dinsel inanç gibi akıldan başka araçlar, bize mutlak olarak kesin bilgiler vermeyi iddia ederlerse, bilim, bizi bunlara inanmaktan bile alıkoyamayacaktır. Bilime karşı güven ve inancı zayıflatarak, bilinemezcilik, böylece, dinlere geri dönüşü hazırlar.

Buna karsi "çöreğin (varlığının ) kanıtı, onun yenmesindedir" (İngiliz atasözü) . Eğer çörek varolmasaydı, ya da bir fikirden başka bir şey olmasaydı, çöreği yedikten sonra açlığımız hiç de giderilmiş olmazdı. Onun için şeyleri tanımamız ve fikirlerimizin gerçeğe uyup uymadıklarını görmemiz pekala mümkündür. Bilimin verilerini deneyim yoluyla ve bilimlerin teorik sonuçlarının pratikteki uygulamaları yoluyla denetleme olanağı vardır. Eğer biz, yapay kauçuk elde edebiliyorsak, bu, bilim, kauçuk olan bu "kendinde-şeyi" biliyor, tanıyor demektir.
Şu halde görüyoruz ki, kimin haklı olduğunu anlamaya çalışmak yersiz ve gereksiz değildir, çünkü, bilimin düşebileceği teorik yanılgılar ortasında, deneyim, bize, her keresinde gerçekten bilimin haklı olduğunun kanıtını verir.
Bilinmezcilik bana gore kendisini hice saydigi kadar cevresini de "hic" yerine koyan bir anlayis tarzina sakli usaklik yapiyor .Felsefe beyin araciligi ile yapilir.Ve oradaki dusunce sistemi tanriyi yaratti.Bu kadar basit.
Maddenin varligini kabul etmek icin ille de tokat yemeye gerek yoktur.!

Bu arada herkese tekrar merhaba
Tanrının varlığının kanıtı yok ok, yokluğunun kanıtı var mı? Dokunamamamız göremememiz yokluğunun en büyük kanıtı oluyor mu? Geçenlerde bir mesaj daha yazmıştım gök yarılsa tanrı bize sadece yüzünü gösterse ne olur diye sormuştum (metaryalistlerden ve ateistlerden mantıklı bir cevap alamadım) birkaç olasılık vardı sıraladığım, bazılarını yine sıralıyorum ateistler dindar olurmu, din savaşları çıkarmı, dünya hukuku neyin adaletinmi dininmi üzerine kurulur, televizyon programlarının, partilerin, arkadaş gruplarının, ünlü insanların, araştırmaların kısacası dünya üzerinde insanların yarattığı ve değer verdiği ne kalır bir yanda dünya hayatı öte yanda gökyüzünden YARATTIĞI dünyaya ve insanlara bakan bir tanrı. (siz böyle bir durumla karşılaşsaydınız) insanlar böyle bir durumda ne yaparlardı ve asıl soru şu bence tanrı yüzünü gösterse dünyanın insanlar için bir anlamı kalırmıydı..
Ben tam anlamıyla Müslüman bir insan değilim hatta dinsiz bile sayılırım namaz, oruç vs vs ibadetlerin çoğunu yapmam ama tanrı varmı diye sorduklarında evet diyorum kanıtla dediklerinde (bu soruyuda burada birçok arkadaşa sormama rağmen doğru dürüst cevap alamadım) dünya tarihinde bilinen 4 kutsal din 4 kutsal kitap 4 kutsal peygamber var bunlar farklı yerlerde farlı zamanlarda farklı kişilece yayılıp okunmasına rağmen neden tek tanrıdan bahsediyorlar neden cennet, cehennem, meleklerden ve kıyamet gününden söz ediyorlar.. tabi hepsi birer tesadüf
Tabi ya bu adamlar salak, gerizekalılar, bunlar kurulu bir dini düzeni yok etmeye çalışacaklar insanların önünde eğildikleri putları kırıp milletin inandıklarına karşı gelecekler ve Allah tekir dicekler hatta bu uğurda kırbaçlanacak, alay edilecek çarmaha gerilecekler.. aklı başında olan bir insan bunu yapar mı şahsen ben olsam 150 yıllık bir TEORİİİİİİİİİİİ yi desteklerimde bunu yapamam ben canımı çöptemi buldum hayır ben canımı çöpte bulmadım onlarda bulmamıştılar peki neden binlerce kişiyi kendilerine düşman edip TANRI var ve tektir dediler, evet beklide 4 kafadar adam birbirlerinden bile haberleri olmadan dünyada rahat bir hayat sürebilmek için ölümü bile göze alıp aynı yalanı uydurdu ve biz tanrını elçisiyiz TANRI var dedi.. kim bilir
bir metaryalistle mayın tarlasına girmeyin ve ona güvenmeyin çünkü onlar görmedikleri şeylere inanmazlar ama bir k tırla girebilirsiniz onlar mayınları göremezler ama varolduklarını bilirler..
Eskiden kadınları anlamak zor sanırdım, yanılmışım MOLLALARI ve ATEİSTLERİ anlamak daha zormuş..
Alt 19-10-2006, 23:45
turok turok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

spiner13 ,

* bir defa kitapli dinler dunyanin farkli yerlerinden cikmis degildir hepsinin kokeni ortadogu ve yahudi toplumudur.
* Neden acaba amerikada cinde hindisdanda avusturalyada bu tip inanclar sistemi peygamberler yoktur ilginc dimi !

* insan inanci ve degerleri ugruna bir cok seyi goze alabilir ,binlerce koministde inanclari icin hayatini vermis,hapislerde curumus iskence gormustur ! ne yani simdi marks da mi bir peygamber , das kapitalde kuran mi !

* birak bu mantik sacmaliklarini ,biraz tarih oku

74.17. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım!
74.18. Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
74.19. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti!
74.20. Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse
Alt 19-10-2006, 23:56
Üye

"bir defa kitapli dinler dunyanin farkli yerlerinden cikmis degildir hepsinin kokeni ortadogu ve yahudi toplumudur" bunu sakın arapların yanında söyleme tavsiye etmem neden? mi tarihe bak oku yahudilerin nereden geldiğini öğren
ikincisi ben 4 peygamberden bahsediyorum TARİHİN YAZDIĞI 4 (tabi kabul edersen dini kitaplarda bir nevi tarih kitabı sayılır) peygamber beliki TARİHİN yazmadıkları amerikada veya cinde veya marstadır nedersin.. komünizime gelince bunun tartışmasını yapmak dahi istemiyorum neden çünkü TARİH diyorki komünizim artık bitti gerçekmi istiyorsun kardeş pekine git komünizim yüzünde hala marketlerde insan ceninlerinin yemek için satıldığını göreceksin hatta sana tam adresi bile verbilirim sipariş alıyorlar, tadıda güzelmiş biraz tuzlu maddi açıdan hatta nette bile bulabilirsinnn neyse konumuz koministler değil
ve tarih demişken Christof Kolomb amerikayı keşfedince oradaki yerli sayısı kaçtı? bir toplum olamayacak kadar az ve en önemlisi bu yerlilerin çoğu kutsal ruha inanıyorlardı kendi yaptıkları şeylere değil ben demiyorum TARİH yazıyor.. ama ne varki hiristiyanlık oraya kadar uzandı engelleyebildinmi.. bak dünyanın yarısından fazlası 150 yıllık bir teori yerine tanrıya inanıyor acaba diyorum 4 peygamber gelmeden önce dünya nufusunun çoğu neredeydi hangi bölgelerde bir araştırsana TARİHİ öğrenmiş olursun.. Tiyo veriyim ortadoğu
ve güzel kardeşim sana kazık bir soru daha yazılı TARİH kiminle başladı 0 yıl isanın doğumu ve milenyum 2000 yıllık bir tarih.. son peygamber muhammet 600 yıl sonra çıktı... ve kardeşim tanrıdan bize 4 kitap kaldı 4000 değil.. ve tarih 4 kitabı yazdı.. en yakın yazılı tarihimiz deki kutsal kitaplar bile kemiklere, derilere papirüslere yazılarak bu zamana kadar geldi belki isadan önceki peygamberlerin leptabının şarjı bitmiştir ne dersin
Alt 20-10-2006, 00:06
Üye

anlasildi spiner 13 ,anlasildi

seni kendi haline birakiyorum ,,, ne diyim *!!))))))))

Alt 20-10-2006, 00:15
Üye

yapacağını yaptın sorulara mantıklı bir cevap vermek yerine 8. sayfaya atladık neyse ben bu soruları birdaha sormicam TANRIYLA TARNRISIZLIK ARASINDA SIKIŞMAYA DEVAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM (soruları merak eden varsa 7. sayfayı okusun )
Alt 20-10-2006, 00:37
Üye

eh spiner eh spiner ! sanirim *yasin 13 ,yada umarim oyledir .. daha buyuksen olay daha vahim demekdir.

kendi kendini tatmin etmeyi bitirdiysen sana aci bir gercek soylemek zorundayim ! malesef sen kara cahilsin , ama uzulme *degisik dusunceleri degisik kaynaklardan bol bol okuyarak bunu giderebilirsin...

* gelim yahudiler araplar gibi sami irkindandir ve ortadogu kokenlidirler. eski misirda ra dininin bir yansimasi olan tek tanrili dinin kurucularidir.
* ayrica sana ogretdikleri gibi kitapli 4 peygamber yoktur , zebur tevratda bir bolumdur , ayni fatihanin kuranda bir bolum sure olmasi gibi , ama muhammed olayi yanlis bildigi icin kuranina oyle yazmistir ,,,yahudilerde iste bunun gibi hatalardan dolayi muhammede belli bir yerleri ile gulmusler ve islami red etmislerdir..ayrica isada bir kitap getirmis degildir incil onun yoldaslarinin onun sozlerini yazmalarindan olusmustur,

* komunizme girmiyorum bile cunku kafa yapin henuz bunu algilayacak durumda degil.

* kolomb amerikayi buldugunda orada aztek ve mayalar gibi senin muhammedinin yasasdigi toplumdan cok daha ustun bir medeniyet gelistirmis halklar vardi,.kuzey amerika halklarini saymiyorum bile .ama nedense putperestiler ve ne peygamberleri nede kitaplari vardi ... yazili tarihlerinde boyle bir kayda raslanmaz

* tarih konusuna gelince sadece piramitlerin yasi 4500 yil olarak hesaplanmakdadir. insanlik tarihi bundan cok cok daha eskidir , sen insanlik tarihini isa ile baslatirsan elaleme gulunc ve rezil olursun benden sana tavsiye....

Alt 20-10-2006, 01:15
Üye

turok";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
eh spiner eh spiner ! sanirim yasin 13 ,yada umarim oyledir .. daha buyuksen olay daha vahim demekdir.

kendi kendini tatmin etmeyi bitirdiysen sana aci bir gercek soylemek zorundayim ! malesef sen kara cahilsin , ama uzulme degisik dusunceleri degisik kaynaklardan bol bol okuyarak bunu giderebilirsin...

gelim yahudiler araplar gibi sami irkindandir ve ortadogu kokenlidirler. eski misirda ra dininin bir yansimasi olan tek tanrili dinin kurucularidir.
ayrica sana ogretdikleri gibi kitapli 4 peygamber yoktur , zebur tevratda bir bolumdur , ayni fatihanin kuranda bir bolum sure olmasi gibi , ama muhammed olayi yanlis bildigi icin kuranina oyle yazmistir ,,,yahudilerde iste bunun gibi hatalardan dolayi muhammede belli bir yerleri ile gulmusler ve islami red etmislerdir..ayrica isada bir kitap getirmis degildir incil onun yoldaslarinin onun sozlerini yazmalarindan olusmustur,

komunizme girmiyorum bile cunku kafa yapin henuz bunu algilayacak durumda degil.

kolomb amerikayi buldugunda orada aztek ve mayalar gibi senin muhammedinin yasasdigi toplumdan cok daha ustun bir medeniyet gelistirmis halklar vardi,.kuzey amerika halklarini saymiyorum bile .ama nedense putperestiler ve ne peygamberleri nede kitaplari vardi ... yazili tarihlerinde boyle bir kayda raslanmaz

tarih konusuna gelince sadece piramitlerin yasi 4500 yil olarak hesaplanmakdadir. insanlik tarihi bundan cok cok daha eskidir , sen insanlik tarihini isa ile baslatirsan elaleme gulunc ve rezil olursun benden sana tavsiye....
güzel kardeşim yazımı 13 yaşındakiler gibi okuma anlayarak oku biraz ben tarihi 0 dan başlatmadım MÖ ve MS kavramlarını ilk okulda öğretiyorlar ben sadece insanların şu anda in andıkları dini tarihi vurgulamak istedim, tarihçi değilim askerim 13 yaşında değilim 24 yaşındayım kara cahil değilim nedenmi çünkü ben bunu biliyorum ben söylemedim ama tarih yazıyor Mayalar'ın ve onların devamı niteliğinde olan Aztek ve İnka'lar çok üstün seviyeli dinsel bilgilere sahiptiler. Tek tanrı inancındaki eski Mu Güneş Dinine bağlı bir topluluktular. TEKKKKKKK tanrı iyi araştır, kurana bak bir anda sebebi belli olmayan yok oluşlar dan bahseder kavimlerin başına gelen ani yok oluşlar.. ve tarih bunuda yazıyor.. kayıp belgelerden bahsediliyor acaba o kayıp belgelerde ne yazıyordu TIKLA ve tarih öğren adamım
Web Page Name evet haklısın koministlerden yana hiç kafam basmaz bebek yemediğim içindir.. hani kominis rejilerde 2 çocukatan fazla yapmak yasak olduğu için kalanları ziyan etmeyen adamlar..

Önerilen Siteler